icon

Som na prášky zo švagrinej

30. jún 2021

Ahojte.
Mám doma skoro dvojtýždňové bábätko plus staršia dcera má 4 roky.
Švagriná deti nemá za to má prečítané asi všetky knihy o deťoch. Nič nepočúvam len koľko by mal malý vypiť mlieka, že zle plienky používam že zbytočne tie drahšie a TOP je prosím pekne že nedojčim a malému nedávam čajík v tomto teple ( rada by som dávala bohužiaľ malý nechce ani čaj ani vodu) že bude dehydrovaný atď ja by som mu aj dala čajík ale nechce absolútne nič okrem mlieka ako staršia dcera tiež je v lete narodená a tiež nechcela. Aj keď vypije tak ho boli bruško no akonáhle k nám prišla už hneď čaj mu dávala malý z toho začal nenormálne plakať čo ho narukovali.
Hučí len samé tabuľky čo by mal podľa nich robiť.
Keby som prvorodička tak fajn ale mám ešte dcérku a tá keď malý plače plače aj ona. Samozrejme klasický plač že je malý hladný sme jej vysvetlili že bábätká plaču no naposledy keď malý srdcervúco plakal začala aj ona že sa boji o neho. Neviem či potrebujem poradiť alebo sa vyžadovať ... Len už nevládzem som v sprche a rozmýšľam nad všetkým dokonca som začala uvažovať či som dobrá mama. :-/

julia2018
4. júl 2021

Prečo si ju pustila?

autor
4. júl 2021

@julia2018 chcela som posledný krát svokrovci sa s ňou rozprávali reku vstúpila si aspoň. Trochu do svedomia ale ...

julia2018
4. júl 2021

To akoby hrách na stenu hádzali.. ona neustúpi. Držte sa

nttnnt
4. júl 2021

ona pride k vam a pcha mu caj az zacne nariekat - a to akosa moze stat? jak si to vobec dovoluje prist a nieco pchat tvojmu dietatu :D :D ocividne je dobre prepata na hlavu a neviem vy byvate spolu ked ti je stale za ritou ci co???? strasne by som ju zrusila ale tak zeby sa neukazala veeelmi dlho najlepsie nikdy a to ze odstrkuje tvoju dceru to by skusila len raz pri mne :D

alex49
4. júl 2021

V živote by moje deti nevidela. Nepúšťaj ju do domu, čo si už vážne mimo, ona je psychicky narušená... nikdy nevieš ako jej prepne, aby im neublížila. 😠

autor
4. júl 2021

@julia2018 ja som povedala muzovi ze jej pri.ebem jednu

autor
4. júl 2021

@nttnnt ona byva u svokrovcov. A ti byvaju nedaleko nas

julia2018
4. júl 2021

Žiadneho z mojich deti sa nikto prvé tri mesiace nedotkol, ja by som ju prizabila hneď pri prvom pokuse…

veronikazuko
4. júl 2021

Zatrhnut návštevy. Povoliť raz do týždňa a bodka. Tvoj dom,tvoje pravidla.Potom jej to dôjde,že prečo nemôže častejšie,a keď nedôjde,tak jej to povedať.

nttnnt
4. júl 2021

autorka.. ja som si teraz precitala aj zbytok co si pisala, ty aby mi dosla a spiaceho maleho vyvlacila na ruky a zobudila doslova ho vylakala, ja uz by som jej dala taku cez papulu, ze by lahla mne vela netreba...sak to je psychopat naruseny..a vam radim konat kym nieco nevyvedie lebo to sa moze velmi rychlo stat minimalne zakaz priblizovania..aby ti deptala dcerku ze ju nelubite a hentak sa chovala k malemu ved to tela si doslova mysli ze je jeho mama a neprestane to ti garantujem ked je schopna vykrikovat ze vie ze ste doma a prelizat plot tu zatrhanie navstevy je nic a nepomoze...

autor
4. júl 2021

@nttnnt ona nie je tela. Ona je pi.a nvm skade to ma. Malej sme slubili kino len maleho sa bojim nechat so svokrou. Ako ona je super postrazi len ta psychopatka je schopna prist vtedy ked nebudeme doma ... zasa malej sme slubili a bude nestastna. Dost si toho prezila ☹

nttnnt
4. júl 2021

Fuu no a k tvojim rodicom ho dat je problem ??? Radsej by som precestovala celu republiku ako ho dat k nim sak to co s nim ona bude vyvadzat to ani nechces vediet….sak ten retard ho mozno bude chcet aj nakojit 🤣

autor
4. júl 2021

@nttnnt moji rodicia byvaju daleko :-/ a veru ze by bola schopna 😒

cacianka
4. júl 2021

Do kina chodte iba 1 a nabuduce za vymente.alebo radšej susedu / kamosku popros. Na 2-3hodiny nájdeš hocikoho. Len nedavaj svokre ani ju nevolaj k vam lebo dcerenku vpustí k malému. Keby si bola blizko radsej ti ju povarujem ja. Len aby nebola ani sekunda sance ze sa k nej priblíži.
Ona asi za to nemôže, ze sa jej psyche zblbla, ale práve preto jej musí pomôcť rodina, s odborníkmi.
Lebo toto je uz mimo jej síl

autor
4. júl 2021

@cacianka a pritom ani to nebude chcieť zle len ona je trafená a nejako by prišla ... A svokra o tom nemusí vedieť ani

autor
4. júl 2021

@cacianka inak vraj jej vraveli nech ide k odborníkom ale to odmieta. Ona že nie je chorá, len ju nikto nechápe. Ona je posadnutá akoby našim synom. Dnes mi asi 10 žiadosti na FB prišlo teda na Messenger. A vždy rovnaký text že toto mi neprejde a že pôjdeme na súd že jej obmedzujeme styk s jej krstnými deťmi.
Ženy ja sa až bojím malého krstiť čo keď tam príde ☹

monka105
4. júl 2021

Keby môjmu dieťaťu šiel niekto nasilu dávať čaj, po tom, ako by som ja-matka povedala, že dieťa ten čaj nechce, to by si videla ten cirkus. A bolo by mi jedno, kto to je, kľudne by to mohla byť aj moja mama. A ostatné, čo píšeš ani nehovorím. Bolo by mi jedno aj keby sa so mnou celá mužova família kvôli tomu nebaví, aspoň by bol od nich pokoj. Švagrinnej povedz, že keď jej tikajú biologické hodiny, nech si spraví vlastné deti a na nich nech si aplikuje svoje tabuľky. Ona je iba teta a s malým môže robiť iba to, čo jej vy a muž dovolíte. Toto by som si v živote nedovolila.

annamalaga
4. júl 2021

Ja by som sa odsťahovala na opačný koniec Slovenska. Inak pokoj mať nebudete.

anetha5
4. júl 2021

Dakujem bohu za moju uzasnu svagrinu🙏 ani ona nema deti,ale toto by si v zivote nedovolila. Nenechajte to tak,svagrina nie je psychicky v poriadku. Ja by som sa bala,aby to raz nezaslo tak daleko,ze by detom ublizila,nie je normalne taketo chovanie. Drzte sa

leskovael
4. júl 2021

Ja nepochopím ako niekto nevie takých ľudí poslať do riti. Načo si ju púšťate do domu, keď ti vadí ako dáva rady? Rodina nerodina... Jasne by som povedala nech si urobí deti a tie si vychováva ako chce a do tvojich sa nestará a keby chcela prísť na návštevu tak by som povedala že nie, lebo nemienim počúvať jej rady tak si návštevu neželáš.. A to aj dodržať samozrejme.

autor
4. júl 2021

@anetha5
@leskovael ja som ju poslala do pi. v telefóne dnes a po tom co som jej povedala sa tu objavila akoby sa nechumelilo. Dnu nešla

mijunik
4. júl 2021

Švagriná je aj podľa mňa psychicky narušená. Čítam túto diskusiu celá napätá, ako to bude pokračovať, no včera som sa tak nas*ala kvôli tomu, ako odstrčila Tvoju dcérku!!! V tom momente mi napadlo, že švagrinú viac k vám domov nevpúšťajte a keď sa bude domáhať, volajte políciu kvôli obťažovaniu. Je to nepríjemné, ale inak to asi nepôjde. A vybavte zákaz priblíženia k deťom aj ku vám (Tebe a Tvojmu manželovi). Ja by som sa jej bála. Ak podstúpi vyšetrenie, terapiu, liečbu, potom to bude možno iné, ale takto ma tá osoba desí... 😳 A dcérku si čo najviac túľte a rozprávajte jej, ako veľmi ju ľúbite. A že aj jej teta ju ľúbi, len to nevie tak pekne prejaviť. Ak by sa totiž preukázalo, že švagriná je naozaj psychicky chorá a teda za svoje prejavy nemôže, tak kým sa dá do poriadku, aby malá na ňu nezanevrela. Držím palce, nech sa situácia čo najskôr upokojí. 🍀

mijunik
Autor odpoveď zmazal
autor
4. júl 2021

@mijunik my sme malej nikdy o tete nevraveli že ju neľúbi ani nič také. Malej sa snažíme venovať ako sa len dá. Veľa sa rozprávame s ňou aj jej vravíme ako ju ľúbime

cacianka
4. júl 2021

No toto už zaváňa súdom ! Odkladaj si tie správy, veď si dennicek co kedy povedala ako reagovala a co vyviedla. Musis mat dôkazy, skus od susedov a inych svedkov poprosit o čestné vyhlasenie. Kým sa to neporiesi a neukludní, tak ani nekrstite. Bola by schopna cirkusu a velkej scény.
Krstni budu ini ludia ako ona - zaútočí na nich ?
Do kostola môže vojsť - nikto jej nemôže brániť, vieš si predstaviť že by sa farár alebo kostolnik postavili do dverí a vytlacili ju ? To neurobi nikto, ved chram boží a vojst moze aj blázon.
Na hostine tiez moze vyvadzat.
Este je moznost krstit natajno - niekde mimo v inom meste/kostole. Ale zase svokrovci...vynechat ich urcite nechcete, a aj keby tajili dcére čo a kde sa chystá, tak je riziko ze vytuši prípravy, zbadá náznaky, prekecnu sa, alebo ich uvidi vyobliekanych odchadzat. Neda sa ich zavolat max hodinu pred obradom, neda sa ich nahovorit aby si vsetko pripravili a schovali u susedov al.u vás. Vzdy je riziko ze to svagrina zbada a vytuši. Ved aj v kostole sa o tom vie, zeny co tam upratuju a zdobia, vedia co sa plánuje a prekecne sa to.
To by museli svokrovci veeelmi pochopiť a fakt utajit.ale to radšej krst posunúť a neriskovat také manévre, ved je to krásna slávnosť, pohostenie, stretnutie rodín a nemal by sa taký krásny deň malého človiečika kaziť takymito bojovymi podmienkami. (Ja nie som veriaca, ale chápem tú silu vieri a že sa nemá pokaslat).
Alebo nechodi niekde, ze by ste vtedy ?
Odložte.

mijunik
4. júl 2021

To je super, máš podľa mňa úžasnú rodinku, len dcérka môže byť z toho, čo sa u vás teraz deje, zmätená. Preto mi napadlo, že aby mala jasno o celej svojej rodine, aby o nikom nepochybovala a cítila len lásku, tak prezentovať pred ňou švagrinú nejako tak ako "dobrého človeka s nevhodnými prejavmi". Možno taká skutočne je, ktohovie... No a krst synčeka - ak sa bojíš, že by tam prišla, ideálne by bolo krstiť až keď sa ona dá do poriadku. Alebo jej o termíne krstu nepovedať, krstiť niekde inde, aby nemala šancu sa to náhodne dozvedieť. Svokrovci by jej to snáď dopredu nevyzradili... 🙂

mijunik
4. júl 2021

@cacianka hehe, o tom krste sme písali v rovnakom čase, som rada, že nie som sama, ktorú napadlo krstiť synčeka mimo. Neviem totiž, či je to bežné a či "sa to môže".

autor
4. júl 2021

@cacianka nepracuje takže ... My sme rozmýšľali že krstiť nie u Nás ale u našich ale tam je tiež riziko že na to príde a pravda že do kostola jej nikto nemôže zakázať ísť. A samozrejme chceme aby svokrovci tam boli.

autor
4. júl 2021

@mijunik krstiť sa môže hocikde 🙂 mala je krstená tu kde bývame tak by sme radi aj malého ale takto asi ozaj počkáme

cacianka
4. júl 2021

@mijunik ano naraz 😉
Ja som zvyknuta organizovat rôzne akcie a presne som si vedela predstaviť celu akciu. Neriešim iba svagrinu, je nám už jasné že nie je celkom ok, viac či menej jej prepina. Ale pripravuju krstiny a ona sa už vidí v žiari kostolnych sviec pomali ako madona, ako matka chlapčeka a všetci okolo jej brania starat sa o neho, o jej krsniatko - synčeka, ved ona ma vsetko naštudovane, vsetko vie lepšie ako sa starat o dieťa, vsetci su neschopní takmer debili, len ona je lietadlo...
Mozno mie je posahana veľmi, ale presne a treba to riešiť s odbornikmi.
Ved prejavov, a fakt neprijemnych, je tu veľa.