Som na prášky zo švagrinej
Ahojte.
Mám doma skoro dvojtýždňové bábätko plus staršia dcera má 4 roky.
Švagriná deti nemá za to má prečítané asi všetky knihy o deťoch. Nič nepočúvam len koľko by mal malý vypiť mlieka, že zle plienky používam že zbytočne tie drahšie a TOP je prosím pekne že nedojčim a malému nedávam čajík v tomto teple ( rada by som dávala bohužiaľ malý nechce ani čaj ani vodu) že bude dehydrovaný atď ja by som mu aj dala čajík ale nechce absolútne nič okrem mlieka ako staršia dcera tiež je v lete narodená a tiež nechcela. Aj keď vypije tak ho boli bruško no akonáhle k nám prišla už hneď čaj mu dávala malý z toho začal nenormálne plakať čo ho narukovali.
Hučí len samé tabuľky čo by mal podľa nich robiť.
Keby som prvorodička tak fajn ale mám ešte dcérku a tá keď malý plače plače aj ona. Samozrejme klasický plač že je malý hladný sme jej vysvetlili že bábätká plaču no naposledy keď malý srdcervúco plakal začala aj ona že sa boji o neho. Neviem či potrebujem poradiť alebo sa vyžadovať ... Len už nevládzem som v sprche a rozmýšľam nad všetkým dokonca som začala uvažovať či som dobrá mama. :-/
@letfenixa aj to je riešenie...
A ked začne čurbes, budu do kostola volať VB ?
Trapas na 200rokov a ak sa bude krstit viac detí tak pokazena slávnosť viac rodinám.
Ked budu odchádzať, a presuvat sa na pohostenie - začne kydy - zavru jej branu a dvere od domu pred nosom a pred ocami svokrovcov ?
Ty kokso... Hentake obtazovanie uz by som riesila fakt asi s policiou. To uz je cez vsetky ciary. Ked si ju svokrovci nevedia upratat. To jaku autoritu ma jej otec? A tvoj muz?
Ak to dobre chapem, ved nemozes ist ani v klude von z brany s kocikom.
Ja som vybusna povaha, uz by som si na nu aj paralyzer alebo kaser zobrala.
To kino malej nech ide s dcerou muz do kina, kludne aj so svokrou,ale maleho nedavaj strazit nikomu.
No co noveho s psychopatkou? Dvere vam este nevykopla ked sa dobijala za “svojim” dietatom ???
@nttnnt ona si pokoja nedá. Boli sme včera na prechádzke tak už sa chystala ale zatvorila som jej bránu pred nosom ... vykrikovala na nás ale ja som si povedala že sa nenechám vyprovokovať. Usmiala som sa a zavrela vchodové dvere. Viem že mužovi niečo písala ale čo nvm
@cacianka vieš ja už ani energiu nemám stále s ňou bojovať ... Svoje som jej povedala. Keď bude najhoršie pridrbem jej lopatou po hlave. Odkedy tu nebola deti sú kľudne hlavne malá pomáha o dušu ❤️
Dobre ze to beries s humorom. To je moje krédo.
Buď ako pionierka - lopatu maj vždy pripravenú. Aj metla poteší(ako sa u nas hovori - vybijem ta osratou metlou)
@cacianka vieš bojovať s ňou som zistila sa neoplatí. Ju vraj hnevá keď ju totálne ignorujem nech sa postaví aj na hlavu. A krst sme sa rozhodli že bude ... Vybavili sme že budeme len my krstiť ... Takže ak príde a bude taká hlúpa že začne rozprávať hlúposti tak sa strápni len ona sama 😁
To som sa aj ja naučila - ignorovať. Učím to aj chlapa, lebo vzdy ho niekto výtočí. Tak aspon v robote 1 kolegu a 1 našu susedu. A uz je hrdý ze sa neda vyprovokovať, len obíde.
Ka som za život nazbierala zopar ľudí, ktorych ked stretnem tak prehliadam. Cudzinec a nepoznám.
Len cumia a su v šoku.
@cacianka za čo som najradšej že mala je znova to usmievavé dieťa a je spokojná že môže pomáhať s malým hoc včera mu ehm ponúkala čokoládu 🍫 že či nemôže ochutnať 😁
Tak dievčatá asi som to zakrikla a priznávam som 🐮 spravila som chybu. Nedalo sa mi napísať skôr ale ... včera ako som dopísala predchádzajúci príspevok prišla svokra všetko ok malá zahlásila že či nepôjdeme na zmrzlinu. Reku dobre svokra že pôjde s ňou nech si oddýchnem a vezmu aj malého keďže už nebolo horúco. Ja krava sprostá som pristala na to. Šli na zmrzlinu a tá pi.a švagriná na toto čakala a šla za nimi ženy oni ako šli zo zmrzliny tak švagriná svojej matke povedala že NEBUDE len tak sa pozerať ako jej nevlastné deti trpia chcela jej vziať kočík z rúk. Svokra sa nedala, kočík jej nechcela dať. Stačila sekunda a kočík sa prevráti našťastie zasiahol svokor 🙏 švagrinú dotiahol od kočíka a povedal jej že nech sa spamätá že je chorobne posadnutá MOJIMI deťmi kde to MOJIMI zdôraznil. Na to všetko sa pozerala malá ktorá v noci sa budila na to že teta jej chce vziať bračeka. 🥺 Domov prišiel s nimi svokor ... Malý plakal tak chudák až červený bol, dcérka so svokrou uplakané. Svokra sa mi ospravedlňovala že ju to mrzí. Malá sa odo mňa nepohla do večera. Keď ako tak zaspala ženy ja na mňa všetko doľahlo aká som krava že som nešla s nimi 🙁
Keby nebolo svokra tak nvm ako by to dopadlo neviem a nechcem si predstaviť čo by bolo keby svokor nezasiahol vďaka Bohu za neho.
Tá ... mala ešte toľko guráže že večer zavolala manželovi ktorý ju zhulákal a robila sa blbou 😡😡😡 podávame všetko na súd nech sa k deťom nepribližuje nech to mám potvrdené súdom. Dúfam že je to zrozumiteľne napísané.
Akože ja som proti nasiliu v akomkolvek pripade. Ale mam taky divny pocit, ze niekto by jej mal drbnut už... Viem, nie je to spravne.. Dobre robite s tym súdom..
@stevvvka svokor by jej možno jednu uvalil ale aj keď bol nahnevaný myslel na malú veď predsa je to dedo. Okrem toho mal dosť so švagrinou.
@anetha5 ja už nemám silu na nič iné. Snaha bola aj z mojej strany aj z manželovej dohovárali jej ale toto prekonalo všetko keď dieťa sa budi v noci že sa boji že jej teta vezme bračeka ... Ja si neviem predstaviť čo by bolo keby sa ten kočík prevrátil ... Najhoršie že to videla malá ... Ani malého sa nedalo ukľudniť čo sa zľakol
ty vole ja by som tam k nim nabehla a taku jej vrazila zeby ju krv zaliala p*cu....a ti dvaja mali hned volat na psychinu a vybavovat...ja som to pisala ze ona nieco vyvedie a bude neskoro este im ublizi a potom si budu svokrovci trieskat hlavu do konca zivota ze tu drblinu nedali odviest tam kam patri..
@nttnnt to ako to oni budú riešiť je už na nich my sme sa rozhodli. Smutne je že ona zatĺka všetko teda všade hovorí ako ona ich zbožňuje a ako by im neublížila a robí presný opak.
Ja by som na ňu asi podala aj trestné oznámenie. Ak by to pomohlo urýchliť vybavenie zákazu priblíženia... Minimálne by bol záznam, že švagriná vystrájala. To už čo je, aby vy ste sa nemohli kvôli besnej švagrinej voľne pohybovať po ulici? 😡😡😡 Veľmi na vás myslím, želám vám, nech sa situácia čím skôr upokojí.
@mijunik ja mám chuť jej pri.ebať lebo toto je choré čo robí. Nad TO sme tiež rozmýšľali ona všetko popiera že by robila.
No do frasa...
Cesta je podat TO, ale ake dokazy aky trestny čin ?
Potrebujete velmi kludny rozhovor vy a svokrovci, poradit sa.
Váš návrh by mohol byt :
- podavate neodkladne opatrenie vo veci zakaz priblizenia na 10m, zakaz akéhokoľvek kontaktu(osobný, telefon, mejl, socialne siete...) navrh aj urgentne podajte.
- podavate TO vo veci obťažovanie, sikana, manipulacia celej rodiny, psychické týranie maloletej, nebezpečné prenasledovanie a pokus o ublíženie na zdraví.
Chapem ze dokazne bremeno bude ťažké, či máte svedkov a dôkazy. Svokrovci asi vypovedat proti svojej dcére nebudu, mozu odmietnut, ale aspon ako hrozba to môže pomôcť.
Lebo si date podmienku - ak bude svoj stav riesit s odbornikom, absolvuje aspoň 5 (10)sedení, a minimalne raz či 2x bude hovorit odbornik aj s vami - aby mal presne info ako sa prejavuje jej natura, a ako prebieha liečba, tak TO stiahnete.
Nie som pravnik, len navrhujem smer postupu.
Že Ťa svrbí ruka, že by si jej jednu zavesila, to absolútne a bezvýhradne chápem. Problém je, že by následne švagriná mohla na Teba podať trestné oznámenie... 😑 A keďže vy potrebujete dokázať, že ona je tá problémová, tak sa musíš ovládnuť. Ona je podľa mňa schopná aj sociálku na vás volať, lebo hlúpa zrejme nie je nie je, tak možno vyskúša všeličo, aby sa dostala k vašim deťom. Možno preháňam, ale keď je taká besná... 😕
Normálne mi zle prišlo, keď to čítam ☹️ na čo čakáte? Kedy vám unesie syna? Podajte na ňu TO
@mijunik sociálkou sa vyhrážala už neraz takže ja rátam aj s tým. Ja mám pocit že jej to robí radosť toto robiť že nás chce s manželom rozdeliť :-/
Na túto diskusiu som natrafila náhodou, a teda zle mi prišlo... Jasné, že si "švagrinka" neuvedomuje že robí niečo zlé, veď ona je presvedčená že chráni svoje nevlastne deti. Podľa mňa je otázkou času kedy Vám sociálka na jej popud zaklope na dvere. (Dufam, že tu na MK nieje a nezoberie to ako návod), po tom incidente cestou zo zmrzliny by som na nu podala TO, možno to zamietnu, alebo to skonči aspoň ako priestupok na OÚ, ale aby videla že to už nebudete tolerovať.
Trestný čin nebezpečného prenasledovania: (1) Kto iného dlhodobo prenasleduje takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu o jeho život alebo zdravie, život alebo zdravie jemu blízkej osoby alebo podstatným spôsobom zhoršiť kvalitu jeho života, tým, že: b) vyhľadáva jeho osobnú blízkosť alebo ho sleduje,
e) ho inak obmedzuje v jeho obvyklom spôsobe života,
potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
Dokazovanie je viac než zložité, ale niečo robiť musíte, tu končí sranda...
Ahoj, ja by som zobrala aj dcérku k psychologičke. Aby si mala potvrdenie o tom, že nerobí dobré na jej psychiku stretávanie sa s ňou. Pokiaľ to dotiahnete na súd, tak či tak budete potrebovať potvrdenie, dôvod, dôkaz. Môže sa stať, že súd vás pošle k psychologičke.
Švagrinu k doktorovi nedostanete. Ale máte na jej vyčíňanie iné paky, ktoré viete dokázať. Svokrovci aj keď vas chápu a stoja pri vas, pochybujem že budu svedčiť proti dcére. Vy zase musite mat nejake dôkazy o tom, prečo takto konate. Takto je to zatiaľ slovo, proti slovu. Hlavne vtedy keď sa tam švagriná rozreve, a spravy si zo seba ešte obeť.
Držím palce.
Jej to nerobi radost, ona je chora... nema vlastne deti a nudi sa, nafixovala sa chorobne na tie vase.
Inak necudovala by som sa keby ta švagriná bola zaregistrovaná tu na MK a mala uvedené ako svoje deti tie tvoje 😅

A ja by som krstila tam a tak, kde chcem ja. Ak by tá narušená osoba tam prišla robiť cirkus, aspoň by to všetci videli z prvého radu.