icon

Som naozaj lenivá?

4. feb 2022

Manžel sám autom priviezol práčku. Chcel aby som mu ju pomohla v rukách odniesť po 8 schodoch v paneláku. Pomohla som mu ju odniesť od auta po vonkajších schodoch do paneláku. Na 8 schodov som si netrúfla, bolo to ťažké, šmýkalo sa mi to. Manžel má 120 kg, ja 57. On sa nahneval, že som ľavá, iná by to zvládla. Išla som poprosiť suseda, či by mu s tým pomohol. Ten bol našťastie ochotný. Ešte aj pred susedom frflal, že jeho žena je kvetinka čo nevládze vyniesť práčku. Pritom vie, že mám neuropatiu (poškodenie nervu) v ruke. Myslím, že aj bez tejto choroby by máloktorá žena bez problémov vyniesla práčku po toľkých schodoch bez možnosti oddychu. Najviac sa má dotklo, že má urazil aj pred susedom. Naozaj som taká lenivá ako má nazval?

yoxinka
4. feb 2022

@saxana000
By som ťa chcela vidieť ako takú frajerinu robíš s poškodeným nervom na ruke ;) Lebo taký zdravotný problémik má autorka. Ja napríklad s poškodeným nervom neudržím v ruke pokrievku, ruká je slabá, proste mi z nej veci padajú. Vieš aká sranda by to bola, keby neudrží baba práčku, ktorá je naklonená na mužovi, aby niesol ťazšiu váhu, ako múdro radíš …. 🤔

evaachesa
4. feb 2022

Môjmu manželovi by ani na um neprišlo aby ma žiadal o pomoc s práčkou ... a ešte po schodoch 🤷😅. Na adresu tvojho muža sa radšej nevyjadrujem 🤦.

miadi
4. feb 2022

Ono je to v podstate jedno ci 8 schodov ci 8 poschodi .. ked nevladzes tak nevladzes hotovo. Skusila si. Neznamena to ze si leniva len nie si Chuck Norris.. ten by to vyniesol na 11 poschodie s prstom v nose .. tvoj muz je chrapun. Je uplne jedno ci by to ine zeny dali lavou zadnou . Nema Ta co ponizovat. Nabuduce mu mozes stou svojou chorou rukou akurat tak stredny prst ukazat- ze Tolko vladzes . A Tolko si zasluzi za taketo jednanie.

marcellka32
4. feb 2022

Vysvetli svojmu mužovi jeho časté slovo "lenivá", lenivá by si bola, keby si ležala na gauči a nesnažila sa mu akokoľvek pomôcť,..lenivá žena má bordel v domácnosti ty mu pomáhas a povie ti lenivá 🤦🏼‍♀️omg, nenechaj si to, musieť sa slovne vzoprieť, chlapi si dovolia toľko, koľko im dovolíš

heslomeno
4. feb 2022

@heln práčka neváži 20-30 kg..rok som rozvazal práčky ,chladničky, sušičky po novostavbách pre firmy a najľahšia pračka mala 45kg , normálna 50-75kg a tie najťažšie až 117kg.. to sušičky sú ľahučke..

euka210
4. feb 2022

Pomaham manzelovi nosit veci, ja mam dost vrece psenice pomoct. Pracku mame na poschodi v dome a nepamatam, ze by som mu niekedy s tym pomahala. Ked je to nad moje sily, zavola svagra alebo suseda. To ze on ma 120kg, moj ma 90, to neznamena ze ma byt aj zena Rambo. Toto nie je o lenivosti.

heslomeno
4. feb 2022

@saxana000 sušička má tak polovicu váhy oproti práčke 😉 len je to nemotornejšie,lebo má väčší bubon..tie ostatné rozdiely už asi vieš aj sama či? :- ))

silviaa
4. feb 2022

Nie si leniva. Mojho chlapa by ani nenapadlo aby som sa natahovala s prackou a na 8. poschodie 🙈. Co si chlap?

autor
4. feb 2022

Wau, napísala som to cez obednú prestávku. Teraz idem domov. Tak mám čo čítať.

autor
4. feb 2022

@ckocka no lebo muž mi odvtedy vyčíta že som lenivá, že nič neunesiem. A ja som už z toho taká zmagorena, že premýšľam či som sa nemohla premôcť.

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
4. feb 2022

ver, ze ten sused si to s tou tazkou prackou v rukach nemyslel. Ze si lava a neschopna.
Hlavne, ked ta videl. Ak si uz nieco myslel, tak najskor o tvojom muzovi.

U nas to nikomu ani nenapadlo, aby som ja skusala pomahat vynasat pracku hore schodami. Ani by som nesla.
Su veci, s ktorymi si poradim, ale 80kg pracka do toho portfolia nepatri.

A ked som raz pomahala rozvazat tazke veci na furiku (ked sme robili dom a mm v ten den nemohol, tak som to proste teda robila ja. zas na furiku to nebolo tak narocne, aj ked vahu to teda malo.), tak sa ma traja nasi susedia-muzi pytali, ze ako to, ze chlap necha zenu robit taku robotu. Este som ho musela obhajovat.

autor
4. feb 2022

@annm81 odvtedy sa toho suseda hanbím. Na druhý deň som mu priniesla fľašu a pre ženu s deťmi veľkú čokoládu.

janinah
4. feb 2022

V takých prípadoch fungujem ako otvárač dverí,tvojho muža by som sa len opýtala,či bude spokojný,ak tu práčku rozbijete,lebo to neunesieš.Presne na to sú suedia,ak už nemáme na donášku,naši tak vynášali sedačku na 6.poschodie,asi šiesti a potom sme ten úspech doma ešte dve hodiny oslavovali,niet nad dobrých susedov.

miadi
4. feb 2022

Hanbis sa lebo videl ako si Ta tvoj muz “ važi.” Lenivy je on mal si na pomoc zavolat kamarata.

yoxinka
4. feb 2022

Žena, ty to máš v hlave úplne pomotané. Jediný, kto by sa mal hanbiť je tvoj muž, že je taký debil. Ty sa nemáš čo hanbiť a nikomu sa nemáš za čo ospravedlňovať. Tvoja sebaúcta je zjavne dosť zničená :(.

veronicka88
4. feb 2022

Prvé čo by dvihol telefón a volal susedov ktorých máme ako kamošov,kto je doma a zdravotne ok.nikdy by ho nenapadlo aby som to ja vláčika . Keď sme objednávali 2v1(99kg)rovno vyplatil 17eur v datarte aby mi to chlapi vyniesli a zapojili. Keď bol v robote....bože Alan som vďačná že mma takého muža🤣idem mu dať pusu

autor
4. feb 2022

@saxana000 asi si si neprečítal že mám poškodený nerv v ruke. Vypadávajú mi z nej veci, tŕpne mi, sklbe mi v nej. Keby mi počas vynášania odišla ruka a práčku by som pustila, muža by prizabila a ja by som bola tá vinná. Deti mám dve a sama som kočík vláčika hore, dole schodmi ale to ma kolieska.

autor
4. feb 2022

@yoxinka No veď tak ma zmagoril, že iné ženy to zvládajú s prstom v nose. On má dva metre a 120 kg, nemôže sa rovnať so mnou. A pred susedom začal aká som kvetinka neschopná. Ten bol ticho.

veronicka88
4. feb 2022

Toto by môjho stalo veľmi veľa takéto reči. Ja sa nezduvam,ale toto by bolo peklo...ticho a ignorácia. Kým by neprišiel s ospravedlnením. Ak by neprišiel konečná....fuj hnus. Ak je to pravda môže sa hanbiť ako pes

mike_bassett
4. feb 2022

Iba xoxot by žiadal po žene takúto pomoc a potom sa ešte zdul. Šak je zjavné, že je to moc. Ešte povedzme po kulturistke, no prosím.
Veď buď to vynesiem sám alebo si zaplatím dovoz s vynesením do bytu. No ale keď radšej riskuješ ženino zdravie, než by si dal 10 euro...

autor
4. feb 2022

@heslomeno ďakujem za názor, vidieť že sa vyznas.

autor
4. feb 2022

@veronicka88 je to pravda, pomohla som mu voziť práčku z auta, odniesť ju až po vchod, potom tri schody hore a cítila som, že viac už nezvládnem. A on tam po mne kričal, že som leniva a mám ísť zohnať suseda.

autor
4. feb 2022

Ja si myslím že nie som lenivá. Keď sme prerabali byt, tak som pomáhala dávať tapety dole zo stien škrabkou. Okná umývala po prerabke, celý byt upratovala lebo po výmene jadra bol všade prach a to som bola tehotná.

majlo1234
4. feb 2022

Ty sa nemas co hanbit, mal by sa tvoj manzel, ze ta dokaze takto zdeptat. A ty sa nenechaj, nabuduce ho posli do riti.

yoxinka
4. feb 2022

Počuj zlatino, tvoj chlap je chuj, keď už to takto musím napísať. Ja momentálne rehabilitujem poloochrnutý akcesórny nerv, ľavá ruka funguje tak na 50% a svojho času som mala komplet ochrnutú pravú ruku od lakte dole (paréza radiálneho nervu), takže sakra dobre viem, čo také poškodené nervy vedia spôsobiť a ako sa také ruky “správajú”. Ja neudržím v ruke pokrievku, nie že 50kg práčku.
A keď už toto ten tvoj debil nechápe, tak ja neviem. Nehovoriac o tom, že aj keby ti nič nebolo, nemá ti čo nadávať a zhadzovať ťa.

autor
4. feb 2022

@yoxinka on si myslí, že všetko sa dá zvládnuť silou vôle. Vraj je to vekovo spôsobená choroba, proste starnem. Mám 37 rokov. Že aj jeho boli koleno a vie sa premôcť. Len nechápe, že ja mám tú ruku vážne slabú, občas mám problém udržať pohár a odniesť 60 kg práčku je nad moje sily.

autor
4. feb 2022

@yoxinka a veľa zdravia ti prajem, je to veľmi nepríjemné ochorenie

yoxinka
4. feb 2022

Ja mám tiež 37 rokov, ochrnutú ruku som mala v 18tke, takže vekom to nebude. Rehabilitovala som každý deň, 2MESIACE, napriek tomu mi ruka atrofovala, stratila som na nej 2cm svalov!!! Potom nasledovala hospitalizácia a tam sa mi okolo mojej ruky ročilo 7fyzioterapeutov a dvaja neurológovia, mala som každý deň doobeda procedúry a stimulácie nervu a 3x denne so mnou cvičili. Musela som sa učiť znova jesť, písať, úplne všetko … a ešte raz, mala som 18. Takže nech si strčí tieto svoje múdrosti do zadku a ty buď trochu asertívna a tiež mu trošku vypapuľuj a nenechaj sa seba kydať.

miadi
4. feb 2022

Nema empatiu je narocny surovy a pred tym susedom zhodil akurat seba nie teba. Ty si mohla poznamenat ze co je to za chlapa ked to Nevie sam vytrepat do bytu 🧐nabuduce rovno povedz nie nepomozem som leniva dovi dopo.
Nech to zvladne silou vole sam.