icon

Som naozaj lenivá?

4. feb 2022

Manžel sám autom priviezol práčku. Chcel aby som mu ju pomohla v rukách odniesť po 8 schodoch v paneláku. Pomohla som mu ju odniesť od auta po vonkajších schodoch do paneláku. Na 8 schodov som si netrúfla, bolo to ťažké, šmýkalo sa mi to. Manžel má 120 kg, ja 57. On sa nahneval, že som ľavá, iná by to zvládla. Išla som poprosiť suseda, či by mu s tým pomohol. Ten bol našťastie ochotný. Ešte aj pred susedom frflal, že jeho žena je kvetinka čo nevládze vyniesť práčku. Pritom vie, že mám neuropatiu (poškodenie nervu) v ruke. Myslím, že aj bez tejto choroby by máloktorá žena bez problémov vyniesla práčku po toľkých schodoch bez možnosti oddychu. Najviac sa má dotklo, že má urazil aj pred susedom. Naozaj som taká lenivá ako má nazval?

miniminka
4. feb 2022

Samozrejme neviem aké to je mať neuropatiu. Ja ju nemám. Vážim 60kg a niesli sme s mužom sušicku z auta na poschodie domu 17 schodov. Dali sme to. No keby mu poviem že sa bojím že spadne alebo proste ju neunesiem tak určite by ma nenazyval lenivou. Takže ma mrzí že sa k tebe tvoj muž tak správal.

irusa
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
4. feb 2022

@miniminka
Ja momentálne pri poškodenom nerve a ruke funkčnej tak na 50% neudržím v ruke pokrievku … vieš si predstavitl niesť v takomto stave práčku? Autorka píše, že ruka je slabá, neudrží veci, tŕpne jej a brní … 🤷‍♀️.

irusa
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
4. feb 2022

@irusa
Ona má poškodený nerv ruky!!!! Veď čítaj všetko, čo píše. Zažila si, že nevieš v ruke udžať ani pero? Ja som to zažila a sranda to nie je. Také múdrosti, že skús … no chcela by som to vidieť 🤦‍♀️.

irusa
Autor odpoveď zmazal
irusa
Autor odpoveď zmazal
autor
4. feb 2022

@irusa klobúk dole pred tebou, asi si nečítala, že mám poškodenu ruku, trasie sa, tŕpne. Áno, nechala by som ju pred panelákom. A zvonila po všetkých susedoch. A keď si nečítala, skúsila som. Tri schody som vyniesla a ruka začala tŕpnuť, bolieť. Tak som mala vyniesť ešte zo tri schody a potom povedať že nevládzem a pustiť ju či ísť naspäť?

yoxinka
4. feb 2022

@irusa
Mala si niekedy poškodené nervy ruky? Ja mám momentálne a v 18 rokoch som mala ochrnutú ruku od lakťa, vieš si predstaviť stav, že si vôbec neovládaš končatinu alebo, že v nej nedokážeš udržať veci? Ja napríklad neudržím v ruke ani pokrievku. Podľa toho, čo píše, má ruku cca v tomto stave. Niesla by si s tým 50kg práčku?

autor
4. feb 2022

@irusa áno, možno zdravá žena by to zvládla. Aj keď si tu výnimka

autor
4. feb 2022

@yoxinka kto nezažil, nepochopí

yoxinka
4. feb 2022

Ale autorka nie je zdravá! Ona tie problémy má, haló … Čítala si vôbec, čo píše?

autor
4. feb 2022

@yoxinka ale ona to vyniesla, tak môj muž má pravdu. Našla sa žena čo to zvládla s dedkom. Gratulujem.

irusa
4. feb 2022

Tak mala si mu povedať hneď na začiatku ako ste ju objednali,že nie si schopná mu s ňou pomôcť a zaplatiť vynasku do bytu...a mali by ste po probléme...ono vie to nasrať mať práčku pred panelákom a tyu oznamis,že nie si schopná....alebo poprosiť kuriéra za hotovosť pomôcť s vynaskou

yoxinka
4. feb 2022

@irusa
Nechápem, prečo sa do nej tak navážaš a brániš toho jej chlapa zubami nechtami. Veď normálny chlap, keď vie, že má žena problém, objedná vynášku, sle tento trpák sa spoľahol na to, že to s ním žena bude trepať, lebo podľa neho sa neuropatia dá prekonať silou vôle … no ale to sa silou vôle prekonať nedá.

irusa
Autor odpoveď zmazal
autor
4. feb 2022

@irusa on o tom vedel, že mám chorú ruku a napriek tomu si ju sám doviezol v osobnom aute. Žiadny kuriér. Chcel ušetriť na dovoze a vynesení hore na úkor môjho zdravia.

irusa
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
4. feb 2022

@irusa
Ona má POŠKODENÉ NERVY RUKY!!! Človek s tým si nevie s prepáčením ani utreť riť a nie trepať práčku. Chlap o tom vedel, ale ignoruje to. Čo na tom nechápeš??? 🤔 Vyzerá, že si silná, ale moc bystrá nie, keď nerozumieš písanému textu.

autor
4. feb 2022

@irusa ? Ja píšem, že v tehotenstve sme prerabali jadro. Celý byt som sama upratala, všade prach, všetky okná som umyla a to som bola v siedmom mesiaci. Čiže si nemyslím, že som lenivá. Ale vtedy som bola zdravá. Odkedy mám neuropatiu tak nevládzem ani pohár udržať.

irusa
Autor odpoveď zmazal
autor
4. feb 2022

@irusa a inak som dievča z dediny, takže práce ako rylovanie záhrady, vozenie uhlia v tackach do pivnice, maľovanie domu som zvládala bez problémov a s radosťou. Radšej by som bola zdravá a zase robila aj ťažšie práce ako kedysi.

autor
4. feb 2022

@irusa upozornila som ho na to, vraj sa mám premôcť

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
yoxinka
4. feb 2022

@irusa
Písala to asi 3x, že jej stav chlap ignoruje a chce aby sa prekonala silou vôle! Mňa ide z toho poraziť, lebo viem aké to je, keď sa ti nedá ani miešať polievku, lebo si musím furt pomáhať druhou rukou. Pokiaľ máš poškodený nerv, ty ruku úplne neovládaš. To ako keby si chcela, aby sa ochrnutý človek silou vôle len tak postavil. No nepríde ti to absurdné? Toto je podobné, len v malom, len tá ruka nefunguje, nie nohy … 🤦‍♀️

autor
4. feb 2022

@cocolino234 ja som bola doma a on mi volá, že vezie práčku. Mám ísť dole pomôcť. Myslela som, že má porazí. Aj som sa snažila, niesla od auta do paneláku. Ale keď som to nezvládla, začal mi nadávať do lenivých kvetiniek.

meluela
4. feb 2022

Nie si leniva, mas muza chrapuna. Chciet po zene s poskodenym nervom aby vlacila tazku pracku na 8 poschodie, to je sila. Mal na to niekoho zaplatit a ked je zgrlost, tak si aspon zavolat kamarata. Mohol to byt nejaky momentalny skrat, ale ak sa tak sprava stale, porozmyslaj co s tym dalej, minimalne musis ty obhajit sama seba, nenechat sa ponizovat a ked sa mu nepaci, tak nemusite byt spolu do konca zivota.

irusa
Autor odpoveď zmazal
autor
4. feb 2022

@meluela nie na ôsme poschodie ale osem schodov ale ja som nezvládla áno to. Ruku si občas necítim, tŕpne mi, sklbe mi a on to vie. Celkovo si myslí, že sa to dá zvládnuť silou vôle

miadi
4. feb 2022

@irusa sak citaj ze mu to pomohla z auta do panelaku doniest len tie schody uz nevladala. . Ona mu mala rovno povedat nie a hotovo. 😡ked ju muz nesetri tak ona by sa mala nema zdravu ruku! A on to vie. Ja som vselijake tazke veci nabytok prenasala ale mam empatiu ked to niekto nevladze tak ju nebudem volat lenivou. Snaha bola.