icon

Som naozaj nemožná?

7. jún 2022

Ahojte, potrebovala by som počuť váš nestranný názor, lebo ja už začí´nam strácať súdnosť voči sebe. Začínam si už pripadať totálne neschopná manželka, gazdiná a mama. Posledné mesiace ma manžel kritizuje a obviňuje skoro každý deň a za blbosti. Dnes napríklad za to, že sa na linke pokazil melón, ktorý on lyžicou skoro celý vydlabal a nechal tak (To, že ho zjedol sám, Resp nám nechal len kraje neriešim). Na moju reakciu, že on ho jedol a nechal tak povedal, že ja som žena a mala by som to upratať. On má na starosti technické veci okolo domu, inak nemam od neho očakávať viac. Podotýkam, že manžel už do práce nechodí (lebo nemusí), takze býva skoro stále doma. Minule keď bola dcerka chorá, navarila som čaj a kým bol horúci išla som zatiaľ upratať a uspať mladšiu dcérku. Zabudla som staršej naliať do pohára, zvozil ma, že čo som za otrasnú mamu, že dcére ani čaj nenalejem. Na moju reakciu, že som zabudla a mohol jej naliať sám, povedal, že ja som mama a mám sa starať. Keď som napríklad nechala odmočiť špinavý riad v dreze, prišiel a vyvolal hádku, či som sibnutá, že ten drez nie je ešte dobre ukotvený (drez je tam už vyše roka). zabudla som na to, že ho kamenári ukotvili len provizórne. Keď som ochorela s deťmi tak ma poslal k mame na chalupu, aby náhodou neochorel aj on a že chce robiť okolo domu. Takže namiesto toho, aby som sa liečila v posteli, tak som chorá s dvomi deťmi cestovala dve a pol hodiny k mame, kde som bola na ne sama (mama bola v tom case v BA v práci). Deti som dala do poriadku ale skoncila som nakoniec na antibiotikách. On keď je chorý, tak je celý týždeň zavretý v detskej izbe, a ja sa starám o všetko. O to viac ma táto kritika mrzí, keď som celé dni na nohách a behám okolo detí a domácnosti. Poslednú dobu som sa navyše starala aj o neter a synovca, lebo manzelova sestra má problémy s drogami, má nového frajera, kedykoľvek si od svojich detí odíde a je preč aj týždeň - vtedy sa stará svokra a my pomáhame. Keď sa jej uráčilo vrátiť sa naspäť tak manžel len utrúsil, že hlavné je, že sa jej nič zlé nestalo.

Strana
z2
liljana
8. jún 2022

Ak nepracuje a zije z dividend, tak ma s prepacenim h..o na robote a z nudy rype do okolia.

nevenka
8. jún 2022

@andreatytler dobra otazka, ja by som sa nedala a musel by to upratat sam.
Len priklad. Mame chore tretie dieta, 17 mesacne, ma uz treti den horucky, 40-ky, nespim uz teda 3 noci poriadne. A vcera poobede, ked dosiel domov so starsim synom z kruzku, bol este na dome porobit par veci pocas kruzku, potom boli na nakup a ked sa najedol, tak zobral bez slova vysavac a povysaval kuchynu, chodbu, obyvacku. Vsade uz boli chlky, omrvinky, maly zoberie roztek a chodi a papa, som rada, ze aspon daco zje. A ani pol slova neposomral, vecer vyvesil pradlo a zvesil suche. A mohla by som pokracovat. A to pracuje, sice HO, ale od rana do vecera takmer. Ja nechapem tieto hovada lenive, ine slovo na to nemam.

jaskolka
8. jún 2022

Tolerujes mu to správanie celé roky, čo sa čudujes, že postupne pritvrdzuje? Urobil si z teba slúžku, úcta absolútne žiadna, ešte sa máš starať aj o deti jeho sestry narkomanky...
Nechápem síce prečo sa x žien takto nechá využívať, ale rozum sa mi zastavuje nad ich otázkou, "co robím zle? Som nemožná, keď neviem byť slúžka ešte viac?"
Ja by som sa pýtala, prečo som ešte takému volovi nedala jednu poriadnu s panvicou po hlave. A to ze by som mala chorá cestovať na chatu, aby on sa valal doma, to už by asi ani panvica nestačila
O starani sa o deti nejakej fetacky ani nevravím...

janickacrazy
8. jún 2022

Nie si nemožná, len máš nesprávne vzorce z rodiny. Takto sa žiť naozaj nedá. Bez neho ti bude lepšie. Budeš mať kľud aj s deťmi. Možno menej peňazí, ale určite väčšiu pohodu.

katus226
8. jún 2022

Nepytala by som sa, ci som nemozna, ale kolko mi z tych dividendov odklepnu vyzivne.

andreatytler
8. jún 2022

@nevenka Presne. Ani ja by som ho neupratala. Ak to autorka upratala, tak tym len potvrdila muzove presvedcenie ze je to jej povinnost a tiez to ze je neschopna, kedze to nedokazala odpratat skor ako sa to pokazilo. Ona sama si vyrobila tieto problemy.

mandzula
8. jún 2022

Neschopna si v tom, ze sa nevies z takehoto nerovnocenneho vztahu vymotat. Chlap ta ma za totalnu handru. Mna by jeho spravanie do spiku kosti urazalo a ponizovalo, a preto by som s nim nedokazala byt. A hlavne by som nedopustila, aby taketo spravanie videli moje deti, ktore si ta v konecnom dosledku tiez nebudu vazit, ked vidia, co so sebou nechas robit.

nikdenikto
8. jún 2022

Bože, môj muž nemá problém záchody doma vydrhnut a to robí aj 9-10 hodín denne na stavbách. Povedz mu, že po nom robiť nebudeš kým sa nenaučí si to vážiť. Všetko čo vytiahol nechaj tak, riady po ňom neumyvaj, veci mu neper neskladaj. Rýchlo sa spamätá.

lusyc
8. jún 2022

Už by som sa z tej chalupy nevrátila...

shee11
8. jún 2022

ahoj,
ak mas instagram, pozri si @dennik.mamy_8deti a jej posledny post.
Podla mna to lepsie nebude. Nerada pouzijem to slovo, ale musim - nasilie nie je iba bitka. Poraď sa. IPcko.sk 0800 212 212
Bezplatná non-stop linka pre ženy zažívajúce násilie.

Toto je z jej blogu:
Na tejto fotke vpravo na Kajinom venčeku 6 a pol roka dozadu to nie je o kilách, ktoré tam vadia. Na tej fotke som nespokojná so životom, ktorý som žila. Snažila som sa zo všetkých síl, aby to bolo dobré a nešlo to. A nie, manželstvo nám nefungovalo nie preto, ako som vyzerala (keď sme už pri tom, on má stále tú obrovskú nadváhu na sebe).

Nemala som priestor na to, aby som sa o seba starala, keď som mala ešte chuť sa starať, čelila som žiarlivostným scénam, postupom času sa vo mne podvedome vyvinula predstava, že čím tučnejšia budem, tým menej ma bude chcieť - že je to zvrátený mechanizmus? Jasné… má korene v mojom detstve, keď otec vkuse riešil, že mama je tučná a tak… to je ale iný príbeh. Ale vidíte, všetko spolu súvisí.

Takže som ako žena zažívajúca psychické, fyzické, sexuálne aj ekonomické týranie (zámerne som vypísala rôzne druhy násilia, lebo násilie nie je iba o bitke), zúfalo chcela, aby ma nechal. Lebo ja sama som si myslela, že to urobiť nemôžem. Z mnohých dôvodov.

No nakoniec som to urobila. A bolo to najlepšie rozhodnutie v živote.

A dôkazom NIE je mínus 26kg (tie som popravde zhodila ešte na konci manželstva). Dôkazom je iná kvalita života. Ochota ŽIŤ a nielen prežívať. Na tej fotke vľavo som tiež na venčeku pred 2 týždňami s Elou.

Všetko to však začalo, keď som s akútnym zápalom v tele skončila na JISke v nemocnici s nastupujúcou sepsou. Mala som namále. Pokračovalo to terapiou, na ktorú som nabrala odvahu. V tom čase stále ešte s predstavou, že sa musím zmeniť, aby naše manželstvo fungovalo. Postupne som v tom období nadobúdala vedomie vlastnej hodnoty. Niečo, čo som nikdy nemala…

A zvyšok už vidíte dnes… a ak chcete vedieť viac, veľa som napísala do knihy Deň za dňom. Je to môj denník. Možno si ho potrebujete prečítať, ak ste v náročnej životnej etape. Alebo máte kamarátku, ktorá v takom niečom žije a vy jej chcete pomôcť. Možno vám to pomôže pochopiť…

A ja? Ja si dnes užívam život so starostlivosťou o seba bez výčitiek, s podporou partnera, ktorý je na mňa hrdý a páči sa mu, keď sa páčim sama sebe. A má to ešte jedno plus… deti sa to učia už teraz odo mňa. Je dôležité, aby videli mamu, ktorej na sebe záleží rovnako, ako na ostatných ❤️

lilitela
8. jún 2022

A suvisi to s tym, ze je doma a nudi sa? Tak bud vysikovat z domu prec, do prace, alebo mu vyrabat doma pracu, aby aspon ako tak dal pokoj. Teda tu technicku. A nevsimal si tvoje "preslapy".
A to aky bol predtym?

dori2
8. jún 2022

u nas manzel sam od seba uprace linku ked vidi ze na neja nieco je, vyberie umyvacku ked ide okolo a vidi ze doumyvala, o chore doeta sa stara rovnako ako ja, ked som chora zastupi ma na 120%. tvoj muz je sebecky tlk, ani nahodou by sim mu to netolerovala

acrobaleno
8. jún 2022

Ty nie si nemožná, len on je kkt. Keď začne nabudúce rýpať, tak ho pošli do píerdele.

lilly16
8. jún 2022

neempaticke nechať ťa cestovať chorú ku máme..ach jaj..nie si nemožná si super mamička šikovná.. len on je slepý ja by som mu povedala svoje..však prestaň variť, prať čo bude robit ked je taky múdry..mal by aj on pomáhať s deťmi a domácnosťouna to sú dvaja

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
leskovael
8. jún 2022

Ďalšia ktorá ma doma magora a ešte začína mať pocit, že je nemožná. Kriste pane ženy, veď majte sa na toľko radi (svoje deti tiež!!) a majte k sebe toľko úcty, že nejakého debila nenecháte aby vás psychicky deptal, urážal vás a aby ste robili zo seba handru..

matovicova
8. jún 2022

Ešte keď má také úžasné dividendy, môže zaplatiť aj upratovačku, aj opatrovateľku. Čo je toto za lásku, že sa môže niekto pozerať na svojho partnera ako sa ide deň čo deň zodrať 😱

oblecenie99
8. jún 2022

A bol stále taký? Možno je tu ešte šanca ho stopnúť, ale k tomu potrebuješ viac sebavedomia. Nie hnusne, ale jednoznačne mu treba dať najavo, že prekračuje hranice a ty nie si slúžka. Ale musíš byť tak aj vnútorne nastavená a ako slúžka sa necítiť. Treba ho najbližšie predbehnúť.. "Drahý, čo tu robí ten melón na linke? Jedol si ho včera, a nechal si ho tu. Buď taký láskavý, a uprac ho po sebe." alebo, ak nestihneš, tak tie útoky odrážať: "Chceš mi týmto povedať, že vidíš, že tam je ten čaj a chladne a ty si ho dcére ešte nenalial? resp. "Prosím? To vážne ešte nemáme ukotvené to umývadlo? Čakáme, že sa to urobí samo?!"

belllinka
8. jún 2022

Ano, si nemozna, ked takto so sebou nechas zametat 🤦‍♀️

elistek13
8. jún 2022

Treba si nastavit hranice, lebo to nebude mat dobry smer. Bude sa to len stupnovat a toto podla mna dlhodobo sa neda zvladnut, ja by som uz vybuchla.

simca06022011
8. jún 2022

Jaaaj vitaj v klube. Nie ty nie si neschopna, chlap je dement. Mnozia sa a mnozia tieto individua. Jedine co mozes urobit je 1.ignorovat, urobit doma co treba a odist atd 2.nasekat mu tolko prace technickej okolo domu, ze nebude mat cas sekyrovat 3. vykaslat sa na neho a nech si najde inu co bude po nom spratavat a este mozes vyskusat liecbu sokom, odist na vikend a nechat mu deti nech sa stara :D ved je otec.
Ale fakt je, ze ono je to aj ponorkova choroba, zleniveny chlap, cely den doma a nema co robit, uz mu je za tazko aj odlozit po sebe a naliat caj (a ze som si ista, tych "malickosti" je viac, lebo je to "tvoja praca")
A zacni mysliet na seba... nemas co robit cele dni na nohach ani robit jeho sestre opatrovatelku. Ved je doma.

danica2711
8. jún 2022

ale nehovor mi, že pred manželstvom a deťmi bol úžasný a až potom sa z neho stalo hovado... Čo si si vzala, to máš, ale nie, nie si nemožná. Si len príliš submisívna a nevieš si vybojovať svoje práva. Mala si už dávno "buchnúť do stola", vynútiť si vážny rozhovor a stanovenie pravidiel spolužitia. Ak to nejde, resp. pán tvorstva nechce, tak dovi, dopo, dopi - ak na to, pravda, máš podmienky. Ak nie, pomaly si ich vytvor

januska12323
8. jún 2022

A on je taky neschopný že ani čaj nevie naliať? A ten melón by dostal do hlavy, narobí bordel a ešte ho treba obsluhovať aby chudáčik mal doma poriadok. Neverím že sa takto prejavuje až po deťoch, somár ol aj pred tým len si sa tvárila, že to nevidíš. Otvor oči a zbav sa ho.

katkati
8. jún 2022

On je úplný blbec, alebo čo? Nech porobí technické veci okolo domu, keď treba a určite netrvajú nonstop a celé dní a nech láskavo sa zapojí do prác a povinnosti okolo detí a rodiny. Tá je stále, dookola a nedá sa odsúvať aj rok, ako ten váš drez v kuchyni. Povedz mu, že sú muži, ktoré takisto majú ženu ako on a správajú sa ako naozajstní muži a nie ako poserovia, čo sa im vadí odpratať za sebou špinu a postarať sa o deti. Nenaliať dieťaťu čaj, lebo to má robiť matka? Poslala by som ho za psychiatrom.

nurielka
Autor odpoveď zmazal
zorkahorka
8. jún 2022

Ooo, tak ten sa ma riadne rad! Vzdy bol taky?

myscha3
8. jún 2022

@andreatytler hodila by som ho po ňom 😂

andreatytler
9. jún 2022

@myscha3 👍

Strana
z2