Som naozaj neschopná?
Ahojte...môj manžel mi pri akejkoľvek banalnej situácii alebo chybe (napr že som neulozila nákup podľa jeho predstavy, nemám upratanu kuchyňu podľa jeho predstavy, do chladničky vie veci z nákupu lepšie on uložiť, on vie lepšie nakúpiť ako ja, ja by som nevybrala také dobré ovocie a zeleninu), hovorí, že som neschopná, slabá žena a nezvladam veci. Akosi mám pocit, že mi pri ňom neskutočne klesá sebavedomie, začína mi byť fyzickú zle, ak sa mi naozaj niečo nepodarí, trasie sa mi vnútro a bojim sa jeho reakcie.... Dá sa s tým niečo robiť, aby bol normálny? Niekedy to bol naozaj úžasný muž 😑😑😑 Už som mu niekoľkokrát povedala, aby to nerobil, ale on stále, že za to môžem ja, lebo vytváram situácie, kvôli ktorým mi to musí hovoriť. 😳
ty máš ešte svätú trpezlivosť, ja by som ho s tými taškami raz vyčiapala po hlave a povedala že nech si nájde lepšiu, schopnejšiu.Teraz je to nákup a potom to bude čo?Nenechaj sa ponižovať, ja by som pri ňom už nebola.Si na neho odkázaná?
Nie nie si neschopna, neschopna sa citis pri nom....lebo ta on ponizuje a mal by ta nadnasat ako kralovnu... 😒😔
@macko_usko222 no som momentálne a ešte nejaký čas budem...
@medeliska máme chlapčeka..ale on je inak fajn až na tieto prejavy smerom ku mne.....ja som tu skôr hľadala nejakú radu, ako zmeniť toto jeho chovanie...aby to už proste nerobil, sa zobudil a pochopil, že mi to robí zle...😔
takeho nezmenis..skor to vystupnuje, bude z teba robit neschopnejsiu a este neschopnejsiu..Aku radu ti mame dat, ved ty si ho poznas nie?ty s nim zijes, my nie..Skusaj co na neho plati, neviem asi ta napada ako Ta citam, rozrevat sa pri tom?uz sa to tak stalo? a ako reagoval? pohladkal ta a povedal:prepac, skusim to inak?
Chce ťi zničiť sebavedomie ..... aby si si zvykla,že bez neho si nič, chce ta ovládať a brhliť si denno denne na tebe svoje úbohé ego - je to chudák
Ja by som sa začala pripravovať na oddchod
on maproblem sam so sebou a takych sibnutych chlapov neha po svete vela, Hlavne bud na seba hrda, nedaj sa ponizovat a kopni ho do riri cim skor.
Normálny už asi nebude, ale ja napríklad môjmu mužovi, keď sa mu niečo nepáči, poviem, podám, a nech sa páči, urob to podľa seba 🤷 aspoň mám o starosť menej.
Každopádne, nenechaj si skákať po hlave, lebo to bude ešte horšie ...
Mala som takehoto ex, ako sa narodila dcera, vedel vsetko dobre urobit len on - striehol, z ktoreho prsnika dojcim, ako som malu obliekla a potom prezliekol, lebo ja som to nevedela, ked som jej do 6 rokov odmietala prihrievat jogurt a krajat jedlo, nechala ju bezat (preboha, ved mohla spadnut!), tak som bola nezodpovedna... Akoby mu po narodeni dcery preplo. Tak som mu zamavala a zrazu som zvladala vsetko a ten pokoj, co zrazu doma nastal...
Taka zazracna rada neexistuje.
Pises v komentaroch, ze ty chces nieco zmenit na sebe,aby tak nereagoval. Uvedomujes si co robis? On Ta kritizuje za prkotiny a ty mu este chces viac ustupit a podriadit sa? Uz si zmanipulovana a o pol roka budes totalne na dne.
Ma vzorce spravania od otca, to co v detstve pochytil, kym sa rodicia nerozviedli. A kam to dotiahli? no k rozvodu lebo spolu zit nemohli. Neblika ti cervene svetielko?
Bol dokolnaly lebo chcel byt, lebo ta potreboval ohurit. Niektore ho prekukli co je zac a skoncili to s nim. Ty si si znaky manipulacie vcas nevsimla, preto skoncil s Tebou. Sladke roky skoncili, teraz uz moze pekne manipulovat,deptat,kritizovat.
K psychologovi ho nedostanes, tam bude posielat on Teba
Ci si to priznáš, alebo nie, takto sa dostávajú manipulátori. Začína dá to krasne, ako si na začiatku písala, že kedysi bol sen každej ženy. Oni presne vedia čo majú robiť aby si pomotali obeť okolo prsta. A potom začína peklo. Ako píšeš, že sa cítiš neschopná, že nevieš čo máš ako urobiť aby bol spokojný. Môj kebyže povie že som vyložila zle nákup (dá sa to vôbec) alebo niečo nakúpila zle urcite by som sa ho nebála. Dala by som mu tašku a páči sa: chod na nákup ty a vylož si ho aby si bol spokojný. Tebe len budú pribúdať tie pindy, neskôr bude tvoja chyba aj to že vonku nesvieti slnko. Moja rada? Odísť. Manipulátor sa nikdy nezmení.
Bohuzial si to nevidela skor, ale manipulator je. Hovori sa tomu o…la macka vtacka. Uz len to, ze Ti povie, ze si slaba a neschopna nie je v poriadku - opytaj sa ho nabuduce, naco si ta bral a mal s tebou dieta? Ked je taky dokonaly, nech vsetko robi sam. Pozri sa na vas vztah - si zabezpecena a mas byvanie, ak by si bola sama? V pripade, ak ano - daj mu ultimàtum zmena alebo bal kufre a vypadni - ak nie je manipulator - dostane rozum, ak je vyhadzovat v pravidelnych intervaloch smerom k definitivnemu rozchodu. Ak si na nom ekonomicky zavisla - mas smolu. Pozri si posledne clanky v NC o pani s Oravy, kt zabil manzel (ta mala az 7 deti a tiez asi myslela, ze ho zmeni alebo nemala kam ist) Tazko Ti nieco radit, jasne nikto nevie upratat umyvacku lepsie ako chlap, ale zas chlap nevie poriadne ulozit pradlo atd … v kazdej domacnosti je nieco, ale na tom sa clovek zasmeje … ale ked Ti je fyzicky zle, to nerozchodis
Jasneee, že sa s tým dá niečo robiť, neboj 🙂 Rozviesť sa s nim. Ubližuje ti psychicky a nie, nie je normálne to, aby si sa vo vlastnom domove necítila v pohode a bola v strese z toho, že sa mu napr. nebude páčiť, že si jogurt nedala do druhej, ale do tretej poličky v chladničke. Takže ja by som volila vážny rozhovor a oboznámila ho s tým, že nebudeš trpieť jeho ponižovanie a keď s tým neprestane, tak s nim končíš...
A povedala si mu že ťa to z jeho strany zranuje?
Ajutorka: Odpoviem na tvoju otazku, ci to nemoze robit nevedome. Ak si ho na to upozornila, ze ti to vadi a on v tom pokracuje, tak to nie je nevedome, ale cielene. Cielom je znizit tvoje sebavedomie, aby sa on citil lepsie a aby si ty bola cim viac na nom zavisla.
Tak nech to vsetko robi sam, ak ty sama hovoris, ze to spravi lepsie ako ty a nie je pohodlny. Potom budete mat doma pokoj a klud, vsetko bude spravene tip top, aj pan manzel bude urcite spokojny a ticho, a ty nakoniec tiez, pretoze ta nebude urazat pri kazdej banalite. Daj vediet, ako to funguje, zo skusenosti viem, ze chlapi maju casto viac reci a skutek utek
Nie nie si neschopná si dobrá žienka a gazdinka v tebe nebude chyba máš manipulátora s takou blbou povahou keby si to uložila podľa neho on si vždy nájde niečo iné.Posielam objatie 🤗
Ak je to normálne, tak sa ozvi aj ty, že sa ti nepáči keď ta takto kritizuje, domácnosť je aj tvoja a ukladať si môžeš veci ako tebe vyhovujú. A bud je manipulátor alebo ma inú a Teba terorizuje aby si vypenila a on sa obhájil ze ma doma furiu,
@majlo1234 praveze to nebude dobre ani ked vsetko bude robit on sam. Ad1 da mu tym za pravdu, ze je neschopna. (v jeho ponimani) Ad2 On bude svoje naroky stupnovat a o chvilu ju bude ucit ako si ma spravne umyvat zuby alebo dychat. Ad3 Jej to na sebavedomi vobec neprida, prave naopak, za chvilu nebude vediet ani sama nakupit, realne sa bude bat ist do obchodu kupit 5 rozkov, lebo co ak sa zjedia iba styri alebo co ak bude treba sest. Boze, nevie ani odhadnut, kolko rozkov jej rodina potrebuje. To je tak neschopna? Asi naozaj, ved aj muz jej to hovori. A takto by som mohla pokracovat. Na kocni pribehu je vystresovana kopka nestastia s psychickymi problemami.
Manipulátor ako vyšitý
Zacni sa knemu správať presne tak ako on ktebe..nech vie ako sa citis ty..bud chladna a za kazdu blbost ho zjazdi..ine ti poradit neviem..ale nezmeni sa..
Buď budeš poslúchať alebo to vzdáš... to druhé je reálnejšie
Máš doma muža "dokonalosť sama". A robí to vedome lebo mu to robí dobre na jeho ego, že niekoho môže ovládať a robiť z neho menejcenného človeka. Ja som tiež takého poznala. Jedného dňa som ho poslala do hajzlu a mám sa skvele. Za ten pocit to stálo.

Pokiaľ nemate deti, tak zdrhaj čo najskôr ako sa da. Alebo chceš trpieť celý život? Takýto ľudia sa nikdy nezmenia.