Som náročná na manžela?
Prosím Vás, ja už neviem či ja som náročná na môjho manžela alebo je to fakt také zlé. Opíšem teda o čo ide. Manžel od januára nepracuje, ja som na RD s 10 mesačným dieťaťom. Kedysi sme fungovali u nás, tak že mi bežne pomáhal okolo domácich prác a teraz už ani neviem koľko to trvá, ale isto pol roka vyše sa ničoho ani nedotkne. Nechcem mu krivdiť, raz týždenne alebo dvakrát Max. Navarí, ale to takým štýlom, že bordel všade, samozrejme to musím ja upratať, ja keď varím neuprace nič, vlastne nič iné nerobí, len fakt 10hod denne aj viac je vonku s kamarátmi, prosím pekne a to má 50 rokov, ja si myslím, že už aj tým kamarátom určite lezie na nervy, nepríde mi to teda normálne, že sa toľko flaka a mne doma nepomôže s ničím i keď nemá prácu, s dieťaťom je tak cca pol hodiny denne aj to sedí na gauči a tuka do mobilu, večne má nejaké pripomienky napr malému som ukazovala bublifuk včera a on že je zvedavý kto tie fľaky z podlahy umyje a mu hovorím však aj tak umývam všetko ja, tak nech sa nestará a on že a čo by som nechcela, že aby mi varil a ešte aj podlahu umyl a som mu naspäť povedala že kedysi mi ozaj aj s tým pomáhal a to chodil aj do práce a on sa so mnou zas nebavil zduty celý, s malým nechodí von a keď som sa snažila porozprávať o Tom,, flakani že sa mi to nepáči, tak zas nervy mal, nadávky aké mi povedal to radšej nenapíšem a že on mi ešte ukáže ako sa flaka.Ja som už z toho taká zdeptaná, že ani neviem čo je normálne, tak vás poprosím o názory
@heidy222 už ani neviem prvé tri mesiace bol na PN a teraz je na úrade a rád by začal v niečom podnikať, ale to už je iná téma.
mna skor zaujima z coho zijete? Preco si nehlada pracu? Netolerovala by som to. Ak by bol manzel doma, ulohy by boli rozdelene fifty/fifty a nech si hundre kolko chce.. varila by som sebe a babatku, prala tiez.. atd
To je presne ta tema... flaka sa a bude horsie... nakopni ho, nech si najde co najskor robotu.
tak mu nechaj mimino a vráť sa do práce ty ak on nechce pracovať
10 hodín denne s kamarátmi? určite? nemá iný vzťah?
@mamamasama tak teraz má on podporu, ja rodičák, ale ťažko musím kuzliť doslova, aby som všetko poplatila, aj toto ma štve, všetko okolo malého platím ja lieky, oblečenie, strava atď však určite viete čo to obnáša, plus domácnosť naša strava a čistiace prostriedky..on zaplatí byt aj to platí iba pre jednu osobu a to sme traja, takže už druhý rok som musela nedoplatky platiť ja a som mu to povedala , že už na budúci rok nebudem mať z čoho a jeho to nejako nezaujíma proste .. dosť mi dáva najavo že je to jeho byt a také veci, takže to sa nedá riešiť že mu neoperem alebo čo lebo mi vždy povie, že môžem ísť preč keď sa mi nepáči, každý rozhovor o tomto končí iba hádkami
@lucka_ke malého ledva postráži raz za týždeň hodinu, keď idem do obchodu na veľký nákup a aj to som povedala no veľmi by som sa bála mu ho nechať a ja ísť do roboty zas by som všetko musela robiť ja a ešte viac
A nie nemá iný vzťah to viem
to mate rozdielne finanie a nie spolocne? Zasnem..tak ja by som potom tiez platila za seba a za dieta...normalne nechapem toto...On si svoje poplati na 1 osobu a to je tak vsetko?
neviem ako dlho ste spolu, ale musíš to zmeniť hneď, nečakať že sa zmení mávnutím čarovného prútika, ak ste manželia tak jednoducho musí prevziať aj povinnosti s domácnosťou aj s dieťaťom, proste mu oznám, že od zajtra to bude takto a hotovo... máš kam ísť? rodina ti pomôže s bývaním keby sa náhodou zaťal?
mozem ti napisat co robi moj manzel a nase rocne dieta ale to by ta asi piclo. poviem ti to tak ze tvoj chlap ke.nepouzitelny preco si si s nim urobila dieta??
nie, nie si náročná na manžela. Si veľmi nenáročná žena, keď si ochotná toto žiť....
No vzala si si chlapa na ktoreho sa nemozes spolahnut. Zabezpecit vas nevie, o dieta sa postarat nevie o domacnost tiez nie. Ako mazel asi tiez nestoji za vela ci? Pan si mysli, ze je na koni, kedze pouziva taketo vyhrazky -byt je moj a ak sa ti nepaci mozes odist. Vie, ze nikam nepojdes. Si zober, ze takto to pojde este dlho dalej, peniaze sa minu a co budes robit potom? Sama dobre vies, ze vasa situacia nie je v poriadku. Narocna nie si vobec. Nenechaj sa nim zaslapat. Spytaj sa ho, ako to vidi do buducna, s pracou, s vami.
ja by som ho poslúchla a išla by som preč. A s 50 ročným si urobiť dieťa a čakať, že bude nadšene prebalovať a zmení štýl života. Bože, to kde na takých chodíte
@lubkavargova1 áno od začiatku sme mali rozdelené financie aj mi to vyhovuje, lepšie ako spoločné.
@lucka_ke ja viem, že to nejde len tak zmeniť, ale starého psa neprevychovám asi, ešte aj keď sám nechce a vie, že mi to vadí, žiaľ nemám nikoho, musím len počkať kým dieťa pôjde do škôlky a ja do práce a to je ešte dosť dlho.
@juliet86 dieťa chcel a má dcéru z predošlého vzťahu dokonca postihnutú, vedel sa veľmi príkladne starať, a fakt robil všetko aj s upratovan a ostatným len neviem prečo sa zmenil či to bola pretvarka alebo spohodlnel moc no neviem
Mozno b yho to, ze by si odisla aj tak povediac nakoplo. Ako halo, nemozes predsa vsetko tahat ty... Daj si otazku, dokedy ta to takto bude bavit, asi ani nie dlho. Mas ho len ako dalsi privesok
@veronika_e veď už ma to nebaví teraz a robím to len z toho hľadiska, že moc na výber momentálne nemám a neviem ako ďalej keď mu niečo poviem zle je ..
@autorka, podla mna nie si narocna. Byvate v byte, nenarobi sa rylovanim, okopavanim, betonovanim ani inymi blbostami, preto si osobne myslim, ze by mal viac pracovat doma. Navyse nepracuje, nezivi vas, ty musis platit vsetko okolo dietata a prepac, ale ak on plati energie iba za seba a nedoplatok, co vznikne si musis platit ty tak je chuj. Pred dietatom si s nim byvala? To si mu dalava polovicu na energie, polovicu na stravu ci ako? Kazdy, co vychodil zakladnu skolu a funguje tak, ze hospodari s peniazmi musi vediet, ze z rodicovskej toho moc nezaplatis. Teraz som citala, ze financie ste mali rozdelene aj predtym, ale uvedomujes si, ze dieta je spolocne a on noc nezaplati? Stravu ti prispieva, ci hradis sama?
Ako chce riesit to, ked mu prestane chodit podpora, z coho si bude platit najom? Chce podnikat, to je rozkosne ako duhovy jednorozec, ale ma kapital zaciatocny, v com chce podnikat, ma na to podnikat, ma taku zrucnost manualnu, alebo know-how, vie, ze podnikanie v prvych dvoch rokoch minimalne je narocne a niekedy sa vlastne iba pokryvaju vydavky a clovek ostava na nule. Cize, ze on by rad je pekne, ale ak by nad planovanim stravil aspon 5 hodin a nie, ze cele dni je s kamosmi.
Dalsia vec je, ze pred dietatom ti pomahal v domacnosti, otazka je, co sa zmenilo? Alebo mu iba ruplo v prijimaci. Ak sa po debatach medzi sebou neviete posunut, nevidis zlepsenie, asi by som uvazovala nad tym, ako si cosi nasetrit a odist, asi vy som zvazila aj dat dieta do jasli mozno v roku a pol, vo dvoch a aspon zacat s polovicnym uvazkom, ak by to slo.
Nie si náročné a vždy máš možnosť to zmeniť, nezmeníš ale jeho musíš zmeniť seba... Načo ti je taký chlap, keď všetko robíš, staráš sa o dieťa a ešte aj financuje domácnosť? Ty žiješ už de facto sama.... Môžeš požiadať o výživné na dieťa a je jedno ze spolu žijete, keďže všetko kolo malého platíš ty,... Ja by som uvarila sebe, oprala sebe, ozehlika sebe a začala žiť tak ako by tam ani nebol. Zrejme veľmi rýchlo prídeš na to ze ho vlastne k životu ani nepotrebujes
Zbaliť sa a ísť preč. Aj tak si všetko platíš sama tak žiadna zmena+ti bude musieť platiť na dieťa. Nechápem ako niekto kto má dieťa môže byť len tak bez práce a snahy si nejakú nájsť. Môj keby príde o prácu a má doma ženu s dieťaťom tak ide aj záchody umývať aby niečo zarobil. Toto je lajdak a neschopný chlap do života. Ale taký musel byť už predtým. Určite máš na lepšieho. Nebuď hlúpa a nerob mu doma upratovačku a kuchárku. Nech si to robí sám. Ty sa zariaď tak aby si mala s dieťaťom a na neho kašli.
ty to robíš z toho hľadiska, že na výber nemáš a on si je toho vedomý. Začni veci riešiť, možno sa starý cap preberie...
Ach zeny zeny... nebolo by dňa keby tu nebola podobna téma. A spoločný menovateľ lenivý chlap, ktorý si plati len to, co on minie a na ten zvysok si našiel ochotnu trúbu, ktorá mu porodí dieta, dostane sa na finančne minimum a potom plače. To nie muži osprosteli. Ale zeny. Muži su len vychcanejsi. Ved chudera na rodicaku to potiahne. Pripadne si povalaju gule na materskej a zenu pošlú do roboty.
Autorka: nie si náročná. Náročná zena by stareho hniliaka nakopala do zadku uz davno.
Asi bude z tych co nesmu ostat bez roboty, tym padom bez pevneho rezimu a povinnosti. Tak ako niektori skolaci cez koronu, ked si mysleli, ze online vyucko = ziadne vyucko, iba flakanie, vyspavanie 😁
Nech si nájde robotu to zaprve. Potom nebude mať čas na flakacky. A ďalšia veľmi dôležitá vec nech sa stará o záležitosti mimo domu, nákupy, pošta, úrady čokoľvek čo treba riešiť mimo domu ty máš dosť roboty doma. Prečo by mala žena ešte i nákupy robiť toto som akosi nikdy nepochopila.
bolo by zaujímavé, keby sa k takýmto diskusiám mohli vyjadriť aj opačné strany, v tomto prípade 50-ročný manžel/muž, ktorý vraj dieťa chcel... no neviem neviem. nepoznám veľa 50-tnikov, ktorí si narazia 30-ročné a túžia mať s nimi ešte deti, počúvať rev, piskot, riešiť nočné vstávanie, potom škôlku, školu.... 50-tnik už má väčšinou "odžité" tieto starosti a túži po pokojnom živote. je jedno, či so starou alebo mladou, máloktorý sa hrnie do rodičovstva, obzvlášť, ak to už má za sebou. ktovie, akú historku by nám tu napísal autorkin muž? 🙂
je stary a lenivy, 50nik isto nebude skakat rybicky okolo dietata a ten zvysok ak taky nebol musi mat nejaky dovod.

Preco nepracuje? Odpoved na otazku, nie urcite nie si narocna, toto sa neda tolerovat.