Som necelé dva roky po svadbe a som sklamaná z manžela
Ahojte žienky, nemyslela som si nikdy že budem hľadať necelé 2 roky po svadbe pomoc na fóra.. Ale niekedy neviem ci to ma tak byť a tak je to dobre, alebo iba ja očakávam od manžela veľa. Neskutočne ma vytáča jeho lenivosť a pohodlnosť... Keď ho o niečo poprosím aby spravil v domácnosti, povie len aby som bola spokojná, áno spravím zajtra. Samozrejme zajtra to nespraví ani pozajtra. A keď mu to pripomeniem tak sa osopi, že to spraví keď on bude chcieť, nie keď ja mu poviem... Pritom sám si určí termín a nespraví to... Robí akurát tak blbca zo mňa.. On keď niečo chce odo mňa tak aby som do minúty bola pri nom a čakala na pokyny..doteraz som všetky domáce robila sama.. Ale nemám už na to nervy, hlavne keď popracem a on sa ani neunuva vyzut aby mi nechodil obuty po čistej dlážke. Výdavky všetky co sa týka domácnosti si všetky delíme na polovicu(zarábam tak približne o polovicu menej) . Plus ja ešte do kupujem kozmetiku, drogériu. Nemal dokonca drzosť si vypytat odo mňa 20 mesačne na benzín,lebo auto v zime viacej,, žerie,,, pritom nedávno sa bil do pŕs že auto je chlapska záležitosť a primárne ho používa on, ja nejazdím. Neviem si ani predstaviť teraz mat dieťa aj keď on o ničom inom nehovorí. Mam 31 on 36. O jedno babo sme už prišli tieto Vianoce.. Missed abort. Mala som ísť na poslednú kontrolu lekarovi - ci tam bude vidno srdiečko alebo hneď v ten deň kyret. Prízvukovala so mu, že potrebujem byt čakárni do 7:00, aby to všetko čím skôr bolo za mnou, ja pochystane pri dverách a pán kráľ tróni ešte na WC, potom ci sa ešte môže napapať... Aby náhodou mu nevyhladlo, ja od večera samozrejme nalacno.bolo pred 8:00 kým sme tam prišli. Keby som vedela ze sa opäť raz zachová ako trulo idem sama, ale bol to doposiaľ najťažší deň v živote a potrebovala som ho pri sebe. Keď zbadal tu plnú čakárne tak už som videla ze už,, peni,, že bude musieť čakať... V tom mi z ničoho nič oznámil ze on ide na plynarne niečo vybavit--mal na to Pol Rok.. Ale on nie práve vtedy sa postavil a odišiel, vrátil sa potom, ale to už mi bolo jedno, poradila by som si sama..
@nika2345 začni sa osopovať aj ty na neho, či sa mu to bude páčiť a pýtaj si peniaze na drogériu, ktorú používa aj on. To si budeš pýtať od neho aj na plienky? To čo za somára sebeckého egoistického?
Prečo so sebou necháš zametať? Financie, starostlivosť o domácnosť ste si mali od začiatku nejako normálne podeliť...
Hmm, nechcela by som byť s takým chlapom a ani by som nebola. Ale úprimne... nemyslím si, že predtým bol iný, ľudia sa nemenia, len sa možno chvíľku vedia tváriť. Takže nemáš byť z čoho sklamaná, možno tak zo seba, že vôbec uvažuješ mať dieťa s takýmto človekom. Jedna vec je totiž, že on je sebec a egoista, ale druhá vec je, že ty mu to toleruješ a si ochotná s takýmto človekom mať rodinu.
@nika2345 Ahoj, toto by sa za taký krátky čas, čo ste manželia nemalo stať. Ja som tiež potratila, no manžel ležal vedľa mňa po celý čas keď som plakala, hladkal ma a len mi dookola hovoril, že to tak malo byť a bude dobre. Domáce práce spraví aj on, bez toho, aby som mu hovorila. Však sme predsa manželia a vy tiež. Je to sebec a myslím si, že do budúcna sa budeš s ním len trápiť, ak sa nezmení, čo pochybujem:(
@nika2345 vieš ako sa to hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a ešte v krízových situáciách sa prejavia pravé charaktery a ten tvoj manžel sa teda prejavil dostatočne nato, aby si písala žiadosť o rozvod, v tej najdôležitejšej a najťažšej chvíli nestál pri tebe, to by mne úplne stačilo
Teda toto mi riadne zdvihlo tlak. Nezvyknem sa zapájať, ale toto naozaj nie je vhodný partner...asi potrebuje nejakú sekeru čo ho postaví do pozoru. Odhliadnuc od toho že si pýta na benzín, to že Ťa nechal v takej ťažkej chvíli samú a ešte ťa vytáčal raňajkami, to len svedčí o jeho bezcitnosti a absencii empatie. Asi by som "zbalila kufre". Si ešte mladučká, určite nájdeš niekoho oveľa lepšieho. Držím palce.
@nika2345 ja nezvyknem vo vztahoch radit rozchod, ale uff, no, tuto by som asi sla od toho. a ano, bolo naivne ist do vztahu s tym, ze sa zmeni. partnera mame prijat takeho aky je, pokial ho chces a potrebujes menit v takychto zasadnych veciach, tak to nebude partner pre Teba.
mozete este skusit poradnu, ale lakomca a sebca neprevychovas, sa obavam.
@nika2345 a ako si predstavuje financovanie počas tvojej RD?či veľkodušne ti nedá RP a bude financovať všetko sám a teba "finančne vydelovať"keď budeš ničo potrebovať dokúpiť? či dieťaťu alebo do domácnosti? lebo pochybujem že stravu bude potom nakupovať len on a ty budeš mať len RP....treba sa s ním porozprávať a povedať mu z tohto celého svoje pocity ako vaše spolužitie vnímaš ty a že si sklamaná.....Ty kedže platíš o všetkého polovicu a máš menší príjem a ešte mu robíš slúžku v domácnosti lebo je všetko len na tebe,on nepohne ani prstom ....treba mu povedať že takto si si to nepredstavovala a nájsť kompromis aj vo financiách aj čo sa týka prác v domácnosti - jednoducho ty varíš, upratuješ, on môže vynášať smeti, povysávať a občas umyť riady....
@nika2345 nič nie je predsa stratené, nemusíš stratiť kopú rokov s tĺkom, ktorý ťa len využíva. Tak krátko po svadbe by ťa mal zahŕňať darčekmi, rozmaznávať a nie to, čo prežívaš. Spakuj sa a odíď, alebo ak je byt tvoj, spakuj jeho a ostatné doriešiš. Si ešte mladá, zaslúžiš si iný život, na druhý pokus vyberaj lepšie.
Poviem rovno, že s takým tlkom by som nebola. Podobne dačo bol ex, čistá katastrofa bola pri nom, absolútne nedochvilnost, nespolahlivost,nezodpovednosť. Delenie si výdavkov presne na polovicu mi príde cudne, hlavne v manželstve a keď nemáte rovnaký príjem. A bud veľmi rada, že nemáte dieta. To akoze by aj potom chcel presne polovicu? Z materskej? 🙈🙈. Neviem, aký bol predtým, či sa pretvaroval, alebo si ty "trochu zatvárala oči" ale toto lepšie nebude.Chlap musí byť zodpovedný a spoľahlivý, keď to nie je, pre mňa stráca "chlapstvo". Človek sa nemení, mnoho naivných zienok na to doplatilo a nie ze ti napadne somarina, že po dieťati sa zmení!Ruky preč!
Prepáč poviem to otvorene. Takéhoto k.kota mám doma!! Neplat uz nic na polovicu a posli ho do riti cim skôr. Ja mam uz nachystané rozvodove papiere. Radšej byť sama ako toto. Tl je hrozný egoista a lakomec a nikdy nebude lepšie.
@nika2345 toto je najväčšia naivita niektorých žien, že si myslia, že sa chlap zmení. Ak je takýto od začiatku, tak proste je taký človek, to sa nezmení. A ak príde dieťa, negatívne veci sa môžu ešte viac vyhrotiť, lebo bude viac v strese. Čiže tu si musíš už len sama odpovedať, či prežiješ takto celý svoj život, alebo dáš šancu tomu, aby si raz mala niekoho, kto si ťa bude vážiť a s kým budeš mať vyrovnaný vzťah. Držím palce.
Ako manzelia by ste mali mat jeden ucet a nie si to takto delit. Takto funguju pary na zaciatku spolocneho zivota, ale ako manzelia uz by sa nemali delit veci na moje a tvoje.
K tej smutnej udalosti sa nebudem vyjadrovat, to by som nezniesla aby tam nebol pri mne vtedy.
Muzi celkovo sami od seba malokedy nieco urobia v domacnosti. To mam doma aj ja a aj kamosky co mam to maju rovnako. Ja som kupila sito na dvere, lebo neznasam muchy v kuchyni. Samozrejme tam stalo uz mesiac a nic. Na to potrebuje naladu a neda sa to len tak. Ja som sa do toho pustila a na moje stastie sa pridal a urobili sme to spolu. Samozrejme, ze to ofrflal, inak by to neslo. Inak je velmi sikovny a okolo domu a v zahrade porobi, ale taketo prkotinky skladacieho typu nema rad a odklada to pokial sa da.
Ako ti baby pisu vyssie, uz sa nezmeni. Chlap sa nikdy k lepsiemu nezmeni, max este viac zlenivie a budes mat hned 2deti namiesto jedneho. Samozrejme bude podrazdeny, lebo je chudak nevyspinkany, musi do roboty a ty si doma, tak co sa mas co stazovat ked si doma na materskej DOVOLENKE.
Dupľom otrasne sa zachoval v tej čakárni, ako píšeš. Zažili sme tiež MA, keby môj muž nebol, aký je, neviem, ako to zvládnem. Šla, som si len po termín na zákrok, nepočítali sme hneď s príjmom, tak potom utekal mi kupovať vložky a vodu, aby som mala, najradšej by tam aj so mnou ostal, večer z roboty utekal po mňa, nie ze peni, lebo veľa ľudí, a musí dačo vybavovať! Toto už mala byť pre teba posledná kvapka, tak sa muž nemá správať, má byť jednoducho opora.
@nika2345 problém máš ten, že chceš riešiť veci ktore sa obyčajne riešia na začiatku vzťahu (upratovanie, financie).
Teraz to už pôjde veľmi ťažko keď máte zabehnutý nejaký systém. Nikomu by sa nepáčilo keby musí zrazu niečo robiť, platiť ked predtým nemusel a nikomu to akože nevadilo. Tvoj muž nemusí byť primárne zlý človek, iba si si ho trochu (dosť) rozmaznala.
Akože výhovorku nechaj ma ja to urobím kedy ja chcem poznám aj ja. Sa opýtaj dokedy, nahraj si odpoveď na mobil a keď to nebude spusti poriadny cirkus. Na to musíš mat povahu a nervy, jasne nieje príjemné robiť zo seba zlostnu ale submisivnym prístupom že sklopis uši a upraces všetko za neho ste sa dostali tam kde ste. Proste musíš byť tvrdá a neustupit.
Viem o com píšem, ja mam teraz už druhý vzťah (obidva 10 rokov) a zakaždým som si našla indivídum pre ktore boli domáce práce neznámy pojem. Zakaždým mesiac, dva, boj ale naučili sa.
Proste základ je nerob to za neho. Keď ste sa dohodli ze umyje riady tak ich v žiadnom pripade neumyvaj. Upozorni ho že keď bude obsadene umývadlo budú sa špinavé riady len množiť a bude mať toho viac. Proste sa ich nedotkni aj keby tam smrdia celý týždeň.
@nika2345 Jej, takže môj exfrajer má manželku? Presne ako môj expartner... ono časom keď mu budeš ustupovať, on to bude viac využívať a budeš za totálnu handru. Je to sebec a dieťa s ním určite tak skoro neplánuj, ver mi. Ja som sa s takým rozišla a bolo to to najlepšie rozhodnutie. Hoci to najhoršie z neho som spoznala bohužiaľ až po rozchode..
@nika2345 to si dlho hľadala než si našla tento skvost alebo to bol prvý, o ktorého si na ulici zakopla? A stavím sa, že takýto bol už pred svadbou, len si to buď nevidela alebo si čakala, že svadba ho zmení 🙄
Tak teraz už vidíš a môžem ti s absolútnou istotou povedať, že k lepšiemu sa nezmení, tak si rozmysli, či mu to budeš trpieť alebo pôjdeš hľadať niečo lepšie (v tomto prípade sú aj 4 mačky lepšia voľba).

Prepac ze ti napisem ale bus rada ze s nim nemas dieta.takeho sebca a lenivca by som pri sebe nezniesla