icon

Som nemožná

sosanna88
4. mar 2014

...a leziem sama sebe na nervy...nie vzdy ale teda väcsinou🙂 na MD som 13mes. a predtym PN 7mes. a dobre mi uz hrabe...sem tam mam aj svetle dni ale inak. ja neviem ci to pocasie alebo co, ale skratka MD je pre mna nuda...no na to aby som to zmenila som tiez leniva. Skratka, s malou som sama ako kazda mamina minimalne do tej 15:30...doobeda vsetko porobim okolo domacnosti a potom som s malou. ano, je ziva ale da sa to. dokonca si aj oddychnem. ked spi, ja nerobim nic,resp. sedim za PC alebo si citam alebo raz za cas si lahnem aj ja. citim sa unavena, nic sa mi nechce...kamosky tu nemam a tak dusim manzela: kedy prides z roboty? kam pojdeme? co budeme robit?...ked chce mat klud po robote a nerobit nic alebo ist niekam sam, co je samozrejme v poriadku (chodi na futbal, tenis...ziadne flakanie a trva to hodku, cize pohoda)...tak som az hystericka lebo zase budem sama. vidim ze uz aj jemu lezem na nervy a nechcem byt sekera ale proste ma ubija byt stale iba s malou, potrebujem kontakt s dospelymi. okrem neho tu mam akurat maminu, co je super, vela mi strazi aj malu, ale proste aj ona ma svoje aktivity a povinnosti, nemozem ani ju znasilnovat casto...a tod vsio z mojich kontaktov. Materske centrum tu sice v blizkosti je ale asi tak,ze peso mi cesta trva asi 45min.,zalezi jaky krok nahodim a busom a s kocikom sa teda rozhodne trepat nemienim....a dalsia vec je ta, ze mala mi este 2krat spi a kym sa vyspi a dam ju do poriadku je 16h....kym sa volakam dotrepem, tak mozem uhanat naspät lebo o 18:30 kupeme a o 19tej ide spat. neni to tak lebo chcem ja ale mala...skratka o 18tej uz mravci lebo vie ze sa blizi jej cas...no o nicom. mozno ked sa zlepsi pocasie...mame zahradku, tam sa mala vyhra,vybeha a ja posedim na slniecku, snad mi to doda energiu...takze tak. proste aj by sa mozno nasiel nejaky program ,,zabavny,, ale ten malej rezim ma zatial dost obmedzuje. a niekedy prave kvoli tomu nejdem nikam lebo ked si predstavim v tomto pocasi obliekat ju, seba, vlacit ju po schodoch z 3ky kedze vytah nemame...a vsetko okolo toho, sak to poznate tak radsej ostanem doma a vecer si poviem aky krasny den...a som zase neprijemna na muza, lebo on niekde bol, zavidim mu aj robotu 🙂
...proste som unudena,unavena,leniva....aj z toho mala moznosti ktore mam, nevyuzijem ziadnu. ale zabite ma ja sa v tom nejako ani nevyzivam...ihriska,centra,tvorive dielnicky a podobne...neviem, no. tiez som neni moc zdatna ani vo vysivani,strikovani a pod. takze fakt travim cas len na pc a citanim (ak si odmyslim domace prace a vsetky povinnosti), sporty ma tiez nebavia, nemam ziadny konicek ktory by ma nejak nedchynal a aby som pri tom vydrzala dlhsie ako dva tyzdne....
...nemame tu ani obchodne centram predtym som bola obchodny maniak, momentalne nemam byt za co maniak...ale do takeho centra by som isla v tomto pocasi otrasnom, mala by sa aspon pohrala v detskom kutiku a ja by som videla nejakych ludi a mozno by som sa aj dala do reci...neviem, len tak polemizujem, uvazujem.
co vam poviem. som skratka NEMOZNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
PS: fakt dufam ze je to ,,depka,, z pocasia. som dost meteosenzitivna 🙂 ale mozno sa dockam nejakej rady. co vy robite cele dni s deckami?

Strana
z3
sardinka32
6. mar 2014

@kkristin tak si stastna osoba...a my ostatne bezkamoskove Ti mozeme len v tichosti zavidiet... 😉

sosanna88
autor
7. mar 2014

no a napr ja som chodila do skoly vzdy inam, ci na strednu alebo vysku,daleko od domova, co som mala kamosky tam sa po skonceni skoly vytratili...a je to normalne, kazda z ineho kuta slovenska, udrzujeme vztahy len cez internet...a kamosky co som mala este na zakladnej-kedze sme boli este decka, bolo to bez tak onicom ale keby aj,tie sa odstahovali...pre zmenu....no a kolegyne z roboty,najmladsia mala 48rokov...no tak s tou si idem sem tam sadnut na kavu ale o nejakom kamaratstve na zivot a na smrt sa hovorit neda...sestra chodi z roboty o 17tej a potom ma uz svoje zaujmy a svojho priatela...mam tiez svagrinu, ktora ma 2decka, s jednym sa poobede musi ucit a s druhym...no coment...nie je na tom zdravotne najlepsie, to tu rozoberat nebudem...cize aj ona ked si uz vecer sadne na rit tak je rada ze je rada a nie este aby sme sa terigali na kavicku. ano, stretavame sa v ramci moznosti tak 1x do tyzdna, ale ako cela rodina...takze takto na pochopenie. ked sa chce tak sa da-to akoze mam vist von a zastavit prvu mamicku ktora mi vojde do cesty?no neviem,asi nepatrim k tym najodvaznejsim v tomto...mozno su to vsetko vyhovorky pred sama sebou, mozno som naozaj len pohodlna,leniva,hladam chyby kde nie su,znudena...nevravim ze nie, mam skratka take obdobie a chcela som to len tak prejednat s inymi maminami.

PS: dakujem vsetkym obcas lenivym a depresivnym mamickam, ze sa ma zastali uz len tym, ze v tom nie som sama...a dakujem aj vsetkym ostatnym ktore ma sprdli a aj vdaka tomu som si osviezila, ze sa vazne nemam na co stazovat...iba staci pohnut ritou 🙂 pekny vikend zeny, ma byt slniecko,sup s deckami von...hihihi....ja sa chystam umyvat okna.

opicaskorica
7. mar 2014

@sardinka32 ja som mla tiez na seba nervy, vsetky matky okolo mna hackovali, pracovali alebo bravali decka na kadejake kruzky. Ja som sedela doma, lebo sa bud nedalo, alebo mala musela 2x spat, alebo co s takym malym deckom... plus byvam na dedine.. no depka. Ale teraz uz ma 2 roky, uz sa s nou da ovela viac veci robit, aj sama sa zahra, mam viac casu robit do prace nieco... zabavi sa aj v materskom centre... skratka je to o 100% lepsie 😉
bola som pretym na nervy, lebo ta izolacia je hrozna, plus dieta ta odstavi od ostatnych, skoncili zurky a chaty... pritom ja mam 31, ale nikto z partie v tom case este nemal decko, aj mali problem chapat, ze ked su u nas na terase, nemaju hulakat 😉 skratka materska ide na mozog... btw. Tiez sa tesim, ked malampojde do skolky 😎

kkristin
7. mar 2014

Baby
@opicaskorica ja len nechapem co vam branilo ked spala 2 krat denne ist von a nechat ju spat v kociku?
Ked mi spal maly dva krat denne furt sme boli vonku kym spali kavickovali sme a kecali.

sardinka32
7. mar 2014

@opicaskorica moja spi uz len poobede hodinku-hodinku aj pol, aj to ked by som ju nedala, tak by ficala cely den jak maly duracelko 😀 Na figu je to ze mala sa vobec nehra s hrackami, ma ich v krabici kvantum, ale hrat o dusu spasenu sa zacne az vecer, ked uz vidi, ze vyberam pyzamo a vie, ze pojde spat 😀 Ona je stale na mne nalepena a ked pocuje/vidi, ze idem niekam, nieco vezmem do ruky, uz je pri mne, vesia sa po mne a chce to, co mam ja. Takze keby som zacala hackovat, tak by som max. o 1 minutu, ako by som zobrala háčiky do ruky, uz aj dohackovala 😎 Tak dufam, ze aj ta moja, ked uz bude mat o niekolko mesiacov dva roky, bude samostatnejsia, podobne ako Tvoja. Len miesime s mm na druhe, takze ktovie ci to mentalne ustojim, ked budem na materskej s dvoma zo 5 rokov. 😅

opicaskorica
12. mar 2014

@kkristin asi nebolo velmi s kym kecat a nebolo kam ist... a min.rok o takomto case bolo pocasie take, ze by som ani psa nevyhnala.. plus depka z toho celeho do toho

sosanna88
autor
14. mar 2014

@kkristin napr to ze mala mi spi LEN doma-zatiahnute rolety a tichost...a ja som ju to neucila, len som prisla na to ze momentalne len takto pospi. vonku v kocari spala do 3mes. odvtedy tam ziapala do 6-7mes. a ked sa posadila znova kocik moze ale len sedet. ak ju polahnem, moja oddychni si, tak moja zacne hulakat akoby som ju z koze drala...takze tak. zavidim ked vidim ako mamicky sedia na terasach alebo sa prechadzaju v ruchu mesta a decko spi posediacky v kocari s otvorenymi ustami 🙂))

kkristin
14. mar 2014

@sosanna88 aj moj maly vymyslala a kocik len v sede... tak som ho tak nechala zaspal v sede a ked uz spinkal dala som na lezato. Vzdy pospi menej ako v postielke ale to nevadi...nauci sa...a ked je dieta unavene zaspi ci je hluk ci je klud...
Tiez protestoval vyplakal sa a zaspal.

jolly84
17. mar 2014

@sosanna88 škoda ,že nebývas bliszie, mohli by sme spolu chodiť na ihrisko 🙂

sosanna88
autor
18. mar 2014

@jolly84 to by bolo super?🙂a odkial si?

jolly84
18. mar 2014

Z blavy a bývam pri BA. A ty?
@sosanna88

sosanna88
autor
19. mar 2014

šaľa🙂

kluvancek
19. mar 2014

@sosanna88 Ahoj moja, najprv ti prajem veľa síl. A teraz niečo ako to vidím ja. JA som mala dve deti po 14 mesiacov. spávali 2x denne do 2,5 roka tej staršej. večer už o 19 cas v posteli. A ver celeé dni som bola vonku s nimi. jedná je novembrová a druha januarová. Tak obliecť dve v zime..... tá staršia chodila pešo... A proste sme to dali. Tiež teraz neviem ako ale dali. Len musíš chcieť. Hlavne TY a nevyhovárať sa na malú. Si nemožná???? NEMYSLÍM len si nevieš zorganitovať čas. To chce nervy zaťať sa a je to. A s manželom skúste spolu tráviť víkendy, vypadnuť aspoň na výkend. My sme stále chodili niekde víkend čo víkend. V lete kempovať, v zime lyžovať, turistika, výlety zámky hrady kúpaliska......S babami som sa veľa venovala ručným prácam, koralky, farby na sklo, pletenie všeliakých náramkov.....Teraz máme syna ja nevládzem, keby nemám tie staršie a nepomôžu tak neviem "už mi neni 20let ani 30let" - tak sa to spieva v jednej pesničke?? Syn je žihadlo živé a ďakujem Pánu Bohu že sme na dedine v domčeku (pri tých prvých sme bývali v meste v panelaku.) Či prší, mrzne, slnko svieti syn je vonku. Aj 5x ho prezlečiem ale je vonku. Vie už 2roky lyžovať (v máji bude mať 5rokov) , od minulého leta byciklovať, plávať... Nechcem sa chváliť, len naznačujem čo všeličo sa dá robiť a nezblazniť sa. Pri toľkých činnostiach ani nezaregistruješ že si stále v spoločnosti malého dieťaťa. EŠTE RAZ DRŽIM PALCE.
Proste keď to v týždni nejde tak skuste tie víkendy. Určite ti to pomôže a a aj vášmu vsťahu. Hlavne treba myslieť na to že my rodičia tu stále nebudeme a detom zostánu len spomienky.... Tak nech majú na čo spomínať a najviac spomínaju na čas ktorý trávime s nimi.

jolly84
19. mar 2014

@sosanna88 juhu škoda môooc daleko

lilitela
9. feb 2015

@sosanna88 Boze ako ti zavidim, dieta ma rezim, pekne cez den spinka, pomaha ti obcas mama a ty sa nudis. Tak o tomto ja mozem iba snivat, ja permanentne bojujem s tym, ze nemam cas...

Strana
z3