icon

Som nešťastná po presťahovaní

domibed
6. jún 2022

Ahojte.
Presťahovali sme sa z Bratislavy pod Tatry. Neviem či je to prvotný šok. Alebo to prejde.. ale... Nie som tu šťastná. Všetko porovnávam. Som zvyknutá na vyšší štandard všetkého. Ihriska, hernicky s dcérou sme chodili a tie tu sú ozaj bieda. Služby ani nehovorím.. 🤷 proste sa tu necítim vôbec doma, ale ako na návšteve a chcem sa vrátiť... Nie je tu niekto podobný? Ako sa s tým vysporiadal?

Strana
z2
melanta
7. jún 2022

@kinderzwillinge otrasné je pre mňa vzhľadovo, od centra po sídliská. A nuda, no okrem Aquacity tam nie je nič. Jediná dobrá reštaurácia, jediný dobrý bar, jediný dobrá krčma. Kultúra v podstate žiadna na môj vkus. Ale áno, súhlasím, že sú aj horšie miesta, aj z pohľadu nudy aj krásy. Toto je môj feeling, za ten sa ospravedlňovať nebudem. Ja akceptujem názor iných, tak očakávam, že tak urobia aj iný. Že ak sa mi raz niečo nepáči, tak ma niekto za to nebude hejtovať. A už vôbec nie preto, lebo Poprad je vždy prvý vo vianočnej výzdobe. Autorka otázky sa tam necíti dobre. Teraz má byť šťastná, lebo Poprad má vždy peknú kvetovú výzdobu?

slniecko_12
Autor odpoveď zmazal
melanta
7. jún 2022

@slniecko_12 napríklad pri tých reštauráciách nejde o počet, mne stačí aj jedna. Za mňa v PP nie je jediná dobrá reštaurácia. Ani jeden dobrý bar či podnik, kam by som sa išla večer najesť alebo dať si drink. Vzhľad mesta ako píšem sa mne ani trochu nepáči, nie je tam za mňa nič pekné. Ale poviem ti, my aktuálne väčšiu časť mesiaca žijeme v Prahe, veľa ľudí Prahu vyspevuje do nebies. Za mňa je to mesto, ktoré by som si pre život nevybrala, pretože je tu špina a x iných nie pozitívnych vecí.

melanta
7. jún 2022

@slniecko_12 a aby sme sa vrátili k autorke otázky. Ak autorka otázky je v Poprade nešťastná, nič jej to nepomôže, že tisíckam ľudí sa Poprad páči. Predstav si, že by si ty žila niekde, kde si nešťastná. Darmo by ti niekto písal to, čo ty popisuješ.

leskovael
7. jún 2022

Ja ta celkom chápem... Som z TT, presťahovali sme sa do Tatier a po 4rokoch späť na západ. Možno irónia, že som sa celé roky príliš nezmierila s tým že žijem v tatrách, na druhú stranu som si pri odchode aj poplakala. A teraz keď sa vraciam občas do tatier na výlet, idem tam s pocitom že som tam tak trochu "doma" 🙂 mňa hlavne trápilo to, že som tam bola úplne sama, nikoho som nepoznala a som introvert, nemam záujem spoznávať iných ludi takze som to za tie roky ani nechcela zmeniť... Dieťa maličké (1r ked sme tam prišli) takže v podstate sama a doslova 24/7 len s dieťaťom. Kamošky aj všetci ďaleko a s malým bábom sa nedalo chodiť stále do TT... Je to dosť na hlavu. Ale nevylučujem, že by som sa tam niekedy na staré kolená vrátila, mám to tam svojim spôsobom akosi rada. Inak mne náhodou Poprad ako mesto celkom sedelo, bývali sme v Tatr. Štrbe takže s malým kedykoľvek zubačkou na Štrbské ak do mesta tak do Popradu...niekedy mám stavy že ako tam bolo fajn, ale na západe som asi viac doma, no možno je to aj tým že už je syn veľký, ja v práci medzi ľuďmi a nie zatvorená medzi 4stenami. Nie vždy je zmena ľahká, niekedy chce svoj čas, niekedy aj po čase zistíš že niesi spokojná. Nechaj tomu ešte čas a uvidíte.. Nikde nieje napísané že o pár rokov nebudete zase inde. Nikdy nevieš.

k0l0b3zka
Autor odpoveď zmazal
danulicek
7. jún 2022

ahoj, žiaľ, ak to tak nebudeš cítiť sama, nepôjde to ani keď ti dá niekto návod, ako sa vysporiadal s tým on. trošku iná situácia, ale pointa rovnaká. môj manžel býval predtým na dedine v dome. presťahoval sa len 10 km do mesta (takže ani nie tak veľa ako ty, že "ďaleko a do menej akčného mesta, ako bol zvyknutý"), ale na byt a nikdy sa s tým nezmieril. napriek všetkým výhodám, ktoré v meste má a využíva, napriek možnostiam. žiaľ, pociťovali sme to všetci od začiatku, na bývanie v byte, v meste neustále nadával a veľmi to poznačilo náš vzťah prakticky odkedy sme sa presťahovali. Ja som, naopak, chcela žiť v Trnave, kde som chodila na výšku, to mesto milujem. ale po škole som sa nakoniec vrátila do rodného mesta práve kvôli mužovi ako kompromis v rámci spoločného bývania. predtým ma sem absolútne nič neťahalo, brala som to tu ako jednu veľkú "dedinu", kde skapal pes. zvykala som si dlho, ale tým, že tu vychovávam deti, začala som si hľadať miesta, ktoré mám rada. veľa chodím pešo a naozaj to mesto vidím z iného uhla ako tí, čo hovoria, že to tu je hrozné 🙂 teraz po 10 rokoch ti poviem, že to tu mám naozaj moc rada a už by som nešla do väčšieho mesta. ale ani odtiaľto na dedinu.

takže je celkom pochopiteľné, že si nevieš zvyknúť a myslím, že nemáš mať prečo výčitky typu "vieš, koľko ľudí by s tebou menilo"... ty to cítiš tak, niekto inak. proste si zvyknutá na život vo väčšom meste, s viacerými možnosťami a nikto nemôže chcieť od teba, aby si kypela šťastím na povel, lebo sa to od teba čaká. otázne však je, či toto celé nie je len pre nejaké manželove "plnenie sna" a vy budete roky trpieť, prispôsobovať sa stále, navyše keď sa ešte púšťa do podnikania s rodinou, čo asi bude vyžadovať veľa spoločného času s nimi bez nejakého súkromia, na ktoré si možno bola zvyknutá. v tom prípade by som zvážila možno nejakú inú možnosť, ak to neprejde v nejakom časovom období. pretože tvoja frustrácia, pokiaľ si nezvykneš a tvoje sťahovanie je nedobrovoľné, sa bude len zväčšovať a bude to cítiť aj dcérka. vlastne budete sa trápiť všetci.

k0l0b3zka
7. jún 2022

Raz tu jedna dotycna pisala, ze sa kvoli partnerovi prestahovala na dedinu a po roku tam neznasala kazdy kamen. Kedze som zazil do bodky to iste tak viem, ze tymto stavom sa neda predist. Proste ak sa raz prestahujete do mesta ktore Vam neponuka veci na ktore ste zvyknuti a nutne ich potrebujete k psychickej pohode tak nie je sanca aby si tam niekto "zvykol".

raffaella
7. jún 2022

Ja si myslim, ze niekto si zvykne a niekto si nikdy nezvykne, vzdy je to vysoko individualne. Ako sa hovori - na dobre sa lahko zvyka a tak to bude aj v tvojom pripade, no v opacnom poradi, ze si sla z dobreho do horsieho a preto sa tam necitis dobre a podla mojho skromneho nazoru, ani nebudes kedze si proste iny level. Uplne ti rozumiem, ja som mestsky typ, milujem velkomesta, vedela by som zit v inom velkom meste v zahranici, ale na Slovensku inde ako v BA nie.
Inak mi je vzdy vtipne, ako niekto porovnava vzduch v Bratislave so vzduchom v Tatrach - staci ist do nejakej azijskej krajiny a uz navzdy vam bude bratislavsky vzduch pripadat kristalovo cisty 😉

liusa82
7. jún 2022

To je podla mňa len nezvyk.Ale zase klamať ti nebudem.Môžeš aj nemusiš si zvyknúť.Ja som vyrastala aj bývala 32 rokov v byte v meste.Teraz bývame na dedine v dome. Tiež som si nevedela zvyknuť ale nie na to ticho a nudu dediny to som bola rada ale na priestory v dome.V byte sme mali všetko ináč tuto zase ináč a kým sme si to prispôsobili tak ako som mala predtým doma tak šlak ma išiel trafiť plus čo to stálo prachov ani nebudem hovoriť.Museli sme pokupovať aj to s čim sme vôbec nepočitali.Ale teraz by som to tu nedala za nič na svete.Jakmile si zvykneš bude dobre.Sťahovanie je velká zmena aj na psychiku tak sa neni čomu čudovať

slniecko_12
7. jún 2022

@melanta ja som odpovedala iba tebe, nie autorke

kinderzwillinge
7. jún 2022

@melanta Ved ja ta nehejtujem, ja som bola len zvedava, ze co sa ti nepaci, lebo mne sa prave Poprad paci, ale nezijeme v nom, sme na zapade SK.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pstrap
7. jún 2022

@domibed Ahoj, neviem ako dlho tam ste už, ale na začiatok to nie je dobré, že máš také pocity. Ja som tak tiež prišla ešte s bývalým mužom žiť do LM, deti sme nemali. Som si tam našla novú prácu, lebo on tam dostal veľmi dobrú pracovnú ponuku. Nakoniec sme sa tak odcudzili, že sme sa rozviedli, on tam zostal žiť a ja som odišla úplne z toho kraja.

luccija
7. jún 2022

@leskovael preco ste sa tam stahovali kvoli rodine?

leskovael
7. jún 2022

@luccija chlap je odtiaľ, ja zo západu. Áno má tam rodinu+ tam mal prácu, tak sme na čas zakotvili tam.

Strana
z2