Som nešťastná v manželstve: Rozvod alebo nádej?
Ahojte. Zaujímal by ma Váš názor na moju životnú situáciu. Som vydatá skoro 7 rokov, máme 4 ročné dieťa. Naše okolie vníma naše manželstvo ako ukážkové, obdivujú môjho manžela aký je úzašný manžel/otec. Lenže nikto nevidí čo sa deje doma a aká naozaj nešťastná som. Neviem ani vlastne kde začať.
Dieťa sme chceli obaja. Dlhšie sme sa snažili. Celé tehotenstvo bolo v poriadku. Skôr všetky problémy začali po pôrode. Rodila som cisárskym, manžel mi vôbec nepomáhal. Ledva som sa hýbala, každý pohyb neskutočne bolel, jemu to bolo jedno. Pokiaľ som ho vyslovene nepoprosila, nech mi s niečim pomôže, tak ho to nikdy nenapadlo. Či sa to týka dieťaťa alebo nejakej činnosti v domácnosti. Nikdy, naozaj nikdy neišiel s dcérou sám von, či ju pokočíkovať keď bola maličká, alebo neskor na ihrisko alebo podobne. Tiež ju nikdy nestrážil - myslím tým, že nikdy som nemohla ísť nikam sama bez malej, že by s ňou zostal on doma. Či som len išla do obchodu, musela som ju vždy zobrať so sebou. Raz sa stalo, že som mala naozaj ťažké zdravotné problemy a musel s malou zostať kým som chodila po lekároch. Nebola som preč ani hodinu a už mi volal, že kedy mienim prísť a nadával mi. V podstate poslednou dobou mi stále nadáva. Navarím obed - jemu nechutí, som neschopná a nadavky. Dieťa ochorelo - som neschopná matka ktorá sa nedokáže postarať o dieťa. Naozaj ma z toho obviní, že za to že dcéra ochorie môžem ja. Ja nemôžem chodiť nikam. Sama som bola vonku asi keď sme nemali dieťa. Za to on s kamaratmi a kadetade chodiť môže, či cez deň, či ráno. Unavuje ma byť na všetko sama. Unavuje ma stále počúvať nadávky. Mne nadáva, že som zlá mama, ale čo je on za otca ? Vôbec sa o dcéru nezaujima. Aj keď príde po robote domov, radšej si nájde inú činnosť len aby s ňou nemusel byť. Dcéra to tiež zvláda ťažko, začala mať záchvaty plaču, zajakáva sa a plače, že chce tatinka. Som naozaj zúfalá. A tento človek, chlap ktorý nevenuje dcére žiadny čas, ktorý mi len nadáva, nemá pre mňa pekného slova, chce ďalšie dieťa. Rozumiete tomu? Ja som mu povedala, že na to nech zabudne. Má jedno dieťa ktoré ho vôbec nezaujima už 4 roky. Veľmi dlho už uvažujem nad rozvodom. Len sa veľmi bojím, ako by to dcéra zvládla, keď už teraz na dennej báze má záchvaty plaču za otcom. Myslíte si, že rozvod je v takomto pripade jediná cesta? Alebo naivne “veriť”, že sa zmení?
To je take smutne citat,az mi prislo luto toho dievčatka.Nebude to tym ze mozno chcel chlapca?
Skus si precitat
https://www.postoj.sk/73696/stala-som-pred-rozh...
Tak potom mi z toho vychádza len toto:
Keby som chcel byť slušný povedal by som, že tvoj manžel je jednoducho NEVYZRETÁ OSOBNOSŤ.
Keby som chcel byť neslušný povedal by som, že tvoj manžel je jednoducho K.KOT AKO RAMPA.
Sama si vyber, čo ti naňho viacej pasuje...
a prečo na tých rodinných dýchankoch mu to nevpáliš? Dokiaľ si necháš 💩na hlavu, dovtedy ti na ňu bude 💩
@personality ja sa len bojím toho ako by na to zareagovala moja rodina, hlavne rodičia. Brali by to ako neskutočnú hanbu mať rozvedené ďalšie dieťa. Mám dvoch bratov, obaja sú rozvedený. Všade vyhlasujú že aspon ja mám šťastné manželstvo a normalny zivot.
Toto vsetko co o nom pises sedi na narcizmus - najprv taky love bombing obete, aby si ta ziskal a ked zrazu prestane byt stredobodom pozornosti (narodi sa dieta), zacina peklo, lebo dieta v nom je ohrdnute a ziarlive. Pisem opat - neda sa to liecit, oni vacsinou nechcu a ak sa to dokaze tak to byva aj pádny dovod na prehlasenie nulity manzelstva z cirkevneho pohladu (ze manzelstvo nikdy nevzniklo lebo jeho umysly pri sobasi neboli pravdive). Naozaj to rieš, lebo vas to velmi poznaci a moze aj dceru. Lebo toto vznika vychovou.
Ale no, tak týmto sa riadiť je fakt blbosť. Rozvedené dieťa.
@mikadooo nemyslela som to doslova. Mala som na tu temu dlhší predslov. Ale teda vysledok ze “ak mu nedám druhé dieťa ja, tak mu dá ďalšia”…
Neviem ci si ty uvedomujes, ze si psychicky tyrana zena
Po tomto sa poopravujem, na tvojho manžela pasuje len tá neslušnejšia verzia, čo som písal vyšie čiže, že je jednoducho K.KOT AKO RAMPA.
@ns994 veľmi sa bojim aj ako mňa by prijala rodina ako rozvedenú, či by mi boli ochotní vobec pomôcť. A tiež sa veľmi bojím, že by mi muž dcéru zobral. Velakrat sa mi už na túto tému vyhrážal. Asi to je to, čím ma dokáže držať - a veľmi to využíva.
COZE? Neprezili by rozvod dalsieho dietata?
A ze tvoja dcera sa zajakava, ze sa s nou otec nechce hrat na to si uz zabudla?
Ja som dnes bola s malym vonku na odrazadle a dosiel za nami muz. A chcela sa nechat tahat za popruh iba od manzela. No myslis ze jej povedal Nie, daj mi pokoj? Nie. Ja som uz bola vzduch. Ten vztah otec-dieta je uplne iny, iny ako ten u vas.
@autorka... hlavne prosím ťa nemaj ďalšie dieťa. Ty nie si matka, ktorá má život vo svojich rukách.
Poslala by som ho do riti....na nejakej rodinnej oslave keď ta začne ospevovat, tak by som mu pred všetkými povedala..a si zabudol, ako si mi včera vynadal? Co si mi povedal?a nahlas. Aby to každý počul...ak máš možnosť zariad si nejaké bývanie a odid od neho...a na reči ze budeš ďalšia rozvedená sa vyprdni...dôležitá si ty a tvoje dieta
Ved ale byt rozvedena nie je hanba. Tak by mali dalsie dieta rozvedene a co. Svet sa nezruti. Tak to treba rodicom povedat. Ako sa sprava, co robi. Nehrat s nim to divadlo. Ked ti povie, ze si zla mama povedz mu, ze on je na hovno otec..a kludne nech ide za dalsou si urobit dalsie decko, o ktore sa tiez nebude starat. A to, ze ti zobere dieta. To pouzivaju ako vyhrazku. Ved by sa o nu postarat ani nevedel, ked o nu anj nezakopne... len ta tym manipuluje
@kitycat presne tak, nikomu som sa nestazovala. Dusim to a snazim sa s tym nejako žiť.. ale uz to neviem vydržať
@carduelis ja uz vyžmýkaná som… zhodil ma úplne na dno…
@dobryden vzdy aj pred tehotenstvom hovoril že túži po dcére…
Dcéru ti nezoberie, tým sa zvyknú len vyhrážať a zastrašovať (žiaľ úspešne). Nevie sa o ňu postarať a pochybujem, že zrazu by mal o to aj záujem. Je to hranie na city pre teba... Čo sa týka rodičov, musíš im všetko povedať. Ako sa k tebe správa a aká si nešťastná. Ak budú veriť tomu, že máš dokonalé manželstvo, samozrejme budú nahnevaný, no ty im musíš otvoriť oči, že naozaj to nie je len nejaký rozmar. Máš rozvedených bratov, no tak budeš aj ty. Nie prvá a nie posledná. Ak to rodina aj zo začiatku bude ťažko predýchavať, verím, že časom sa to zlepší. Veď uznaj, že s takým chlapom si pokašlať zvyšok života len pre to, že rodičia by to nepochopili je hlúposť. Musíš nabrať odvahu. Aj keď je to ťažké, musíš začať myslieť na seba a svoju dcéru. Vieš veľmi dobre čo je pre vás najlepšie, tak už len byť silnou už len kvôli malej. Veď to je hrozné, že ona plače lebo chce otca a on na ňu kašle.. nedovol to, skonči to a bude lepšie aj dcére ako ju takto trápiť
@tiezjedna už sa radsej všelijakých takychto falošných stretnutí snazim vyhýbať…
Nahraj si jeho vystupy, nahrab co najviac dokazov jeho nezaujmu, chodte k psychologovi s dietatom tam mu vsetko vyklop. Cim viac dokazov tym lepsie. Prestan mu pre pana krala robit rohozku. A raz ked sa rozhodnes opustit toho debila, aspon nieco budes mat. Dieta ti nevezme.
Zacni rodine postupne rozoravat ako to u vas je. Bude to pre nich 100krat jednoduchsie ked to pojde postupne, aj ti to skor uveria. Prides s placom, uprimne sa porozpravas raz, dvakrat. Treti krat. Mozno ti sami navrhnu aby si to s nim skoncila. Ze spravi dieta dalsej zufalej zene? No ved nech spravi, dalsia bude krava a o dieta sa nebude zaujimat. Tito da nemenia. Je narcista a tyran, uboziak. Taky by mi nestal ani za oplutie. Ako s nimi mozete poniektore zit? Ako im mozete navarit veceru, mat k nim pekneho slov? Sex? 🤷♀️
No tak treba všade začať rozprávať,,ako sa k tebe muž správa a jeho doma absolútne ignorovať
@liv1 kiežby len psychicky… raz ma udrel, mala som na ruke odtlacok jeho dlane asi 3 dni… raz sme isli v aute, ani si nepamatam kam, mala som na sebe tričko s miernym výstrihom a zrazu mi začal nadavat ze pre koho sa chcem ukazovat aká som obyčajná (domyslite si) a to tricko na mne roztrhal… s placom v tom rozhranom tricku som došla domov… doma este na mna nakričal, ze nech zbytocne neplacem, ze vserko to je moja vina, tie dôvody na jeho hnev mu davam ja… o pár hodin prišiel ako vymenený akoby sa nic nestalo a začal riesit co budeme jest na veceru…
Prečo to v sebe dusiš
Nahraj si na telefon ako ti manzel nadava a budes mat dokazy
Presne tak, sup do prace. Aspon na pol dna. Vies. Ty nemusis hned odist. Ty nemusis byt ta “zla” hned teraz. Len prestan s nim zit partnersky zivot, pozeraj krn na seba a na dieta a postupne ukaz okoliu aky v skutocnosti je. Ty nerob hysteriu, nenadavaj, nerob zle. Ale ignoruj ho. To ho este viac nastve. Ale nevadi. Nahravaj ho, nielen na mobil, su aj ine moznosti. Bude to nepriestrelne.
Si obed psychickeho tyrania, je to vazne, toto nevyriesis s radami z MK. Chod sama za psychologom, sby ti pomohol napravit pohlad na teba a popros ho o pomoc ako z tohto vztahu von. Manzel ta bude zastrasovat, moze ta financne tyrat, preto potrebujes mat okolo seba siet ludi. Ale najprv ten psycholog.
Takze ta aj udrel... Najdi si pomoc. Vazne. Musis od neho odist
Este nieco ? Bije ta ?

@ukgirls ísť by som mohla jedine k rodičom. Ale moji rodičia by nedokázala zniesť že ich dcéra je rozvedená. Neviem či by ma prijali. Asi by dokonca aj mňa obvinili, že sama si môžem za rozvod. Sú to naozaj ťažké vzťahy.
A ešte mi napadlo, ako si povedala že matka ide dcére príkladom… muža som sa opýtala, či by bol rád keby si jedného dňa naša dcéra nájde muža ktorý by sa správal úplne rovnako ako on. Povedal, že takého muža by pre dcéru nechcel. Tak som sa ho opýtala, či si myslí, že ja takéhoto muža chcem. Vraj ja si lepšie nezasluzim, a uz som si vybrala.