icon

Som normálna matka, keď moje dieťa chodí do jaslí?

24. júl 2024

Ahojte,
vsade citam a pocujem ako mamicky nezvladaju dat svoje deti 1x do skolky, ze je to pre nich stresujuce a smutne a ze placu.

Ja absolutne nemam taketo pocity, vcera bolo moje dieta 1x v jasliach, dnes je tam 2x a pocity smutku, placu neprisli.
Ja neviem, som normalna? Alebo to hranici uz s nejakou poruchou?

Strana
z2
roja01
26. júl 2024

@lonely66, ja som nepisala, ze 1.x je spisovne vyjadrenie slova prvykrat. Bolo to len skratenie, ktore aby sa dal pochopit jeho zmysel mala napisat nie v tvare 1x, ale 1.x.
Existuje vela internetovych skratiek (lol, ftw.....), ktore su akymsi slangom a ja to 1.x povazujem za nieco podobneho.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
26. júl 2024

Tvoje prve dieta? Davas ho strazit pravidelne niekomu inemu? Vracias sa do prace? Nechyba ti ani trochu?

sisska96
26. júl 2024

Práveže tie ženy nie sú normálne, ktoré plačú, že decko ide do škôlky, školy. Však normálna vec

autor
26. júl 2024

@roja01 aby sa niekto v diskusii o niecom inom zamyslal nad pravopisom…
Ti normalni pochopili, ti menej normalni maju potrebu si nieco dokazovat a opravovat druhych.
Dufam, ze v kazdej diskusii opravujes chyby.

bielykral
26. júl 2024

To vazne sa na toto pytas?

x_mery_x
26. júl 2024

Podla mna si uplne normalna a je to tak dobre.
Ja tiez nechapem ako mozu zeny revat, ked im ockuju dieta :D toto nepochopim :D

deti95060810
26. júl 2024

@micha1linka tak však som napísala že som bola aj ja Ok, lebo som uč. poznala a mali moju dôveru...

gerrwie_girl
26. júl 2024

Jeminko co riešiš 🤣. Ja som to mala také iste. Absolútne žiadne slzy, nič. Ani mi nenapadlo ze by so mnou niečo bolo 😀

gerrwie_girl
Autor odpoveď zmazal
roja01
26. júl 2024

Ja robim tiez chyby. Z nepozornosti a preto, ze nemam ZS slovensku. Ale v prispevkoch je vacsinou vidiet, ci je chyba z neznalosti alebo z nepozornosti.
Neboj, ja ta nechcem poucat. Len som si najprv potrebovala ujasnit, ci tam dieta bolo jeden krat alebo prvykrat. No a neskor sme si uz objasnovali s dalsou diskutujucou co ma byt spravne.

evka_21
26. júl 2024

Huraa... Vitaj v klube maminiek, ktoré sa v kútiku duše tešili, že nastane zmena a dieťa pôjde do kolektívu😂
Tiež som to extra neprežívala a to som prvý deň stála hodinu za dverami a videla ako syn 20 min plače... A zvyšných 40 sa hral... Proste je to len o zvyku na jednej a druhej strane 🙂

vanilka83
26. júl 2024

Moje dieťa nevyronilo za mnou ani slzu...ani prvý ani druhý ani tretí deň ani za týždeň...to ma trosku prekvapilo,keďže tu som čítala čisté horory...ale inak žiadne takéto pocity som nemala,treba menej čítať koníka a bude to ok 😉

magdusaaa
26. júl 2024

Nič si z toho nerob ,si úplne normálna ,ja som mala tie isté pocity keď boli deti malé ,je to preto ,lebo je to úplne normálne dávať deti do skôlky (jasle)tak isto aj náš rodičia dávali už do našiel,nemali na výber.Si úplne normálna!Je to to isté ako keď máš dieťa choré ideš k lekárke ,tak keď ideš do práce dáš do škôlky.

arah
26. júl 2024

Je to normálne práve naopak sa môžeš tešiť že sa dieťa teší do jaslí alebo škôlky tiež nechápem mamičky ktoré všetko prežívajú a preháňajú,mám 3 deti ani jedenkrát som nedala najavo že mi je smutno keď tam ostávajú skôr slzy radosti že tam chcú ísť a že sa tam naučia nové veci napr.basnicky

sisska96
26. júl 2024

@x_mery_x sú šiši na hlavu 🤔

svokrinjazykmonika
26. júl 2024

Za mňa si krkavica.

Žartujem, iba vtip. Milujem to slovo, to mám odtiaľto 😂 aj o sebe hovorím že som krkavica.

lentilka78
26. júl 2024

@svokrinjazykmonika aj ja to o sebe hovorím 😁🤣 síce už mám väčšie deti ale keď som začala túto stránku sledovať tak som chvíľami pochybovala o sebe 😁 a veru v okolí vidím čoraz viac takých extrémne naviazanych matiek a na deti to ma skôr negatívny vplyv. Kamarátka je taka, syna berie hneď po obedom spánku to škôlky, ani olovrant nestihne, lebo on je ešte maličký na to aby bol cely deň až do 16 v škôlke 🙈ma 4 roky. A chlapec je ustrachany, nevie sa začleniť do kolektívu a väčšinu času preplace

lauricka
26. júl 2024

@jankasmejka hádzať všetkých do jedného vreca a všetci sú sprostí je tiež primitívne

killerqueen28
26. júl 2024

Neviem preco podla kazdej je niekto nenormalny, tak je niekto citlivy, niekto citlivejsi a najcitlivejsi… ja viem, ze budem plakat, ked ju tam budem davat, placem aj ked vidim cudzie deti spievat na den matiek a nemyslim, ze by som bola za to nenirmalna. A za to ze vy neplacete si tiez nemyslim,ze nie ste v poriadku. Skor si to myslim kvoli tomu ze mate potrebu stale niekoho odsudzovat a porovnavat sa o co ste lepsie od ostatnych…

jana_eyre_2
26. júl 2024

Ja som teda neplakala ani raz, keď deti šli do škôlky/školy ,aspoň si to nepamätám, ale fakt ženy nechápem prečo si akože potrebujete zvyšovať sebavedomie takýmto spôsobom? Prečo by tie, ktoré sa dojmu/rozplacu by mali byť tie divné? Nehranici s nejakou poruchou to, že sa niektoré ženy musia povysovat nad ostatné? (Píšem všeobecne, pretože to v diskusii viac krát zaznelo, tak sa mi nechce hľadať kto to písal)

Ja napríklad neplačem ani pri filmoch.. zase sa viem rozplakať v situáciach keď by druheho ani nenapadlo, pretože jednoducho mám chuť plakat.. prečo by to mal niekto posudzovať ako divné? Fakt nerozumiem
.

zajinkakoni
27. júl 2024

Všetko je v poriadku. Nie si chybná, ani iná, ani zlá matka.

Strana
z2