Som oprávnene nahnevaná na muža?
Potrebujem počuť len nestranný názor,poprípade si by ste sa zachovali vy.Moj muž pracuje, do toho má ešte koníček a teraz sa k tomu pridalo, že hráva hru na notebooku.Kazdy večer.Vcera napr od 20:00 do 3:00.... čiže 7 hodín.Ja sa starám o naše 2 deti, na žiadne koníčky nieje už čas ani chuť.No a k včerajšej situácii.Isla som si ľahnúť muž hral .Lenže zistila som že naše ročne dieťa má hldost vysokú horúčku tak som mu to išla povedať do obývačky.On má počul ale ani len oči nezdvihol od obrazovky aby sa na dieťa pozrel, a o Tom že by sa spýtal ako sa má poprípade aku vysokú má horúčku ani nehovorím.Maleho som išla prebaliť ku nemu na gauč má čo sa začal rozčuľovať načo som ho vybrala zo spálne (musela som nemala som tam prebalovacie pomôcky).Asi mu vadilo že jeho spoluhráči nás počuli.Vypol hru a vynadal mi že som pi*a.Tak som si išla nahnevaná ľahnúť s malým.Predpokladam že dnes cely deň bude chodiť urazený ešte on....Ráno som ho stretla keď išiel na WC a povedal mi len že aj tak by nic s tou horúčkou spraviť nevedel.Ale mne išlo o to že sa ani nezaujímal!!!Čo hovoríte hnevám sa neopodstatnene?!Ako by ste to brali vy? Ďakujem rada si prečítam iny pohľad na vec
Len raz by mi povedal ze som p... a to toco by si nedal za golier...zas ale ze je ignorant si snad vedela ked si s nim robila 2 deti
Toto mi je neskutočne ľúto, hneváte sa právom. Keď si predstavím, že môj muž v pohode deti okúpe, oblečie do pyžamka a niekedy aj uspí, tak mi je z toho vášho naozaj smutno:( Skúste si pohovoriť, pravda je na vašej strane a ide o vaše spoločné deti..musíte si pomáhať navzájom, aspoň tak by to podľa mňa malo byť. Drzkajte sa
On sa o deti vobec nikdy nepostara? Akoze mojmu tiez trvalo chvilu, kym si uvedomil, ze aj on sa ma podielat na starostlivosti o dieta, ale ked som mu povedala, ze ma teplotu hoc len po ockovani tak sa zaujimal a staral dokonca. Toho tvojho by som ovalila liatinovou panvicou
Myslím žeby si ho mala viac zapájať do života svojho a detí. Skúsila by som tak nenápadne, že sa dnes necítis nejako dobre, hlava ťa bolí a poprosila by si ho či by sa nepostaral o deti chvíľu že si musíš ľahnúť 😁 a opakovala by som to častejšie a v dlhších intervaloch...teda pokiaľ po rozhovore nie je ochotný sám od seba sa vám viac venovať. A určite by som sa nahnevala, povedz mu že čakáš na ospravedlnenie a potom sa s ním porozprávaj. Isto je aj z nevyspatia podráždený...mali by ste sa dohodnúť na obmedzení toho hrania...povedz mu že aj ty sama s ním chceš tráviť čas, nech si jeden večer rezervuje pre teba... či, tebe to nevadí že nie ste spolu? A tým nemyslím pri sebe ale spolu...
Ako by som to brala ja? - 1) nikdy by mi to neurobil a to tiež hráva hry, nikdy by nebol tak arogantný a ignorant voči dieťaťu ako tvoj. A keby mi povie v akomkoľvek amoku že som p*** tak ako pardon, Ale je u vás bežne že sa takto oslovujete? Je to niečo ako prejav úcty?
Za mna nieje problém v jeho hrách a možno ani prístupe ako sa zachoval - ale vo vašom vzťahu a celkovo rodine... a mrzi ma to a veľmi že takto žiješ ☹ drz sa
je na case si s muzom sadnut a povedat mu, ako sa ma situacia. Ze je otec, ma tiez podiel na starostlivosti, a ze on ma konicek a hra hry, a ty nemas cas si ani ucesat vlasy. Ze ked ma maly horucku tak sa ma spytat ci ti moze nejako pomoct - a nie sediet a tvarit sa, ze sa nic nedeje. Povedz mu ze uz nema 15 rokov ale ze je dospely muz, a otec 2 deti. Myslim si, ze sa zabudol niekde ked mal 17 rokov - s tym rozdielom ze ma prijem a moze si financovat svoje konicky. Nie je nic zle na tom sa zahrat, mat konicek, ale je nutne, aby pomohol s detmi a aby si aj ty mala nejaky cas na seba. Najst kompromis.
On ma čas každý večer hrať na notebooku niekoľko hodín hru? No kopla by som ho do riti, ale poriadne. Aon nevie čo má robiť s teplotou? Co je retardovaný? Veď je rodič. Nie ste dalsi rodicia,co sa im pritrafilo? A muz ma na haku? Hrozne ako viete niektori fungovat vo vztahu. Raz by mi povedal pi ca. By sa pakoval.
My máme tiež dve deti, staršia mala už síce 6 rokov, je samostatná ale mladší ma pol roka a je mega náročný, nič iné celymi dňami nerobím, len ho nosím na rukách! Minulý tyzden ma sám muž poslal ísť si ľahnúť, lebo už som chodila ako múmia! Ale k tomu hraniu, aj mm si kúpil nedávno PS4, tiež hráva každý večer, ale až potom ako napríklad staršiu okupe, spraví večeru, prečíta rozprávku a uspi! Mladšieho zas dávam do poriadku ja, ale cez deň ide v pohode kocikovat, pobaví, nemôžem sa sťažovať! Je mi smutno z takýchto chlapov a to nehovorím, keď sú chorí, to je ešte viac v strese ako ja
Deti, nedeti...raz by mi povedal, to co tebe...asi by bol koniec. My si teda nanajvys povieme pako ale vramci srandy a to teda pouzivame stale nadavky, ale nie na seba🙄🙄
A k tomu osloveniu sa už ani nevyjadrujem
Keby mi v takej situacii povedal to, co tebe, PC by letel von oknom. Myslim, ze toto je uz zavislost. Stary cap, otec rodiny sa hodiny hra ako pubertiak a nedokaze sa od toho odtrhnut.
@lenka2710 to je ale uplne o inom, tvoj muz sa hranim odreaguje, ale normalne sa podiela na chode rodiny
To, ze na konicky pre teba nezostava cas je hlupost. My mame tri deti, a kazdy mame tri konicky k tomu. Vsetko sa da. Len v tvojom pripade je muz ( prepac ) sobecky pako. A hnevas sa opravnene... 🤷♀️
@elizabet173 a ved ja sa nesťažujem, len som hovorila, že aj môj muž sa hráva hry, ale az po tom ako sú deti a všetko ostatné na poriadku 😉
Akoze toto hranie dospelych muzov na pocitaci ja v zivote nepochopim.... v zivote... dospely muz co uz davno nema 15 rokov nema co hrat hry na pocitaci... to ako kde sme preboha?!? Tak to potom zena sa moze ist hrat s barbinami... to je to iste... obidve moznosti su rovnako chore! A cudujem sa ze toto zeny akceptuju...
Po tom ako by mne povedal to úžasné oslovenie na 4 písmená, by som Pc vytiahla zo zástrčky a odišla bez slova...pako je ten tvoj a ty si hlúpa keď všetko robíš sama!! Nájdi si konicek, deti daj mužovi a uži si svoj čas
Je divne, ze tak dlhobsedi za PC, to by slo na nervy aj mne.. oslovenie, ktore pouzil je nepripustne. Ale nechapem naco si maleho trepala do obyvacky na gauc. Ved zoberiem cistu plienku, vlhcene, masticku a prebalim ho pri tlmenom svetle a neprevlacam ho hore dole. Skor mam dojem, ze si nasrata, ze neskocil na rovne nohy a nesiel riesit s Tebou, tak si mu ten "problem" doniesla pod nos. Neospravedlnujem jeho chovanie.. to nie ale keby som priniesla niektore dieta na prebalenie v noci do obyvacky, kde je svetlo a manzel a PC..... tak sme hore dalsie tri hodiny. Ked prebalim v tme a tichu, dam nurofen (alebo co treba, tak spime dalej....) to, ze on je debil sa v noci nevyriesi.
@alchemilkazltozelena kazdy ma ine zaluby ;) my s manzelom tiez hrame hry a necitime sa jak deti ;)
Nič v zlom, ale dospelý človek, ktorý má rodinu, sa nemá hrať 7 hodín s počítačom....je to strašne veľa...mne to príde choré, podobné veci robili moji bratranci v puberte a teda mne sa to zdalo nenormálne...našťastie sa oženili, hry nehrávajú a venujú sa deťom 🙂 a už čo je top, že sa ani neotočí k dieťaťu, ktoré je choré a ženy sa neopýta či jej môže pomôcť?...môj manžel ak je dcérka chorá, tak mi pomáha, vkuse ju nosil na rukách, nosil čaj a pod. ...teda iba také pomocné práce, keďže on sa nevie starať o chorého, ale čo mu poviem, to spraví...tieš si kúpil xbox, ale hral ho výnimočne, max hodinku, keď sme ešte nemali dieťa, keď sa narodila dcérka, tak ho dal môjmu bratovi, vôbec mu to nechýba...ale je v pohode si zahrať hru ako relax, ale 7 hodín vkuse na úkor spánku a detí nie je v poriadku...nech si skúsi sám určiť, koľko bude na hre a nech to dodrží...keď bude s tým mať problém, tak pozor, nie je to v poriadku...
Ze sa sprava ako teeneger.To, ze by s horuckou nic nespravil uz bolo iba na jehp obhajobu stacil by zaujem pocit, ze ho zaujimate.On nema byt preco urazeny, ale ty aj za tu nadavku aj za to, ze ste ho "rusili" pri hre
Ja budem za zlú, ale myslím, že väčšinový diel viny je na tebe... ty si sa totiž rozhodla mať dieťa s mužom, ktorý nie je na rodinu vyzretý, ktorý má v živote (aspoň nateraz) iné priority ako rodinu. Neverím totiž, že pred tým, než začal do noci hrávať bol ukážkový partner a otec. Ľudia sa nemenia, iba už existujúce charaktery sa časom zvýrazňujú. Takže podľa mňa sa buď zmier s tým, koho si si vybrala alebo odíď a ži život, kde nebudeš mať na krku nevyzretého debilka.
@alchemilkazltozelena môj brat hrá hry, pár krát do týždňa, vždy niekoľko hodín až do noci. Má VŠ vzdelanie, robí marketing v obrovskej automobilke mimo SR, stará sa o partnerku, v domácnosti upratuje zväčša on, robí nákupy. Nevidím preto nič zlé na tom, že sa 2-3 krát do týždňa v noci zahrá na kompe.
to že sa hrá na Pc - no čert to ber...ale to že by mi povedal tak škaredé slovo -no tak to by som mu spravila iné peklo.... to si nemá čo chlap k žene dovoliť. 😈
treba mu nastaviť čas hrania ako pre malé deti, napríklad na 2 hodinky ako maximum
Neviem si predstaviť mat toto doma. Proste nepredstaviteľne
@miro1360 nadstavit cas? Dospelemu muzovi? On ma aku zodpovednost voci rodine?
Muž robí v ZVJS , bachara a je to dosť ťažká psychicky náročná práca čiže on to odôvodňuje tým že sa potrebuje takto odreagovať je to pre neho relax.Hry hráva len dva týždne,boli sme v karanténe tak si to stiahol aby sa "nenudil".S deťmi pomáha v rámci možností, keďže chodí do práce a má ešte iný koníček mimo dom tak času veľa nie je.A to pomenovanie na mňa,bol podgurážený čo ho samozrejme absolútne neospravedlňuje,práve naopak .Nepáči sa mi to , nieje to prvý krát čo mi vulgárne nadával.Dnes sme sa o Tom porozprávali,ospravedlnil sa ale vidím že ľúto mu to nieje .Ale ďakujem vám krásne za každý jeden komentár vlastne ste mi viaceré dali za pravdu, a je fajn pozrieť sa na to z viacerých uhlov pohľadu.
Si nahnevaná právom, môj priateľ tiež hrava, ale až potom ako okupe a uložíme malého. To dokedy sa hrá je už jeho vec, vie že bude nevyspaty. Takisto ak hra cez deň alebo tak, akonáhle ho o niečo požiadam ide mi pomôcť, prípadne mi povie že prejde level. Žiadne nadávky nič.
Ja mam to isté doma a chystám sa ze rozbijem pc lebo už mam toho po krk,zavysli clovek na pc hrach a nic ine ho nezaujima prepina mu z toho takze rozbijem pc bud sa spamätá alebo nie. Dohovory nepomozu

Hnevas sa opravnene. A potom funguje ako cez den, ked chodi o 3tej spavat? Dokedy vyspava? Su to vase spolocne deti, nie? Tak nech sa o ne stara aj on.