icon

Som osamelá, som psychicky veľmi utrápená

13. aug 2021

Mam v živote mnoho ľudí no nemam sa komu zdôveriť a vyrozprávať. Absolútne nik ma nepočúva. Som psychicky veľmi utrápená a nemôžem sa s tým nikomu zdôveriť. Mam depresie a som veľmi nešťastná a stratena v živote. Neviem ako ďalej, veľmi ma to unavuje, neviem dokedy budem vládať. Jedine čo ma drží nad vodou je moj maly syn, žijem iba preňho.
Kde nájdem pomoc?

janka_23
13. aug 2021

Úplne najjednoduchšie vyhľadať dobrého psychológa. Pripadne skúsiť napísať tu, co ta trápi a možno aj to ti nejakým spôsobom pomôže.

autor
13. aug 2021

@janka_23 nemam možnosť chodiť tam osobne, ani financie, ani podporu od rodiny voči tomuto. Odsudzujú psychológov, majú zastarané názory že tam chodia len blázni

pribinak
13. aug 2021

Nikto nemusí vedieť že chodíš k psychologovi. Ty potrebuješ riešiť svoj stav, názory rodiny sú otrasne a zastarané
Dá sa chodiť k psychológovi aj cez poisťovňu.

autor
13. aug 2021

@pribinak ale keďže mam dieťa niekto mi ho musí strážiť takze by o tom museli vedieť. Psychológ ktorý v našom meste robi cez poisťovňu je známy mojej rodiny, už som tam bola a vela veci ktoré som mu povedala sa k ním donieslo. To bol najhorší pocit vedieť že sa nemôžem zdvoverit ani takému odborníkovi

pribinak
13. aug 2021

Nemáš žiadnu kamosku ktorá by ti dieťa postrážila? Však tam nebudeš pol dňa. A môžeš ísť aj do iného mesta

pribinak
13. aug 2021

Ak máš reálne takúto skúsenosť, je komora psychológov, ktorá má povinnosť dohliadať na dodržiavanie etiky a takýto psychológ vážne porušil mlčanlivosť

autor
13. aug 2021
chrumka120
13. aug 2021

Hlavne sama u seba hľadaj pomoc, kto chce k tomu psychológovi pôjde aj do iného mesta, kto chce tak sa viac stretáva s kamarátkami aby sa vyrozprával, je to na tebe, kde je vola tam je cesta, nikto ti neporadí zázračnú pomoc o ktorej by si nevedela

slovakboy
13. aug 2021

Odporúčam dobrého psychológa. Depresia treba liečiť v začiatkoch. Psychológ je len tvoj poradca on nie je psychiater ale bude vedieť zistiť či ti netreba ísť aj k psychiatrovi. Na druhej strane ak si len nešťastná z toho že si osamelá a si z toho často smutná to ešte nemusia byt depresie. Depresia je silná bolesť kedy sa ti ani vstať z postele nechce. Skús sa pozhovárať sama so sebou. Spoznaj a počúvaj svoje ja. Nauč sa mat rada samu seba hovor si nahlas že sa máš rada

slovakboy
13. aug 2021

To že máš synčeka je krásne je to dar a teší sa z neho. Viem že deti sú aj starosti a niekedy zlostia. Všimni si ale aký je bezstarostný on. Akými inými očami sa pozerá na svet. Pozri si toto video

https://www.youtube.com/watch?v=yJsS1IM5ins
alaguema
14. aug 2021

ak je pravda, že psychológ rodine hovoril o vašich sedeniach, tak toto je na ďalšie riešenie. Takýto človek nesmie vykonávať ďalej svoje povolanie. Je to hrubé porušenie profesionálnej etiky. Neviem, či si si toho úplne vedomá, preto píšem viac k tomu, ako k téme, lebo také niečo sa nesmie opakovať. Obráť sa na príslušné inštitúcie so sťažnosťou. Ak nemáš iného psychológa v blízkosti, pomoc sa dá vyhľadať aj online napr. tu https://dusevnezdravie.sk/

stastnamamulka
14. aug 2021

Ahoj, ak ti môžem poradiť, tak skús www.ipcko.sk
Je super, že sa staráš o seba ,návšteva psychológa ani psychiatra nie je hanba .Verím, že normálny lekár nebude mať problém ani s dieťatom v ambulancii /normálne som tak bola,či už na gyn.,orl alebo na logopédii so staršími deťmi a mladšie s nami 😉 /
Drž sa,nie si v tom sama 🙏

adrianate
14. aug 2021

🥺🥺🥺napísala by si mi .

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
svetlanka111
30. aug 2021

Napis mi ip…