Som podľa vás mimo?
Ahojte. Chcela by som sa spytat na vas nestranny nazor lebo uz naozaj neviem ci ja som mimo alebo kde je problem... s manzelovou rodinou mame rozne vztahy.. klasicka svokra kt zena jej syna nikdy nebude dost dobra aj keby sa postavim na hlavu.. so svagrinou som vychadzala ok do isteho casu.. nastala vsak situacia ze svokra so svagrinou zorganizovali rodinne ranajky na ktore pozvali aj mojho muza s nasou dcerou.. naplanovali ich prave jedinu sobotu v mesiaci, kedy pracujem.. s tym ze sa tvarili, ze nevedeli ze vtedy robim.. /100percent viem ze minimalne 1 z nich to vedela/ na co som sa nastvala, pretoze svokra ma taketo tahy zauzivane, vynechavat z rodinnych udalosti ludi kt.jej uplne nesedia, potom ich ohovarat rodica pred dietatom a podobne.. muz na tie ranajky napriek mojmu nesuhlasu isiel.. co ma nahnevalo.. keby svokra bola normalna, naozaj by som s tym nemala problem.. potom som sa dozvedela ako si moj muz pise so svojou sestrou /ktora sa dovtedy tvarila ako moja kamoska/ ze som mimo, riesim same pi*oviny a podobne reci.. to mna velmi zamrzelo jednak zo strany muza, nakolko taketo vyjadrenie nepokladam za slusne voci svojej zene.. jednaj aj zo strany svagrinnej, kedze sa tvarila ako moja kamoska.. a ja teda neviem, ja sa nikdyo ludoch kt si vazim nevyjadrujem takymto spodobom aj keby s nimi nesuhlasim.. mozno som mimo ja, z uneho vesmiru alebo co.. ale tento styl komunikacie mi pride velmi nevhodny 🤷🏼♀️ Ked som s tym muza konfrontovala nevidel na tom pisani nic zle.. obhajoval sa ze takto sa oni bezne bavia.. po dlhom rozhovore sa ospravedlnil.. ale neviem ci to myslel uprimne.. svagrina na mna vybehla ze sa nemam dovod na nu hnevat, ze ona nic zle neurobila a som mimo ja 🤷🏼♀️ Svagrina mi je koniec koncov jedno, prezijem bez nej aj ked ma mrzia nie najlepsie rodinne vztahy.. co ma viac trapi je to, ze neviem ci muzovi mozem verit ze pochopil, co sa mi nepacilo a ze sa to nebude opakovat.. kedze odvtedy si statostlivo schovava mobil
@vittekovaveva dotklo sa ta konkretne to slovo lebo je pre teba velmi hanlive? lebo keby povie blbosti ze riesis tak vyznam je ten isty len sa hrame so slovickami....
@dominikac321 dotklo sa ma to, ze sa nevedel postavit na moju stranu.. vzhladom na to, ze kvoli istym veciam so svokrou (bolo by to na dlhe pisanie) sa obavam jej interakcie s mojou dcerou bez mojej pritomnosti..
@vittekovaveva precitala som si tvoj prispevok 2x a neviem kde si cakala ze sa ta muz zastane...co sa stalo?
@vittekovaveva na to tam máš svojho muža aby nedovolil vašej dcére tlačiť kaleráby do hlavy o tebe. Čo sa týka tých raňajok, ak si jej týždeň pred tým jednoznačne nepovedala, že budem rada ak budem moct prísť, ale budúci víkend robím tak to neorganizuje vtedy, je tvoja chýba. Ak si jej to povedala, tak ťa tam proste nechcela a preto to zorganizovala vtedy. A určite ste sa o tých raňajkách nedozvedeli v piatok. Mala si to riešiť hneď ako ste sa dozvedeli o ich organizovaní. Verím tomu, že ak by sa dalo a riešilo sa to tak sa termín dá zmeniť. Stačilo prísť a povedať svokre, prepáč v tu sobotu robím, dá sa to prehodiť na iný termín nech sa ich môžem aj ja zúčastniť? Ak si to neurobila, žiaľ je to tvoja chýba.....kto chce nájde spôsob kto nechce nájde dôvod.....
@vittekovaveva paneboze, trochu zvolni, lebo ti prepne...nesedia ti, tak sa s nimi nestykaj, ale skor sa mi zda, ze hladas problem kde nie je...ale casom mozno bude ked budes velmi chciet
@dominikac321 vysvetlim v skratke.. svokra mi odkedy sa dcera narodila komplikovala zivot.. ona ma tendencie starat sa do vsetkeho co jej neprislucha.. nepaci sa jej muzov svagor - tak o nom pred 4r dcerou ked tam on nie je rozprava aky je hrozny otec atd.. a to dieta to vnima.. a tohoto sa obavam ja, ze toto bude vtlkat do hlavy mojej dcere.. svokra ma psych.diagnozy.. a preto ich nechcem s mojou malou prilis nechavat same.. a on toto vie coho sa bojim.. a napriek tomu na tie ranajky isiel, aj ked sme sa predtym dohodli ze pojdeme spolu.. povodne ma na tie ranajly svokra pozvala.. brala som to od nej ako pekne gesto, ze mozno sa vztahy casom zlepsia.. a nakoniec ich nacasovala na 1 den kedy nemozem
@vittekovaveva no tak si nemohla ist a oni mohli tak isli. Pojdes nabuduce. Je tam toho. Mne by aj odlahlo celkom🤣🙈 Ja rodinne akcie nemusim. A zas myslim ze to moc prezivas a fakt riesis ......y.
@martina1201 predstav si ze som jej vtedy povedala ze radi prideme.. a ze som sa o tom termine dozvedela medzi recou v piatok vecer a v sobotu rano sa to konalo.. cize moc casu som nemala.. a poprosila som muza ci teda nedohodneme termin kedy budem moct aj ja.. ale to sa nestalo
@vittekovaveva tomu nezabranis ako o tebe bude hovorit, ale ja si nemyslim ze 4rocne dieta dokaze pochopit vyznam slovnehon spojenia zly ottec a aplikovat to nejak v praxi...cize moze rozpravat co chce to dieta tomu nevie dat ziadnu hodnotu vyznam alebo sa podla toho riadit
@dominikac321 len mne samej bolo trapne byt tohoto svedkom lebo nepride mi naozaj ok ked sa rodic ohovara pred dietatom.. predsa je to jej otec.. uz co si povie doma s muzom za zavretymi dverami je jedna vec.. pred tym dietatom to je proste nevhodne.. hlavne ked to dieta to zreferuje doma otcovi a ohen na streche
@pribinak inak ja toto ako fakt nechapem,, s..x spolu - ano, deti spolu - ano, aj hypoteka,, ale mobil je ako posvatny gral,, toho sa nesmie dotknut, co je to za trafeny vztah - dobu,,,,, my si s manzelom bezne poziciavame mobily,, ,hesla ovladame,,, fakt by som sa citila divne,, keby mi povedal, ze sa nesmiem pozriet do jeho mobilu,,.... to kde sme?
@vittekovaveva Ahoj. Tak prvé, čo mi napadlo, je, že asi chceli s Tvojim mužom prebrať niečo, čo chceli riešiť bez Teba. Mohlo to byť čokoľvek, možno majetkové záležitosti... Preto to mali byť práve raňajky, aby to nebolo brané, ako nejaká oslava, na ktorej by si nebola. Mimochodom, pre mňa je pojem "rodinné raňajky" v zmysle, že je to s ľuďmi, ktorí nebývajú v spoločnej domácnosti, úplne divný. V živote som nikam nešla na "rodinné raňajky", ešte tak pracovné, možno preto mi to hneď evokovalo, že sa bude niečo riešiť. Určite sa ale nestretli pri raňajkách preto, aby Ťa odhovárali pred Tvojou dcérou. Možno aj tým, že vždy chodíte k nim s mužom všetci spolu, tak to takto dohodli, aby si tam nebola. Občas sa rodičia potrebujú porozprávať so svojím synom, či dcérou aj osamote, bez ich partnerov.
@midka presne toto.. zo mna sa tu urobila psychopatka ktora sliedi v telefone ale mne dal on heslo, on vie moje.. nemam problem mu hocico ukazat, nemam tajnosti.. ani som cielene nesliedila, ale pozerali sme s dcerou na jeho telefone fotky a ona klikla na tu konverzaciu 🤷🏼♀️ Cize nedalo sa nevidiet
@vittekovaveva ja si myslím, že sa budeš len stresovať celý život, kedy čo svokra povedala tvojej malej. Nemôžeš ju predsa večne strážiť a nikam bez teba nepúšťať zas tak malé dieťa ešte takým rečiam nerozumie, podľa mňa sa zbytočne stresuješ. A ani sa nečudujem že tam tvoj manžel bez teba išiel. A čo im mal akože povedať? Že má zakázané ísť?
@vittekovaveva tak potom zlyhala komunikácia medzi tebou a tvojim mužom. A to si musíš odkomunikovať sama s ním. Lebo neverím že by mu to svokra oznámila v piatok ráno alebo na obed. A ak mu to oznámila skôr a on ti to jednak nepovedal a jednak to s ňou neodkomunikoval že prehod to moja žena robí, tak ťa tam zjavne tiež nechcel. A v tom prípade by som na tvojom mieste uvažovala nad tým prečo to tak je. Lebo tam bude asi väčší problém medzi vami dvoma.... jedine ak by on nevedel o Tom že ty robíš danú sobotu....
@vittekovaveva ale čítať si ju nemusela. Darmo na ňu klikla. Aj ja viem heslo muzovho mobilu a občas pošlem niečo z jeho messengera na môj lebo je trošku tarbavy do týchto veci a predstav si, nesledujem s kým si čo píše. A ani nečítam mená ľudí s ktorými si písal v poslednej dobe. Proste to beriem ako listové tajomstvo....stačilo len zatvoriť konverzáciu bez čítania....
@vittekovaveva s tym mobilom sa netrap,, to je chora doba,,, v normalnom vztahu je predsa dovera,, viac, ako sms v mobile,,, na druhej strane,,, hadam z ranajok so svokrovcami by som az taku dramu na tvojom mieste nerobila,,,,🙂 🙂 tak hej chapem, mozem zamrziet,,,, 🙂...ale takych bude,, skor by som sa na mieste tvojho manzela bola prekvapena, ak mu zakazujes, ist k rodicom na ranajky,, ani ty by si urcite nebola z toho nadcena, ak by to bolo v opacnom garde a manzel by ti zakazoval tam ist.... no co, niektore veci treba prekusnut a ist dalej,, ale za tym mobilom si stojim,, to nemusis, mat ziadne vycitky,,,,.. 🙂 no to by uz len bol vztah,, aby si sa bala chytit muzovho mobilu... 🙂
@midka aby sme sa chapali on vobec nems zakaz sa stretavat s rodicmi alebo podobne.. islo o to ze na tieto ranajky ma sama svokra pozvala, prijala som pozvanie lebo som to brala od nej ako prijemny krok.. a ona ich nakoniec datum dala na jediny termin kedy nemozem
Ano, si mimo. Siel bez teba a co? Bol tam, tak snad dohliadol, aby dcere nehucala hluposti a o tom mobile. Keby si videla co si so sestrou piseme 😀 mam skveleho muza, milujem ho ale ked ma nasere a pisem so sestrou, tak konec 😂
@vittekovaveva no hej,....,, tak nabuduce ju pozvi ty k Vam,,, kludne aj bez svagriny,, najdete si na seba viac casu,, ...a mozno si u nej celkom splhnes .... 🙂
Tak v príspevku píšeš, že svokra so švagrinou pozvali na raňajky manžela a dcéru a že svokra rada vynecháva z akcií ludí, ktorí jej nesedia.Potom v komentároch píšeš, že pozvala aj teba..trošku si to odporuje.Raz pozvala ich dvoch raz vas všetkých..pozri, keď máte so svokrou zlý vzťah možno chcela zorganizovať akciu bez teba aby tam nebola ,,dusná" atmosfera a ofučaná, zdutá nevesta, ktorej vadí to, čo svokra hovorí. Nevidím nič zlé na tom, keď ide muž s dieťaťom k svojej rodine sám bez ženy. A hej, tiež si myslím, že riešiš p....y a tiež to slovné spojenie môj bežne používa.Slovné spojenie ,,nerieš p...y" je už dnes úplne bežne používané. A k tej mužovej konverzácii so sestrou je jedno, že ti dal sám heslo do mobilu a že ju dcéra ,,omylom" otvorila nemala si ju čo čítať, ale rovno ju zavrieť.My máme svoje heslá aj do meilov a nechodíme si ich čítať.Nemáme problém si pozriet vzájomne niečo v mobile na nete alebo fotky prípadne zavolať,keď jeden nemá po ruke mobil, ale čítat si správy je podľa mňa cez čiaru.Je to moje súkromie, ktoré patrí mne a osobe s ktorou si píšem.Prečo by si mal moj chlap čítať napríklad o problémoch kamošky s mužom.Neznášam, ked niekto niekomu otvára poštu alebo číta SÚKROMNÉ správy.
@vittekovaveva si skrátka iná...možno citlivejšia, vztahovacnejsia....možno to bolo vytrhnuté z kontextu, že riešiš p......y.Muzovi si povedala svoje možno jeho konverzácia so sestrou bola uvoľnená a v rámci toho sa taká konverzácia hodila....príklad poviem o kamarátke, že je upata a rieši p....y a mala by sa uvoľniť a nebrať všetko tak vážne.Myslim, že tak nejako to mysleli aj oni.Ty vieš, že Ťa svokra nemusí, tak si už v strese oni do teba rypli a oheň je na streche.Tiez by mi to vadilo 🙂)
Muž snáď pochopil a švagriná nech si hľadi svojho a nestará sa o teba
@vittekovaveva Pripominas mi moju svagrinu 🙂 Nie si takto stihacka ako ona? Bratovi robi dusno doma, ked je s nasou rodinou, ohovara ho otvorene, potrebuje davat najavo, ze ona je ideal a on je blb. Naco si ho potom brala? 🙂 Sme najradsej, ked s bratom a detmi nechodi, vtedy mame pohodu. Ale to sa podari malokedy, potrebuje mat vsetko na svete pod kontrolou, bez nej by si asi nevedeli otvorit dvere na aute 🙂...
Inak... Ja tiež sa niekedy máme zdôverím keď s manželom niečo riešime alebo spravil niečo čo sa mi nepáčilo.. a on to občas aj počuje keď spolu voláme. Takže by som to brala tak že aj muž sa potrebuje niekomu zdôveriť. Ale asi ide o spôsob akým to hovorí a aké slová používa.
Podla mna si mimo. Ked je syn den bez zeny, nevidim jediny dovod, preco by ho prave vtedy nemala vlastna mama pozvat na ranajky. Aj s vnuckou. A rovnako to, co riesi brat so sestrou, by Ti tiez nemalo vadit, ani cumiet do mobilu mu nemas co. Su to surodenci, maju surodenecky vztah kt je specificky... Aj ja si so segrou pisem take, ze kebyze je ten moj urazlivy a vidi to, tak sa urazi na smrt, ale len my so segrou vieme, ako to myslime... V poslednej konverzacii sa jej napr pytam, ci mu mam vylepit a ona mi odpovie jj. Pritom obe vieme, ze mu nikdy nevylepim (a ani nemam dovod) - je to proste nasa komunikacia :D Takze aj to, ze riesis pi*oviny, je vlastne pravda.
Podľa mna tiez riešiš p***y. A kebyže mi moj muz povie ze si nepraje aby som isla bez neho ku mojim rodičom, tak nieze by som to okomentovala niekomu do správy ale mu to poviem rovno do očí 🤦🏼♀️ a to hrabanie v telefóne nekomentujem, mam prístup do muzovho mobili aj on do mojho ale ani by ma nenapadlo čítať si správy s jeho bratom alebo hocikým iným.
@zuvelyn úplný suhlas vo všetkom čo si napísala 👌👌👌 autorka: zamysli sa nad sebou a fakt prestaň riešiť p#čoviny.....

@elizabet173 zas my 2 🙂 podla mna ani nie s muzom ale sama so sebou ved muz len napisal sestre ze riesi pi... a ze je mimo....co celkom suhlasim ALE len podla tejto situacie...