Som pokrytec?
Pekný večer Vem prajem, trochu sa tak zamýšľam nad všetkým čo sa okolo nás deje. Mám 25 rokov, keď som bola mladšia, vždy som tvrdila, že mi nijakým spôsobom nevadia gayovia, lesby atď.. Lebo som sa nikdy do hĺbky nad nimi nezamýšľala, bolo mi to jedno, kto si čo robí. Ani teraz mi títo ľudia absolútne nevadia, veď každý sme nejakí, avšak neprídeme mi to normálne. Teraz však z každej strany počujem, že to normálne je, ale moje vnútro sa ako keby bije. Srdce mi vraví, áno rozum nie. Veď každá vec na svete má nejaký zmysel na tejto planéte, každá maličkosť. Tak ako aj vagína a penis 😀 Tak to je dané od prírody, že to patrí k sebe k ďalšiemu životu. A tak neviem, či som ja na chybe že neviem pochopiť, LGBTI komunitu. Sama seba presviedčam, že by to malo byť normálne no ako som napísala, môj mozog to nechce prijať. Aký máte na to názor vy?
prijmi to, ze su medzi nami aj ini ludia a tento fakt uz mozes povazovat za normalny
@soldi asi že má byť celý život nešťastný a ani sa nepokúšať nájsť si frajera ale ženu a žiť ako "slušný kresťan"
@bluka2 Musím sa jej zastať, má pravdu, v De sa to riešilo a nakoniec to ( bola nejaká skupina ľudí, čo to to pretláčala do škôlok) zakázali. A viem, že dcéra (žijú v De) to našla v správach a táto skupina už vtedy odchádzali do Čiech a chystali sa na Sk, ale ako skončili v Čechách neviem.
@llull podla mna svedomie utvara prave prostredie v ktorom zijes a ake mas vzory. ine svedomie ma clovek zijuci cely zivot v nasili, bitkach, drogach alkohole ako niekto kto bol vychovavany v prisne nabozenskej rodine. kazdy si to svedomie utvara pocas zivota na zaklade roznych veci. roky rokuce to bolo zakazene, zle, nespravne. ti ludia to maju tak hlboko v sebe zakorenene zeje to aj vi ich svedomi. prosim ta co je zle na to milovat niekoho starat sa o neho, byt mu oporou hoc aj ze ma medzi nohami to iste co on. nemyslim si ze je to svedomie ako take. akeho kolvek gaya lesbu co som pocula ze mali problemy si roky priznat orientaciu a niektori sa dokonca uchylili k samovrazde (viem o troch konkretnych ludoch ktorim sa to nastastie nepodarilo) to bolo preto lebo sa bali priznat pred sebou, rodinou, znamymi, v praci. skratka vyjst s pravdou von. a boli frustrovani rokmi skryvania sa. oni maju smolu ze ich prezentuje aj trochu ujeta cast ktora na seba puta pozornost a vyvolava svojimi cinmi odpor. ti bezni na to doplacaju.
@llull vieš, nechápem prečo by, čisto teoreticky, malo akékoľvek dieťa byt odsúdené niesť svoj kríž za to, že sa narodilo iné. Mohli by sme sa ako spoločnosť posunúť niekde ďalej a nenakladat kríž na plecia tých, ktorí ho nosiť nemusia. A ten kriz v tomto prípade je to odsudzovanie časťou spoločnosti, ktoré by vôbec nemuselo byt ak by sme boli chapavejsi a tolerantnejsi.
@jarmila456 no vyzerá to absolútne nedoveryhodne, jedna pani povedala... nejaké relevantne zdroje asi nemáš, že?
@julish Zdroje som si z De neniesla, nepokladala som to za dôležité, ale nabudúce určite donesiem všetko.
@jarmila456 Google?
@pralinka25 ja viem o inej definícii svedomia. Nie je to pravda. Svedomie má aj teoreticky úplne izolovaný človek žijúci v paži od útleho veku, povedzme na opustenom ostrove.
@julish Ja sa nenudím, nič robiť nebudem. A môžeš nemecky googliť ty, lebo slovensky toho veľa nenájdeš.
@llull ty si ale nepochopila ze to nie je o volbe vybere. Ak sa tvoj syn taky narodil on si nevyberie taky zivotny styl. To je jediny normalny prirodzeny zivotny styl prenho. Ty nechces Aby bol tvoj syn milovany? Aby miloval ? Bol stastny a mal zivotneho partnera ? Bol Sam sebou? Lebo ty mas iny nazor tak by si mal “ vybrat” zivot akoze je hetero? Potlacat svoju podstatu len aby sa pacil okoliu? Ta doba uz skoncila. Trpel by so zenou nechcel by snou sex musel by sa znasilnovat aby sa jej mohol dotknut. Nebola by stastna ona ani on len ty ? Nevidis ten egoizmus ? Ak milujes svoje dieta tak by si mala bezpodmienecne. Ci uz gay ci hetero. Ty by si bola stymto pristupom jedno z najvacsich utrpeni tvojho dietata. Ze si ta co ho mà milovat no nevies ho prijat. A to co je jeho prirodzenost odsudzujes. Nie spolocnost je kruta ale ty si.
@llull tak citala som o pokusoch na detoch ktore boli izolovane. a pre tie bolo ich svedomie tym najmensim problemom taky clovek sa nema sancu vyvinut v cloveka ktory by bol schopny vobec svedomie riesit. boli o tom celkom rozsiahle studie.
Samozrejme ze si pokrytec, ale neboj rovnaká je polka Slovenska.
Kto chce psa bit palicu si nájde. Asi tak nejak to ma LGBTi menšina na Slovensku
- pochoduju v latexových obleckoch počas Pride. Na Slovenskom Príde býva účasť okolo 2000 mladých deciek s duhovymi vlajockami a možno tak 10 z nich má nejaký ujety kostým. Keď to premeníme na čísla na SK žije okolo 500 000 inak orientovaných ľudí tak účasť na pochode je 0,5%. Ale nevadí, je to dôvod ich všetkých za to hejtovat.
- prezentujú sexualitu na verejnosti. Taka obľúbená veta homofobov.
Samozrejme netýka sa to fotiek polonahych žien a mužov z reklám na čokoľvek, ani sútaže typu miss mokré tričko lebo prezentácia heterosexuality je ok.
Ako konkrétne to tí LGBTi prezentujú nikto nevie, lebo naživo na SK vidieť nejaký homoparik držať sa za ruky je takmer nemožné.
- nesmu chcieť žiadne legálne zväzky, lebo manželstvo je určené iba pre muž + žena za účelom plodenia deti. Ze do manželstva vstupujú aj stari ľudia, neplodni, taky co nechcú mať deti, alebo už majú svoje a ďalšie nechcu nevadí. Mat deti nieje podmienka vstupu do manželstva. Podmienka je penis + vagína.
- biblia to nedovoľuje. Lenže podľa biblie je nehoráznosť aj predmanželský sex, sex iba pre potešenie. Ruhanim sa bohu su aj muži bez brady a nosenie oblecenia z viacerých látok. Akosi som nepostrehla žeby niekto organizoval referendum o zákaze holenia si brady, zato homosexualita je obľúbená téma.
- normálne su všetky úpravy tela, je v poriadku zväčšiť si prsia o 10 čísel, napichať pery ze su ako kačaci zobák, požierat rôzne steroidy až človek vyzerá ako nafúknuty svalový balón... Takýchto ľudí všetci obdivujú, to je úplne v poriadku. Ale transsexuál to už nie, to už je chore
Ak je niekto veriaci, tak je preň zakázané žiť sexuálne s rovnakým pohlavím.
Ak nie je, tak nech si robí čo chce. Je to na ňom.
Ale adopcie deti by som im nikdy nepovolila.
@lujza123 Náhodou keď už spomínaš náboženstva a tie pravidla, tak Korán tiež zakazuje homosexualitu.
Sunna (sunnitsky muslimovia) majú zákaz strihania brady a veruže sú ohľadom toho aj tie konferencie. 🙂 rovnako tak je v islame zakázaný pred manželský styk, análny styk ale narozdiel od toho, čo píšeš sex v manželstve je považovaný za požehnanie.
Inak vlastne ako si prišla na to, že podľa Biblie je sex len na plodenie deti nie pre potešenie? Lebo to je skôr z katechizmu, nie z Biblie. Môžeš dat verš, ktorý to podľa teba spomína. Konkrétne.
@kvetinka75 to mas pravdu. Prave takymito excesmi na pochodoch robia zle meno celej komunite a ludia potom posudzuju podla tej vzorky vsetkych
@lenkakravcova biblia ma v sebe veľa múdrosti, ale treba ju chápať v kontexte doby v akej vznikla. Ľudstvo sa vyvíja, tak isto aj náboženstvo. Je fajn ze dnes je sex v manželstve požehnaním, no pred 100 rokmi nebol. Som zberateľka starých kníh a mam docela dosť starých kresťanských brožúr kde sa pojednáva o sexe.
Homosexuálny kresťan stoji pred ťažkou voľbou. Buďto vstupy do hetero manželstva a dopustí sa ťažkého hriechu - klamstva a smilstva (lebo milovať sa s niekym a pritom si v hlave predstavovať niekoho úplne iného proste smilstvom je)
Alebo ostane úplne sám, prežije mizerný život plný zufalstva, boja s vlastnou sexualitou, depresiami, nenavidenim samého seba, nenávidenim celého sveta, hnevanim sa na Boha. Veľmi zaujímavý je dokument o hnutí exodus (slávne kresťanské hnutie na vyliečenie homosexuality) ktoré sa rozpadlo po tom co jeho zakladatelia na staré kolená priznali ze sa im nikdy nepodarilo zmeniť, iba zničili život sebe a ďalším nešťastníkom.
Alebo pochopí ze skutocna viera v Boha je úplne o niečom inom ako o tom ci v živote miloval človeka rovnakého alebo opačneho pohlavia a koľko krát s nim mal sex
@lujza123 Nie je to skôr tak, že kresťania skrze katechizmus ten sex pochopili po svojom? Lebo protestanti názor o tom, že sex nie je na potešenie nemajú. Aspoň ja to takto vidím. Ze je to skôr tradíciou mimo Biblie, než samotnou Bibliou.
Zase nemusí to byť len takto. Môže to byť aj o tom, že za svätí svoj život pomoci iným, ako slobodný nezadany človek. Koľko je takých heterosexual ov ktorí takto žijú sami štastne? Veľa. Zvládnu to teda určite i homosexuáli. Okrem toho lásku nemajú zakázanú ani vrámci náboženstva, len ten análny styk.
@llull mna by tiez uprimne zaujimalo ako si to myslela. Keby si napr syn nasiel partnera tak by si ho nechcela spoznat, alebo by nebol vitany u vas doma, ak by sa v tom celom objavili deti ani tie by si nechcela spoznať, alebo by si v pripade ze by mal partnera s nim prerušila kontakt??

@maxximus aj vrah ma svoje práva a nikto ho len tak zastrelit nemôže. Však? Aj ten co tých dvoch zastrelil by mal právo na riadny súd, obhajobu ak by sa toho bol dožil. Ako sa previnili ti dvaja? Kto mu dal právo zobrať im život?