icon

Som pokrytec?

16. okt 2022

Pekný večer Vem prajem, trochu sa tak zamýšľam nad všetkým čo sa okolo nás deje. Mám 25 rokov, keď som bola mladšia, vždy som tvrdila, že mi nijakým spôsobom nevadia gayovia, lesby atď.. Lebo som sa nikdy do hĺbky nad nimi nezamýšľala, bolo mi to jedno, kto si čo robí. Ani teraz mi títo ľudia absolútne nevadia, veď každý sme nejakí, avšak neprídeme mi to normálne. Teraz však z každej strany počujem, že to normálne je, ale moje vnútro sa ako keby bije. Srdce mi vraví, áno rozum nie. Veď každá vec na svete má nejaký zmysel na tejto planéte, každá maličkosť. Tak ako aj vagína a penis 😀 Tak to je dané od prírody, že to patrí k sebe k ďalšiemu životu. A tak neviem, či som ja na chybe že neviem pochopiť, LGBTI komunitu. Sama seba presviedčam, že by to malo byť normálne no ako som napísala, môj mozog to nechce prijať. Aký máte na to názor vy?

Strana
z6
katkazuz
17. okt 2022

@lujza123
Súhlasím, až na to, že poznám pár ľudí, ktorí ostali sami, a nežijú mizerný život a netrpia depresiami ☺️

autor
17. okt 2022

@soldi Pýtaš za, že "kto odomňa očakáva, že to mám považovať za normálne", hlavne keď tu vyjadrím svoj názor (po tom čo si napísala, že som obmedzená), tak ty patríš tiež k tej skupinke ľudí, ktorý keď nemajú taký názor ako ty sú obmedzenci, len preto že to nie je pre nich normálne? :D Však ani ty si sa nemusela vyjadrovať, ja svoj názor predsa nikomu nevnucujem, ja som sa pýtala na názory iných, takže nechápem čo ty riešiš s tým, že ten môj nikoho nezaujíma. Ani ma to netrápi kto je homosexuál, ja neviem kde som vôbec napísala, že mi to vadí??? Napísala som že to pre mňa nie je normálne, to čo tu vzniklo to už nie je moja vec.

autor
17. okt 2022

E ešte na margo tých názor, to som sa nepýtala preto, aby sa tu sputila lavína, toho "jasné nie je to v poriadku". To vôbec. Skôr som chcela vidieť pohlady viacerých ľudí, aj tých ktorý majú úplne iný názor, len sa to nejak zvrhlo s niektorými. 👎

miadi
17. okt 2022

Ked sa tak zamyslam nad tvojimi slovami .. ano si pokrytec . Lebo Keby ozaj ti srdce hovorilo ano je to ok .. tak mozog by to vobec neriesil a nemal problem prijat ako fakt. Tvoje srdce ti ale hovori ze to nie je normalne ze to nie je ok. Lebo v nom nemas dost lasky pre inakost. Pre bližneho svojho. Nevies prijat ze Niekto sa narodil s inou sexualnou orientaciou ako ty. Len ta tvoja je ta spravna. Neuvedomujes si ze tymto postojom tymto presvedcenim ublizujes. Vdaka ludom co zmyslaju ako ty bol holocaust Mozny ..ani žid ci rom ci gay nebol “ clovek.” Vdaka ludom co odsudzuju inakost sa stale deje zlo voci ludskosti. Odsudzujes mensinu ktoru ani nepoznas. Na zaklade coho ? Ze ich pritahuje rovnake pohlavie. Ved tebe tym nijako neubližuju. Chyba ti empatia. Ucta k cloveku na zaklade jeho hodnot nie fyzickych preferencii do ktorych ta nic. Mozes byt uzasny clovek inak , ale v tomto mas vadu usudku Ohanas sa tu pravom na svoj nazor na odsudzovanie inych. Ja ta neodsudzujem len ti zas hovorim Moj nazor na teba . Lebo ty si si ho touto temou pytala. Homosexualita vzdy bola aj bude ci sa ti to paci alebo nie. Ked raz dozrejes na vyzsi level tak pochopis.. alebo nedozrejes aj taki ludia su. Snad raz Tato homofobia vymyzne. Svet bude lepsi.

autor
17. okt 2022

@miadi Podľa teba mne chýba empatia a to som človek, ktorý robí zbierky pre socialne slabších, pomáham ako dobrovoľník v útulkoch a aj detských domovoch, veľakrát som pomohla ľudom a zastala som si osočovanie áno aj homosexuálov. Pretože neznášam keď sa niekto nad niekym povyšuje, šikanuje. To že mi to nepríde normálne, neznamená že by som bola k ním zlý človek, ja nechápem to si človek nemôže myslieť napríklad o niekom niečo, bez toho aby mu ubližoval? To automaticky keď ja si myslím že to nie je normálne, tak im aj ubližujem? Ja to nehlásam všade, toto bolo prvýkrát kde som otvorila takúto tému, to je všetko. A kto to ako pochopil, ja nemôžem za to že tu sa začali riešiť homosexuali a pedofili a neviem čo všetko možné, ja som chcela vidieť iba iné pohlady na to. Možno som pokrytec, ale nikomu neubližujem, hlavne určite nie tým, že som tu napísala, že to vnímam ako niečo čo mi nie je normálne.

fiffinkaa
17. okt 2022

@silvike Amen❤️

katy084
17. okt 2022

Problém nieje v tom, že sme rôzny či už orientácie ci vyznania a iné...problém je v tom, že sa všetko prepiera v médiách na sociálnych sieťach...par rokov ,,do zadu ,,nik ani netušil či je susedka lesba či spoluziak,, teplý,, a poväčšine to bolo každému jedno kto si čo robil... mne je to jedno aj teraz, ale nenávisť si ludia šíria sami medzi sebov práve tým, že každý chce byť nediskriminovaný...tu nejde o to,že sa treba za nieco skrývať či hanbiť ide o to, že všetko treba robiť s rozumom a nie nasilu pretláčať medzi ľudí niečo načo niesú,, pripravený ,, to prijať... a potom sa nieje čo čudovať nenávisti voči sebe... väčšina z nás pochádza z tradičnej rodiny otec matka deti...nik nemôže vylúčiť možnosť či niekto v minulosti netajil svoju orientáciu... a dodnes to nik nevie...a ak sa niečo v rodine dialo ostalo to v nej...max. par ľudí z okolia sa to dozvedelo...zlo robia ludia medzi sebov...

marisoul17
17. okt 2022

Keď ich tak rešpektujes a pomáhas, zastavas sa ich, tak prečo to riešis???
Ja neviem, keď som s niečím/niekým ok, nemám potrebu to prepierat a už vôbec nie na verejných fórach... Takže mi z toho celého vyplýva, že áno, si zrejme pokrytec.

autor
17. okt 2022

@marisoul17 už má to tu nebavi riešiť , ale vyjadrím sa ešte, presne preto ako som písala už v odpovediach, zaujimali ma aj iné pohľady na to. 😊 Na tom je niečo tiež zle?

kvetinka75
18. okt 2022

@marca12 no presne toto som tým myslela. to je tak v každej oblasti. Napríklad istý čas nám Slovákom robili ,,meno,, v zahraničí tiež osoby , s ktorými tam mali obyvatelia problémy, a už sa na celý národ pozerali inak. Aveľmi veľa robia aj politici. Niekedy vyrábajú problémy tam kde nie sú. Napr. kedysi aj s maďarskou menšinou. Nikto nemal problém s nikým kto bol maďarskej menšiny, ľudia medzi sebou normálne nažívali a potom sa začali riešiť dvojjazyčné nápisy a čo ja viem čo ešte a už sa ľudia rozdeľovali na dva tábory. Dovtedy nikoho netrápilo že sú tu Maďari, že sú maďarské školy, nápisy v maďarčine a zrazu sa začal vyostrovať problém.

martinusik91
18. okt 2022

Oni sa tak narodia, nemôžu za to. To je akoby niekto odsudzoval niekoho postihnutého alebo sa nad ním zhnusoval. Ja som tiež za normálnu rodinu, muž, žena, dieťa ale každý sa nejak narodíme a musíme žiť s tým čo máme dané. Nie je to naša voľba.

viestta
18. okt 2022

Ty si sa pýtala ci si pokrytec. Dostala si niekoľko odpovedí na svoju otázku, ale zrejme nie takých aké si čakala. A k celému tvojmu vyjadreniu: Utras si to sama vo svojej hlave. Akokoľvek si to utrasies, je tvoja vec. Ci si k tomu utriasaniu vezmeš niečo z tejto diskusie alebo nie je už len tvoja voľba.

kukuk29
18. okt 2022

zi a nechaj zit ked ti nijako neblizia a doma nech si robi kto co chce 🙂 ale takemu najvacsiemu odporcovi by som dopriala mat nakoniec deti inak orientovane ... aby pochopili ake to je..

dadis
18. okt 2022

Papez Frantisek napisal: "Boha nemusí nikto obhajovať a nechce, aby sa jeho meno používalo na terorizáciu ľudí. Žiadam všetkých, aby prestali používať náboženstvo s cieľom vzbudiť nenávisť, násilie, extrémizmus a slepý fanatizmus." Takze ani ty, @autorka nemusis nikoho obhajovat, ako normalnych, nikto to od teba neziada. Ved im pomahas, neublizujes im. Nepotrebujes ludi skatulkovat, toto nie je nasa uloha. Si dobry clovek, urcite nie pokrytec, tomu verim.

bambinomio99
18. okt 2022

@marca12 ukaz mi fakt kde žijú na okraji spoločnosti ? Bez vlastného pricinenia

llull
18. okt 2022

@miadi kľud dobre? Čo si dovoľuješ povedať že ja nemilujem svojho syna/nebudem ho milovať ak mi oznámi že je homo? Láska a nesúhlas s jeho konaním sa nevylučujú, haló

llull
18. okt 2022

@janewithane nie neprerušila by som kontakt. Neviem ako sa zachovam o 20 rokov, ale momentálne mi príde ako vhodný spôsob vyjadrenia nesúhlasu s jeho konaním to, že napríklad im neposkytnem príležitosť - čiže nejaká prespávačka sa u nás konať nebude. Čo budú robiť oni inde to je na ich zvážení a je to ich vec. Ja nesúhlasím a nebudem to podporovať.

huginko
18. okt 2022

@vler 99?trochu uber

mondolina
18. okt 2022

@llull
tvoje dieťa dopredu ľutujem, ak bude náhodou homosexuál.
a nebude odkázaný celý život na detskú izbu v tvojom dome.
možno sám preruší s tebou kontakt, keď bude vidieť aká si tolerantná k veciam s ktorými sa narodil.

miadi
18. okt 2022

@llull ty sa ukludni. Si homofob a dufajme ze tvoj syn je hetero aby si mohla kludne suhlasit s jeho chovanim ked bude dospely a bude mat vztahy a sex len so zenami. Deti takych rodicov ako ty co nevedia prijat ich vrodenu sexualitu maju celozivotne trauny z toho ked ich vlastny rodic nevie milovat takych aky su. Ako sa ti toto opovažujem povedat ? Normalne uplne jednoducho Lebo tak to je. Niekedy staci rodic homofob aby teenager 🏳️‍🌈 spachal sebevrazdu.

llull
19. okt 2022

@mondolina aby s tebou ľudia nerušili kontakt keď uvidia aká si tolerantná voči názorom iných ľudí

llull
19. okt 2022

@miadi gratulujem :D baví ťa realizovať sa v komentoch na MK? Ja som odpovedala autorke takže čo ty si začala so mnou konverzovať nechápem. To čo ty robíš je nulová tolerancia a fobia z iného názoru, spamätaj sa.

ivetta1234
25. okt 2022

@simona20201309 a preco nie? Ani vam vela ludi nerozumie ako mozete verit v takych veciach no napriek tomu vas nikto nechodi strielat. Vam nikto neberie slobodu byt tym kym ste aj ked vam ludia nerozumeju. Mozno by ste si mali brat priklad z vasho Jezisa a milovat blizneho svojho a nesudit ludi, kedze to nie je vasa uloha. A mam 34 rokov inac 😀 a ty?

ivetta1234
25. okt 2022

@simona20201309 a este jedna rada do zivota,ak je tvoj jediny argument na nazor ktory sa ti nepaci "kolko mas rokov" tak to jedine tak svedci o tvojej dospelosti, nemas cim kontrovat a tak si dupkas a jedine co ta napadne je usudit ze som asi mlada a sprosta lebo kebyze som stara a mudra ako ty tak by som nemohla mat iny nazor ako ty

Strana
z6