icon

Som pred pôrodom a priateľ sa zoznámil s inou ženou

26. sep 2023

Prosím o radu, ako sa psychicky vyrovnať s tým, ak som tehotná pred termínom a zistila som, že sa priateľ zoznámil s iným dievčaťom. Nespája ich práca ani koníčky, len spoloční kamaráti, a to, že sú si jeden druhému sympatickí a zistili, že chcú udržiavať kontakt. Ja viem, že to nie je koniec sveta, ale to dievča je krajšie ako ja, páči sa mu aj výzorovo to je 100% a podľa toho ako sa správa aj on jej.. Na čo je potrebné také veci riešiť pred narodením vlastného dieťaťa ja nepochopím. Žiarlim a plačem a neviem sa upokojiť, aj keď som si tieto dni predstavovala ÚPLNE inak..

banika12
26. sep 2023

co s nou vlastne ma? pisu si, volaju alebo spolu vari niekam chodia? nic ohladom tohto si nejak nekonkretizovala, takze by to bolo fajn. co sa tyka toho priezviska pre dietatko, tak by som bola tiez za, ak by si mu dala svoje

kiki68
26. sep 2023

A preco nespravis party a nepozves ju tam? Pekne da jej ukaz s bruskom a par kamoskami z Tvojej strany, spravila by som baby shower. Treba jej ukazat, ze mas hranice a nech ide pekne hladat inde. Ak je to nejaky kontakt typu kolegyna, tak o to lepsie.

aaaa1111
26. sep 2023

@h2 vsak ja nevyplakavam, ze mi zena pozera za inymi muzmi. autorka vyplakava, ze jej priatel koketuje s inou zenou. a dokonca k nemu autorka nema ani doveru, kedze ziarli. asi to potom nebude normalny vztah, ked mu neveri. tak nechapem tvoj komentar

aaaa1111
26. sep 2023

@gleep1 to chod vysvetlit autorom tej ucebnice, nie mne. ja som tu sexualnu vychovu nepisal

miminka91
26. sep 2023

Nerobila by som unahlene zavery. Ved sa nic nedeje, neviem, preco si ludia este stale myslia, ze muz a zena nemozu byt kamarati. Jasne, ze mozu. Tiez mam velmi dobreho kamarata, nie je gay, je nezadany, a nase kamaratstvo trva uz roky. Nemal v zivote ziadne bocne umysly.

gleep1
26. sep 2023

@aaaa1111 😂😂😂 takže ty mi chceš povedať ze v tej učebnici stojí, že je normálne ak má muž jednu dve "kamarátky" ktoré tají pred svojou manželkou? Aj to kamarátky je v úvodzovkách? Alebo to ze to sú kamarátky v úvodzovkách si si domyslel ty a bolo to myslene ako naozajstné kamarátky o ktorých vie aj žena a stretávajú sa všetci spolu alebo to bolo myslene ako milenky, ale nie ako tajné milenky ale také o ktorých žena vie a tým pádom jej neublizuje?
Lebo ak je tak písané že v dnešnom svete je normálne ak má muž jednu dve "kamarátky" a žena o tom vie tak s tým nemôžem nesúhlasiť. Tak mi prosím ta presne objasni co je tam napísané, lebo ja len predpokladám ze si tvoj mozocek domyslel niečo čo tam v skutočnosti napísané nie je, len by si chcel aby to tam bolo

gleep1
26. sep 2023

@miminka91 ale nespoznala si ho keď si svojmu mužovi čakala dieťa. Je okej mat kamarátov, nie je okej keď sa s niekym roky bavis a spoznáš svojho priateľa a ten to zákaze tvojich dlhoročných kamarátov, je snáď ale úplne iná situácia keď je žena tehotná, v citlivom obdobi, zjavne jej to ubližuje a mužovi je to jedno.

maranco
26. sep 2023

Keď si sa s priateľom o tom rozprávala a o tvojich pocitoch, čo on na to povedal?

aaaa1111
26. sep 2023

@gleep1 vsak si kup tu ucebnicu a nastuduj si to. ja keby tu napisem hocico, tak to budes prekrucat a utocit na mna, ze to, co pisem, nie je pravda

maranco
26. sep 2023

@aaaa1111 nemusí kupovať a študovať, odfoť tú stranu kde to je čo tvrdíš, prilož sem a vec vybavená.

aaaa1111
26. sep 2023

@maranco ja autorske prava porusovat nebudem, prepac. a ani tu knihu nemam, za taky hnoj by som peniaze nedal. je v kazdom knihkupectve, kazdy si ju moze prelistovat

belllinka
26. sep 2023

Nechapem tie narazky na mamzelstvo. To znamena, ze ked sa dvaja zoberu, tak uz nie su vo vztahu ziadne nevery, ani flirtovanie s inymi?
@barborachors

gleep1
26. sep 2023

@aaaa1111 no, ja keď som chodila na základnú školu tak nám učebnica tvrdila ze Cyril a metód priniesli na veľku Moravu písmo takým spôsobom, že človek pochopil ze pred tým sme tu boli nevzdelaní barani co žiadne písmo nemali, pričom sme tu už dávno pred tým mali klinové písmo. Učebnice sú bullshit a hlavne takéto sociálne "vedy" ktoré sú čisto tendencne písané podľa pôvodu a zámeru autora, nemajú nič s objektívnu pravdou a ak chceš svoje názory zakladať na niečom co sa píše v nejakej učebnici a nie na tom co ti vraví tvoja ludskost a morálne hodnoty, tak Budiš. Ja mam doma učebnice z ktorých sa učila moja babka, to by si čumel čo je tam popísané. Tak isto naše vnúčatá budú pozerať na takéto učebnice. Prosím ťa zapni si kritické myslenie a začni si robiť názory na veci v co najväčšej miere sám po tom, čo ti to prebehne druhou signalnou sústavou, nie len tou prvou zvieracou. Vďaka 😉

akiana
26. sep 2023

@aaaa1111 Este daj tu o muzskej biologii a instinkte rozosievat, a budeme to mat nakompletku. Ved rovno povedz, ze ty osobne podvadzas a povazujes podvadzanie za normalne, nemusis sa snazit, takto kostrbato nieco dokazovat sebe a okoliu.

akiana
26. sep 2023

@gleep1 Ale nic nie je v ziadnych ucebniciach. Ja som studovala biologiu, takze mam ucebnic nacitanych pozehnane, a nepise sa tam nic o tom, ze muzi maju "zakodovane" podvadzat a ze "monogamia je neprirodzena". Dokonca je niekolko druhov zvierat, ktore praktizuju monogamiu, co vyvracia argument, ze monogamia je nejaky socialny konstrukt. Vsetko alibizmus pre tych, co chcu podvadzat.

aaaa1111
26. sep 2023

@belllinka vsak ked dakto prisaha pred bohom, tak asi tak aj chce zit, ako prisaha. preco by to potom robil?

akiana
26. sep 2023

@aaaa1111 No to je dobre, ze preco by to potom robil, ked to prisahal 😂 ty kde zijes prosim ta? Nerozvadzaju sa denne tisice manzelstiev, ktore si pred Bohom prisahali, ze ostanu spolu az do smrti, v zdravi a chorobe, v bohatstve a chudobe?

maranco
26. sep 2023

@aaaa1111 krátkou citáciou a uvedením zdroja neporušíš autorské práva, dokonca v e-shopoch máš aj ukážky kníh niekoľko strán
ak tú knihu nemáš, teda kde si to čítal čo tvrdíš, bol si prelistovať v kníhkupectve? Na ktorej strane to je?

gleep1
26. sep 2023

@akiana verím tomu ze v dnešnej dobe sú naozaj progresívne učebnice ktoré deklarujú polygamiu ako normálnu záležitosť, pochybujem však ze deklarujú podvody a klamanie partnera ako normálnu záležitosť, ako som písala, podľa mňa to on zle pochopil. Ale zase tvrdiť ze človek je monogamny a opierať to o fakt ze nejaké druhý zvierat sú monogamne je klamanie samého seba, ak by bol človek monogamny tak by väčšina ľudí mala za celý život jedného sexuálneho partnera. Ja za podvody vôbec nie som, ale tvrdiť ze človek je monogamny tiež nebudem. Som za monogamne vzťahy lebo sa ukázalo, že pre deti a ich vývin je to to najlepšie čo je, ale ak sa niekto rozhodne inak tak nech. Polygamia je okej, podvody okej nie sú. Podla mňa, podľa mojej morálky a podla toho co viem..

aaaa1111
26. sep 2023

@akiana tak ja ked mam daco prisahat, tak si najprv zvazim, ci to ten zavazok som schopny uniest. a ked viem, ze nie, tak neprisaham. a ked uz odprisaham, tak si spomeniem na prisahu a konam tak, ako som prisahal. vsak tak zmysla kazdy inteligentny clovek

aaaa1111
26. sep 2023

@gleep1 vsak minule som pisal, ze katolicke zasady a desatoro by mali byt platne pre kazdeho cloveka, tak som dostal tolko hejtu od progresivnych voliciek, ze az. tak dnes sa uz odvolavam na ucebnicu, ktoru pretlacaju progresivne strany do skol a zas dostavam od voliciek progresivneho slovenska hejt. tak si uz vyberte, co je stredovek a co moderna spolocnost

aaaa1111
26. sep 2023

@maranco to fakt mam teraz bezat do knihkupectva a hladat ti, na ktorej strane to je?

maranco
26. sep 2023

@aaaa1111 nebež do kníhkupectva, tvrdíš že je to v knihe napísané, tak daj zdroj odkiaľ máš to tvrdenie
normálne ak tvrdím, že je niečo v zákone dám odkaz na plný text zákona z oficiálnej stránky www.slov-lex.sk ak tvrdím že je niečo v knihe tak link na jej plný text ak nie je voľne dostupný, tak obrázok danej strany.

belllinka
26. sep 2023

@viestta prosím ťa, ktorého pána je to reinkarnácia? 😂

aaaa1111
26. sep 2023

@maranco vsak mas zdroj v skorsom prispevku. dal som odkaz na martinus na konkretnu ucebnicu. keby bola volne dostupna bez autorskych prav, tak by som si fakt dal tu namahu a odfotil stranu, kde to pise. vsak ty ma obvinujes, ze klamem, tak chod do knihkupectva ty a odfot stranu ty, kde sa pise ine, ako tvrdim

maranco
26. sep 2023

@aaaa1111 ja ťa neobviňujem z klamstva, ak niečo tvrdíš tak to máš vedieť doložiť a autorské práva sa nevzťahujú ak sem dáš fotku jednej strany.
Som len zvedavý ako je to tam napísané a v akom kontexte.

Tu sú verejne dostupné fotky 4 strán, a neporušili autorský zákon
Ministerstvo neschválilo učebnicu sexuálnej výchovy. Ministerstvo školstva rozhodlo učebnici neudeliť pečiatku, ktorá by umožnila školám nakúpiť ich za štátne peniaze.
https://dennikn.sk/3445488/ministerstvo-neschva...

akiana
26. sep 2023

@aaaa1111 V tejto diskusii sa ale nebavime o tebe konkretne a o tom, co prisahas a neprisahas ty. Bavime sa tu o niekom uplne inom, kto asi nefunguje tak, ako ty, preto nechapem tvoje zovseobecnujuce komentare a plosne tvrdenia o tom, ze ked niekto nieco prisaha, je to zakon. Podvadzaju ako slobodni muzi, tak muzi v manzelstve, pretoze nevera je slobodne rozhodnutie, ktore je na kazdom z nas. To, ze niekto nie je v manzelstve mu nedava automaticky pravo podvadzat, ak sa so svojim partnerom dohodol na monogamnom vztahu. Mas celkom pomylene vnimanie sveta, ak si myslis, ze nejaky "slub pred Bohom" garantuje vernost a monogamiu. Slubit vernost sa da aj bez Boha a jedine pred vlastnym svedomim, ak ma clovek ambiciu, ten slub dodrziavat.

aaaa1111
26. sep 2023

@akiana ked sa vratime k povodnej teme, pomylena je predovsetkym autorka, ze caka dieta s niekym, komu neveri. a teraz jej nebudem klamat, ze jej priatel je najlepsi chlap na svete, pretoze asi to tak nie je, ked ani ona sama mu neveri. klamstvo je vzdy klamstvo, rovnako pred porodom a rovnako aj po nom. to, ze ma niekto pred porodom, neznamena, ze ho teraz vsetci musime klamat

akiana
26. sep 2023

@aaaa1111 Ak si to precitas pozorne, ona s nim cakala dieta, ked mu este verila. Jeho spravanie sa zmenilo teraz, kratko pred porodom.

Navyse tvoje tvrdenie o tom, ze muz pred svadbou je "slobodny" a teda ma plne pravo podvadzat je uplne nelogicke - keby takto rozmyslali vsetci muzi, tak by k tomu manzelstvu nakoniec ani nedoslo. Preco sa vydavat za niekoho, kto ma uz pocas vztahu podvadza?

aaaa1111
26. sep 2023

@akiana ale vztahy nefunguju tak, ze niekomu verim v januari az v aprili, potom maj az oktober mu neverim a od novembra zas zacnem. a to, co som napisal (ze nie je jej manzel, tak si narokovat na neho nema pravo) plati