icon

Som sebec?

rozpravka774
2. dec 2013

Mile maminky...ocitla sa tu uplnou nahodou pri hladani vianocneho darceka pre mojho 5r drobca.Nastalo waaau 🙂Nevedela,ze nieco taketo existuje.Oblial ma pocit stastia...ach ta samota.Kazdy vecer,5 dni v tyzdni,niekedy 6.Drobec,praca,drobec,praca...no svoje dieta milujem a znamena pre mna vsetko,moj cely vesmir.S jeho otcom (tatom)nezijeme spolu.mame zvlastny vztah,sme spolu len vikendy.Niekolko x to ukoncila,odprosil,vratila sa.Neviem...laska?!Uz to neviem definovat.Snazim sa ho pochopit,ale..na vsetko som sama.Drobec nastupil do skolky,chodil 2 tyzdne,potom doma 5 tyzdnov,samy dr,odchodil znova 2 tyzdne a uz 3 tyzden znova doma.Ale uz sa mame fajnovo 🙂))...klop klop na drievko 🙂Potrebovala pomoct,prosila ho,ziaden vysledok,vraj stale pracuje nemoze,moja praca je nic.Byvame u nasich,moja mama na zaciatku,samozrejme ostane doma,kvoli malemu vsetko,Je si sama sebe panon.Ked prislo na lamanie chleba,ona nemoze a ako sto predstavujem,ze ona nepojde do prace,otec:"Tvoj syn,tak sa staraj,ma aj otca." Tak sa teda staram,sama ,ako viem,velka vdaka mojej nadriadenej,ktora taha za mna.Niekedy uz nevladzem.Komunikujem len s dr,riaditelkou skolky a nadriadenou v praci.Pride vikend,i sa niekedy tesim...konecne jeden vecer vo dvojici...nie prazdno,ked drobec odspinka.Pride...kava a ranajky do postele,pospava cely den.A ja beham,nik sa neopyta ci vladzem,ci treba pomoct,ci si nechcem oddychnut.A vecer? Vecer uz vladze,vsak si treba plnit povinnosti.A mne tak chyba niekto skym si vypijem rano kavu,rozumne sa porozprava,pozriem film a len tak lezat.Jednoduche,ale pri tom tak dolezite veci.Ziadam vela? Som sebecka?Mozno ma budete kritizovat,ze si tu vylievam dusu...steny u nas vsak nemaju pery

Strana
z2
blackcat8885
2. dec 2013

@rozpravka774 Ja by som hľadala inde nie u otca tvojho syna blízkeho človeka.Ak máte taký čudný vzťah.Ved si mladá a chlapov je kopa to,že máš dieťa nie je vada 🙂

vejula
2. dec 2013

@rozpravka774 vitaj 🙂 maš to isto ťažké sama s malým... Určite to tak nebude navždy 🙂 Držim ti palce aby boli už len tie krajšie dni

jahodka8
2. dec 2013

Závisí akú má prácu otec dieťaťa a koľko ti dáva peňazí. Ešte máš možnosť najať si nejakú opatrovateľku, ktorá je ochotná aj pri chorom dieťati. Veď keď niekto opatruje starých a chorých, tak sa hádam nájde niekto. Ja som to zažila celé 3 roky choroby zo škôlky, každý mesiac min. týždeň choroba, najčastejšie 1 týždne. V našich skôlkach sú deti moc vnútri, v zahraničí sú aj 4 až 5 hodín vonku za každého počasia a potom je chorôb menej, najma nádchy a dýchacie cesty. Aj ja som z toho bola na nervy, v robote na mňa pozerali krivo a to som si často brávala dovolenku namiesto očr. Niektorí muži neradi rozprávajú o svojich problémoch, stačí im prítomnosť ženy.

rozpravka774
autor
2. dec 2013

No povedzme,ze zarobi do taych 1000 eur a malemu da 60 eur,moja vyplata ide len na drobca.Ale zvladame to,a dakujem za privitanie. 🙂

sissy27
2. dec 2013

@rozpravka774 nenazvala by som ťa sebeckou... ale čo sa týka tvojich rodičov - tým musím dať za pravdu, oni si detské choroby a absencie v práci už odskákali s tebou, prípadne tvojimi súrodencami, nie sú povinní pomáhať a starať sa aj o vnúča... a ako povedal tvoj otec - dieťa má aj otca, nech sa stará... nemieni sa starať osobne? fajn, tak nech sa postará materiálne, nech dá extra peniaze čo ti ubudnú za očr, alebo nech zaplatí tvojej mame, že sa postará o jeho syna...
ale čo sa týka vzťahu s ním - to by som uťala, očividne ti ten vzťah nič nedáva, len berie - čas, energiu... nie je na mieste žiadať od rodičov, aby ti situáciu uľahčili, ale čo sa týka tvojho "partnera" tak tam áno... a ak nie je ochotný pomôcť, tak nech ti aspoň nepriťažuje... a jedno viem určite - keby som s dieťaťom bývala u rodičov, a milosťpán by si tam chodil na víkendy ako do hotela a s ničím mi nepomohol, tak mi moji rodičia pomôžu tým, že by ho poslali "niekam" oni, keď už ja by som sa k tomu náhodou nemala 😉

rozpravka774
autor
2. dec 2013

No moji rodicia to riesia cezo mna,teda ja dostanem vynadane atd.a ked pride on tak su k sebe ako hrdlicky.A nemienim rodicov zneuzivat,len som potrebovala pomoct.Od kedy sa narodil maly nikde nebola,teda tak sama.Vsade ho brala so sebou ci uz nieco vybavit,nakupit atd,nikdy im nenechavala drobca doma,aby nemali starost,i cele prazdniny.Neviem co to je byt bez drobca jeden den,vecer...ale milujem ho a nedala by ho za nic. 🙂

sissy27
2. dec 2013

@rozpravka774 nehovorím, že rodičov zneužívaš... ale poviem ti, čo vidia oni - vidia tvojho partnera, ktorý sa k ničomu nemá, využíva len čo sa mu hodí a to je to podľa mňa to, čo im vadí... nie že by ti neboli ochotní pomôcť s malým, ale nemajú chuť, keď vidia, že ten kto by mal niesť zodpovednosť, tak kašle na to... keby si bola s malým naozaj sama, ver mi, že by s k tomu inak stavali... ale oni vidia vás dvoch, a žiaľ z jeho strany nula bodov... a preto vynadajú tebe, aby si ty túto situáciu riešila, je to tvoj "partner", otec tvojho dieťaťa, ty si s ním musíš narobiť poriadky, nie tvoji rodičia...
takže moja rada - porieš otca dieťaťa, hoci aj súdnou cestou - budeš dostávať pravidelne výživné a súd mu určí návštevy, a budeš mať aj ty napr. každý druhý víkend pre seba... a ak sa nebude mať k ničomu, tak ti ozaj nemá byť čo ľúto...

rozpravka774
autor
2. dec 2013

Poriadky som robila niekolko x....koniec a tak...no nasi usudili,ze maly potrebuje otca,tak ho maju

nivi
2. dec 2013

hlavne si pories svoj vztah nevztah. to ako panko si pride gule vyvetrat na vikend a da ti 60e na mesiac a mas byt v 7 nebi? tak bud nech sa riadne stara alebo sa rozidte a maleho nech si berie k sebe den dva v tyzdni. nech vie, ze dieta treba aj nachovat, obliect, pohrat sa s nim, vychovavat a pod.
neviem neviem...
ale nebo bude lepsie 🙂 a nie nie si sebecka ale bud koli malemu. nenechaj zo sebou zametat.

sissy27
2. dec 2013

@rozpravka774 rodičia majú pravdu - malý potrebuje otca, ale z toho, čo píšeš, nemám pocit, že tvoj partner by bol otcom... (jedna šikovná spermia ešte z nikoho otca neurobila)... keby si mala svoju domácnosť, tak by si to asi skôr chápala, o čom ti píšem...

nymeria
2. dec 2013

@rozpravka774
2 zakladne problemy - tvoj chlap a ty. Rodicia ti povedali, ze dieta potrebuje otca? a co ty nemas vlastny rozum? sama si rozhodni, ci ho pottebujes a ci z neho nieco mas (nielen financne).
a tvoj chlap - no lenive hovado. necha sa obsluhovat.

rozpravka774
autor
2. dec 2013

U nas to funguje tak,ze mu dam zbohom a uz na druhy den rodicia oroduju,ale ved nie je taky zly....a nastava kolotoc a vlastna domacnost????vzdy ju chcela,ako rodina spolu....

blahowoman
2. dec 2013

Presne ako pisu dievcata. Vyhodit,pytat viac penazi na maleho a budes mat klud. Je pravda,ze chlapec potrebuje otca. Ale nie takeho,co si len gule vala. Potrebuje vzor chlapa! Uz si mohla mat davno iny vztah,byt stastna a maly tiez. Ja som niekde pocula,ze ked je dieta casto chore,je to rodinnym napatim . Preziva to tak,ze ochorie. Skus nad tym porozmyslat!

moniciak
2. dec 2013

Nie si sebec. Poradiť neviem, ale je to normálne, určite 🙂

rozpravka774
autor
2. dec 2013

@sissy27 Keby to bolo na mne a nik by sa mi do toho nemontoval,uz mohli mat pokoj...no zijeme u nasich a tam su hlavou oni,i ked nam uz mohlo byt lepsie,teda mne a drobcovi...problem je v tom,ze tu mam pracu a nechcem o nu prist,v nasom okr je za pracu bieda...

nivi
2. dec 2013

@rozpravka774 tvoj syncek ma 5 rokov, dost dlha doba na to aby tvoj "partner" pohol zadkom a vzal vas k sebe a boli by ste rodina. tak asi az tak dobry nebude. presne ako pisali uz si si mohla najst za ten cas aj lepsieho co by vas miloval a bol by vam oporou. tento je len na obtiaz. a to by si mali uvedomit aj tvoji rosicia. aj ked sa rozidete on ako otec tu je pre maleho stale, samozrejme to by musel chciet. a tiez ma prijem na to aby ti daval viac a ty mozes but si pomoct opatrovatelkou alebo teda aspon by ti to pomohlo vyrovnat prijem pocas OCR

rozpravka774
autor
2. dec 2013

@blahowoman choroba neviem,chory nebol takmer vobec,iba ked zacal chodit do skolky a jednoznacne neriesim spory pred drobcom,na to je vecr,ked uz spinka...v tichosti...ani pred nim zle na otca...je to proste tato a "ma ho rad"...

domique
2. dec 2013

@rozpravka774 Podla tvojich prispevkov robis najvacsiu chybu v tom ze sa neriadis svojimi vlastnymi nazormi. Nechavas so sebou manipulovat. Robis to co chcu tvoji rodicia a co chce tvoj partner. A kde v tom vsetkom si ty???

rozpravka774
autor
2. dec 2013

@domique Viem,ja len chcem,aby bol klud,kedze zijem pod ich strechou, ☹

svano
2. dec 2013

Ty nie si sebecká, ale tvoj partner je poriadne vyčúraný. Plánuje vôbec s tebou budúcnosť? Alebo si žije svoj bohémsky život? A tebe je on načo? Partner má byť súčasťou tvojho života, s ktorým sa delíš o všetko, teda aj o povinnosti. Nie niekto,kto keď sa mu to hodí si prìde vyprázdniť......vieš čo. Ver tomu,že toto tvojich rodičov trápi. Bezmocne sa dívajú na to ako niekto zneužíva ich dcéru a čakajú, kedy si spravì poriadok vo vzťahu. Snáď si nemyslíš, že je jediný na svete.

domique
2. dec 2013

@rozpravka774 Je sice pravda ze zijes pod ich strechou, ale uz nie si len dcera. Si teraz v prvom rade matka. A mas pravo rozhodovat o tom, co je dobre pre teba a pre tvoje dieta. Drzim palce.

rozpravka774
autor
2. dec 2013

Dakujeme. 🙂

bastika
2. dec 2013

@rozpravka774 vítaj v klube zvanom superzeny ktoré vsetko musia zvladat samy a ked nezvladaju každý sa cuduje. Dnes som menila sprchu, zriadila osobný účet a inkaso navarila bola u lekára s malým v škôlke po veľkú v happycafe s oboma deťmi doma nakojila nakrmila uspala pripravila sa na súdne pojednávanie a teraz nechcem ísť spať lebo je krásne ze všetci spia 😀

dejnas
3. dec 2013

@rozpravka774 musím úprimne povedať - veľmi ma šokuje, že tvoj partner zarobí 1000 eur a dáva ti 60 na malého ??? to akože vážne??? ostatnými peniažkami si zabezpečuje vlastný život a ty sa mu staráš o spoločného syna, zabezpečuješ všetky jeho potreby a on ti "veľkodušne" prispeje zopár desiatkami eur ???
čo sa týka tvojho hlavného problému, čo ťa teda trápi.... chápem ťa, aj tvoje jednanie, aj pocity.. ale aj Ty sama najlepšie vieš, že to nie je ono, že takto by si fungovať nemala... aj tvoj synček si zaslúži plnohodnotnú rodinu a spokojnú maminku a nie takéto neurčité víkendové "manželstvo", kedy vlastne - tak či tak partnera len obskakuješ... so súčasným partnerom tú plnohodnotnú rodinu asi už nevytvoríš, nakoľko tak fungujete zrejme veľmi dlho, máte už 5 ročného syna a on sa stále správa ako chlap bez zodpovednosti a záväzkov... nemám pocit, že by týmto víkendovým vylihovaním dával ideálny "otcovský vzor" vášmu synovi
riaď sa vlastnými citmi, pocitmi a nenechaj sa manipulovať! ani rodičmi, ani priateľom... je to tvoj život a okrem seba nesieš zodpovednosť aj za synčeka... držím palce 🙂

severanka96
3. dec 2013

@rozpravka774 sa ti čudujem že ti stačí od neho 60 eur.ak ti sám nedá viac,tak žiadaj súdnou cestou,keď malý ho inak nič viac nestojí,nemá na neho iné výdavky,ver tomu že z 1000-y bude platiť oveľa viac.a ak už zo sebou necháš manipulovať a využívať,tak aspoň dopraj malému aby sa mal lepšie,prečo ty všetko zabezpečíš ?príde mi to tak že ti to je jedno,čo príde to berieš,len aby si nehnevala rodičov.ja si myslím,že tvoji rodičia by sa potešili,keby videli že stojíš pevne na zemi a berieš život svoj aj malého do vlastných rúk.možno si mladá,raz isto pochopíš že nik nemá právo ti vravieť s kým máš byť,otec je ten kto vychová,stará sa a nie ten kto je bio...ja by som ho určite zadusila vankúšom a nie skákala mu okolo zadku 😝 no to isto !!! 😀

digysa
3. dec 2013

@rozpravka774 nerozumiem tomu. Ak ziadas pomoc od rodicov, tak syn je tvoj, staraj sa..... Ak si vsak chces poriesit vztah a ukoncit toto vikendove s prepacenim"trtkanie", tak do toho sa rodicia budu starat????

Poslala by som aj rodicov aj frajera do prdele! Rodicia strkaju nos tam, kde nemaju. Ked Ti nechcu vobec pomoct so synom a venovat sa mu aspon ako 'stari rodicia", ktori tuzia mat vztah s vnukom, tak nech sa nestaraju do Tvojho osobneho zivota! Priatel, to je fakt podnikatel....a aky mudry. Chodi si cez vikend "uzit" a za to Ti dava 60E. (By ma zaujimalo s kym zije pocas tyzdna...)
Pre syna to urcite nebude......to je zalostne mala suma.....

Podla mna Ti ale toto do istej miery vyhovuje...lebo by si s tym uz nieco robila....

11nika11
3. dec 2013

Ukončiť s ním ten víkendový "vzťah" a žiadať súdom peniaze.Áno,malý otca potrebuje ale toto nech sa na mňa nikto neurazí nie je úplne najideálnejší otec.to on je ten sebec.nechať sa obskakovať ženou a dokvitnúť k nej na 1-2dni.Otec robí aj to,že pomáha a podporuje matku.Poviem ti že aj môj chlap veľa robi,16hodín,domov chodí po polnoci ale vždy príde 🙂 Si mladá,určite by si si časom našla niekoho kto si ťa bude vážiť a ľúbiť teba aj malého 😉

rozpravka774
autor
3. dec 2013

Dakujem za vase prspevky,urcite si z nich nieco zoberiem.Je pravdou,ze si necham so sebou manipulovat.Tak to bolo vzdy.Uz pred rokmi mohli mat pokoj.Mlada,hlupa....mylels,ze budem mat aspon podporu od nasich,ale...je to na dlho.Vzdy sa nejak musela postarat sama,nejak sa zmierit stym,ze nema otca a vlastne ani starych rodicov,ktori by mu venovali kusok svojho drahocenneho casu.Co ta nezabije,to ta posilni.A ja uz som niekedy,ako chladna skala.

barcelona94901
3. dec 2013

@rozpravka774 prajem ti,aby si si našla skutočného chlapa,ktorý ťa bude brať ako ženu a nie ako metlu,s ktorou zametaju troška aj rodičia a tvoj život aby sa zmenil k lepšiemu .Otec,muž ,predsa nefunguje len o víkendoch a nie je o 60tich eurách
A že chceš mať aj ty niekoho po boku,nie je vobec sebecké,držím palce 😉

rozpravka774
autor
3. dec 2013

Dakujem velmi pekne.Snad sa to podari,svoj cas uz upriamila len na drobca a pracu.

Strana
z2