icon

Som sebecká?

1. máj 2023

Vacsinou citam, nakopla ma diskusia nizsie. Som par mesiacov na dochodku ale este pracujem par hodin z domu ekonomka. Zacala dom chod it do klubu dochodcov, na vylety, posedenie, do divadla, nemala som predtym nejako cas ani chut. Na velku noc som isla s nini na pobyt od stvrtka do utorka. Na,turistiju, bolo velmi dobre, oddychla som si. Prvy krat som nebola na sviatky dona. Dceea, s rodibou vzdy pride tak ako su prazdniny od stvrtka do utorka. Teraz neprisla lebo som nebola doma, tvarila sa sa vselijako, uz po vianociach som jej jovorula ze idem ba pobyt. Teraz idem v lete na povyt k moru tiez s dochodcami sme sa,celkom zacali viac stretavat. Minyly tyzden som jej to povedala a ona vybuchla ze oni planovali prist ku mne cez prazdniny. Vzdy pridu prvy den a posledny odidu, chodia odtial do prace, ja,som cez den s detmi. Mne to neni zatazko ale teraz chcemaj ja ist na dovolenku. Dcera ze nech idem s nimi, doteraz som nebola. A ja chcem ist sama, cez velku noc mi bolo velmi dobre, oddychla som si. Aj pri mori si chcem oddychnut sama, ist si s jamaratkani sadnut, zatancovat

dilino
1. máj 2023

Nie si sebecka prečo.Chceš mať svoj kľud a ked vladzeš že máš dobré zdravie tak chod.A dcéra čo ved existuju aj tábory ako denné tak týždenne.Prídeš domov prídu ťa pozrieť.TY len pekné chod s kamarátkami a uži si to.Dcéra ako sa nahnevala tak sa odhneva.A ak na tebe kričala tak jej treba vyčistiť žaludok že by na to nezabudla.Chod neber na nikoho ohľad.Nie niesi vôbec sebecka.

sense
1. máj 2023

Nie si sebecká a vieš čo hoci ešte mam do dôchodku ďaleko fandím ti. A nechápem deti ktoré čakajú ze aj v dôchodkovom veku bude mama nonstop k dispozícii. A očakávajú ze každé prázdniny bude babka robiť opatrovateľku. Ci deti druhu babku nemajú?
Dcére povedz odvtedy do vtedy som vám k dispozícii rada vnúčatá uvidím a postrazim ale v tomto čase niečo mam. A vôbec nemusíš nikomu vysvetľovať kde ideš a prečo ideš do chorvátska v lete a nie v októbri. Ved tam nebudeš dva mesiace.
Ja chodím tiež 2x do roka k mame lebo diaľka a vtedy kedy ma dcéra prázdniny, ale nie je to štýlom mami prídem a je mi jedno či to tebe vyhovuje alebo nie. Teraz cez veľkonočné prázdniny sme tam boli ale neboli sme u nej ale šla ona s nami, lebo sme jej to ponúkli a ona chcela, nie preto ze musela. A v lete príde na týždeň ku nám aj s jej kamarátkou a jej vnučkou a urobím im zas program tu.

ukulela
1. máj 2023

@liljana to si ty. ja by som sla v sept do USA, cez leto do norska a este chcem aj pozriet veleryby. ale s kamoskami dochdokynami asi nie, tam to bude skor low cost, ako all inclusive maledivy v domceku na drevenych koloch - idu ako skupina, jej to tak vyhovuje, je v kolektive a oddychne si. a ako niekto pisal, je hanba, ze ju dcera vola na dovolenku az teraz, ked sa mama konecne rozhodne ist k moru - dovtedy jej to nenapadlo. zohladnujes vo svojom nazore aj to, ze im je stara mama k dispo cele zvysne prazdniny?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
matullienka
1. máj 2023

@liljana a z akého dôvodu by to mala robiť? Len preto aby bola dcéra spokojná? Berie na ňu dcéra ohľad keď jej tam celé prázdniny nechá séria pri Tom ona ešte pracuje? To jej už je jedno kedy ona svoju prácu stihne urobiť, či po nociach alebo po termíne s pokutou, hlavne, nech sa stará bez reptania o vnúčatá nie? Sama mozem mať homeofice a teda pri dieťati to nie je žiadna výhra a potom to dohanam po nociach

sense
1. máj 2023

@jabadabadu vieš čo kľudne to tak môže byt hlavne ak bola dcéra zvyknutá nato ze mama je nonstop k dispozícii a zrazu to tak nie je,....

ukulela
1. máj 2023

@liljana pani ide s kamoskami cvicit jogu do choirvatska a dohodli sa na tomto termine. mozno ostatne nechcu letiet, chcu mat aspon polpenziu, chcu ist busom 8 hodin radsej, ako riesit letiska hore dole. dala dcere vediet 2 ci 3 mesiace dopredu. dcera je u nej inac cele leto - tak na 10 dni nech zozenie nejaku studentku, co sa postara o deti, kym bude dcera v praci a nech dopraje mame more. fakt nevidim problem.

syslik81
1. máj 2023

ved nejdes k moru na cele leto ... normalne jej vysvetli,ze mas aj svoj a tym ze si babka neznamena ze si aj opatrovatelka .. maju aj druhu stranu -teda muzovu mamu tak navrhni nech idu na cas k nim apotom k tebe ...

liljana
1. máj 2023

@matullienka
@1ryba
@ukulela
Najskor sa riesila Velka noc, ze boli prec a dcera sa hnevala, potom bolo spomenute, ze cele prazdniny su u nej. Zase staci komunikovat, ze v lete som vtedy a vtedy doma, tyzden, ci dva som prec, prisposobte sa tomu casu. Alebo jasne 2-3 mesiace vopred povedat prazdniny budu takto a takto. Az potom, ked dcera sa bude rozculovat, tak to riesit ako dalsi krok. Predtym fungovali tym sposobom, treba dat vediet, ze tam bude zmena. Komunikacia a este raz (slusna) komunikacia ..
@marca12 "Ty si nechapava" ... Prepac, takto agresivne sa bavis bezne doma a s okolim? Nemyslim si, lebo s takym by sa nikto asi nebavil. Skus sa prosim so mnou bavit normalne a slusne ako s normalnym clovekom zo svojho okolia. Alebo kludne vobec, to mi vyhovuje tiez. Nebudte ludia ako grobiani, lebo vystupujete pod prezyvkou (vtedy sa asi netreba spravat) a nie pod skutocnym menom.

matabb73
1. máj 2023

Nie si sebecká, skôr tvoja dcéra. Ja idem mať v lete 50 a veľmi rada by som išla k moru len s kamarátkami, ale žiaľ nemám také čo by išli len samé. Celý život sme my ženy v jednom kole, rodina, práca, domáce práce a nie je čas poriadne si oddýchnuť. Máš právo ísť niekam sama a tvoja dcéra to musí akceptovať. Starneme a nikto nemôže vedieť kedy prúdu vážne zdravotné problemy, preto treba ísť kým vládzeš a nás chuť.

marca12
1. máj 2023

@liljana sorry,ale ty si dobre sebecka osoba tiez. Tu nejde o nic ine,len o to,ze pani ma pravo si vybrat dovolenku kedy chce,kam chce. Ona si uz deti odchovala. Nie je jej povinnost obetovat vsetok cas vnucatam.

mandzula
1. máj 2023

Kiezby si vsetci dochodcovia takto ten svoj dochodok uzivali, fandim ti.🙂

jaskolka
1. máj 2023

@liljana lenže ona si nemôže diktovať, kedy pôjdu ostatní z klubu dôchodcov na dovolenku.. Proste je taky dátum v lete, ide ich celá skupina a prihlásila sa aj autorka. Absolútne nie je sebecká, naopak sebecký je ten cirkus od jej dcéry.

nyusika
1. máj 2023

@liljana sorry, ona nie je povinná starať sa o vnúčatá.
A na dovolenku má právo úst hocikedy, aj cez prázdniny.

ukulela
1. máj 2023

@liljana pani dala dcere vediet uz na vinoce ze cez velku noc je mimo. a teraz /pred tyzdnom, ze cez ôleto bude kolko - 10 dni/max 14 mimo. leto ma 9 tyzdnov a mladi tam su cely cas. pani komunikuje, dcera je zduta, ze mama zacala zit. doteraz im venovala cele sviatky a oni to vyuzivali. je tragicke, ze dcera nie je schopna pochopit, ze mama ma narok si oddychnut. aj sama.

liljana
1. máj 2023

To bol moj nazor, moje riesenie. Kaslite nan a sustredte sa prosim teraz na autorku a nie na mna. Ona ziadala radu, nie ja.

jaskolka
1. máj 2023

Autorka, vôbec nie si sebecká, naopak sebecká je dcéra. Ja mam so svokrou super vzťah, nikdy, nemá problém strážiť nám deti, ale keď má v tom čase svoj program (torz chodí ba rôzne akcie s klubom dôchodcov) ani mi nenapadne kvôli tomu sa rozčuľovať. Veď má aj svoj život, to nie je jej povinnost strážiť nám s mužom deti. Je to jej dobra vola, som ta to vďačná a nie ze budem takto vystrajat.

simikb
1. máj 2023

Je skvele, ze chodite a nech vam to co najdlhsie vydrzi. Uzicajte si dochodok😉dcera to musi pochopit

muchotrafka298
1. máj 2023

Podla mna to vobec nie je sebecke, ak si chces ist oddychnut podla svojich predstav.Je to tvoj zivot a nie si povinna byt k dispozicii dcere 24/7 a celorocne, hlavne pocas prazdnin. Ja nevidim nic zle na tom, ist na dovolenku aj cez skolske prazdniny. Proste je dany termin, oznamila si ho vopred a ides. Nech sa dcera zariadi ako chce. Neviem preco sa stale ma brat ohlad na to, ze cez skolske prazdniny chodia na dovolenky len ti, co maju deti. Ostatni akoze nemozu ci ako? Brala si na nich ohlad doteraz, teraz mas vlastne zaujmy a nevidim v tom ziadny problem. Pises, ze si ekonomka, takze tiez si nemozes brat dovolenku len tak mirniks dirniks, lebo niektore veci nepockaju.

oila
1. máj 2023

Tiez si myslim, ze sa dcera absolutne nezachovala dospelo. Mala by sa naucit spravat, mas narok zabavit sa a spravit si program podla tvojich predstav. Je dospela, tak nech si ho spravi tiez.

ann092
1. máj 2023

To dcéra je sebecká a nie vy

katkine_terapie
1. máj 2023

@liljana za mňa iba toľko, že ten kto chce prísť ku mne (prázdniny, Vianoce, Veľká noc, bežný rok...) sa má mňa spýtať, či môže v tom a tom termíne byť u nás aj tento rok (áno, aj keď sa to tak opakovalo roky) a či v tom čase nemám nejaký program. Nie ja sa mám pýtať iniciatívne, či niekto ku mne príde a až potom sa prihlásim s klubom dôchodcov na dovolenku.
Autorka: Veľmi ti fandím 🙂 Páči sa mi, že máš aj na dôchodku svoje vlastné aktivity, venuješ sa športu, máš kamarátky. Nie, absolútne nie si sebecká, iba tento dojem chce v tebe vyvolať tvoja dcéra.

aurora33
1. máj 2023

Urcite nie si sebecká, ani náhodou. Užívaj si zaslúžený oddych. Je to super že máš takéto možnosti. Dcéra nech sa láskavo stará o seba.

birika
1. máj 2023

sebecka? ani nahodou...mas pravo zit aj svoj zivot s priatelmi. Dcera ma svoju rodinku, musi sa naucit postarat tak, ako si sa starala ty, ked bola mala 🙂 aj ja idem s dochodcami do Chorvatska - chodime kazdy rok - a je to uzasny relax 🙂

som_realistka
1. máj 2023

Nie si sebecká, dcéra si zvykla na určité pohodlie, ale už je dospelá, zvládne to. Moja mama tiež začala viac chodiť s kamarátkami na dovolenky a do kúpeľov az v dôchodku. A ja som rada, lebo jej to prospieva aj psychicky aj fyzicky. Ty si svoje deti vychovala a občasná pomoc je v poriadku, ale nie si povinná robiť servis každé prázdniny, kazdu chorobu a každé sviatky.

cina1
1. máj 2023

nie si sebecká

weronika171717
1. máj 2023

Fuha, to je sila, aby Vám dcéra určovala kedy môžete ísť na dovolenku, a kedy nie. A ešte aj bez opýtania sa do trepe aj s celou rodinou na čele leto. Užívajte si život. Choďte aj na 2 dovolenky. Je to len a len Vaša vec. Tak nech si vezme OCR cez leto ona alebo otec deti. Alebo na striedačku nech idú k deťom a berú dovolenku. Alebo nech ešte doplatia denne tábory. Možnosti je veľa. Nenechajte sa využívať. 😉

mamina7070
1. máj 2023

pozri zasa to zjavne neni tak ze su u teba cele leto kedze idu na dovolenku deti do taborov a pravdepodobne to proste zle vyslo a prekryva sa tvoja dovolenka s dobou co mali byt deti s babkou
ano dcerina reakcia bola prehnana ale zasa proste ju to najskor prekvapilo

notmalne si s dcerou sadni ku kalendaru vyznacte kedy idu oni na dovolenku kedy ides ty kedy maju tabory a porozpravajte sa co s tym zvysnym casom ako si ochotna a schopna pomoct (ak teda si )
a hlavne naplanuj si aj s nimi vylet alebo mozno s nimi aj na ich dovolenku ak sa ti to neprekryva s tvojou
proste travte plnohodnotne cas budujte si vztah
aj ta velka noc proste jasne bola si na turistike to je ok na druhej strane teraz su predlzene vikendy vezmi vnucata do bojnic do zoo na kupanir niekam proste venuj im cas
za budocanie vztahu je zodpovedny vzdy dospely a bud im babkou to sa samozrejme nevylucuje s tym aby si mala vlastny zivot vlastne akcie a vylety
ale proste pipri nich buduj aj vztahy

autor
1. máj 2023

ja som nikdy nikam takto nechodila, to az teraz. Doteraz sme sa nikdy ndohovarali lebo vzdy prisli cez prazdnuny, nejako ked rozmyslam sa nepytali a mne to nevadilo. Ono by nic nebolo keby nejdem na ten pobyt. Vsetko by bolo ako vzdy, nikdy sa nepytali lebo som bola vacsinou doma. Aj kvoli psovi ale uz rok ho nemam. Tak aj na tu velku noc som isla. Mne sa paci ze navarene bolo, upratali, aj sme posedeli posrandovali. Na turu sme 2x boli aj krizovu cestu videli. A na 6 dni za 150€ aj s polpenziou.

birika
1. máj 2023

nepremyslaj - zi 🙂 carpe diem