icon

Som sebecká, ak mi vadí, že je muž zadĺžený?

16. júl 2020

Ahojte..Pred tým,ako začnem,chcem iba povedať,aby ste ma neodsúdili..Už aj tak to vo mne bije dosť...
Mám muža,sme spolu už veľmi dlho,ja som bola ešte pubertacka,keď sme sa spoznali..Otehotnela som ako 19rocna,po dokončení strednej školy,on mal 29..Máme krásnu 8rocnu dcéru a 5 mesačného syna..On má dlhy..Mal,ale nevadilo mi to ako mladej stande,vtedy ma zaujímali iné veci ako exekúcie..Ale teraz,odkedy som na Materskej stále viac a viac rozmýšľam nad tým,že nechcem muža, ktorý je zadlžený až po uši..S ktorým budem behať s deťmi z jedného podnájmu do druhého,lebo hypo nehrozí, nedajú mu ani rožok..Chcem svoje vlastné hniezdo,svoj vlastný dom,ale mne,ako jeho žene tiež nedajú nič...So ženským platom po materskej v Ba nekúpim ani garáž..Inak nieje zlý človek,ale toto ma irituje a každým dňom som stále viac smutná a rozmýšľam,že odídem..Som sebecka krava,viem,ale má vôbec zmysel ostávať s niekým,s kým si nikdy nezalozime vlastné bývanie, vlastné hniezdo?Ja som z toho na nervy... Áno,viem,mala som rozmýšľať skôr,ako mám s ním dve deti,ale nejako som sa nad tým nikdy nepozastavila...Čím som staršia,tým viac to uvedomujem,čo je dôležité a jeho pekný úsmev teda už dávno nie 🤦🙄😤😤😤

deti95060810
16. júl 2020

otvorili sa ti oči... to sa stáva. Nech skúsi poriešiť osobný bankrot.... Inak neviem či si sa pomýlila pri tej zdr. poisťovni ale dlhovať 20 000 e to sa hádam ani nedá pri tak mladom človeku....A čo bude robiť keď ochorie? myslí si že ho budú liečiť? Podobný prípad mal známy ako zubár. Pacient mal dlhy ako poistenec tak mu nemohli spraviť súrnu operáciu zubov. Dali mu len lieky od bolesti....Tak nech sa tvoj mm len ďálej zahráva...😉 poisťovňu nepreští...

fokuska
16. júl 2020

Dlhy su jeho, ale mozu byt uspokojene z BSM, teda zo spolocneho majetku.

janinamojka
16. júl 2020

Dospela si v rozumnú ženu, chceš pre seba a svoje deti to najlepšie.. Nech je chlap chlapom a vtedy mi zeny mozeme byt tie nežné bytostky ktoré muzi tak chcu.. Ale nech sa chlap postará ako treba. Ked nie, treba vziat život do vlastných rúk, si rozumna, silna a dokazes byt aj sebestačna.. Takze, nie nie si sebecká a drzim palce aby sa ti podarilo dat si život dokopy a mat sa tak ako si zaslúžis😉👍👍

autor
16. júl 2020

@deti95060810 20000€ myslim dokopy vsetky,nie iba zdravotku

lenuliatko84
16. júl 2020

Skus ho poslat do zahranicia na zarobky ak nezaraba dobre tu.odluka vam mozno pomoze a on sa vyhadze z dlhov

lienocka2808
Autor odpoveď zmazal
blanblan
16. júl 2020

Ak ta trapi najviac ten prenajom, v zahranici je uplne bezne zit aj cely zivot v prenajme, to je taka slovenska kultura ze treba mat svoje byvanie. Ale mne sa tiez zda ako vacsi problem to ze to nie je svedomity clovek - niekto kto neplati dlhy a ani nemieni taky vas moze dostat jedine do sra...k ☹

thoughtfulweirdo
16. júl 2020

V prvom rade ti úplne rozumiem a nemyslím, že si sebecká. Ani ja by som tak nechcela žiť. Druhá vec je, že ja sa snažím žiť tak, aby som seba a dieťa uživila pohodlne sama. Lebo nikdy nevieš. Proste sa nechcem spoliehať na to, že vždy bude ten druhý s jeho príjmami. Tým chcem povedať, že keď od neho odídeš, aj tak v lepšie situácii nebudeš. Sama si tiež nebudeš môcť dovoliť hypotéku. Či by si chcela, aby si vás zavesil na krk nejaký už zaopatreny muž a staral sa zrazu svojimi samostatne zarobenými peniazmi o tvoje deti? To mi znie dosť vychcane 🙂 alebo aké iné riešenie ešte vidíš?

3009
16. júl 2020

To sú už aj tvoje dlhy lebo narastaju počas manželstva. Dala by sa vyčleniť dlžná časť istiny a úroky z nej pred manželstvom, ale všetko ostatné od dátumu sobáša sú aj tvojimi dlžobami,čiže istina, úroky z omeškania a poplatky pre exekútora. To sa vám krásne nabaľuje a ak si okamžite nezrušíš BSM, tak budeš splácať do konca života aj ty. Mysli na deti, lebo aj ty strkáš pred jeho dlžobami hlavu do piesku a na to doplatíš.

fokuska
16. júl 2020

Nie som si ista ci to vobec v manzelstve je mozne, ale urcite si nezober pozicku (a uz vobec nie z nebankovky) ani ziadny uver, ani nic take na seba aby si splatila jeho dlhy. A nech anilen nenapadne tvojej rodine,a lebo pribuznym nieco take urobit. Ani ziadne take, ze zalozime rodicovsky byt a hypoteka bude akoze na nich a my ju budeme platit. Toto urcite nerob v pripade ze by to navrhol.
A inak co tvoja rodina? Vedia o tych dlhoch? Ak ano, co oni na to?

millky
16. júl 2020

Nooo, chápem, že ťa to ruinuje psychicky, ale pokiaľ sa lubite, tak by ťa to ešte viac zničilo keby odídeš. Odchodom nič nevyriešiš bohužiaľ. Hnevalo by ťa to rovnako, aj tak by si ho stretavala, aj tak by ste boli v kontakte. Pokiaľ je to dobrý partner, dobrý otec, dobrý priateľ, tak sa podržte. Dlhy pravdepodobne nesplatíte, ale tým, že ste manželia bohužiaľ...keby sa mu niečo stane dedíš ich a tvoje deti tiež. Pracujem v banke a stretla som sa raz s jedným rómskym párom, kde sa muž vzdal otcovstva práve kvôli dlhom aby mohol vyhlásiť osobný bankrot. To je najschodnejšia cesta pre niekoho, kto má dlhy a nič nevlastní. Je to síce nefér voči nám ostatným, pretože naše peniaze to splatia za nezodpovednosť druhých. Skôr zváž, čo by sa stalo, keby si opustila muža a ostala sama s dvomi deťmi. Pokiaľ sa lubite, nesekaj rodinu.

ndrag
16. júl 2020

Ja by som zacala tou zdravotkou. Neviem ako je to u vas, ale mne by asi spavat nedalo pri predstave, ze sa mi nahodou nieco stane a budem si musiet hradit celu lekarsku starostlivost...

jovana9
16. júl 2020

Nie si sebecká. Je normálne, že sa Tvoje priority počas života menia, zvlášť, keď z toho, čo opisuješ, sa u Teba zmenili racionálnym a zrelším smerom. Musí byť o ničom byť s takýmto s mužom a znášať spolu s deťmi dôsledky, ktoré to prináša. Vzhľadom na Tvoju vlastnú osobu a vaše deti, je Tvoj prístup citlivý a veľmi zodpovedný. Je dobré si tieto veci ustriehnuť a chrániť sa. Ak mu niet rady, urob všetko preto, aby bol Tvoj život iný. Máš právo byť s deťmi v lepšej fin. situácii a splniť si prianie o "vlastnom hniezde".

pribinak
16. júl 2020

Prečo neriešite osobný bankrot?

autor
16. júl 2020

@pribinak lebo aj na to sere,len hovorí,že to bude riešiť ale nerieši a ja to zaňho riešiť nemôžem

pribinak
16. júl 2020

Tak potom komu niet rady tomu niet pomocí. Zariadila by som sa tak, aby som chránila seba a deti.,

ericavargo
16. júl 2020

takto, zaklad je či si to on uvedomuje alebo nie, ak áno, a nechce žiť ďalej na dlh, treba sa pozrieť na osobny bankrot a nastaviť splácanie. V žiadnom prípade nevytvárať nové dlhy. Ak chceš odísť kvôli tým dlhom, máš kam ísť? ako to chceš potom sama riešiť? bude ti platiť výživné? utiahneš potom sama dvojo deti a prácu?

makova333
16. júl 2020

ak to on nechce riesit, pories to ty, tak aby si chranila seba a deti. Sa ti cudujem, ze po tomto tvojmu chlapovi veris, ze nerobi dalsie dlhy....

karolinakr
16. júl 2020

Kludne moze robit dalšie dlhy
Poisťovna Dovera davala nejaky generalny pardon, ak si zaplatil 50% dlhov zbytok a exekutorov zaplatili za teba
Kto to nevyuzil je naozaj blby
Paušaly nebyvaju velke aj z toho sa da vykrutiť
Keby siel do zahraničia a posielal ti peniaze možeš to davať bokom a splacat
Alebo ted odisť od neho, lebo keby ste mali byt stejnak by nanho mohol siahnut exekútor

andreatytler
16. júl 2020

Nevidis s nim dobru buducnost. Necudujem sa. Neda sa pokracovat v takom vztahu ale je to tazke odyst od muza a trva to velmi dlho. Nerob unahlene kroky. Daj tomu cas. Vravis ze stale viac uvazujes nad tym ze odydes. Vyckaj a pozoruj svoje city. Ked budes mentalne na to pripravena, vtedy odydes alebo sa to zvrtne a rozhodnes sa ostat. Ale to by sa on musel zmenit. Povedala si mu ako sa citis a ze nevidis s nim buducnost a ze uvazujes o ukonceni vztahu? Povedala si ze chces kupit dom v buducnosti a potrebujes aby zacal na tom pracovat. A jeho odpoved je ze ma vsetkych na haku a nic nikomu neda? Alebo vzdy slubi ze zacne splacat ale skutek utek?

Tak ako ini radia, okamzite sa pravne ochran pred jeho dlhmi. Ja by som sa rozviedla. Nech on slubi co chce, nic by ma nezastavilo. Zostala by som s nim, akurat by sme neboli manzelia. Mozno takyto razy krok mu otvori oci. Pravdepodobne sa mu to nebude pacit. Vysvetlila by som to laskavo ale razne, ze ho stale lubim a chcem s nim zostat a riesit tento problem spolu ale ze potrebujem istotu pre seba a deti.

Su ludia ktori nedokazu zit bez dlhov. Viem o com hovorim, mam takeho brata. Super clovek, dobry, mudry, ochotny, priatelsky, pracovity, ale uplne neschopny udrzat peniaze. Nielen ze minie vsetko co ma ale minie vzdy viac ako ma. NIKDY nebol bez dlhov. Zacal viac zarabat, zacal viac minat. Dostal dedicstvo po mame, minul vsetko za par tyzdnov. Jemu vobec nevadi mat dlhy, nestresuje ho to. Ja doslova nemozem spavat ked mam dlh (teda okrem hypoteky). Mam z toho stiahnuty zaludok. Nemohla by som zit s takym clovekom. On sa nikdy nezmeni, nema dovod, jemu vyhovuje tak zit. Mozno tvoj muz je taky isty.

benit
16. júl 2020

Tak pomohol by osobny bankrot. Tam je to len 5 rokov, co musis nieco splacat a potom si cista, teda tvoj muz. Ja viem, ze slovo len a 5 rokov je pre teba dlha doba, ale mali by ste pokoj.

karolinakr
16. júl 2020

@benit tomuto je zbytočny osobny bankrot s tymto pristupom raz dva začne nove dlhy.To je proste v povahe človeka, život je períčko
Keby sa stsral, že z nuly sa začne šplhat hore, ale tento podla mňa začne dlhy robig odznova

syslik81
16. júl 2020

s dlhom si si ho brala a milovala .. tak to skuste poriesit .. splatkovy kalendar... nech dava peniaze na jeden ucet a ty hospodar .. zaplatit ucty a to najnutnejsie a co ostane dat na dlhy .. troska sa uskromnit a mate to splatene .. a hned sa vam bude lahsie zit ... mala si to spravit uz davno a mohli ste mat polovicu splatenu .. otazne je ci ho milujes v dobrom aj v zlom a chces spolu s nim z toho von alebo ho nechat a zdupkat ...

lauriema
16. júl 2020

Ahoj no ak má leasing paušál tak prečo to neplatil? Ak na to predsa nemám neberiem si nič. Chápem ta ani ja by som nechcela žiť taky život,ale píšeš ze není zlý uvedom si ze vezmeš 2 deťom otca. Nedá sa to nejak vyriešiť? Napr. Osobný bankrot?

autor
16. júl 2020

@lauriema zobral si to ako mladý,nerozvazny,hneď po škole sa zamestnal a začal bezhlavo brať všetko čo sa dalo 🤦🤦🤦

autor
16. júl 2020

@lauriema poriesim ten osobný bankrot s ním,jednoducho ho začnem tlačiť do toho,lebo jemu je všetko jedno a mňa už to nebaví...Veď je dospelý,nie malé decko,aby som mu musela všetko 1000krat povedať

emiliamilka
16. júl 2020

@autor osobný bankrot vieš vo veľkej miere vyriešiť aj ty.. pozri si centrum právnej pomoci... Manžel bude musieť hlavne veľa veci podpísať ale všetko dohľadať a spísať môžeš ty... Manžel sa tak dostal do dlhov lebo nevlastnemu otcovi dal plnú moc nad firmou... On však roky dlhý splácal a ešte veľa rokov splácať mal ale keďže sme sa chceli vrat mať byt a dieťa išli sme do bankrotu... Keďže som technický viac zdatná všetko potrebné som mu našla , spisala a on išiel potom len do centra právnej pomoci...všetko odovzdal..podpísal a hotovo.. tento rok mu správca majetku bude ukončovat osobný bankrot .. už máme aj byt aj 4 mesačne bábo ... Hlavne ho treba dokopat aby to riešil ..

lauriema
16. júl 2020

Aha mladosť pochabost

lauriema
16. júl 2020

Ja pracujem s ľuďmi a riešim aj os. Bankrot ak ta zaujíma niečo komkretne napíš

merkelica
16. júl 2020

kazdy clovek je sebecky, je to sucast nasho ega