icon

Som sebecká, ak mi vadí, že je muž zadĺžený?

16. júl 2020

Ahojte..Pred tým,ako začnem,chcem iba povedať,aby ste ma neodsúdili..Už aj tak to vo mne bije dosť...
Mám muža,sme spolu už veľmi dlho,ja som bola ešte pubertacka,keď sme sa spoznali..Otehotnela som ako 19rocna,po dokončení strednej školy,on mal 29..Máme krásnu 8rocnu dcéru a 5 mesačného syna..On má dlhy..Mal,ale nevadilo mi to ako mladej stande,vtedy ma zaujímali iné veci ako exekúcie..Ale teraz,odkedy som na Materskej stále viac a viac rozmýšľam nad tým,že nechcem muža, ktorý je zadlžený až po uši..S ktorým budem behať s deťmi z jedného podnájmu do druhého,lebo hypo nehrozí, nedajú mu ani rožok..Chcem svoje vlastné hniezdo,svoj vlastný dom,ale mne,ako jeho žene tiež nedajú nič...So ženským platom po materskej v Ba nekúpim ani garáž..Inak nieje zlý človek,ale toto ma irituje a každým dňom som stále viac smutná a rozmýšľam,že odídem..Som sebecka krava,viem,ale má vôbec zmysel ostávať s niekým,s kým si nikdy nezalozime vlastné bývanie, vlastné hniezdo?Ja som z toho na nervy... Áno,viem,mala som rozmýšľať skôr,ako mám s ním dve deti,ale nejako som sa nad tým nikdy nepozastavila...Čím som staršia,tým viac to uvedomujem,čo je dôležité a jeho pekný úsmev teda už dávno nie 🤦🙄😤😤😤

autor
16. júl 2020

@emiliamilka a to sa prosím ako dá?Keď je osobný bankrot,už sa nedá mať potom hypo,majetok na seba napísany však?Či si to riešila ty?Na teba je byť?Ty si si brala hypo?dakujem

heidy222
16. júl 2020

@blanblan hlavne v takom Nemecku by mu s exekuciou na krku nikto Ani byt neprenajal. Tam kazdy musi ukazat doklad, ze nema dlhy. Tak mozu byt radi, ze vobec prenajom maju.

autor
16. júl 2020

@heidy222 si na omyle,pretože sme sa pred dvoma rokmi z Nemecka vrátili a nikto to od nás nepozadoval..Ani či máme dlhy tam,ani,či máme dlhy tu,na Slovensku 🤷

heidy222
16. júl 2020

Vola sa to SCHUFA a od Nas to pozadovali

autor
16. júl 2020

@heidy222 od nás nikto nikde nič...

mondolina
16. júl 2020

Veľké negatívum vidím v tom, že on to nemá ani snahu riešiť, to je sebecké, ja by som s ním trpezlivosť nemala, lebo neohrozuje len seba, ale celú rodinu.

11mirka22
16. júl 2020

Mám osobnú skúsenosť, tak viem ako sa cítiš. Neuvažuj hneď nad rozchodom, máte malé deti. Ty sama si im takého otca vybrala, tak skús ešte prevziať zodpovednosť za svoje rozhodnutie a dať šancu vášmu manželstvu. Ak sa mužovi nechce riešiť minulosť, postras ho rozvodom, zľahka.. Choď na neho cez deti, že nechceš aby zdedili jeho dlhy a to nechce určite ani on... Jednoznačne ti radím začať riešiť osobný bankrot. Ak nič hodnotné nevlastníte (nadobudnuté počas manželstva), nehnuteľnosť a podobne, bude ho to stáť 500eur v splátkach minimálne po 14 e mesačne... A trochu aktivity, stačí zájsť do centra právnej pomoci, všetko mu vysvetlia, choďte spolu, aby si mala info aj ty, a vedela mu pomôcť s vybavovaním. Vyhlásením osobného bankrotu sa všetky jeho dlhy a exekúcie stanú nevymahatelnymi, čiže ani v budúcnosti už ich nebude musieť splatiť, nikdy. Môže sa zamestnať, nemusí mať obavy z exekúcií, môže nadobúdať majetok, auto aj nehnuteľnosti z vlastných príjmov (úver žiaľ už zrejme nikdy nedostane), iba v prípade, že by do 6 rokov od bankrotu niečo zdedil alebo vyhral (hodnotné) polovicu musí ponúknuť veriteľom... Inak ste finančne slobodný. Motivuj ho, že ho máš rada, aj deti a že ocakavas, že sa k tomu postaví ako chlap, a vyrieši hriechy mladosti kvôli vám, aby ste si mohli vážiť a spoľahnúť sa na neho...

dilino
16. júl 2020

Na osobný bankrot tam sú podľa mňa veľmi prisne podmienky v prvom rade musi preukazať ochotú že čas penazi z dlhov spláca musi to odobriť súd takže to nieje až take jednoduche že bude bankrot.Ked nesplaca nič a nerobi si s toho nič tak ak ochorie to ešte len bude rošambo ked mu dajú zaplatiť celú starostivosť ved sa nedoplati.A na starobu ho dlhý počkaju takže aj keby bol dôchodca mu exekutor bude sťahovať z dôchodku a o bude živoriť na starobu.A mavné len rukou no to nieje správne už je neskoro plakať nad rozliatým mliekom.Ked ste spolu chodili už si mala naňho tlačiť aby splacal dlhý.Ak by nedajbože zomrel tak môžeš do 30 dni dedictvo odmietnuť kedže vieš že nič nemá iba dlhý tak sa dá dedictvo odmietnuť u notára napiše taký papier že odmietaš .A nebudeš platiť žiadne dlhý za ňeho ale musiš to urobiť do 30 dni ked jeden premeškáš už nič.Smútne že neplati ani to základne čo je zdravotné poistenie a len kýva rukou nikto mu nič nemôže ale môže môže skončiť v base a veľmi rýchlo ani sa nenazda.On je sebec nie ty aj ked si urobila na začiatku chybu ale sme ľudia ľudia chyby robia.Ale smútne je to že nemysli na teba a na svoje deti ak by ho zatvorili čo budeš sama z 2 detmi robiť ked si na materskej sranda to nieje.Ked je normálny dospelý človek sa takto nespráva a ešte taký čo má deti a manželku.Ved to je nezodpovedne nielen vôči tebe ale hlavne kvôli deťom.Neplatiť ZP no žiadna výhra teraz mu poskytnu len neodkladnu zdravotnú strostlivosť aby nebol v ohorozeni života a viac nič.A SP ved to je zaklád odtiaľ mu pôjde starobný dôchodok.Lizingove spoločnosti ved oni majú na drahých právnikov on by nemal ak by ho dali na súd tak súd prehra dalšie výdavky.Je nan najlepšej ceste rovno do basy na niekoľko rokov ked sa mu nazbiera keby som bola v situáci ako ty rozviedla by som sa s nim už len kvôli dlhom ktore ako pišu tu prispievateľky vo fore si ho počkajú.Mal by všetko riešiť ale mladosť ho na starobu dobehne.

marca12
16. júl 2020

Ach jaj,keby mal dlhy a platil ich,uz ich ma davno splatene. Takto ked nesplaca to je nanic zivot. Nie si vobec sebecka. S takym clovekom sa neda zit.

maminuska
16. júl 2020

Osobne takýto typ ľudí neznášam . Popožičiavajú a nevracajú , a nemajú ani snahu vrátiť alebo niečo riešiť. A potom sa snažia o osobný bankrot , takémuto typu by som to zakázala. Chudáci veritelia.

alexandraalexandrova
16. júl 2020

na tvojom mieste sa rozvediem...jemu je ako jedno ked jedneho dna vas exekutori spolu s detmi vystahuju na ulicu? Mali sme tu v panelaku taky pripad. Mlada rodina, malicke dieta asi rocne.. Jedneho dna im pekne vypratali byt, na chodniku v dazdi mokla detska postielka, stolicka ma krmenie, nabytok aj vsetky veci...ze kam sa oni podeli ani neviem, lebo tie veci tam ostali pred vchodom este dva tyzdne, kym ich neoodpratal niekto...asi im tiez vcas nedopinalo ake to bude mat raz nasledky...ak muz nema rozum, co podla toho co pises, nema, maj aspon ty. Rozved sa s nim aby si neohrozila aspon seba a deti. Opustit ho nemusis, ale na papieri s nim nemaj nic spolocne..a na vasom mieste by som, odisla pracovat niekam do zahranicia, snazila sa usetrit nieco, aby ste raz to vlastne byvanie mohli mat. A ak mu na vas aspon trochu zalezi, bude sa snazit tie dlhy splatit a nieze on im nic neda...toto moze vyhlasit trojrocne decko v skolke a nie dospeli chlap. Ak si vedel popoziciavat, tak vie aj vratit...

tomcimka
16. júl 2020

Juj,moja nečítala som všetky diskusie. Len ti chcem poradiť: čo najskôr hľadaj riešenie!!! Nechcem ťa strašiť,ale jeho môžu dať do basy, deti do deckého domova a ty by si musela splácať jeho dlhy. Máš kam ísť s deťmi bez neho? Skús sa s ním rozviesť,neskôr sa môžete znovu zobrať. Normálne si spolu sadnite a povedz mu,že sa rozvádzate a keď splatí všetky dlhy,tak sa znovu vezmete. Aspoň ty myslí na deti, keď jemu je jedno čo bude s nimi. Raz to praskne a potom už bude neskoro plakať

0kristina0
16. júl 2020

Ja len tolko ti napisem, ze pokial tie dlhy aj splati, nikto mu neda uver, takze zivot v prenajme ta caka cely zivot pokial nevyhras v lote.

korra
16. júl 2020

Situacia zivotna neprijemna, ale nie neriesitelna (aj ked to nepojde mavnutim carovneho prutika... lotto atd). Kedze je neplatic, zaznamy v uverovom registry uz ma, takze aj keby hned vyplatil, uver tak skoro nedostane (bavime sa o rokoch).
Zacala by som s BSM. Kedze o uvery, lizingy zjavne ziadal sam, ty zatial nikde nefigurujes (ako ziadatel) , cize ci uz po rozvode (ak zvazujes), alebo do buducna ak budes mat slusny prijem, mozes o uver ziadat sama. Ak bude dalej strkat hlavu do piesku, ty sa po materskej zamestnas, siahnu tebe (ak budete manzelia).
Netusim ako by reagoval na ultimatum (rozvod), trosku sa povyhrazat a zacat gazdovat a splacat dlhy ty. Prijem asi nejaky ma (predpokladam nie oficialne), zistit, co kde komu dlzi, kolko, kolko sa nabalilo a jednat - komunikovat s veritelmi, exekutorom. V prvom rade ale urcite to BSM poriesit, kedze sa jedna o tvoju a buducnost deti. To by mala byt teraz priorita a neskor uvidis, ci rozvod, alebo mu pomozes zmenezovat to platenie, alebo osobny bankrot (neviem, ci by tam splnal podmienky a po nom aj tak tiez par rokov uver nehrozi cez regulerne financne institucie, nebankovky by to asi neriesili....). S BSM by som sa poradila s pravnikom (aj tu na konovi je skupinka ohladom pravneho poradenstva), chce to pripravit dobry bojovy plan (v tomto pripade skutocne sebecky najprv pre seba a deti, aby ste boli "z obliga")

jaskolka
17. júl 2020

Nie si vôbec sebecka, naopak, si to ty, ktorá myslí na rodinu a istoty. On je ten egoista, aký si nevedel dat dokopy veci pred svadbou a nechápem, že stále mu dlhy rastu a nič nerobí, aby sa vyhrabal z Nich. Tiež som mala, aj úver, aj hypotéku, ale prvé, čo som po výplate robila, že som poctivo si všetko hradila, akýkoľvek aj malý nedoplatok čím skôr zaplatiť, lebo by som ani spať nemohla. Neviem preto akceptovať ľudí, čo kľudne si navysuju dlh, vôbec im zily to netrha ešte keď majú rodinu, deti?? Omg🙈🙈
Dávno si mala tresnut po stole a nech to rieši. Ako úprimne, bud za slobodna, alebo minimálne keď prvé dieťa trosku vyrástlo, tak sa mal zbaliť a, aspoň na rok ísť do zahraničia hoci aj na stavbu makať. Brat chodil obzerať jablká a olivy do Talianska, aby splatil pôžičku, len aby nemal dlh, a to šlo o 2000 eur. Nieto o 20 000!A keď už má exekúcie, ako potom fungujete? Strhavaju mu z platu, alebo účtu? Ci robí "na kes" platbu? Dlhy mu len porastu, tak posadiť ho pekne vytmavit mu situáciu a chlape drahy, poďme rob s tým dačo! Kým neskoncite dakde na ulici, či v azylovom dome! Cim skôr to rieš, ale nie tak, že on bude ako "teliatko" a ty písať kadetade, alebo pripadne ešte žehliť jemu prusery! Takí nezodpovedni "dospelí chlapi" ma vedia vytočiť,to by som aj prefackala riadne!

moonka1
17. júl 2020

@jaskolka uplny suhlas, myslim tiez, ze mysli len na buducnost svojich deti, takze nemam to vobec za zle, myslim, ze vsetky keby sme v takejto situacii tak by sme sa zamysleli nad tym ci takto chceme pokracovat

fruzsiskvarkova
17. júl 2020

Osobný bankrot je je nazhodnejsie riešenie! Nemate vlastnu nehnuteľnost takže nemáte co stratit.
A je hlúposť ze ani po bankrote nic nedostane. 5 rokov po bankrote zacina čistým štítom. Dostane úplne normalne aj hypo.
Zdupkat a nechat ho v tom sameho je jednoduche fakt. Ked ste sa rozhodli pre druhé dieta standa si nebola. Aj môj muž mal dlhy, ktore sme spolu svedomito vyriesili. Toto je dovos zdupkat? Isto ho hrozne noc lubis

betulinka1
17. júl 2020

Da sa to vyriesit osobnym bankrotom. Ak je v inom ako partner Ok, tak to zas nie je taky problem

fruzsiskvarkova
17. júl 2020

A píšu ti tu ženy hovadiny. 🤦 Že mu neuznajú bankrot ma súde ak nemá záujem splácať. Podmienkou je už aspoň rok nič neplatit.
Ak nemáte majetok, tak bankrot je najlepšou voľbou. Za 5 rokov splatite sumu, ktorú vam právne centrum "požičia" na súdne trovy. Po tomto čase dostanete pôžičku,hypo proste všetko.
Aj, že je nezodpovedný a egosita, že nespláca. Dlhy u vymahacov sa splatiť prakticky nedajú. Keďže len úroky sú za mesiac mega veľké sumy.
Naozaj má to rozumné riešenie, len otvorene sa porozprávajte a presvedč ho aby zašiel do centra právnej pomoci. Prešla som si tým, je to ťažko ale všetko sa dá napraviť. ;)

callisia
17. júl 2020

Tvojho chlapa by chcelo prefackať nech sa spamätá. To kde sme aby si napožičiaval a potom nesplácal? Veď on vlastne okradol niekoho iného. Ja by som zakázala všetky osobné bankroty a nech splácajú dlhy aj do konca života. Akorát tie exekútorské poplatky by mali byt dáke rozumné až sa nešplhajú do neúmerných výšin.
Vám by sa hádam páčilo kebyže vás niekto okradne?

autor
17. júl 2020

@fruzsiskvarkova veď práve,že on má istiny už zaplatené,ale tie úroky sú katastrofa...Už má termín v centre právnej pomoci,hádam sa to niekam pohne 🤦 a ďakujem

autor
17. júl 2020

@fruzsiskvarkova a nechcela som zdupkat preto,že by mal dlhy,ale kvôli tomu jeho prístupu...Pohrozila som rozvodom,tak sa veci pohli

maciatkolulu
17. júl 2020

@janinamojka akože fakt rouumna
... Ma 5mesacne dieťa a teraz ch e riešiť... Klobúk dole, nemá peniaze, býva v podnájme, sama napísala, že po rodičak plat nič moc, takže fajn predstava budúcnosti. Naozaj ako niekto spomínal vyššie co mieni, nájsť si chlapa, urobiť ďalšie decko? Výživné jej zjavne vysoké neurčía, asi úplne top, nechať sa život rodičmi, či?

janinamojka
17. júl 2020

@maciatkolulu to ze ma male dieta a momentálne nema peniaze, neznamena ze nema ine možnosti. Kazdy mame možnosti v živote ktoré si môžeme zvoliť, bud take primitivne jendoduche ze sa bude napr.silou mocou držať chlapa len preto ze nema peniaze aby sa o nich niekto postaral, alebo tu zložitejšiu a ťažkú cestu kde sa sama postavi na nohy, zarobí prachy, postara sa o seba aj dieta a bude sebestačna!! Da sa to. Preto som pisala ze je rozumna, lebo aj ona by to zvladla. Vzdy je cesta.

maciatkolulu
18. júl 2020

@janinamojka áno je vždy cesta, ale skúsila si si to ty osobne? Ja som ostala s dvomi veľkými deťmi sama bez práce, ALE s vlastným bývaním a rodinou za zadkom. A poviem ti nebolo to jednoduché. Vôbec, či už pre deti, že sa rozpadla rodina, či už finančné, logistický, čo sa týkalo školy a práce. Ostať vonku s 5 mesačným a 8rocbym,hmmm,nepoviem,kebyze ich tyra, mlati, chlasta, hra automaty, ale ona ma staré dlžoby, ktoré roky nerieši, sú aj iné možnosti ako sa zbaliť a odísť, postrehla som, že nemajú bývanie, pravdepodobne nemajú majetky, čo tak skúsiť osobný bankrot, alebo všetky možné dostupné riešenia? Myslím, že zibrat sa odísť je absolútne posledná možnosť a ci rozumná? Prečo? Rozumne je najprv hľadať riešenia. Sadnúť si a rozmýšľať, rozprávať sa. Tu sa nejedná o nototika, či človeka, co robí nové a nové dlhý. Nerieši staré. A presne ako si písala, vždy je cesta.

janinamojka
18. júl 2020

@maciatkolulu ano, skusila som si to! A zvladla som to a neľutujem tu cestu. Je mi ovela lepšie.

fadama
18. júl 2020

Vzala si si ho za manžela. Máte ešte aj dve deti. Snáď v dobrom aj v zlom predsa 🤦‍♀️

maciatkolulu
18. júl 2020

@janinamojka kvôli tomu si sa rozišla s mužom, že mal štáte dlhý? Nerobil nové? Inak ja som reálne nepostrehla, že by bol zlý muž, otec, že by vytváral dokola nové a nove dlhy, gambloval... Žeby chkastal, bil, urazal, ponizival. To je ôk, zober decká a utekaj, to je ťažko uveriť, žeby sa chlap menil. Ale toto vyzerá skôr na mladicku hlúposť. A prepáč, skôr žena, ktorá vedela co ma, keďže to je viac ako osem rokov, mala nejako zakročiť, donútiť splácať a pod.

fokuska
Autor odpoveď zmazal
janinamojka
18. júl 2020

@maciatkolulu Ved ano, mala si dupnut nohou a bud to ries alebo dovi dopo. Ak nema on zaujem, tak veľmi nema na vyber.