icon

Som sebecká ja alebo mama?

22. apr 2022

Ahojte idem sa tu vyzalovat tak trochu a radsej davam anonymne nemam istotu ze sem nechodi aj mama nahodou tak radsej. Ako uz z nadpisu vyplyva postupne asi s vyssim vekom sa zacinam zamyslat ci nemam sebecku mamu. Ide o to ze mam pocit ze ona v zivote vidi len a len seba v prvom rade svoje problemy svoje potreby a ostatnych az tak nie. Otca uz nemame mam este brata ale ten uz zije svoj zivot sem tam mamu navstivi. Ja zijem par rokov s partnerom vo vlastnom ona je sama chapem ze jej je mozno smutno ale aj tak akoby ma nenechala uplne zit svoj zivot. Pomaly mi taha na 30 a stale mam pocit ze by ma rada komandovala. Deti zatial nemam ale casom planujeme. Ona nema velmi nejake kamaratky ani zaujmy takze mozno sa aj nudi neviem. Chcela by aby som prisla kazdy vikend na cely den ale sama bez partnera co sa mi uz vobec nepaci pride mi to majetnicke a ked jej poviem ze mame iny program je akoby oduta ze nepridem za nou. Ja si ju vazim aj vsetko ale zacina mi to proste vadit ze pozera vacsinou na to co chce ona a aj ked pridem vacsina tem a rozhovorov je o nej. Niekedy nemam vobec chut ist za nou ale akoby jej neviem povedat nie mam nejaky blok. Poradte ako sa to da naucit a odosobnit sa od toho co chce ona a spravit si podla seba. Este podotknem ze nie je tak stara ze by bolo treba sa o nu starat. Ma 50

Strana
z2
zuzzuzi909
22. apr 2022

Tak parkrat sa nahneva, ale ju to prejde, pochopi, ze jestvuje nejaka ta hranica. Nie je dobre aby si skakala ako ona chce. Ako piska. Na to velky pozor, lebo na to si rychlo zvykne.

termartom
22. apr 2022

Pred pár mesiacmi mi zomrela mama, veľa vecí som si uvedomila až teraz, keď tu už nie je.... Keby sa dal vrátiť čas...

katkati
22. apr 2022

@babatkoo ti napísala dobre. Mňa napadlo, tvojmu partnerovi by vadilo, keby si išla za mamou sama? Môj manžel by 100 x radšej išiel za svojim koníčkom, na ktorého má zostáva popri práci málo času, ako tráviť celý deň s dvomi ženami. Možno by vám to aj doprial, len ty z toho robíš vedu. Samozrejme, nemusíš k mame chodiť presne v dní a na tak dlho ako si to ona želá, ale to, že chce byť s tebou aj sama je úplne pochopiteľné. To, že má veľa času a je sama je smutné, ale vám to pomôže, keď budete mať rodinu s detičkami, potom oceníš to, že ju budeš mať k dispozícii.

autor
22. apr 2022

@termartom uprimnu sustrast to mi je luto. Ja si to uvedomujem ze nebude tu vecne a potom mi bude chybat velmi sa toho bojim aj ale na druhej strane teraz nemozem len okolo nej..Kazdy raz umrieme

autor
22. apr 2022

@katkati ako jemu to v zasde asi nevadi nikdy mi nic nevycita on ma svoje veci zaluby ktore riesi ked ja idem za nou ale su vikendy kedy chceme mat len pre seba alebo proste len tak nic nerobit doma byt ved ja za nou chodim ked sa mi da vzdy ale nie vzdy aj chcem ist skor je to o tom kedy ona chce vtedy idem

sidicek
22. apr 2022

Robiť program 50r žene? Návšteva 1x za týždeň kedy to vyhovuje aj mne bohato stačí, hlavne keď sa točí len okolo jej problémov. A ta požiadavka, ze bez partnera? OK, 1 káva a po hodke odchod. Ved je to mladá žena a to ze nemá žiadne kamarátky asi nebude náhoda.

katkati
22. apr 2022

Tak to potom nie je také zlé, ako to na prvý pohľad vyzerá. Víkendy zostaň doma, keď si potrebuješ oddýchnuť a s mamkou sa dohodnúť na inom, kratšom čase.

janickacrazy
22. apr 2022

@evabb35 No nie všade to tak funguje, napr. moja mama mala vždy tristo výhovoriek, len aby nemusela strážiť naše deti. Najskôr práca, potom záhrada, potom neviem čo. Sestra si musela platiť opatrovateľku k malému, aby mohla ísť do práce. Mama doma na dôchodku, ale ochota 0 bodov.

evabb35
22. apr 2022

@janickacrazy ale veď ja my to máme tak ako Ty, aj z manželovej strany, aj z mojej bolo hneď oznámené, že sa nám o deti starať nebudú, hoci sú na dôchodku, ktorý trávia pred TV. Ale sledujem v okolí, že inde to tak veru nie je a že majú pomoc od rodičov a to ešte pracujúcich, ktorí popri práci všetok voľný čas venujú vnúčatám počas víkendov, vidno ako si to s vnúčatami užívajú, zoberú vnúčatá už v sobotu ráno na cyklistický výlet, na každý víkend vymyslia program pre vnúčatá, cez týždeň ich vyprevádzajú do školy a zo školy, ponáhľajú sa z práce ku vnúčatám, berú si dovolenku keď treba sa o vnúčatá postarať, lebo oni chcú byť s vnúčatami a hlavne chcú, aby sa ich deti mohli na ich pomoc spoľahnúť, veľmi si vážia dôveru zo strany ich detí. Lenže ten vzťah z deťmi sa vybudoval rokmi, jednoducho sú už tak zohratí.

janickacrazy
22. apr 2022

@evabb35 nuž čo už, mne osobne viac otec postrážil deti ako mama, ale bohužiaľ už nám zomrel minulý rok, tak už nemá kto

daniela2202
22. apr 2022

Mame musíš jednoznačne nájsť kamoša 😊

sidicek
23. apr 2022

@daniela2202 na takú zatrpknutu ženu, co muža považuje za príčinu svojho zlého života, už len niekto čaká 🙂

Strana
z2