Som sebecká ja či partner?
Mam 39, mam tu dlhorocny nick, aj tak som sa hanbila napisat pod svojim.....
Som rozvedena (18r manzelstvo, 3 deti), aj tak som nasla co som necakala- partnera (na Pokeci), ktory kvoli nam kupil dom, v ktorom by sme mohli byvat vsetci, a rok uz aj byvame (4roky sme spolu), plan je ze jeho mama bude s nami byvat tiez v samostatnom byte, nemala som s tym problem. Lenze.....
Mama sa zacala prejavovat, zatial byva u nas. Ja skacem ako besna, nic nemusi, aj tak som nebola usetrena par poznamok (ma dvoch synov, starych mladencov, ziadne vnucata). Mam velku uctu k starsim ludom, starala som sa o vsetko, napriek tomu len ,,poznámky"...
A moj drahy, ktory sa doteraz javil ako dokonaly partner, odrazu ho nepoznavam...nedokaze sa ani konstruktivne hadat, nema argumenty, vadi mu kazda malickost, nedokaze ma podrzat vo velmi tazkej situacii v rodine, vie len vycitat, robi dokonca naschvaly...a este..zbil ma. Kedysi by som povedala ze to mi max raz niekto urobi a koniec..bol vytoceny z rodiny, ja si tiez vzdy poviem svoje, tak som to schytala. V sexe si rozumieme genialne, tato oblast viac nez dokonala, preto ma prekvapuje ze pomaly tiez zacinam mat deficit....
Fakt zijem v iluzii? Nechapem ze sa takto dokazal zmenit.....
Mama
Ja si myslim, ze sa proste len dokazal tak velmi dobre pretvarovat, toto sa nemohlo u neho zobudit za rok alebo za kolko, musel to mat v sebe vzdy a myslim, ze aj to moze byt dovod preco bol tak dlho sam. Potrebujes to? Co ked sa presunie z teba na tvoje deti? Ja by som si zbalila vsetko co ide tak narychlo zbalit a sla. Bez scen hadok a presvedcenia, proste sa zobrat a odist. Nech sa onho stara matinka
@torysheer dobrý sex s bitkou nájdeš hocikde. Ešte ti aj zaplatia... :-/
@torysheer ked som si precitala Tvoj pribeh vyjavil sa mi zazitok z dedstva: bola som na prazdninach u babky...dedo (nikdy pre mna dedko) zas opity...schytil babku pod krk a skoro ju v navale nepricetnosti a agresivity uskrtil. Babka padla na zem...ja k nej s placom...prezila to...ale moja detska dusa sa rozbila v tu chvilu na tisic kuskov...mala som mozno 8,9 rokov...to chces..aby toto videli Tvoje deti?
Smutne že sa este pytaš tu.. že si sa namiesto Toho nezačala balit. Este ho obhajuj že si ho vytočila. Ja som par x mm vytočila tak ze pohulakal tresol dverami skočil do auta a frčal preč ..po par minutach mi volal uz ako barànok. Aj to som mala dost keby mi ale co len vlasok sktivil na hlave tak koniec. Aj on vytočil mna na maximum ale nikdy ma ani nenapadlo dat mu facku. To proste clovek v sebe ma Alebo nema. Ty sa klameš že koli vam kupil velky dom.. kupil Lebo chcel a viac pre mamu ako pre teba.. jasne mas 3 deti tak trebalo viac izieb tak neni uplny zmrd žeby ich strčil vsetky do jednej Alebo pod schody ako HP . .a teraz ked popoluška byva v jeho dome si na nu može viac dovolit? A mama preco bude byvat nalepena na vas? Este atale neprestrihli pupočnikovu šnuru? Koli domu sa teraz nechas občas otlkat? A takmer svokra ta bude vecne kritizovat a vytačat a so synačikom budu dvaja proti tebe. Deti vyrastu a budu utekat co najskor prec z Toho velkeho domu kde ich mama trpi a ty tam ostaneš snimi dvomi sama. Brr radsej by som sa v prenajatom jednoizbaku tlačila s detmi v klude a kupila daky ..na baterky ked už je ten rozkrok tak doležity.(hint -rozmyšlaj hlavou) ja viem o babe čo si so 4detmi nasla dobreho chlapa a maju spolu 5 ked chces vzdy si niekoho najdes ..ja byt tebou rozvod dalsi vztah bitka tak si dam chvilku pokoj od vztahov
Ťahaj rýchlo od takého chudáka, muž ktori udrie ženu je hajzel tak bež preč, tu sa nezachrániš pisanim, ale tým že odídeš.
Ak ta bude bit castejsie,uz ani ten sex nebude taky ako opisujes....
Udobrovat sa neda donekonecna!
Odid od neho.aj keby to bol byval len skrat-kto sa neovladol raz,neovladne sa ani druhy....a ano-byvat so svokrou nie je dobry napad.
Je tu o tom milion tem.....
@torysheer moj byvaly partner mal presne tie vlastnosti ako tvoj. Cize viem cim prechadzas. Pokial mu jeho matka organizuje zivot, co zrejme naozaj aj robi, kedze sa jej podarilo byvat s vami (pochybujem, ze to bolo z jeho hlavy), a on nema ani tolko guraze, aby sa ta zastal, nie je to dobre a nikdy to dobre nebude... a este k tomu, ked si dovolil ta zbit... Vo vztahu musi byt ucta a respekt. Verim tomu, ze si najdes niekoho, kto si ta naozaj zasluzi 🙂
@torysheer nehádž svoju hodnotu a sebaúctu preč. Kvôli nikomu. Máš deti, si pre ne vzorom. Nesnaž sa nahovoriť si, že to bolo len raz. Lebo nebolo. Ešte to určite príde. Neháj ho. Game over. Kufre, namiesto dovči nový, pokojný domov. Budeš si to istý čas robiť sama, ale keď nezotrváš vo vzťahu, kde si ťa partner neváži a poučíš sa, sttetneš niekoho normálneho. A pochopíš, że to je ono. Takže začni. Je čas.
zla svokra. partner na jej strane. partner agresivny. nahradny tatko je aky? vyser sa nanho
@torysheer dúfam len, že si nepredala svoj byt alebo kde si bývala predtým a neinvestovala peniaze do JEHO domu! Ak máš kam odísť, choď, z tohoto nič dobrého nebude. A ešte mi tam chýba jedna podstatná informácia, ako tento spôsob života vnímajú tvoje deti? Nepredpokladám, že partner, čo ťa otĺka a jeho otravná matka im vytvárajú nebo na zemi. Ďalší argument pre odchod
Ja to vidim trochu inak, nečudujem sa , ze autorka to nechcela pisat pod svojim nickom.
Uchádza vam všetkým jedna dôležitá vec a to aj priznala opakovane, ze ho “vytaca” pri hádkach do nepríčetnosti. Tak pozor, poznám aj take mrchy, ktore prave toto robia a su si toho este aj vedome, pretoze stoj co stoj chcú, aby partner stal na ich strane a ked tak nie je, urobia prave toto.
To ze mu rupli nervy sa uz asi ani nečudujem, mne by mozno v tej situacii tiez ako chlapovi a nemusela by som mat na to ani ziadne vlohy. Nezbil ju “len tak”, to tam aj pise a napisala to tak nenapadne - ze zbil ma, aby ste ju tu prave ľutovali. Mozno ju 2x sotil a spadla a uz robi z toho kovbojku. A za druhé, nebije ju a neotlka, uz tu ooniektore vazne z tónov robite domácu týraniu Kks, to by ju musel byt bezdôvodne kazdy den zienky, ake ste velmi chytľavé v tomto a pravda je podla všetkého inde...
Ja mam za sebou tiez všeličo mile mamičky, ale viem, ze provokácia vie byt dobrá príčina nejednej po papuli - rovnako ako u drzých deti, no nie??
Podla ma ide o super chlapa a pani sa nevie vmestit do koze, kúpil jej a jej deckám este aj dom, stará sa o ne, nebije ju!!(znova opakujem, ja to tam nikde nividim!!) kazdy den, a jasne, ze jeho mama je nervla, kedze si syn po 40tke nájde rozvedenu matku s 3-ma cudzimi detmi. Vam ked toto spravia vase deti, boli by ste vsetky milučké??? Začnite najskôr audit od seba az potom takéto rady prosim vas 🙏🏼
Ste vsetky take povrche, ze mi je tu niekedy fakt az zle z tych komentárov na MK. Pekný den!
@torysheer ty sa hlavne zamysli nad sebou, ked sa ti nepáči vase fungovanie vo vzťahu a v dome, na ktorom ste boli dostatočne vopred dohodnutí vsetci, zbal si veci aj deckam a chod si zit svoje. On nie je povinný ta tam trpiet, ani tvoje výbuchy (predpokladam), takze bud zmeníš svoj prístup a budete zit normalne, alebo to ukonči a nechaj ho zit si ho svoje. On ma este stale pravo na svoju rodinu.
@veriine možno máš pravdu v niektorých veciach (kupil dom, stará sa o deti, jeho mama môže byť nešťastná z toho že nemá vnúča ale tri "zdedené" deti), že možno sa nevie autorka vmestiť do kože. Ale takisto to nie je dôvod na to, aby jej dal za to jednu "výchovnú po papuli" keď nevie argumentovať a povedať si svoj názor. Prečítaj si niektoré skutočné príbehy, ktoré začínajú jednou "výchovnou po papuli" a končia v azylových domoch......
Ak si pomedzitými príspevkami o tyranii narážala aj na ten môj, tak Ti len chcem povedať, že môj dedo sa tiež "ujal" ženy s dieťaťom - ale vdovy. Babka sa starala o domácnosť o deti a tiež si to potom neskôr schytala keď sa narodili ďalšie dve deti "prvou výchovnou po papuli" a nebolo už kam ujsť. Tiež si takto hľadal bez slov a fyzicky "argumenty" lebo mal pocit asi že milovala toho prvého a nie jeho. Vôbec už neriešil že si to odniesli jeho vlastné deti a takisto aj vnúčatá. O tom že toho prvého "nevlastného" syna potom bil najviac ani nehovoriac. Tak len toľko tie hororové scenáre, akú môžu mať dohru s pekným začiatkom s "iba jednou výchovnou po papuli".
@blairgossip Nie ze by som nesuhlasila s tvojim pripevkom, ale dovolim si tvrdit, ze paradoxne, nasilnici mozu svoje obete milovat, ibaze ta laska je proste chora...
@torysheer Co si mu vlastne take povedala, ze sa tak vytocil? Celkom ma to zaujima, pretoze sama si tvrdis, ze si neudrzis pusu na uzde.
@veriine Ano, autorka ma vycitky, to obete casto maju, ze kde spravili chybu, a to je jedina, ktoru nasla; presne ako pise @whatever1 .
Akurat autorka pise aj to, ze ZRAZU sa s partnerom neda diskutovat - ich zivot mal nejaku formu (bez jeho matky) a to sa zmenilo. Ja nevidim nic na tom, ze si chce v tomto smere stoj co stoj presadit svoje, ale skor sa priklanam k tomu, ze on ju nepocuva.
Ako pise, skace okolo domu aj jeho matky, no ta ju kritizuje, takze pokracuje to tak, ze sa ona neskor partnerovi postazuje, a ten to nechce pocut. Matka ju kritizuje preto, lebo je to vlastne jej konkurencia - nie je nahoda, ze obaja synovia su single. Nie je jednoduche hadzat take reci za hlavu, najmä ked vidi, aky vplyv nanho matka ma, citi sa ohrozena. A kazdu zenu vytoci, ak za dobrotu na zobrotu, a potom este viac, ked ju doma partner nepocuva. To s kym sa ma teda rozpravat o tychto problemoch ak nie s nim? Ja sa viem vzit do autorky, mam tiez takeho partnera, ktory ani pocut zleho o svojej rodine, aj keby to bola pravda vytesana do kamena (otec tahal matku po chodbe za vlasy, podvadzal ju prakticky pred ocami deti a moj muz na to ze ho chape 😖 a matku chape?) - a to potom naozaj vklznes do toho, ze tlacis stale viac a viac na partnera, pretoze to sa tyka jeho a rozpravat s niekym inym nema vyznam. A on ta nepocuva a nepocuva.
Ano pretvaroval sa, aj moj to roky robil.
Autorka, hlavne o sebe nepochybuj. Tvoj partner nie je schopny riesit problemy. Nedavno som citala knihu jedovati rodicia a tam som pochopila, ze castokrat cela rodina zije v akejsi iluzii a klame, ktorou zakryva problem, napr, ak je v rodine despota a alkoholik, a pre taku rodinu je vyslovenym ohrozenim, ked tam pride niekto zvonka, kto vidi pravdu a realitu a poukazuje na nu.
@romiada velmi dobry priklad, mozem nadviazat. Ja mam takeho svokra, nielenze poznacil svojim spravanim mojho manzela, ale manzel, ktory chorobne popiera tieto problemy, sa dozaduje aby sa nase deti nadpriemerne (denne) stykali so svokrom (to je to nevysvetlitelne chorobne puto ktore tieto rodiny vytvaraju) a nechape, ze hrozi ze z deti, ktore budu zazivat dedka s jeho vycinanim (tak ako si zazivala ty) vyrastu taki postihnuti ludia ako je moj manzel. A samozrejme ma na to argument, ze dieta potrebuje vidiet aj nekorektne spravanie (co je mala stipka toho ze pripusta ze nie je nieco v poriadku. Ja si vsak myslim, ze to nepotrebuje dieta vidiet v rodine, lebo ta je vzorom a ten by mal byt prevazne pozitivny.) To je nieco, co je pre zdraveho cloveka nepochopitelne.
@lilitela na nazor @torysheer ako sa jej pytas si tu pockam aj ja...
A hlavne, ze kazda jedna tu zijete v "nefuncknych" vztahoch, ale radite autorke akeho ma zleho partnera. Mne sa tak lubi tato slovenska natura, vidim problemy u inych, ale na vlastnu rohozku sa nepozriem 😂🙏👏 Ja som nikde nepovedala, ze on je neviniatko, ale kazda tu vidite len to co chcete samozrejme 😅 a.k.a. teda podla seba sudim teba 🙂
Ale ako inak si zdvihnut podlomene sebavedomie, ako na konovi, kde su same bojovnicky za dobro rodiny, a tie co najviac vyskakju maju doma kazdy den taliansku telenovelu 😂😂😂😂😂
@lilitela mna moj dedo poznacil tak ze som sa naucila pochopit mamu (jeho dceru), preco sa tak v zivote správa ako sa správa občas, prečo povyvádzala niektoré hlúposti. Mala pri nom hrozne detstvo (opitost, agresia, bitky, zahanbovanie pred celou dedinou, chudoba - všetko prepil). O to viac ju obdivujem, že nám zabezpečila pekné detstvo resp.snažila sa nám dať to čo doma nemala. Aj keď povyvádzala plno hlúpostí, ktoré som ja videla a zažila, pourážala otca.....vydržal to s ňou. Tiež som mu svojho času povedala, že prečo je jednu niekedy nevylepil. Až po čase som pochopila, že otec sa zachoval dobre - nezopakoval to iste čo prežívala doma (ale za to mne vedel dať po hube riadnu, keď som papulovala a neposluchala). Svoje si s ňou odtrpel, ale mama to tiež nie vždy ma ľahké. Práve to čo si prežila v detstve, tak ju robí teraz na starobu ženou, ktorá už má viac nad vecami nadhľad a aj nad otcovým (niekedy bezdôvodným) zdúvaním sa mávne rukou.
Mne tento "príklad" v rodine prospel v tom, že som si odtestovala svojho muža a až potom si ho vzala: všímala som si ako sa správa opitý - nebol agresívny, ale tak prihlúplo milý, takže v tom momente to mal u mňa ako budúci otec mojich detí spolovice vyhraté.
@veriine odkiaľ berieš názor že každá jedna tu žijeme v nefunčných vzťahoch? Ja som svoje problémy (aj s manželom spoločne) prekonala u psychologa. Práve to že som svoj vzťah nepovažovala hneď za "nefunkčný" (ale snažila sa ho opraviť) dalo šancu nám aj našim deťom aby sme nezaplnili štatistiku "každý druhý pár rozvedený". Predpokladám že Ty si mala ideálne detstvo a aj teraz máš ideálny vzťah, tak si ho udrž a nekaz si mienku čítaním príbehov na modrom koňovi lebo všetky sme tu hrozné ženy oproti Tebe.
@veriine Ved praveze ked zijeme v nefunknych vztahoch tak chceme poradit. Nie kazda ma moznost sa zbalit a ihned odist a riesit problem, mnohe by chceli. Autorka nema ziadne zavazky v tejto chvili. Mnohe su tu stastne az na "druhykrat" manzelstva. (niektore na treti?)
@romiada Tak sa to snazim brat aj ja, kedze s tym neviem pohnut, dceru som zainstruovala, ze ked bude smutna, alebo zazije nieco nepekne, ma mi povedat a pokusim sa jej vysvetlit, preco sa ludia tak spravaju...
nechápem takéto ženské čo sú rozvedené majú deti a myslia si že ich priatelia s ktorými niesu ani zobraté kupujú dom kvôli nim a ich deťom z rozvrátených manželstiev a ešte tolerujú svojich skvelých podotýkam priatelov pri bitkách že veď to nič stačí že sex je úžasný ....dáke fakt rozmýšľajú ančami než rozumom....grcám dúhu bo mi to príde jak vytrtošené bývanie

Dobry sex najdes aj inde. Nic sa nezmenilo, niektori hajzlici su takmer dokonali v pretvarke - a povedala by som, ze su to ti najhorsi. Udrie presda len hajzlik. Popravde, bala by som sa s kym mam docinenia a co este o nom neviem a bezala by som prec ako srnka. Nemate spolu deti? Vyhrala si jackpot....len rychlo prec.