Som sebecká ja či partner?
Mam 39, mam tu dlhorocny nick, aj tak som sa hanbila napisat pod svojim.....
Som rozvedena (18r manzelstvo, 3 deti), aj tak som nasla co som necakala- partnera (na Pokeci), ktory kvoli nam kupil dom, v ktorom by sme mohli byvat vsetci, a rok uz aj byvame (4roky sme spolu), plan je ze jeho mama bude s nami byvat tiez v samostatnom byte, nemala som s tym problem. Lenze.....
Mama sa zacala prejavovat, zatial byva u nas. Ja skacem ako besna, nic nemusi, aj tak som nebola usetrena par poznamok (ma dvoch synov, starych mladencov, ziadne vnucata). Mam velku uctu k starsim ludom, starala som sa o vsetko, napriek tomu len ,,poznámky"...
A moj drahy, ktory sa doteraz javil ako dokonaly partner, odrazu ho nepoznavam...nedokaze sa ani konstruktivne hadat, nema argumenty, vadi mu kazda malickost, nedokaze ma podrzat vo velmi tazkej situacii v rodine, vie len vycitat, robi dokonca naschvaly...a este..zbil ma. Kedysi by som povedala ze to mi max raz niekto urobi a koniec..bol vytoceny z rodiny, ja si tiez vzdy poviem svoje, tak som to schytala. V sexe si rozumieme genialne, tato oblast viac nez dokonala, preto ma prekvapuje ze pomaly tiez zacinam mat deficit....
Fakt zijem v iluzii? Nechapem ze sa takto dokazal zmenit.....
Mama
@janula12345 ma pred 50tkou. Jeho mama nema vnucata ziadne. Chceli sme dieta, milovala som ho velmi...ale ja deti mam, aj tak som bola otvorena aj spolocnemu, ale on pre to nic neurobil, okrem jedneho spermiogramu.
@torysheer To su niekedy nevysvetlitelne veci - mozno preto ze si absolutne neuvedomuje, ako interferovala do vasho spolocneho vztahu, este by bola mozno schopna svoje spravanie ospravedlnit ze to myslela dobre, ty si vztahovacna, bla, bla... a vidi iba ze odchdzas, cim si ublizila jej synovi, ktoreho lubi, cize ju na nejaky sposob trapi, ze ho opustas, takze je na teba nastvata. Psychoteror.
Necitam celu duskusiu ale prve ma napadlo ,ze matla co vychovala z chlapov 3 starych mladencov asi nebude ok a ani ti jej synovia.
Matka... preklep
@adsumus Absolutny suhlas - sem tam v podobnej diskusii citam, ako by si baby urobili poriadok, a nastavili so svokrou pravidla, no priznam sa, ja si to neviem ani predstavit, ako to znasa ich partner, pretoze ja poznam iba ten model, ze slusna k svokre aj svokrovi, ktori si dovolovali, a ked mi praskli nervy a zacala som sa aktivne branit (kedze manzel sa ma prakticky nezastal a ked tak len tak okrajovo naznacil co ho nik ani nebral vazne), stala sa zo mna suka, co si dovoluje na jeho rodicov.
Rodicov, aj svokrovcv treba mat v ucte, ak si to zasluzia, ale to plati aj opacne - ak sa niekto nedokaze zmierit s tym, ze ich dieta ma partnera... alebo aky ten partner jej, bars neni ani dokonaly...a kto je?
@lilitela ona nie je náladová, ona je nečitatelná, robí veci ktorým nerozumiem, výsledok je že sa hádame s mužom, lebo ja jej ubližujem (trebárs sa presťahujem na spanie do inej izby), ale ja taký umysel nemám. ja sa snažím vychádzať. neviem, čo urobí ked jej tam dám svojho drobca. ona je ešte maličká, nevie že ludia robia aj zle iným.
@adsumus tak toto je velmi podobne mne...najnovsie som sa dozvedela ze som divna povaha a ze mu radi ze so mnou to bude mat komplikovane...zena co absolutne nevidela do nasho vztahu. Ked s nou (kazdy vecer)telefonoval, casto o mne hovoril, v dobrom, dokonca v nadsenom, vzdy chvalil, myslim ze aj tam moze byt problem...mala vzdy synov len pre seba.
Dobre robíš, takýto krok vyžaduje odvahu. držím tebe aj deťom palce.
@adsumus Aha, no tak ja mam nie velmi vyberaneho svokra a ked som o tom diskutovala s muzom, (pretoze vidim co z neho vyrastlo), ze mam obavu, aky vplyv bude mat na nase deti, dostala som odpoved, ze dieta musi zazivat aj negativne vztahy. Ok, ale v rodine? Ta je predsa vzorom, netreba dietatu vidiet, ze je normalne volat ludi drbnutymi, a chlastat a co ja viem co este?
@lilitela mne osobne nevadí nejaké tie problémy rodinne, ved sme ludia, deje sa vela vecí, len sa bojím, ked bude babka dedko vnučatku trepať do hlavy, že mamka nie je ok, ešte ked to trepú do hlavy synovi, kašlem nato, ale toto mi vadí, sama som to zažila ako drobec a teda neprajem vlastnemu dieťaťu.
@torysheer počuvam to a vidím až príliš často, asi nejaký druh národneho športu, ale čítala som aj psychologický článok k danej veci a jeden z dovodov je, že dcery si vedia s mamami skor urobiť poriadok (nemyslím to v zlom, je to revolta normálny priebeh vývoja, ked dievča prevezme zodpovednosť do vlastných ruk ako synovia, tí sa voči matkám až tak nebudria, aby sa ich nedotkli), tak sa potom mammy držia späť aj čo sa partnerov týka, ale tak bohvie ako to je.
@adsumus Toto bude pravda, moja rodina si nikdy o mojho muza usta neobtrela, lebo som im to nedovolila a to dokonca aj za cenu urciteho vytvorenia odstupu. Ale zato muzova rodina o mna si otierala hubu jak to slo, niektori za chrbtom, co som sa dozvedela dodatocne a pomyslelal som si aj ty brutus? no a niektori aj otvorene ma ponizovali a nedockala som sa ziadnej obrany od manzela.
ja som sa dostala az do takej fazy, ze som podvedome konala, aby sme sa od jeho rodiny izolovali, pretoze nevedel nastavit hranice. potom ked si to uvedomil, ze to robim, cela moja snaha sa zrutila - vobec si neuvedomil, ze mi ich spravanie az tak ublizuje. Dal prednost rodine a odo mna ocakava, ze sa necham nadalej urazat a ponizovat. Vraj mam akceptovat ze su taki - kebyze sa to deje inde, je to oznacene ako sikanovanie (v praci,v skole; a kazdy by radil si to nenechat pacit). Nuz co - mamanek.

Dakujem vam. Ano, vcera som prisla po veci, bola tu a ani ma neodzdravila.Akoby som ja jej ublizila. No hej, uz nema nonstop servis. V dome vsetko nepohnute tak ako som nechala. Teda vratane uz plesniveho chleba, opadanych ruzi na obrus, nevynesenych smeti, neodlozeneho ( uz poskladaneho) pradla. Ona je na mna evidentne nahnevana, neviem preco, asi jej nemal kto varit a starat sa o nu.