Som sebecká ja či partner?
Mam 39, mam tu dlhorocny nick, aj tak som sa hanbila napisat pod svojim.....
Som rozvedena (18r manzelstvo, 3 deti), aj tak som nasla co som necakala- partnera (na Pokeci), ktory kvoli nam kupil dom, v ktorom by sme mohli byvat vsetci, a rok uz aj byvame (4roky sme spolu), plan je ze jeho mama bude s nami byvat tiez v samostatnom byte, nemala som s tym problem. Lenze.....
Mama sa zacala prejavovat, zatial byva u nas. Ja skacem ako besna, nic nemusi, aj tak som nebola usetrena par poznamok (ma dvoch synov, starych mladencov, ziadne vnucata). Mam velku uctu k starsim ludom, starala som sa o vsetko, napriek tomu len ,,poznámky"...
A moj drahy, ktory sa doteraz javil ako dokonaly partner, odrazu ho nepoznavam...nedokaze sa ani konstruktivne hadat, nema argumenty, vadi mu kazda malickost, nedokaze ma podrzat vo velmi tazkej situacii v rodine, vie len vycitat, robi dokonca naschvaly...a este..zbil ma. Kedysi by som povedala ze to mi max raz niekto urobi a koniec..bol vytoceny z rodiny, ja si tiez vzdy poviem svoje, tak som to schytala. V sexe si rozumieme genialne, tato oblast viac nez dokonala, preto ma prekvapuje ze pomaly tiez zacinam mat deficit....
Fakt zijem v iluzii? Nechapem ze sa takto dokazal zmenit.....
Mama
alebo poznám prípad, že chlap sa rozhodol, že kedže jeho manželku rodina odmieta, že ona nebude k nim chodiť, chodí len on, je to síce smutné, ale ako vojak si to asi až tak neberie a načo aj? najhoršie to je vo vzťahu k deťom, ked drobec nepochopí, prečo mamka nechce a nemože vídať babku, to sa ťažko vysvetluje, aj ked mne ako dieťaťu to bolo komplet jasné, hlupe a urážlivé reči na jej adresu, opakovane. nikto nie je povinný počúvať ako ho urážaju a ešte pred vlastnými deťmi.
@adsumus Tak ja mam pred sebou este kopec prace, lebo ja bohuzial nenavist citim. Mam pocit ze clovek ktory mi nejako zavazne ublizil si nezasluzi, aby som ho navidela (ci ako sa to povie: nenenavidela?) Ako som pisala inde, som v hlbke dobrosrdecny clovek, a kebyze voci niektorym necitim tu nenavist, nechala by som sa oklamat ci zneuzit znova a znova a toto som proste este nevyriesila, ze ako odpustat a nenechat si znova ublizit.
@adsumus A ako to, ze sa nebojis, ze ti ublizia, v com je ta tvoja sila? Mne napriklad povedal svokor, ze by chcel dat veci do poriadku, (ja sa s nim nekamaratim, ale nuteny kontakt s nim strpim). Avsak kratko po tomto vyjadreni ma zase urazil, lebo som si mu dovolila nevyhoviet v jeho poziadavke. Asi je moja chyba, ze si to pripustam (mozno preto, ze sa ma muz nezastane - mam vobec pravo od neho ocakavat aby to urobil?), ale aj keby som to nepripustila, nic to nemeni na tom, ze reagoval zase ako kreten blbymi poznamkami.
Zelala by som si aby mi boli tieto poznamky lahostajne, nedokazali ma urazit, ublizit mi. Ale asi by som sa potom musela citit nadradene a to asi tiez nie je ok. Proste neviem najst tu zdravu cestu, ak mas recept, mozno je to mojou vychovou.
@lilitela prečo by som sa mala báť, že mi ublížia? mojej mamy svokor povedal pred celoou rodinou, že moja mama má držať v ustach vodu kým nezovrie, to mi stačilo, vriaca voda v ustach mojej mamy, nebola pekná predstava a iné podobne veci, ale my sme z maminej strany odlišní ludia, rovnoprávni, ženy aj muži. neviem nadradene sa necítim, ale skor, že my chránime ženy a oni ich ubíjaju.
a chlap či sa ženy zastane, nula bodov, skor 5 ročné dieťa sa zastane, bohužial.

@lilitela prečo by som ich nemala mať rada, ja beriem veci ako prichádzaju a odchádzaju, necítim nenávisť voči nikomu a prečo by som mala mať vyčitky, stalo sa, možno to je kompenzácia za tie roky, ked nás odmietali, ťažko povedať, ale to sa už smejem, smutné je že rodičia zanevru na svoje dieťa, lebo nesuhlasia s jeho manželkou a potom už len doťahovačky a urážky, potom taký vzťah nemá zmysel, myslím, že je lepšie sa odstrihnúť, neviem, možno sa mýlim, ale osobne to vidím velmi ťažko prekonatelné. viac neprekonatelné.