Som sebecká, keď už nechcem ďalšie dieťa?
Nechcem ďalšie dieťa. Mám pocit, že by som to už nedala. Som unavená, spokojná s tým, čo máme, a nemám v sebe túžbu znova prejsť celým tým kolotočom od plienok.Môj muž to však vidí inak. Čoraz častejšie spomína na „súrodenca pre starsieho“, že je to prirodzené, že by nám bolo ešte veselšie. som sebecká, keď nechcem ďalšie dieťa?
Ani nie veselšie Vám, ale tomu súrodencovi predovšetkým, ja to vidím na synovych kamarátoch, proste jedinácik doma pri počítači, znudený, na dovolenke sám nuda, nikde sa mu nechce s rodičmi chodiť, však zo starými nieje zábava, a keď sú tie deti dve oni sa všade prehrajú na dovolenke, doma, na lyžovačke proste je to iné za mňa ja si neviem predstaviť mať jedináčika, ale je to predovsetkym tvoja vec či chces jedno, dve alebo žiadne dieťa, a muž keď bude chcieť druhé veľmi veľmi už si to zariadi po svojom bohužiaľ niekedy ta túžba je najviac
Ja si neviem predstaviť mať jedináčika.... však 2 deti sa viac zabavia a nie je stále pod mojim zadkom
Ja som jedinacik, da sa zit aj tak, muz ma surodenca. Ako ked nemas uplne ze odpor je dobre mat to druhe dieta podla mna, ma to vyhody, ale to uz je na vas doma. Ja cakam druhe, bude ram rozdiel 5 rokov.
Nepisete ake.stare dieta mate...ja som presla s poporodnou depkou inymi vecami co som predtým nemala....stale.sama dietatom (muz pracuje kazdy den od rana do vecera) tiez som nechcela druhe dieta....rozhodla. som sa az po 7r ked starsia je samostatna bala som ake tehu budem mat.atd...tiez muz chcel od začiatku druhe ale vzdy rešpektoval.moj nazor...takze.skutocny muz na ktorom zalezi na zene berie nazor.aj zensky ;) a rešpektuje
Nie,nie si sebecká,ja som nikdy nechcela viac ako jedno dieťa a to,čo sa tu píše,ako je strašne dôležité pre dieťa dať mu súrodenca,tak to je čistá hlúposť..Môj exmanžel sa zariadil po svojom a urobil si ďalšie dieťa po našom rozvode a môj syn nonstop na svojho nevlastného brata len nadáva, pričom ja som mu nikdy nič zlé nehovorila ani na ex,ani na jeho rodinu,ale proste vkuse sa syn len sťažuje na súrodenca a aj kvôli nemu už pomaly k otcovi ani chodiť nechce..Takže nie vždy je pre to dieťa súrodenec dar a výhoda,ja mám brata o 9 rokov mladšieho,vidím ho tak 3-krat do roka,lebo žije v Londýne..V mojom okolí nepoznám prakticky nikoho,kto by mal dobrý vzťah so všetkými súrodencami..Takže určite si robiť druhé dieťa len preto,aby neostal jedináčik,je úplná blbosť..
ja mám 4 súrodencov a každý žije v inom štáte, skoro sa nevidíme, ani keď sme boli mladší sme nemali ktovieaké vzťahy medzi sebou... ja mám jedináčika a druhé som už nechcela, ani synovi súrodenec nechýba
Ved ked muz ostane doma, tak sa da dohodnut... my mame viacero deti, lebo sme tak chceli, ale ked ty to tak necitis, je uplne irelevantne, co chce ten iny, proste nebude... ale su vztahy, co na tomto stroskotaju, ze to dvaja vidia uplne opacne...
Nie,nie si sebecká,ja som nikdy nechcela viac ako jedno dieťa a to,čo sa tu píše,ako je strašne dôležité pre dieťa dať mu súrodenca,tak to je čistá hlúposť..Môj exmanžel sa zariadil po svojom a urobil si ďalšie dieťa po našom rozvode a môj syn nonstop na svojho nevlastného brata len nadáva, pričom ja som mu nikdy nič zlé nehovorila ani na ex,ani na jeho rodinu,ale proste vkuse sa syn len sťažuje na súrodenca a aj kvôli nemu už pomaly k otcovi ani chodiť nechce..Takže nie vždy je pre to dieťa súrodenec dar a výhoda,ja mám brata o 9 rokov mladšieho,vidím ho tak 3-krat do roka,lebo žije v Londýne..V mojom okolí nepoznám prakticky nikoho,kto by mal dobrý vzťah so všetkými súrodencami..Takže určite si robiť druhé dieťa len preto,aby neostal jedináčik,je úplná blbosť..
@lucylaw no tak vy ste uplne iny pripad,,,, pre mna je to uplne pochopitelne, ze ten tvoj neznasa nevl. surodenca, ved mu kvazi ukradol otca,, deti vedia strasne ziarlit,, a nemusis im to ani hovorit...
@lucylaw no tak vy ste uplne iny pripad,,,, pre mna je to uplne pochopitelne, ze ten tvoj neznasa nevl. surodenca, ved mu kvazi ukradol otca,, deti vedia strasne ziarlit,, a nemusis im to ani hovorit...
@midka Áno,u nás je to iný prípad,ale zase nebudeme si snáď klamať,že v bežných rodinách je to vždy úžasná idylka medzi tými súrodencami,to teda nie je ani náhodou a poznám X úplných rodín,kde sa súrodenci proste nemusia a bolo to tak od detstva..Takže trvám proste na svojom,že robiť si dieťa len preto,aby dieťa malo súrodenca,je blbosť..
Je to tvoja vec, my máme dve a na tretie by ma nikto neprehovoril.😀
Robiť si ďalšie dieťa len aby to prve “nezostalo samé” je hlúposť…súrodenec nie je žiadna spása, ani najbližší človek, ani garancia že budú mať pekný vzťah…neskôr si každý založí aj tak vlastnú rodinu
Vobec nie si sebecka, ze nechces dalsie dieta. Nech je to z akehokolvek dovodu. Argument o tom,ze dieta ma mat surodenca je prezitok asi z roku 1900. Kazdy ma tolko deti, na co sa citi alebo co mu je umoznene.
Ja sama mam surodenca, medzi nami je vacsi vekovy rozdiel. Je to pre mna kvazi cudzi clovek, nerozumeli sme si ani ako deti, ani ako dospeli ludia. Tolerujeme sa, nemame vsak ziadne blizke vztahy, kamaratske, ziadne. Sme surodenci, to je vsetko. Ano, vychadzame korektne, velke problemy nemame. Nie je to ale mne najblizsi clovek.
Chapem tuzbu tvojho muza ale v prvom rade si to ty, kto tehotenstvom riskuje vlastny zivot. Okrem zdravotnej zataze s tym ide samozrejme aj ekonomicka - zeny maju nizsie platy, matky obzvlast sa stretavaju s diskriminaciou pri hladani novej prace alebo pri kariernom raste. Teda - rozhodnutie by malo byt viac menej na tebe, nie je to sebecke, je to tvoj zivot a tvoje telo, ktore to najviac ovplyvni.
Absolutne nie si sobecká, ty budeš to dieťa nosiť, rodiť, riskovať vlastný život. Urob tak ako chceš ty a nenechaj sa nikým ovplyvňovať. Ja mám sestru a nikdy sme tak odlišné povahy, že sme si nikdy nerozumeli a ani teraz nerozumieme, dokonca sa teraz už ani nebavíme. A poznám veľa ľudí, ktorí to majú podobne. Práveže robiť si ďaľšie dieťa len za to, aby malo dieťa súrodenca je hrozne sobecké, ale voči tebe. Nie si predsa inkubátor.
a Akú ste mali dohodu , než ste vstupovali do manželstva ? Počet detí je jedna z najdôležitejších vecí , ktoré by mali byť predtým vyjasnené .
A som ja sebecká, keď nechcem žiadne dieťa?
Na deťoch sa vždy, vždy musíte zhodnúť, ak nechceš Ty musí to manžel akceptovať, ak by nechcel on musíš akceptovať Ty. Môžete sa o tom rozprávať, veď to čo chcete a cítite teraz nie je vytesané do kameňa, ale vždy s rozumom, bez zbytočných nátlakov. Ja mám dve dcéry, ale sú s rozostupom 8 rokov, a tým že staršia študuje v zahraničí a domov chodí pár krát do roka, je to ako keby som vychovávala druhého jedináčika 🙂
je to tvoja súkromná vec.
nechceš - nebude.
@deti95060810 aká súkromná vec??? Ved rozhodnutie hádam musia urobiť obaja a nie len ona, alebo?
nechceš - nebude.
@deti95060810 to teda neviem čo znamená, že súkromná vec? Nerozhodujú spoločne muž+žena?
Skús mu vysvetliť, že na to, aby si chcela ďalšie dieťa by sa on musel intenzívne spolupodieľať na vytvorení takých podmienok, aby si chcela.
Síce sa vraví, že krv nie je voda, ale ani pokrvné puto nie je zárukou dobrých vzťahov. Jednoducho nechceš riskovať zhoršenie finančnej situácie, zdravotného stavu, rodinnej atmosféry... len kvôli jeho predstavám.
Na mna prisla.tuzba po druhom dietati az po 7 rokoch od prveho porodu..dovtedy som tvrdila ze nam.je dobre s jednym a dalsie nebude.ale nieco sa zlomilo.to ze to teraz necitis neznamena ze sa to este nezmeni ked to prvorodene odrastie bude samostatnejsie a mozno potom ti zacne chybat este niekto malicky co ta bude zase tak strasne potrebovat...
Záleží koľko má prvé dieťa možno o 5-7 r budeš chcieť druhé.Nie je povinnosť mať dve, tri deti.Nie si sebecka reálne si zhodnotila, že to necítis, nechceš a je jedno aký je dôvod.Ani ja som nechcela dve deti, ale potom, keď mala 9 r som uvažovala či nie ešte jedno pod vplyvom tlaku z veku, že buď teraz, alebo nikdy..Ale rozhodla som sa dobre.
Mám výčitky, že nestíham naplniť túžby niekoho, koho ľúbim. Môj muž je fakt skvelý otec. Lenže ja som sa niekde medzi plienkami, škôlkou, prácou a vlastnou hlavou stratila... a prestala som cítiť, že by som to ešte zvládla – fyzicky ani psychicky. Mám dieťa, ktoré milujem najviac na svete. A práve preto chcem byť mama, ktorá nie je vyhorená. Nie je to o tom, že nechcem „darovať súrodenca“, ale necítim v sebe silu, chuť ani energiu ísť do toho celého znova. Potrebujem, aby aj môj muž pochopil, že žena nie je stroj na rodenie. Ďakujem každej jednej z vás, ktorá to vie pochopiť.
Mozno si, mozno nie. Ak ste boli s muzom dohodnuti, ze chcete viac deti a on je plnohodnotny rodic, tak ano je to sebecke. Ak si presla tazkym tehotenstvo/prodom, co ti "zhumplovalo" telo (nemyslim len esteticky), si na dieta 24/7 sama, tak sebecky je muz.
Vy dvaja by ste si mali sadnut a porozpravat sa, prebrat vsetky pre a proti. Ty svoje dovody, on svoje. Ale muz by mal druhe dieta chciet hlavne koli sebe, nie aby sa malo to starsie s kym hrat. Zdielana dna nie je zarukov dobrych vztahov.
Ty si sa nenarodila, aby si naplnala niekoho túžby, ale v prvom rade svoje.Moze byť výborný otec, manžel, ale v prvom rade sa ty prispôsobis dieťaťu zdravotne, prácou atď...
Možno tá túžba pri neskor.
Mám to tak isto ako ty..a neviem čo bude ďalej. Lebo jeden z nás bude tak či tak nešťastný 😒
Autorka vôbec nemaj výčitky, manžel hádam nebude debil a pochopí to, ako som ak vyššie napísala, žena nie je inkubátor ktorý bude rodiť tak, ako si niekto iný zaumieni, úplne ťa chápem, posielam ti objatie, drž sa🩷
Ja som tiež nechcela druhé dieťa. Po 9a pol roku sa nám narodilo druhé. A bolo to super. Jediné čo ľutujem, je ten veľký vekový rozdiel medzi nimi.
V podstate obidvaja vyrastali ako jedináčik.
Sestra mala po troch rokoch druhé a je to super. Ako sa hovorí ,,odkrutila si to naraz,,

nechceš - nebude.