icon

Som sklamaná z chovania partnera

somsklamana
17. nov 2015

ahojte,vytvorila som si nový nick,lebo chcem zostať v anonymite ..........................už z názvu je jasné,že ide o môjho partnera...................žijeme spolu 5 rokov,máme dve deti spoločné+ja mám ešte jedno s predošlého manželstva......................všetko je v pohode čo sa týka financií,domova a pod...................ale niekedy neviem prečo sa partner správa ako sebec ku mne...................ako dokáže chlap s ktorým zdieľate jednu domácnosť povedať žene,že je taká alebo onaká???..................dám konkrétne príklady: raz v noci môj stašne chrápal/bol opitý/,ked nepomáhalo štuchanie tak som ho trochu kopla aby sa otočil na bok/stále mi budil dieťa čo spalo v postieľke s nami v spálni/...ráno sa zobudil a začal mi vykríkať ,že mi takú pri*ebe,že už ho serem a že som veru pi*a........................mňa takéto slová vždy rozplačú,lebo neviem čo si mám o tom myslieť/že ma už nemá rád???/.......................alebo daľší príklad...................prišiel o 18:30 domov z roboty a chcel aby som ho ostrihala...........mladšie dieťa už mrnčalo,lebo malo ísť spať,vlasy sa ťažko strihali,lebo ich mal zaprášené z roboty,tak mu hovorím,:chod sa osprchovať,potom to dostrihám a medzitým si uspím dieťa....................vyšiel zo sprchy a už bol odutý a zase mi vykríkal,že som idiot,že si idiota vzal do domu a aby som mu dala pokoj.....................chcela som sa s ním o tom porozprávať ale už sa so mnou viac nebaví

tak ja teda neviem,ako si mám vysvetliť takéto chovanie??? inak nie je zlý,je s ním sranda ale takéto chovanie podľa mňa nie je normálne

je pravda,že má moc roboty,ráno odíde a príde až večer,takže s deťmi som väčšinou sama,tiež mi nejak nepomáha s nimi

moja otázka znie: môže sa takýto chlap zmeniť? možno má toho v robote fakt dosť a ked príde domov chce mať klud ale pri malých deťoch ho nemá a preto takto reaguje??ja fakt neviem ako sa zachovať ked ma takto uráža..................odísť nemôžem,lebo nemám kam a ani financie by som nemala na podnájom

dakujem,že ste si to prečítali a možno sa najde nejaká dobrá duša,ktorá mi dá nejakú pozitívnu odpoved alebo aspoň nádej ,že to takto nebude stále

alexska
17. nov 2015

@natalym moj muz pouziva toto slovicko v pohode ked treba,a ja uz menej casto 😀 😀 ale naucila som sa..ja zato nemozem ze mate doma vykvety,ja mam doma asi poklad ozajpomaha uprace navari postara sa o deti ked treba,a jsne pohadame sa ale vzdy si to vydiskutujeme,ma voci mne uctu ako aj ja voci nemu,aj si zahresim aj zaklajem ale nikdy skaredo nepoviem MM a to sme 12r spolu, 😉 kto si co nasiel to ma resp ked nasiel na hobys treba sa pohnut dalej

natalym
17. nov 2015

@alexska Buď rada a drž si ho.

somsklamana
autor
17. nov 2015

@alexska bože ved ja som nenapísala,že tie nadávky sú na dennom poriadku....................stalo sa to 2x....................ja ho nechcem ospravedlnovať a ani sa mu podriadovať,chcem len aby to medzi nami klapalo tak ako donedávna,neviem prečo mi to povedal ,asi má ozaj moc práce alebo proste mal skrat ale sme si to vyjasnili a snád už to bude len na dobrej ceste

alexska
17. nov 2015

@somsklamana ale ty podla tvojcih prispevkoch si riadne nanom zavisla,a pises tu o peniazoch ktore boli zas jeho,nato by so si davla pozor,a ano pokial zisti ze ta moze financne ovladat aj ine nadavky mu prepacis 😝 nacase sa postavit na vlastne nohy nie byt zavisla ale totalne na partnerovi..to budes ospravedlnovat donekonecna ved ta zivi...sati a dava ti jest a aj vasim detom a tvojmu dietatu cize z toho jasne vyplyva "drz usta a krok"

alexska
17. nov 2015

@natalym aj sa drzim 😀 😀 preto nemozem pritakavat bezpraviu a husopasnosti 😉

alaguema
17. nov 2015

@somsklamana klasika...žena sem napíše sama od seba, ako jej muž nadáva a ponižuje ju, potom chlapík dobehne s pečeným bôčikom (???? kvety sa už nenosia? 😎 ) a zrazu je len nepochopený, s traumami z detstva a my ho súdime!!!...a nemali by sme, lebo nechodíme v jeho topánkach, ty by si nemala tiež a on môže beztrestne urážať, nadávať a vyhrážať sa ako ti jednu pri...e. wtf?

somsklamana
autor
17. nov 2015

@alexska možno to zas bude iné,ked najmladšia pôjde do škôlky a ja začnem pracovať,to nikto nevie ale verím tomu,že to bude dobré

alexska
17. nov 2015

@somsklamana tak ozaj prsteky drzim 😉 a stojim si za svojim ze jeho spravanie ma daleko od ucty ale ked treba ho ospravedlnit na potrebnu dobu beriem,ym budes menej zavisla ako taktika to moze byt ok,plus snaz sa vytlct conajviac a potom vitazoslavne ho niekam poslat 😉

somsklamana
autor
17. nov 2015

ježiš baby nechajte to už tak........................čím viac sa budeme do toho rýpať,tým viac to k ničomu nepovedie

nebudem už reagovať na žiadne príspevky a ukončujem túto diskusiu

čo som chcela počuť,som počula-to mi stačí

nie,nie je typ ideálneho muža,nemala som asi šťastie na takého,ktorý by ma na rukách nosil,ale som rada tak ako to je

už som sa raz opálila vo vzťahu predošlom/tam to bolo omnoho horšie-kopance,vyhrážky a tak-k tomu by som sa nechcela vracať/,tak verím,že vzájomná komunikácia a úcta jedného k druhému,poučenie sa a rešpektovanie nám pomôžu vyriešiť danú situáciu

alexska
17. nov 2015

@somsklamana prepac nechcem ti brat iluzie ale od pi...e a idio....a tie kopance uz nemaju daleko...

evittam
17. nov 2015

@natalym No prepáč. ale ak by mi mal môj životný partner a človek, ktorého milujem a s ktorým mám deti nadávať do p.č a podobne tak určite by to nebolo o " ale každý môže mať iný prejav, niekto pindá a používa kadejaké slová, ale nemusí byť zlý človek" - v tom prípade je to čístý debil - áno napísala som to bez "bodiek" a to ešte slušne, ktorý si nezaslúži aby som sa na neho čo len pozrela.....

@somsklamana A nadá aj zamestnancom - no tak keby mne môj zamestnávateľ povedal, že som p..a a podobne, tak by asi pozeral, aké by mal z toho následky......Veľmi rýchlo a čím skôr utekaj od takého kreténa.

alexska
17. nov 2015

@somsklamana inak ked si bola taka stedra tak teraz nech ti pomoze tvoj brat 😉 dala si mu peniaze?na byt? a on ta necha v stichu?to mi neka nejde do hlavy,nech sa postara,ako spravny chlap 😉 kedze si mu kupila byt nech ti pomoze s detmi,a nacas ta zivi a ubytuje,ved si mu tooolko penazi dala...

katarinamarkova
17. nov 2015

@natalym nie, necudovala by som sa.....viem kolko ich je.....aj prave preto som hodila ten filozoficky prispevok na zamyslenie sa......
ale - aj ked ich je vela - stale si myslim, ze chlap, ktory uprednosti svoje potreby ( hlavne take blbosti ako strihanie spinavych vlasov, nehovorim o takych tych zakladnych potrebach, idem sa najest, na wc... ) pred potrebami vlastneho potomka je divny, chory, zly, nespravny......

normalny chlap - aj z toho ludskeho - aj z toho praobycajneho pudovo-zivocisneho hladiska by mal byt tym, co ...ano, plodi potomstvo, posuva svoje geny dalej....potomstvu zabezpeci maximalne vhodne podmienky na ich rast, vyvoj.....matku svojich deti si vazi a stara sa o nu, lebo ved ona je tou co mu deti porodila, prve dni, mesiace bola prave ona tou, z ktorej jeho deti rastli, zili, zivili sa........

tak isto ako povazujem za divne, ze zena matka uperdnosti malicherne potreby partnera, pred zakladnymi potrebami svojho dietata.

katarinamarkova
17. nov 2015

@somsklamana v tom prispevku ako hovoris o obuti si topanok toho ineho........a pises ze: nie neobhajujem ho......
- precitaj si ho vetu po vete.
prepac, ale v kazdej jednej vete jeho spravanie obhajujes.
.....krici na mna.....ano, ale preto lebo....
....neobhajujem ho....kazdy ma svoje muchy, chyby - toto si tak strasne odporuje 🙂)) na zaciatku vety uvadzas, ze ho neobhajujes, na konci tej istej vety uz obhajujes jeho konanie, tym, ze ved to kazdy....
....ostatne podobne.....
ja ta fakt nechcem nejako kritizovat.......ale skutocne si uvedom, ze ty ho ANO,OBHAJUJES.

slnecnica174
17. nov 2015

@alexska No poznam plno takych vztahov, kde zena ma doma "naj" muza na svete, maju rovnocenny vztah (podla nej), pomaha jej, je to super otec, jasne pohadaju sa, ale nenadava jej a len tak BTW....zahyba jej🙂 Co nehovorim, ze sa nemoze stat aj v inych vztahoch, ale to len tak BTW😉

alexska
17. nov 2015

@slnecnica174 mnuz neberiem ti🙂)aj to je mozne🙂)a moze sa stat mne aj MM 😀 😀 ale ti pism ze momentalne poslednych 12r sme na urovni ze sa respektujeme vazime a nepodvadzame 😉 a mne mozu ine zavidiet mojho MM,ja to chapem,vari upratuje postara sa odeti,pokial ja nemozem,a ked on nemoze zas to robim ja opacne.ale ja viem ze mam doma poklad,venuje sa detom ako moze,napise so synom ulohy navari poprace a to iste ja zalezi kto ma viac prac hodin,doplname sa navzajom nik nie je nadriadeny bud mame vacsi prijem alebo majetok tzn navzajom za doplname 😉

alexska
17. nov 2015

@slnecnica174 a ked sme pri tom teba vydrziava mozno nepodvadza a si na tom narovnako 😉 😀

trajamusketiery
17. nov 2015

Ja uz nechapem zeny niektore vase nazory !!! To ked je zena na materskej so spolonym dietatom je vydrziavana ???? Boze ved sa stara o spolocne deti, to uz zena ma porodit a rovno z porodnice utekat do prace aby akoze nebola manzelom vydrziavana ? 😠
Aj zakladatelka pise ze najmladsie dieta ma 1 rok tak je to podla ,mna normalne ze je snim doma a stara sa o nom, ved aj pisala ze ked pojde najmladsie do skolky ona sa chysta ist pracovat

bobulazelena
17. nov 2015

@somsklamana donekonecna ho ospravedlnujes...moze za to vela prace, unava, jeho detstvo... vzchop sa zena. Milion chlapov ma za sebou omnoho horsie veci a nespravaju sa k svojim zenam s neuctou !!! M

bobulazelena
17. nov 2015

@katarinamarkova ako keby si mi myslienky citala...

slnecnica174
18. nov 2015

@alexska Nevydrziava ani nepodvadza, ja mam doma tiez taky "ideal" ako ty 😀

slnecnica174
18. nov 2015

@trajamusketiery Vyborne! 😉

alexska
18. nov 2015

@slnecnica174 akurat ti sem tam nada do p...ci a ma za id...ta aspon podla tvojich slov a v tom mame velmi velky rozdiel,ako pisem mne to nepovedal ani v navale najvacsieho hnevu 😉

alexska
18. nov 2015

@trajamusketiery ja nehovorim o 2-4r doma ale o zivotopise 10 rokov RD napr 😝 a vacsinou tych zien su vazali svojich muzov cest vynimkam,a stale ta ista otrepana pesnicka na MK, "nemam kam ist" "nemam prostriedky" "som zavisla financne na manzelovi",preco toto tie zienky dopustia tomu ja nerozumiem...

slnecnica174
18. nov 2015

@alexska Z tvojich prispevkov k tejto teme vidno, ze si poriadna "raketa" 😀 Reagovala som na tvoje prispevky len preto, ze sa mi nepacilo ako si sfukla zakladatelku temy. C´est tout. Adieu und auf nimmer wiedersehen! 🙂

alexska
18. nov 2015

@slnecnica174 I dont understand 😀 what u re talking about🙂)mnoo taka mensia raketka...

jeennyv
18. nov 2015

@somsklamana ja mam osobne zo vztahov, resp.niektorých ludi, ktorí vytvoria sice rodinu, ale nie manzelstvo a tak, ze to proste beru, len ako istu formu spolupráce ci spolubývania, ked vyde tak vyde, ked nie tak nie, ak ta niekto ma skutocne rad a ta miluje a mysli to s tebou i so spolocnymi detmi vazne, tak ho ten ako to niekto nazyva papier nezabije, ale uceli tu rodinu...ja mam pocit zo spravania tvojho partnera, ze ta vnima prave ako tu spolubyvajucu a je si vedomi toho, ze mate deti ale nie je to oficialne a zakonne tak sa sprava ako sprava, ved si to vezmi tak, ze pred pravom a pred vsetky, ste len partneri... zazrela som kus diskusie, ak nemas kam ist preberaj s nim co ta trapi, lebo ak si nieco nechas, ludia maju pocit ze sa mozu k tebe takto spravat...a ked si v takej situacii nic v zlom, ale dalsie deti neplanujte....

eri28
18. nov 2015

@somsklamana no cudne, neviem ci ti radili napada na poradna, ste partnery, nemusite byt manzelmi, mozete skusit poradnu.A ked je okej a necumi do telky neda sa s nim porozpravat.Podla mna iba odbornik.Pokial toho nie je viac podla mna sa nemusis hned stahovat.Mna napada moja mama ona je z dediny, ale fakt cely zivot nadava otcovi, druhemu je druhy krat vydata.Fakt uz som vyrastla a ked s nou skypujem o tec ju nastve posle ho do p....Este on sa mi stazuje.Vzdy sa jej opytam preco tak reaguje ze je nahnevana.Proste nechapem podla mna to je povaha,Jasne aj on sa nastve ale to fakt za cas, ona to robi pomaly denne.To som ti dala len ako priklad.Ucite nie si sama.Ja uz rodicov neriesim, chodili aj do poradne jeden cas boli okej, ale zase su v starych kolajoch.Drz sa.

michal3691
19. nov 2015

Poviem ti to ako chlap vela muzov , velmi vela muzov deti nechcu len sa modlia ze si na dieta zvyknu a on vie ze je vo svojej podstate neriesitelnej situacii . Ma napriklad kolegov ktory sa bavia , respektive prezentuju svoj zivot podstatne ruzovejsie nez naozaj je . A on sa nad tym zamysla preco to tak je ? Preco sa iba on ma zle ? A tieto myslienky ho dostavaju do stavu ze nieje spokojny zo svojim zivotom a ty si jeho hromozvod . Tu vidim jednoznacny problem nedostatku ( alebo neschopnosti ) komunikacie ty by si aj chcela ale on nechce lebo to co si o tom vsetko mysli ze zeby si mysliet nemal ale trapi ho to .Deti vnima ako pritaz je nervozny nechce s nimy byt . Ano takto to vela chlapov vnima niektory sa s tym vyrovnaju niektory nie a hlavne ide tam aj o tom dat to na vedomie ze nieje nieco v poriadku .Je vela ludi ktory neziju tak ako by chceli ale nevedia si obhajit tu krutu pravdu ze ano moj zivot sa mi nepaci , je naprd, aj ked vsetci tvrdia ze sa takto ma zit . Taky ludia zo sebou vedu vnutorny dialog ktory nevedia doriesit a tak sa v nich stupnuje agresivita a stres a frustracia, ze on nieco nechce ale vie ze to nejde len tak vyriesit . On nemusi byt zly a mas utekat od neho ako ti tu kazda druha radi , ide tam len o pochopenie a tu vzajomnu doveru si treba vybudovat . Dany vztah by som hodnotil ako nie celkom uprimny, ze ti muz nepovie vsetko co si mysli pretoze by si ho mohla sudit ale vedie vnutorne boje a to je ich vysledkom .

michal3691
19. nov 2015

@katarinamarkova hm neviem ja mam skorej dojem ze teoria ze chlap nastaveny od zivocisneho hladiska tak aby sa staral nieje celkom pravdiva to je len systemom vynutena teoria 🙂

@alexska nie vsetky to maju tak zariadene ze maju chlapa ktory sa boji zien a robi vsetko co chcu vecsina to tak naozaj nema .