Som sklamaná z chovania partnera
ahojte,vytvorila som si nový nick,lebo chcem zostať v anonymite ..........................už z názvu je jasné,že ide o môjho partnera...................žijeme spolu 5 rokov,máme dve deti spoločné+ja mám ešte jedno s predošlého manželstva......................všetko je v pohode čo sa týka financií,domova a pod...................ale niekedy neviem prečo sa partner správa ako sebec ku mne...................ako dokáže chlap s ktorým zdieľate jednu domácnosť povedať žene,že je taká alebo onaká???..................dám konkrétne príklady: raz v noci môj stašne chrápal/bol opitý/,ked nepomáhalo štuchanie tak som ho trochu kopla aby sa otočil na bok/stále mi budil dieťa čo spalo v postieľke s nami v spálni/...ráno sa zobudil a začal mi vykríkať ,že mi takú pri*ebe,že už ho serem a že som veru pi*a........................mňa takéto slová vždy rozplačú,lebo neviem čo si mám o tom myslieť/že ma už nemá rád???/.......................alebo daľší príklad...................prišiel o 18:30 domov z roboty a chcel aby som ho ostrihala...........mladšie dieťa už mrnčalo,lebo malo ísť spať,vlasy sa ťažko strihali,lebo ich mal zaprášené z roboty,tak mu hovorím,:chod sa osprchovať,potom to dostrihám a medzitým si uspím dieťa....................vyšiel zo sprchy a už bol odutý a zase mi vykríkal,že som idiot,že si idiota vzal do domu a aby som mu dala pokoj.....................chcela som sa s ním o tom porozprávať ale už sa so mnou viac nebaví
tak ja teda neviem,ako si mám vysvetliť takéto chovanie??? inak nie je zlý,je s ním sranda ale takéto chovanie podľa mňa nie je normálne
je pravda,že má moc roboty,ráno odíde a príde až večer,takže s deťmi som väčšinou sama,tiež mi nejak nepomáha s nimi
moja otázka znie: môže sa takýto chlap zmeniť? možno má toho v robote fakt dosť a ked príde domov chce mať klud ale pri malých deťoch ho nemá a preto takto reaguje??ja fakt neviem ako sa zachovať ked ma takto uráža..................odísť nemôžem,lebo nemám kam a ani financie by som nemala na podnájom
dakujem,že ste si to prečítali a možno sa najde nejaká dobrá duša,ktorá mi dá nejakú pozitívnu odpoved alebo aspoň nádej ,že to takto nebude stále
@michal3691
nie vsetky to maju tak zariadene ze maju chlapa ktory sa boji zien a robi vsetko co chcu vecsina to tak naozaj nema .
Toto bolo trefné. Je to pravda, veľa chlapov robí čo žena chce, len preto aby bol pokoj.
@evittam Bola by si prekvapená, ale niekedy sa na niektoré ženy ani iné slovo ako p...a nedá použiť. Niektorí chlapi sú skrátka nazvime to úprimní, veľa z nich si to myslí, ale pretože je to spoločensky neprípustné sa tak vyjadrovať tak sú radšej ticho.
Raz som niekde čítala, že ak Vám vadí, že muž málo hovorí, tak buďte radi, lebo keby povedal všetko čo si myslí tak by sme boli možno nepríjemne prekvapené. 😉
Ale nezastávam sa ho, samozrejme. Treba sa ovládať to je fakt.
@natalym no ano robi , niektory preto ze chcu mat pokoj , niektory preto lebo maju zachvat paniky co ked by ho ta zena opustila , mam takeho kamosa ktory ma zenu a jej najpadnejsi argument je ze pojde k mame ( ked nieje po jej ) . a no v druhom prispevku co si dala je presne toto co si myslim aj ja ak by mal chlap hovorit to co si naozaj mysli zena by to kludne nemusela vykryt 🙂 A dalsia vec to nieje predsa o ovladani , chlap v manzelstve nieje predsa v zamestnani alebo na verejnosti a ak ten chlap sa zenskej boji povedat nazor pripadne hra formu ono sa to casom zlomi a vznikaju taketo excesy , preto by vztah mal byt zalozeni na uprimnosti ja ked mam zensku dlksie tak si grgnem alebo prdnem a sledujem reakcie ak to neberie z humorom ale dostanem moralisticke kazanie je cas rozchodu lebo ja predsa nebudem hrat pri nej formu vecne .
@somsklamana žiaden človek sa nejak extra radikálne nezmení. Povaha je viac menej daná. Ale asi debata by bodla. Možno to len v práci psychicky nezvláda a nosí si to domov.
@somsklamana hučí aj po zamestnancoch? Tak asi ozaj to chce debatu. Možno majú problémy v práci alebo nejaké krkolomne termíny. Inak práca s ľuďmi je to najhoršie.
@somsklamana nevieš ako mál tvoj partner detstvo? Tiply by som, že ravdepodobne ako dieťa nevidel medzi rodičmi nejaku extra uctu a teraz sa vyplavuju na povrch vzorce správania, ktoré sado neho zakodovali. 😒 Dá sa s tým pracovať, ak si človek uvedomuje, že to nieje dobré a chce to zmeniť. rozprávala si sa s ním o tom?
@michal3691 Ja mám takého svokra. Svojej ženy sa bojí, drží hubu a krok, ale iným nedbá urobiť hocijakú zákernosť.
@natalym no takych je vela a toto je prirodzene tak ako papinov hrniec ma ventil kde upusta paru aj taky chlap si najde nieco kde upusta paru , vidno to na ulici , v praci , hocikde a len preto ze nevie byt bez zeny ale ani so zenou 🙂
@michal3691 tak moj MM sa rozhodne zien neboji 😉 len sme rovnocenni partneri,co je na tom zle ze mi nenadava alebo ma neotlka?co je na tom ze dokazeme viest dialog ked nas nieco trapi?ja nikde netvrdim ze aj my sa nepohadame,ze aj my mame odlisne nazory na rozne veci,ze nie vzdy sa zhodneme,tiez mame niekedy pocit vycerpanosti z klasickeho kolobehu domacnosti deti prace a nedostatku casu na seba.Ale zatial to dokazeme riesit ako dospeli a nerobime si hromozvody navzajom jeden z 2heho,nanajvys si pohundreme ponadavame pre seba,a ide sa dalej..
ja sa uz nad niektorymi vecami ani nepozstavujem, snazim sa to neriesit a potom je doma klud
niekedy je lepsie neriesit ale su veci ktore sa prehliadat proste nedaju
@somsklamana nečítala som všetky príspevky, ale so mnou keby sa takto niekto rozprával, tak nevydržím s ním ani o deň dlhšie...je to predsa strašne ponižujúce, keď sa takto muž rozpráva so ženou...a je jedno, či je unavený z práce alebo nie...veď aj ty si unavená - staráš sa o tri deti.....určite to počujú aj Vaše deti a tu ma len napadá, že v tejto situácii to deti "pochytia" od svojich rodičov...neviem, v tejto situácii by som asi pouvažovala, ako od neho odísť...nevedela by som s ním žiť, keby sa ku mne takto správal...držím palce 😔
obhajovať ho že mal tažké destvo a tažkú prácu ,to nie je tvoja vina,to neznamená že ti môže hocikedy ked sa mu zachce takto vynadať ! Nič nieje tvoja vina ! To si uvedom ,lebo ináč máš problém a velký ,mala si už pred tým nejaký ten vtah,tak by si mohla vedieť že toto normálne nieje,mna zarazilo práve to čo si napísala že pred tým si mala muža kde sa ti ušli aj kopance ,teraz zase dovolíš chlapoci aby ti škaredo nadaval,spomen si ako sa to dostalo ku kopancom v tom predoslom vztahu?!Hore hlavu a začni rozmyšlať,ty nesi na vine,to on je ten zlya s prepáčením hlupy ,nepaci sa sam sebe tak si rieši komplexy na tebe,je to ubohe.ty si predsa niekto a nenechaj so sebou takto zaobchadzať,ked hovoríš ze sa to stalo "len dvakrat" tak mu ukaž hranice hned teraz ,bud sama sebou ,rozmyslaj s akeho dovodu by ti mal nadavať,kto si ty ze dovolis aby si toto k tebe muz este k tomu s kym mas deti dovolil?Nexestijue dovod! tak hlavu hore si zena ktora si zasluzi slusne zaobchadzanie.
@michal3691 ale no tak...to snad nemuslis vazne? Ked muz zene povie ze je pi..a, ma ona zobrat akoze s radostou aky maju uprimny vztah a byt rada ze vyjadril svoj nazor?
Vyjadrit svoj nazor a niekomu vulgarne nadavat mi nepride to iste a ani len podobne . Ked niekto vyjadri svoj nazor, tsk to vedie k diskusii a rieseniu nejakeho problemu. Ked niekto vulgarne nadava druhej osobe tak to nevedie absolutne k nicomu
Inak toto cele sa neryka len muzov. Ja mam vo svojom okoli strasne vela zien, ktore o svojich manzeloch/partneroch hovoria ako o ko..ch a pod. Mne to vzdy pride uplne strasne, v zivote by som na svojho manzela taky vyraz nepouzila aj keby ma ako nasral 😉
Ak by mi chlap takto hnusne nadaval tak sas nim nebavim,a dost dlho,urcite ma nejaky dovod,ze je taky podrazdeny a vsetko mu vadi,ale urcite si ako zena a ani ako matka jeho deti taketo hnusne nadavky nezasluzis/vzdy takto ragoval?v ziadnom pripade to nenechaj zajst dalej||||
Nechcem ti radit, ale som vydata 16 rokov a nikdy sa moj muz takto ku mne nespraval . Skus dat tomu poslednu sancu koly detickam lebo tie by nemali vidiet ako mama trpi a si zasluzia usmievavu a stastnu maminku. Lebo na zaciatku je to psychicke a potom to prejde do fyzickeho nasilia. A v takej rodine si deticky nezasluzia vyrastat. Ak by si chcela kludne napis , vidim ze uz sa nebudes vyjadrovat. Viem o com pisem zazila som to .
@katarinamarkova áno, ako tak okolo seba pozerám, ten "normálny priemer" vymiera, ak už nevymrel. Dnešní chlapi a chalani v mojom veku (25), koniec.. Buď absolútne polo-ženy, správaním, aj výzorom, alebo ten druhý typ a to život je párty, žiadny zmysel pre nič. Manželstvo, zodpovednosť? Ále kdeže! Prežitky! Takých, ktorí majú schopnosť správať sa normálne, postarať sa, a pritom zostať chlapmi, ktorí vedia podržať ženu , je veľmi málo. Ja osobne som tým zdesená. Baby, veď kde si ja idem hľadať muža?!? Medzi tými položenami ? 😀 😀 😀 😕 😵
@mima4
@alexandramaria nakoniec ostanu len agresivne polozeny 😀😀😀
ale cim to je ze su chlapi taki..
@alexandramaria Co je presne na nich polozenske?
@apb Keď si len tak kráčaš po meste, všímaj si dnešných chalanov. Vyčesaní ešte viac jak baby, tvária sa jak majstri sveta, obtiahnuté oblečenie.. to pre mňa proste nie je chlap a nikdy nebude.
Vsetky zeny, ktore riesia podobne problemy su hlupe a mozu si za to same... Nech to znie akokolvek hrubo a kruto, je to tak... dovolim si tvrdit, ze mam s manzelom normalny vztah - lubime sa, ale vieme sa aj rafnut, pohadat - k zivotu to patri...ale NIKDY v zivote by si nedovolil povedat mi ,že mi takú pri*ebe,že už ho serem a že som veru pi*a ..keby Ti to povedal niekto cudzi, s tym clovekom by si skoncila...tak preco dovolis/tolerujes taketo spravanie manzelovi??? 😕
@katkakovac Ludia sa nemenia, ludia sa prejavuju... uzasne vystizne...palec hore 🙂
Velmi ma mrzi, kolko obmedzenych zien ti tu napisalo prispevky so svojimi "zivotnymi mudrostami".
Len dufam, ze ti to nevezme optimizmus, ktory je podla mna v tvojom pripade namieste.
Som velmi rada, ze ste si to s partnerom vydiskutovali a povedali si veci, ktore si vedia priznat len zreli ludia. Podla mna sa na to divas spravnou optikou. Tym zenam, ktore tu zosmiesnuju argument, ze tvoj partner mal tazke detstvo, chyba zakladna predstava o ludskej psychike. Prosim, neber si ich k srdcu.
Ja mam tiez doma taku bolavu dusu (tazke detstvo), tiez som si uz vselico vypocula, ale som stastna, ze ho mam. Obe to mame tazsie, nez zeny s vyrovnanymi partnermi, ale vela nas to naucilo. Minimalne neublizovat tak, ako su schopne niektore prispievatelky s "dokonalymi manzelmi" - stavim sa, ze tie najagresivnejsie z nich si prave na tebe vybijaju nejake svoje komplexy, treba ich skor lutovat, nez sa na ne hnevat.
Pokial to slo 😀 , mala si tu na diskusii riadnu trpezlivost, mozno prave pre tvoju dobrotu nasiel tvoj partner v tebe utocisko. Verim, ze vam to vydrzi. 😵
@alexandramaria ano, viem co myslis, ale to je kvoli tomu, ze ked sa pozries na dnes baby tak kazda druha ma horsiu postavu ako tito chlapi
@mahafsoun uprimne mi ta je luto ze dokazes nie len seba ale aj ostatnych presviedcat ze je take spravanie v poriadku. Moj manzel mal detstvo uplne na hovno a ani potom sa mu zrovna ukazkovo nedarilo. Ale NIKDY by sa ku mne sni k ziadnej zene zle nespraval. Je smutne ze vy sami tychto muzov ospravedlnujete.
@bobulazelena
ano ano, lutujes ma, lebo v tvojom vnimani by mala kazda zena s manzelom, co ma psychicke problemy, balit kufre alebo rovno ho vyhodit na ulicu. A uz vobec by podla teba nemohlo byt manzelstvo s takymto clovekom stastne.
Nikto tu hrube spravanie neospravedlnuje, ani v mojom prispevku nic take nie je. Lenze zivot nie je cierno-biely, aby sme hned vynasali rozsudok. Mozno na to raz prides.

Ja ak by vznikla dajakA situácia kde viem,že by na mňa krical A mal blbe poznámky. Tak by som ho predbehla A kričala by som Hej ja viem , že som blbá sprostá lenivá A dala ešte otázku že čosi som zabudla? A začala by som ho volát Hej nO A nie menom alebo miláčik A pod. Myslím si že tam je buď iná ženská v tom alebo dajakE obchody ktoré mu nevyšli napr stávky A pod. A začala by som uvažovať kde pôjdeme preč A pod lebo si myslím že sa to bude iba stupňovať.