Som sklamaná z manžela
Zostala som z manžela sklamaná a rozčarovaná, ale to asi každý pochopil z nadpisu. Viete, myslím, že som doteraz pri manželovi stála za každých okolností a kedysi aj on pri mne, ale v poslednej dobe..................... Mám pocit, že sa niečo zmenilo. Keď zomrela moja mama a ja som mu to oznamovala telefónom a pýtala sa ho, kedy príde, tak jeho odpoveď bola: "Neviem, či budem môcť." Akoby ma oblial horúcou vodou. Potom bolo všetko fajn, pár sklamaní, ale myslím, takých normálnych ako keď máte nejaké očakávania a ono sa to tak nestane a vy si uvedomíte, že to nie je chyba nikoho, len vašich očakávaní. Pred nedávnom však nastala situácia, že sme zostali všetci v rodine chorí, myslím úplne všetci, boli sme práve na dovolenke a čo myslíte, kto musel fungovať, aj keď nevládal? Ja. Dúfala som, že sa ma pokúsi po chvíľke vymeniť, ale nie. Dúfala som, že sa nejako premôže, ale nie, musela som to byť ja a pritom mi bolo rovnako ako jemu, ešte o kúsok horšie, pretože som mala "nočnú" s deťmi, pričom samej mi bolo veľmi zle. A teraz zas. Už cez deň mi bolo zle, večer sa to zhoršilo, chytila ma zimnica bolo mi strašne, do toho aj so synom neznáme zdravotné problémy (nič vážne), manžel napriek tomu, že ma videl v akom som stave, odišiel do práce, reku,keď ti bude ráno zle, zavolaj mi, vrátim sa z práce. Len som si pomyslela, že sa mu môžem na to vy.rať, mne je zle teraz, ale nebola som schopná ničoho. Do rána som bola relatívne v pohode, som stále slabá ako mucha, zimnica, vracanie a horúčka dokážu telo vyčerpať, napriek tomu musím fungovať, som doma s dvoma deťmi a nemám veľmi na výber. Volal mi, vraj na nás myslel a tak............. Na to sa mu môžem vykašlať. Keď som ho potrebovala, nebol tu a mňa to mrzí. Chcem mu to povedať, ale chcela by som, aby to malo efekt. Nakoľko ho poznám, jeho odpoveď bude, že musel ísť do práce, kolega by sa tam nemal ako dostať a bla bla bla.................... Super zistenie, že kolega mu bol prednejší ako ja počas choroby. Neviem, kde sa podeli tie časy, keď sa o mňa staral hoci aj po nočnej, keď si kvôli mne bral voľno, aby mohol ísť so mnou k dr., keď sa kvôli mne trepal 200 km autom, aby som ja nemusela ísť vlakom................. Viem, ľudia sa menia, ale toto................. mrzí ma to, tak veľmi ma to mrzí a bolí................ neviem, či ma chápete................ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@emilia25 Asi hej, iné vysvetlenie nemám, len to, že zistil, že veľa vecí zvládnem aj bez neho. Mám poučenie do budúcna. 🙂
@neznamaznama a rozprávala si sa s ním?
@neznamaznama veru chlapa treba vzdy zapriahnut do vsetkeho.tu robi vela zien chybu ano da sa to ked su bez deti ale tym to zacina potom pridu deti a muz si mysli ze aj to zvladne.proste zena ma byt zenou tou krehkou kvetinou co potrebuje od muza pomoct a tym mu dat najavo ze ho potrebuje muz sa potom tiez citi potrebny nielen na peniaze.mi chodime vsade spolu ci do obchodu stavebnin ci vybavovanie proste vsetko riesime spolu.napusti mi vanicku ja kupem malu ja nachystam pyzama muz osprchuje chalanov ja ich striham obliekam proste vsetko spolu.ked navaris nech umyje po veceri riad ty mozes potom po zametat zem alebo nieco ine proste rozdelit si to.urobia to rychlejsie a rychlehsie moze byt tutu mutu.hahah.u nas estr napr.muz mi uspava malu ja chalanov v detskej kde vzdy s nimi zaspim haha a muz ma pride zobudit.
@neznamaznama Mne sa zdá, a to na základe toho, čo vidím aj u nás doma, sú dve veci: 1. ak niečo chcem, jasne, v krátkosti a pekne musím povedať - keď poprosím, tak to budem mať na 99%
2. keď je muž čo i len trošku napr. prechladnutý, oni to majú nastavené tak, akoby už umierali. Ak môjho zabolí čo len trošku oko- ide k očnému, ak cíti že je prechladnutý, ide k lekárovi - hoci tam bude sedieť 4 hodiny a ešte niečo si donesie navyše, to nevadí... a keď minule odišiel k očnému a ten mu povedal, že má oči v poriadku a ani nepotrebuje väčšie číslo dioptrií, dal si vyrobiť také isté, ako už má, len aby sa mu zatmavovali sklá.. Ak by ich nosil, tak to neriešim, ale okuliare vôbec nenosí, má ich pekne zabalené a sú hodené v aute, ale predsa čo keď bude svietiť slnko a on ich bude potrebovať... No že nebude, to ja viem, ale on si to nepripustí. A že ho to stojí 150€-to nevadí, zdravie má byť na 1. mieste - povie...
Takže aj keď ty budeš chorá - budeš fungovať na 98%, on keď bude chorý, tak nebude ani na 10%... a to nezmeníš 😉
zaujímavé čítanie,akých máme rozdielnych chlapov,ten môj je asi z tej lepšej sorty,aj keď je pravda,že som si ho tak trocha prevychovala,ale ak mi niečo je,stará sa o deti a aj o mňa,nemá problém zmerať malej teplotu,podať čaj,riešime aj choroby detí spolu,povozí ma po dr.,skrátka v tomto smere sa nemôžem sťažovať.Príležitostne pečiem torty,raz sa mi stalo že mi ostalo zle,upečené som ako tak mala,ale v kuchyni sodoma-gomora- a čuduj sa svete-išla som si ľahnúť a keď som prišla naspäť do kuchyne tá sa blýskala čistotou,dokonca bola dlážky vydrhnutá
moja mama vraví že chlapa treba postaviť do kaluže a presvedčiť ho o tom,že tam chcel stáť a je mu tam dobre
toho sa snažím držať a žijem s relatívne spokojnom manželstve už 15 rokov
sem tam sa preženie búrka,ale vždy to ustojíme
@neznamaznama slova nikdy nie su zbytocne. Nie je ospravedlnenie, ze si nevladala. V takychto situaciach sa treba premoct. Lebo ten chlap si to ozaj nedomysli, aj keby si cely den na zachode stravila a bolo by ti nesmierne pod psa. Chlapi su akoby z inej galaxie..
@neznamaznama chlapovi treba povedat, co chces. Necakat. Chlapi nemaju v tomto intuiciu a nevedia citat myslienky. Podla mna ho ani v zadku nepichlo, ze vam je tak zle. On vidi ciernobielo. Ak je zle, treba to povedat, ak nie, isiel do roboty. Ja mam najlepsieho muza na svete, ale naozaj by som na jeho instinkt nestavila ani cent. Nevytvarame medzi nami zbytocne trecie plochy, co sa ma povedat sa povie a basta. Jedno je fakt, ak rodina funguje ako jeden funkcny organizmus, tak clovek v niektorych veciach otupeje, preto treba sem tam povedat. ved nememu decku ani vlastna matka nerozumie. Nerob mu ziadne vycitky, ze mohol si to a to a co ked to a to, nie. Nabuduce budes vediet, ze rad pomoze, len mu to treba povedat.
Prajem skore uzdravenie 😉
Jedna dolezita vec je naucit sa komunikovat spolu promptne otvorene a narovinu...bez ohladu na to ci si super zdrava alebo iba zacinas byt chora alebo omdlievas...to ze si nevladala komunikovat v konkr. vecer vobec bol uz len negativny dopad vasej ,,beznej,, a zda sa ze zauzivanej komunikacie.je uplne jedno kde ste a ako sa citite ci ste unaveni alebo na dovolenke...skratka otvorene si treba vsetko povedat aj keby mal komin padnut..
@neznamaznama teba to mrzí, lenže vie to, že ťa to mrzí? vie, že sa mal zachovať inak???
Stratil zaujem o teba ...myslim ze za tym nieco bude ak nie mozno aj ina clovek nikdy newie ale je to casta pricina...uplne na teba kasle ...zazivala som toto iste ....az mi je doplacu led vidim ze niekto toto tiez zaziva :(...vydiskutuj si to s nim narovinu povedz mu vsetko ako to vnimas uvodis jeho reakcie ak nieco bude hrane hned to zistis a uz sa zariadis...len neži vo falosnom vztahu a nadejach .aby nebolo neskoro...velmi ti drzim palčeky ♥

No toto by mrzelo veru aj mna ale zas ja som tiez povaha co aj povie.u nas to je rozdelene vracanie som ja neni schopna utierat ani byt pri detoch to by som robila tiez s nimi.tak sa stara muz mne zas nerobi problem hnacky muz by sa povracal tak to robim zas ja.ked som mala zapal mocovych ciest teda horucky zimnicu nechal ma pospat staral sa o deti.robi to stale.nechapem ako sa clovek moze tak zmenit.jedine tym ze sa naozaj stotoznil s tym ze vsetko zvladnes preto vzdy treba toho muza zapriahnut vzdy do vsetkeho aj ked pride z prace.na dobre sa rychlo zvyka.