icon

Som stále nervózna a neviem čo s tým

terydog
19. okt 2016

Ahojte chcela by som poprosit o radu mamicky ktore s tym maju skusenosti, nie tie dokonale co maju vzdy vsetko tip top. Mam 2 male deti a jedno 12 rocne ale to byva so svojim otcom. Takze kde je problem? Som stale nervozna, vsetko aj tie najmensie veci ma dokazu vytocit.....niekedy az do nepricetna ked len kricim a zurim. 5 rocny syn je velmi zive dieta, neposedi stale vyzaduje pozornost, jediny cas kedy si od neho oddychnem je ked je v skolke, ale byva aj tak casto chory takze je viac doma nez tam. Ja som doma s malou dcerkou ale ta je zas nespave dieta. Vecer zaspi okolo 22hod a spi tak do 8 hod rana a cez den max 1 hod. aj to s niekolkymi medziuspavaniami. Tak mam pocit ze cele dni nic ine nerobim len varim, upratujem, staram sa o deti a nemam na nic ine cas. Raz za mesiac si sice idem posediet s kamoskami, a 1-2x do mesiaca idem na cely den prec z domu na nakupy ale inak mam pocit ze cele dni su uplne premarnene....od pondelka sa vzdy tesim na vikend ze bude doma manzel cely den a ja konecne nieco porobim, a budem sa venovat aj svojim veciam ale vzdy treba nieco podorabat, alebo ist na navstevu a vikend prejde ani sa nenazdam a zas len cakam na ten dalsi.
Tak by som chcela mat vsetko pekne upratane, navarene, napecene, aby na manzela cakala doma mila, usmievava a upravena manzelka ale namiesto toho ho caka zuriva furia, ktore len caka ked pride aby mu mohla odpratat deti. Uz som rozmyslala aj nad nejakymi vitaminmi alebo liekmi, lebo takato nervozna som asi len posledne 1-2roky. A mam pocit ze mi uz ani nezalezi na nicom...nechce sa mi schudnut, ani cvicit, ani zajst na kozmetiku ci ku kadernicke, ani na prechadzku. Aj ked idem s detmi musim sa premahat....ja si tadsej kuknem telku, ci net a otvorim si nieco pod zub a mam chvilku pocit kludu....kym sa zas nezobudia deti alebo nepridu zo skolky.
Tak mi prosim poradte co s tym? Ako byt dobra manzelka a matka? Dakujem

Strana
z3
mrkvicka060
Autor odpoveď zmazal
mrkvicka060
Autor odpoveď zmazal
nuska
19. okt 2016

Skús to magnézium, prípadne ja teraz beriem taký súbor vitamínov spolu s aloe vera. Volá sa to Mind Master. Je to od LR. Je to dokonca patentované. A pomáha mi to. Mne keď doma ide všetko na nervy a už nevládzem tak idem do obchodu, aj s deťmi, keď manžel nie je doma. Kým je starší v škôlke. Vykašli sa na varenie, zober malú do obchodného centra, zapni do kočíka a budeš ju mať pod kontrolou. Na obed kúp pizzu 🙂 alebo dačo hotové a malej tiež dačo hotové, také čo už môže. Raz ju nezabije keď nebude mať domáce jedlo. Prípadne choď aj so starším, nájdi reštiku v tvojom okoli kde majú detské ihrisko aby sa starší vybehal. Uvidíš, zmena v kolotoči pomôže.

lucikusik
19. okt 2016

@terydog hm, tak to je ešte fakt malá chrumka 😀 Toto je také náročné obdobie, lebo s ročným bábätkom sa ešte nedá moc diskutovať. Ten spánok - hlavne večerný sa určite zmení. Toto musíš nejako prežiť 😜 To vyhorenie je určite možné, lebo si stále v jednom kolotoči. Mne ešte pomáha, keď sa takto zacyklím, ísť s deťmi aspoň na týždeň ku rodičom. Proste nejaká zmena. Potom sa už aj teším domov 😉 A manžel ako reaguje? Rozprávali ste sa o tej nervozite? Inak moj muž mi často pripomína, keď vyšilujem z bordelu, že jediný, komu momentálny stav v našej domácnosti prekáža som ja sama, ostatným nič nechýba 😀 A fakt to je čistá pravda.
Držím Ti palce, nech nájdeš vnútorný pokoj. Skús porozmýšlať nad skutočným dôvodom tej vnútornej nervozity a to odstrániť. Keď budeš kľudná s lepšou náladou aj deti budú odrazu akési poslušnejšie a všetko pôjde akosi ľahšie.
Ak budeš mať čas, tak si kukni tento článok https://fatherscanhug.wordpress.com/2016/01/08/... Mne odtiaľ pomáha rada: rozhodnúť sa, že budem mať fantastický deň. Znie to ako psycho, ale mne to funguje. Je tam veľa pekných článkov o rodine, výchove. Také príjemné motivačné čítanie - možno na tú chvíľku kľudu na gauči pri káve. A super je, že to píše chlap - z pohľadu otca, manžela ... žiadna "supermatka" z ktorej budeš ešte viac nervózna 😜

dominika6
20. okt 2016

baby aj toto vám pomôže 😀

evittam
20. okt 2016

@timea7 Ale veď ja to plne chápem. Ako som už v mojom príspevku napísala - nečítala som všetko - a ja som reagovala na iný príspevok. 😉

mojkovia
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3