Som tehotná a manžel flirtuje v nemocnici
Ahojte, s manželom sme 12 rokov spolu, čakáme prvé naše vytúžené dieťa, pred 3 tyzdnami mal plánovanú operáciu, ktorá sa žiaľ zvrtla, trochu bojoval o život a je momentálne v tej nemocnici 3 týždne…mám pocit,ze od kedy je tam, tak to trochu medzi nami začalo stagnovať,slabá komunikácia,ani mi nepovie,ze mu chýbam a jedno s druhým… ide o to, že sa mi chválil aké tam má pekné mladé sestričky, dokonca jednej z nich si stiahol fotku do telefónu zo sociálnej siete a rozposlal to kamosom… s týmto sa mi priznal, on to berie ako srandu a poznám ho už fakt dlho… nepozastavovala som sa vôbec nad tým, ani som neziarlila…. Až dokym som sa nedopocula od tých jeho kamosov nepriamo (od ich žien), že aký je spokojný v tej nemocnici, že mu tam behajú krásne,mladučké,dokonalé ženy… ani raz mi nepovedal, že už chce ísť domov…že ho rozptyľujú,sa ešte vyjadril pred kamošmi… raz som ho počula ako sa baví s tými ženami tak, že sa len smial pri rozhovore, flirtoval…. Veľmi sa zle cítim psychicky, hormóny so mnou trieskajú, ublížilo mi to veľmi… ako by ste sa zachovali ? Mám na neho takú zlosť, že mám chut podať žiadosť o rozvod…
a ako ti má prejavovať lásku v nemocnici? Má ťa tam niekde zatiahnuť do rohu? Okrem toho je po operácii, píšeš, že bojoval o život , tak čo by si chcela? Normálne leží v nemocnici a nudí sa, či si myslíš, že súloží s každou sestričkou, čo prejde okolo? Preboha, preber sa, žena.
Ja som sestricka a iba to ti poradim. Vykasli sa na manzelove flirtovanie, to je uplne normalne srandicky. Nauc SA tie sestricky lubit a vazit si ich starostlivost.
Starali sa o tvojho manzela v jeho najhorsej zdravotnrj situation, doslova mu utierali rit, tak namiesto ziarlivosti im bud vdacna.
Teraz si Ty ta, co mi ma hovorim, ze ho lubis.
Dinamica vztahu sa meni a vyvija.
Pamätám sa ze keď môj muž bol v nemocnici co mal zlomenú nohu a operovali ho, tiež hovoril ze tam boli mlade pekne sestričky 😅 a ešte dokonca mu jedna z nich dávala kateter, potom vyberala a neriešila som to vôbec 😅
Celý váš vzťah si to tolerovala, mala ružové okuliare a myslela si si aké terno si si uchmatla 🙂 tak sa teraz nesťažuj, veď vieš aký je...
Je to oot!! Ako môže s takým mužom žiť 12 rokov?? Ty si tiež mimo keď vieš aký je. Žiadna úcta k žene, huj!
@oslo1 prosím ta netaraj,vieš koľko sestričky sú aj ***?
Ako sestrička by som takéto srandicky nikdy nerobila, k tomu ešte keď vidím,že ma ženu. Bohužiaľ...
Nevidím dôvod na skutočnú žiarlivosť, ale tvoj muž mi príde ako taký trapko. Vďačnosť za starostlivosť sa dá prejaviť aj iným spôsobom. Nechaj ho teraz tak, ty sa ukľudni a doma sa potom o všetkom porozprávajte.
@sickynickyobsadene
No neviem, 30 rokov sa pohybujem v zdravotnictve a take hviezdockovske som Este nestretla.
Radodajky najdes vsade, ale do sestriciek si hubu neutieraj.
Sestricka Tu s niekym zartuje, tehotns manzelka na to ziarli.
Ja som vzdy muzovi hovorila, ze som videla viac vtatkov ako prostitutka.
Robit z jednej hospitalizacie dramu. Dufam, ze ste vsetci pocas covidu tlieskali.
@oslo1 čiže ty poznáš všetky sestričky a za každú dáš ruku do ohňa.
@sickynickyobsadene ani ja nesuhlasim. ved to nei ej vazna situacia, robia si len srandu, je to na zlepsenie napatej atmosfery, lepsie sa tak citia. su to len reci.
navyse vacsinous estricky reaguju len neutralne, snazia sa tuto situaciu udrzat na uzde.
ja osm tiez sestra, sice nepracujem v nemcoke, ale robila som. pracujem v CSS a mnohe setry robili u nas, su v nemocke, stretavam sa s nimi, mam mnohe spoluziacky, mam kolegyne, v nemocke som mala kolegyne a za kazdu jednu yb som dala ruku do ohna. ziadna z nich nemala nikdy nic s pacientom.
netvrdim, ez sa take neico nemohlo stat, ale rpzhodne to je vlemi nizke %. este by som povedala, ze nizsie v porovnani s inymi zamestnaniami uz len z jedneho dovodu.
äpacient je stale pacient, nie ej chlap je to pacient. naucilis me sa toto oddelovat a vacsina, takmer vsetky to takto robia.
a co sa tyka mladych sestier, je tu zaujimavejsia skupina ako pacienti - lekari, tam vztahy niekedy vznikaju. no nic neobvykle, ako na inych pracoviskach.
@sickynickyobsadene
Nie, nepoznam.
Ja Len hovorim, ze koli tomu, ze Tu jeden nadrzany simar posiela fotky mladych sestriciek, neznamrna , ze sestricky su radodajky.
Autorka by chcela asi Misery, aby sa o muzs starala, najlepsie skatedu a rapavu. A neprijemnu. Aspon by nemusela ziarlit.
Nie som si istá, čo to všetko znamená- flirtovať so sestričkami (niečo sexuálne, nejaké návrhy, nevhodné poznámky?)
Lebo samo osebe, zažartovať si, vytvoriť dobrú atmosféru, ja osobne napríklad vítam. Ja mám takého jedného doktora, čo ani nie, že by žartoval priamo so mnou, ale skôr so sestričkou si tak žartujú a robí to dobrú atmosféru na uvoľnenie stresu.
Čo mi ale OK nepríde, je to posielanie fotiek. To je dosť cez čiaru.
Autorka, kľud.. Toto je častý folklór na mužských oddeleniach, robila som v nemocnici, aj na praxi sme mali radšej mužské oddelenie, práve kvôli tomu, ze tam bola sranda, vtipkovalo sa, no každý vedel, ze to je len tak, nikto nijakú dôležitosť tomu nedával. Raz sme šli so spoluziackami merať tlaky a cukor na mužskú izbu, bol tam taky dedko, fakt v ťažko stave, ale robil si srandy, ze keď také kočky mu prídu, tak sa mu tlak ihneď zdvihne. Na to mu druhý zakontroval, len aby sa vám aj dačo druhé nezdvihlo... No a rehotala sa celá izba a fakt tie tlaky aj cukre mali všetci 4 ukážkové.. 😊😊
V nemocnici je často nuda, chlapi si takto krátia čas, a absolútne nič to neznamená. Ani sestry tomu neprioisuju dôležitosť, veľakrát si len povedia, joj, ti z izby xy sú zase plní energie, majú kecy alebo niečo také a zabudnú na to v momente, ako odídu z roboty
@jaskolka Toto všetko je v poriadku, len vynášať to von, fotiť si sestričky, posielať to kamarátom a prehnane dávať najavo, ako ho tam obletuju a je mu tam dobre ... a hlavne, keď sa to môže dozvedieť jeho tehotná manželka, čo sa aj dozvedela ... mi už príde tiež cez čiaru. Bodaj by mu len dočasne preplo.
Jedna vec su nevinne poznamky so sex podtonom - aj ja si obcas zazartujem. Ale pokial uz ani jeho kamarati to nepovazuju za srandu a rozoberaju to doma s manzelkami, ktore to autorke oznamili - tu uz asi nebude vsetko s kostolnym poriadkom.
Nepocula som, necitala som, nevidela som, co robil, takze radit nejdem. Ale tiez by som si nedovolila situaciu zlahcovat - ved chlap, on moze, je to sranda. No nie, nie je to sranda, pokial to prekroci hranice.
"...tak mi hneď povie, že bože aká kosť, na toto som si zvykla ,ale tiež mi to trvalo roky kým som sa s tým dokázala stotožňovať…'
No tak teraz ti bude roky trvat kym si na to zvyknes ako matka, ze on ako otec rodiny sa bude dalej obzerat za zenami, flirtovat a hikat nad kostami. A zeny budu na neho casom pozerat ako na obstarozneho chlipnika.
@katarinaba nemyslim si, ez ked to kamarat povie doma, ze to tiez musi zakonite neico znamenat
uvediem priklad.
prisiel az nim kamarat, on zartoval sos estrickou a kamarat hovori doma. - myslel som si, ez bdue na tom horsie, bol v ohrozeni zivota, ale on zartuje so sestrickami, tak je clekom fit, to je fajn, ze ma tolko energie.
toot asi nei ej vyslvoene chlapsky slovnik,a le teda na popisanie to staci, cize ani ten kamarat to zle mysliet nemusel a zle nemusel podat. no dalej to uz bolo pochopene inak.
cize je dolezite aj to, na ktorej urvoni predavania tychto informacii doslo k skresleniu.
ako nechcem ho azastavat, mozno to bolo cez ciaru,a le teda z tychto indicii to nevieme. nic to zatial nedojkazuje.
zachytila som neico o fotka, to uz ani mne nepride ok. no zas, len ta foto nie je ok, ci cele jeho spravanie? stale nevieme konkretne spravanie.
ja akos estra by som sa fotit nedala, ale ak by som o tom nevedela, tak tazko s tym neico urobim. aj ked fakt je, ze ja uz nei som mlada 😀
@majamat preto pisem, ze nejdem radit ani sudit. Len tiez to moze byt: ten Jozo, teraz utiekol hrobarovi z lopaty a povedal, ze si teda zacne ten zivot uzivat, pretiahne kazdu, ktora mu nohy otvori a ma tam taku jednu sestricku, co by si dala povedat. Uvidim vecer po vizite, ci sa k niecomu dostaneme.
Jedna vec je zart, druha vec je plan. A uz len autorka vie co videla a pocula.
Napr. ja keby som pocula od muza tvoju vetu, tak by ma ani nenapadlo to spominat pred manzelkou toho pacienta. Ale po mojej vete by som uz asi ticho nebola.
A prosím, nerobte tu zo sestričiek štetky. To je sila toto.
Chvali sa s tym kamosom, lebo je to zaujimave a inak je tam nuda. Oni mu zrejme napisu nieco v duchu: Ty bujak, uzi si to tam, hlavne sa uzdrav, a bacha, aby ta z tych pipiek znova nekleplo.
A doma zene pobavene povedia: ej, je tam tomu Palovi dobre, pozri, ake fotky odtial posiela.
A jemu sa tento druh pozornosti a dolezitosti paci. Tak je mozne, ze aj pridava a trochu prehana, aby to znelo este lepsie, ako sa mu oplati tam lezat.
Ty sa hlavne uc odolat tomu, aby sa tvoj svet scvrkol iba na neho. Je to sice prirodzena reakcia, ak sa citime ohrozeni, ze sa sustredime na tu jednu vec a riesime ju. Ale v takychto pripadoch je to kontraproduktivne, lebo nas to nuti neustale riesit nasu autoritu a uctu, aku u partnera mame a uzatvarat sa do bubliny, ked porovnavame, ako sa chova k inym a k nam, a ako nam moze robit toto a hento.
A nas zivot ide potom uplne bokom, mysluenkami, citmi, emociami sa tocime len okolo neho. On si zije, robi si co chce a my sa svojim nastavenim sputavane ako ostnatym drotom.
Tak to predychaj, daj si melatonin (ak mozes), vyspi sa, nech nemas potom doma maleho nervacika vystresovaneho, nespaveho. A muzovi tiez s usmevom povedz, ze sa na neho uz domov tesis a nech to so zmurkanim na sestricky neprehana, lebo ho z toho moze zas klepnut.
Nemysli hned na to, ze sa tam zalubil a si v haji i s manzelstvom.
Tak ved mu napíš že aj u vás bol nejaký chrumkavý odpisovac vodomeru ze ste pokecali tak možno sa skludni ved rovnaká sranda akú si robí on 🙈
@grof_monte_christo tak je pravda, ze niekedy to chlapi už prezenu, aj keď vieme, ze medzi sebou často komunikujú takým spôsobom "5 cenovej". Môj muž takisto keď je s chlapmi v robote, tak ma úplne iný, slovník ako doma, proste chlapi...
No autorka píše, ze ho pozná, ze ma taky štýl už roky, takže zrejme to nebude niečo úplne nové, ze by ju nebodaj chcel podvádzať s dávkou sestričkou.
Inak ja som pochopila, ze on si nefotil tu sestričku, ale stiahol si jej (zrejme teda verejne dostupnú) fotku z jej sociálnej siete a tú poslal,aby sa "pochválil" ze aké kočky ho ošetrujú. Nevravím, ze je to chvályhodné, ale takisto by som to nebrala hneď ako dôkaz potenciálnej nevery, zvlášť aj takýto "srandista" je celkovo.
@majamat nefotil si ju, stiahol si jej už uverejnenú fotku zrejme na FB, dotyčná sestra o tom absolútne ani nemusí vedieť, je ľahko sa dostať k profilu, keď poznáš meno dotyčnej sestry, ved menovky sa bežne nosia. A keď ho nemá nejako zvlášť upravený ako súkromný, tak fotky stiahne a pošle hocikto hocikomu
@jaskolka To som prehliadla, že flirtovanie má v krvi a za dôvod na neveru to nepovažujem ani ja. Ale aj tak mi to z jeho strany príde prehnane, nemôžem si pomôcť, pravda je, že ja by som sa do vzťahu s takýmto človekom ani nedostala, tak ťažko si predstavujem svoje reakcie. Nehovorím, že manželka má z toho teraz robiť drámu, ale takisto má právo prejaviť svoju zraniteľnosť.
Hranice, hranice, hranice. Pises, ze uz dlho ospevuje ine zeny ored tebou a ze ti dlho trvalo, kym si si na to zvykla. Preco si si na to zvykala? Preco si on nezvykol na to, ze to nema robit? Preco si mu dala opraty vo vasom vztahu, aby on bol ten nad vecou? Toto robi vela zien, ze dava strasnu pozornost len tomu muzovi a na seba zabuda. Ono, pokial si nenastavis hranice a a
standardy na zaciatku vztahu, uz po rokoch to nezmenis. Respekt u muza sa buduje prave tymi hranicami. Tym, ze mlcis a mozno sa este s nim zasmejes na tych jeho primitivnych hlaskach, ake su ine zeny kosti, tak mu len davas zelenu, ze to moze robit.
Preháňaš. Hormóny trieskaju. Ja som bola skoro dva týždne v pôrodnici v lete a tiež píšem mužovi (aj kamoskam) že aký krásny pediater za nami chodí. S muzom sme mali z toho srandu. A teda v nemocnici si nejaké prejavy lásky tiež predstaviť neviem. Je to náročná situácia pre vás oboch. On dlho trci tam, ty tehotná sama doma. Daj čokoládu a bude dobre. A reči manželiek jeho kamosov neber až tak vážne. Na 99% percent si myslím, že si prifarbené a otrboietkovane oproti tomu čo im povedal tvoj muž
V prvom rade ma zaujima, ci si mu tieto tvoje pocity aj povedala alebo sa stazujes len tu..? Ak ano, co ti na to povedal?
Na druhej strane ja chapem, ze ta to stve...vsetko ma svoju mieru a ty si tehotna, takze o to viac sa ta tieto veci dotykaju. Ale poviem ti, ze mne by urcite vadilo, uz keby moj chlap reagoval na peknu zenu v mojej pritomnosti, ze to je ale "kost" a podobne. A to vobec nie som ziarlivy typ a praveze obaja s mojim chlapom vieme uznat, ked je zena pekna. Kolkokrat, ked niekde sme a je tam pekna zena, tak poviem, ze fest je pekna, ze? A on mi povie bud ano pekna ozaj alebo uz som videl aj krajsiu 😀. Ked sa mu nejaka zapaci, tak vidim ako sa obzrie nenapadne alebo tak. Tak ja vzdy poviem: "pekna, ze?" A zasmejeme sa obaja. Ale tak hnusne, aby predomnou vychvaloval ine zeny, je myslim si, dost cez ciaru. Ako si ten chlap moze vazit svoju zenu, ked toto pred nou rozprava a ju samu tak nepochvali? No ja by som spravila poriadky...minimalne so slovami, ze chapem, ze je tam dlho a je proste taky, ze si rad zazartuje, poflirtuje ale vsetko ma svoju mieru a on ju prekracuje. Ze ty ako tehotna nebudes pocuvat od jeho kamaratov(od ich zien), ako mu tam je dobre a ake krasne sestricky tam su a ako s nimi flirtuje. Nech ti povie, ako sa mas ty, ako tehotna, citit??? Ze cakas Vase prve vytuzene dieta a on namiesto toho, aby sa aj zaujimal o teba/o vas, sa zaujima o sestricky...

@lenkakravcova Je to neuctive aj k tým sestričkam v nemocnici. Nepopieram že existujú ženy ktorým tento typ pozornosti lichotí ale iste sa nájdu také ktorým objektifikacia v štýle Joža raza ide na nervy.