Som tehotná a nemám kde bývať
Dobrý deň som tehotná a nemám kde bývať najprv som si myslela že by som mohla byt u priatelovych rodičov ale jeho mama nejako zrazu zmenila názor a chce aby sme dali babo preč moja mama ma doma nechce nemám ani veľa veci nič ... chcem sa opýtať mohla by som ísť do toho domova pre slobodne mamičky neviem koľko sa tam platí nemáte skúsenosť ?
toto k tejto téme asi tiež patrí https://www.modrykonik.sk/forum/som-iny-clovek/mam-18-rokov-a-moja-mama-ma-nuti-ist-na-potrat/ , https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-18-rokov-a-mama-sa-mi-stale-vyhraza/
Priateľ sa snaží tvoju situáciu tiež nejako riešiť, či len pasívne čaká, čo sa bude diať?
Ty si ta 18 rocna co tu uz ma dve temy?
Ta téma tu už bola viackrát. Nuž, problémy ste si urobili poriadne navzájom, ste ešte deti, ktoré si urobili dieťa. Na jednej strane rodičov chápem, na druhej už nič nevratite, bohužiaľ, veľmi zložité to teraz bude. Bez príjmu a pomoci nebudeš mať ani ten azylak, priateľ zrejme tiež ako študent príjmy nemá. Čo ostatná rodina? Babka, dedko, možno iní príbuzni? Časom možno aj rodičia zmenia názor, vnucatko ich "zmäkci".V škole sa dá urobiť individuálny plán, aj pre teba, popritom nejaká brigáda, ale to sa týka aj priateľa, ktorý tiež by sa mal zobrat a začať brat zodpovednosť za to, čo sa, stalo. Proste ste v tom obaja....
Akx maju jedny aj druhy rodicia nazor preco vas doma nechcu? Co z toho ze ta priatel chce ale nic preto nerobi, ked nechce ukoncit skolu moze po veceroch a vijendoch brigadovat...zial mate obaja 18 a za svoje ciny ste obaja sami zodpivedni? Okrem mami nemas ziadnu rodinu?
napis kmotrickam pomozu ti dieta je dar chran si ho
http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/
Jeho rodičia dávajú všetko za vinu mne ako keby som v tom bola sama ako keby som si sama urobila dieťa na neho nič zle ale stále len na mna.. moja mama povedala že kým nepôjdem na potrat tak ani mamu nemám nie to bývanie
A teraz byvas kde?
@ndrag teraz som ešte u neho ale dnes mam odísť už
Baby ti hore postli moznosti, dufam, ze necakas, ze ti tu niekto bude posielat peniaze na ubytovanie.
@pribinak samozrejme ze potrebuje dokoncit skolu
@ndrag nie nič nečakam to je choré len som chcela pomôcť !!
A ako si to predstavuju rodicia, tvoji aj jeho? Chcu, aby si sla na potrat? A kto by ti ho zaplatil?
a obvolala si aspon tie moznosti, co ti tu pisali? Ci ako?
@thoughtfulweirdo áno chcú aby som isla na potrat ich syn potrebuje školu ... neviem kto by ho zaplatil lebo jeho mama včera po mne vrieskala že nemá peniaze aby sa starala a živila aj mna a že ona nebude nič financovať
ako sa stavia k tomu "frajer"? Teraz nemyslim, ze nechce prerusit skolu (to uplne chapem, bola by to uplne zbytocna vec), ale reaguje na rodicov a to ze ta vyhodili? Ono zase nemozes sa cudovat, ak nie su milionari, tak by museli zivit aj teba aj dieta. Si fakt v nezavidenia hodnej situacii... ste deti. Nemas podporu u nikoho (nemas babku alebo niekoho blizsieho?? ) , nepodrzi ta ani frajer (nevolajme ho partner, lebo to nie je). Obvolaj si domovy, utulky pomoc.. ale aj tam potrebujes peniaze, dieta potreje, ty potrebujes... zamysli sa dobre ako si to dalej predstavujes, bez akejkolvek pomoci. A zase ostat niekomu na krku.. nuz je to na tebe.
No, ale potrat stoji tusim okolo 300-400 (to som len v rychlosti pozrela, neviem, ci to je aktualna suma), takze ani na ten potrat nemozes len tak. Je krajsia moznost adopcie, ale to tiez neriesi tvoje byvanie. Kontaktuj poradnu Alexis, mozes aj hned teraz. Vedia poskytnut nielen psychologicku, ale aj zakladnu pravnu pomoc.
ty si tu už písala že , takže nakoniec mama zmenila nazor, priatel sa nevie postarat a matka trva na interupcii tiež lebo máš 17 /18 tak nejak
štát ti nepomôže a zákony tiež nie
Neviem ti pomôcť, resp. len to, čo už bolo napísané, alexis poradňa, kmotričky ... Ale iné som chcela. Je mi veľmi ľúto tvojej situácie a síce, že si tehotná s chalanom, ktorý je zjavne decko a absolútne nie je schopný prebrať zodpovednosť za to, čo sa stalo, jeho mamička to tam celé menežuje a ty si ostala úplne sama na všetko. Úprimne, neviem, čo by som robila na tvojom mieste. Tie ženy, čo píšu, že sex nie je len zábava, ale aj zodpovednosť, preto to nemajú robiť deti, majú pravdu, ale je to jedno, lebo už sa stalo. Najjednoduchšie pre teba by bolo, poslať ťa na potrat ... ale tu prichádza moja skúsenosť, keď moju mamu v 19 všetci posielali na potrat, keď čakala mňa. Nakoniec nešla, ale teda život si oddrela úplne celý. Ja som jej však vďačná, veľmi.
Z čoho chcete to dieťa vychovávať? Založila si tu už 3tiu tému za september, to mali ste už behom mesiaca mat dávno vymyslený nejaký plán. Nič v zlom, ale ani tvoji, ani neho rodičia vás doma nechcú, no neviem ci tam za tým nieje niečo iné.. Ja ti nechcem nakladať, máš naozaj ťažkú situáciu, ale však vidíš sama že sa neviete postarať teraz o ani o vás dvoch,resp momentálne iba o teba, čo bude robiť ked bude na svete dieťa?? Čo bude ked sa o 1-2roky rozidete a ty zostaneš bez koruny s malym dieťaťom? Aj v takom azylaku nemôžeš žiť neviem kolko rokov ak sa nemýlim, chalan nech si školu urobí neviem prečo by mal zostať bez dokončenej školy, ako matka by som to ani ja nechcela počuť! Popri škole sa dá v pohode zarobiť si na brigáde, čo sa nedohodnete že bude brigádovať a prispievať mame na domácnosť aspoň nejakých 150 nech toho mama nemá tiež veľa? Navrhli ste jej to? Či len čakáte že vas bude živiť všetkých 3? Ja sa na jednej strane matke nečudujem, sice ja ako mama by som dala život za svoje dieťa, ale vždy ked si vyrobí nejaký problém musí sa aj podieľať na jeho riešení (urobí bordel-musi ho upratať, ked sa pekne snaží sama o seba a s radosťou mu pomôžem, keď pritom hundre, alebo nervačí robí si sam... To len taký jednoduchý príklad...)
Baby sa ťa tu pýtali, či si už volala na miesto ktoré ti vyššie poradili. Tak volala si? Inak sadnúť na net a vygooglit si azylak v okolí a zavolať, trva dokonca určite kratšie ako diskutovať tu. Určite ak by aj v prvom nemali volne miesto, vedia ti poradiť možno nejaký iný kde by voľné mohlo byt.
uprimne zavolaj na tie linky čo ti tu dali a uvažuj o adopcii, pretože ty a a ani nik z tvojho okolia sa o to dieta nevie a nechce postarat
@sara07 Ked nema ani fuka, ani tie splatky nezaplati 🤔 a s cim by matka pomohla? Usiel mi kontext, komentar o jej matke som prehliadla
@jaskolka nechápeš že to dieta nik nechce a nemaju fakt nemaju prachy na vychovu že "buduci " rodičia su deti doslova čo čakaju že všetko niekto za nich vybaví, vyrieši , zaplati
však si len tu prečitaj jej odpovede, už dávno mohla najst niečo v okoli pre seba namiesto xy zakladaní diskusii čo robit ,
podla mna adopcia by bolo najlepšie riešenie
a štát nepomôže v ničom totálne
Nikto sa nemôže diviť, že sa jeho matka takto k tomu postavila. Hlavná zodpovednosť je na chalanovi a ten je špageta. A stavím sa, že ho stáááále miluješ. Máš niekoľko možností. Potrat, adopcia alebo azylák. Ak by som sa dostala do podobnej situácii, išla by som na potrat. A aj to, aby mi zaplatili aspoň polovicu.
@acrobaleno ja nielenze to.. ja by som sa v momente vykaslala na toho frajera, dostudovala, zmizla od matky a zacala si svoj zivot. Co je to za rodinu, kde nikto nikoho nepodrzi.. zo ziadnej strany. Ja keby som ostala 18r tehotna, mama by mi pomohla, moj vtedajsi frajer tiez a aj jeho rodicia. Nezostala by som na vazkach urcite. A nie je to len moja domnienka, ralne sme spolu o tom diskutovali, kedze sme spolu spavali... normlana vec. Toto je taky pubertalny - ziadny vazny vztah (Asi, lebo stale som si neprecitala, co na to ten chlap, okrem toho ze skolu neprerusi), ze by sa dokazali postarat o seba, podrzat a rodicia to schvalovali.
A k adopciam, podla mna to chce urcite povahove vlastnosti, ja si neviem ani teraz predstavit, ze by som bola v nudzi, nevedela sa o dieta postarat a dieta niekomu darovala po porode. By som skoncila na psychiatrii okamzite.... a zit s tym, ze niekde tam vonku je.. ach. No obdivujem zeny co to dokazu... o to viac, take co by to dieta chceli, len sa nevedia postarat.
@thoughtfulweirdo no dcéra ma 17 alebo 18, je tu od nej už asi 3 diskusia, sledujem to od začiatku
matka ju mala v 18
chce po nej aby šla na interupciu , mladá nechce , tak jej povedala že kym nepôjde nepozná ju
lenže mladá si postavila hlavu že všetko dá a zvládne, ako vidím nie
podla mna najschodnejšia cesta fakt adopcia , možno je už aj neskoro na interupciu lebo toto písala tak pred mesiacom
@simca06022011 To je super, že by si to tak mala, ale táto baba - ak je to pravda, to tak nemá. A ja sa tomu ani nedivím. Nie pre každého je dieťa v tomto veku "dar", či už pre tehotnú babu alebo okolie. Viem, že niekto si myslí, že to je normálny vek a aj v minulosti to bolo bežné, ale nie je to tak. Keď sa to tak vezme, je 3čka na strednej. Samozrejme, že sa dá popri tehotenstve doštudovať atď, ale to sú veľké obety a niekto sa proste nechce obetovať. A je to v poriadku, nikto ti nemôže diktovať, ako máš žiť.

A prečo ta doma nechcú? Preto ze si tehotná?