icon

Som tehotná a priateľ má psychické problémy. Ako ďalej?

konik123_
2. júl 2019

Ahojte. Musím to sem napísať a len by som potrebovala počuť Váš názor, pretože už mi naozaj začína šibať z toho, čo sa mi deje v živote.
Bola som s priateľom 8 mesiacov (ja 21, on 23) veľká láska. Otehotnela som a momentálne som v 7. mesiaci. S priateľom už 2 mesiace nie sme. Alebo aby som to presnejšie povedala píšeme si ale nestretávame sa, keďže býva ďalej.
No ale pekne po poriadku. Láska medzi nami bola aj stále je. Avšak od začiatku vzťahu, bol agresívnejší a ten typ človeka, ktorý musí mať vždy pravdu. Ja som bola taká, že som si rada povedala svoj názor, a preto sme sa na začiatku vzťahu aj veľmi hádali. Nakoniec som však ustúpila, dala som mu vždy za pravdu, počúvala som ho na slovo ako psík, obskakovala som ho. Nejako mi to nevadilo, zvykla som si byť v takom vzťahu, ako vyvolávať konflikty a potom lietali veci okolo.
Keď sme sa dozvedeli, že budeme mať bábätko, ja som sa veľmi tešila. On ma zo začiatku posielal na potrat ale nakoniec sa tešil aj on. Teda tešil ako tešil. Tvrdil, že sa teší ale nechcel ísť so mnou ani do detského oddelenia v obchode, lebo on sa hanbí a pod.. Ale potom neskôr už aj kamarátom povedal a tak som myslela, že všetko bude ok.
Zabudla som povedať, že som bývala u neho, kde bývala aj jeho mama. Jeho mama sa na jednej strane veľmi tešila na malé a na druhej strane obidvaja fajčili vnútri, priateľ dokonca aj v jeho izbe. Viac krát som ho na to upozornila, ale nič sa nezmenilo.
Takisto priateľ bol 8 mesiacov doma na maródke, kvôli stresu a ja som chodila do roboty na bicykli 5km tam a 5km naspat tehotna. A ked som chcela ist autobusom, tak mi povedal, ze su to len vyhodene peniaze..
Pred 2 mesiacmi sme išli na víkend k mojim rodičom. Prvý deň bolo všetko fajn, druhý deň boli naši ráno v kostole a jemu z ničoho nič preplo a začal si baliť veci, že ide domov a ja tu mám zostať. A on je typ človeka za ktorým musím utekať, lebo ináč by sa na mňa urazil, že sa o neho nezaujímam. Doteraz sa hanbím, že toto museli nejakí susedia vidieť. Nakoniec samozrejme nikam neišiel, čo som vedela hneď, že nepojde. Poobede sme išli na nákupy aj s mojou maminou a bratom. Ja som chodila po obchodoch s maminou a on s bratom sa išli najesť a také "chlapské" veci. Normálne mi to je až trápne napísať, ale taká je pravda. Ani nie za hodinu mi volá brat, že priateľovi je zle, leží na parkovisku na zemi bez trička.. potom uteká okolo nákupného centra bez trička. Hneď som vedela, čo sa deje keďže toto som s ním už zažila- panický záchvat. Snažila som sa ho ukludnit tym, ze mu nic nie je. Nakoniec sme aj tak museli volat sanitku. Ja ho za toto neodsudzujem, ale dufam ze si viete predstavit ake to je pre mna tazke, ked som tehotna a on zacne toto robit.
Čo nasledovalo potom bolo, že celý čas volal s jeho mamou, pretože ja som vraj pri ňom nestála, ale to, že som ho tehotná naháňala okolo nákupného centra už nikto nevidí😭. V noci volal s mamou 3 hodiny, aby mohol zaspať. Celú cestu domov s ňou telefonoval.. vôbec sme spolu nekomunikovali.
Nasledujúci týždeň bolo všetko zlé.. on tvrdí, že ja som nestála týždeň potom na jeho strane, čo je asi aj pravda. Ale pravda je aj taká, že ja ako tehotná potrebujem oporu v chlapovi! A nie vidieť hk každých 5 minút ako sa chytá za srdce, meria si tep.. jednoducho ma to všetko vyčerpalo. A ja veŕím, že aj jeho. Nehádali sme sa ale. Až na jedno ráno, normálne sme sa vedľa seba zobudili, všetko bolo v poriadku. Priateľ niekedy rozpráva zo spánku a ja som si z toho spravila srandu, ale normálne ako kedykoľvek predtým a obaja sme sa vtedy na tom zasmiali. Tentokrat sa však veľmi nahneval a chytil ma pod krkom a videla som tú nenávist v jeho očiach. Asi aj kvôli tomu celému týždňu.. povedala som mu, že toto trochu prehnal a on mi na to povedal, ked som to prehnal tak vypadni a zacal mi vyhadzovat veci zo skrine. Potom isiel s mamou k lekarovi a ja som strasne plakala. Volala som bratovi a nakoniec som sa zbalila a bez jedineho slova odisla. Zablokovala som si vsetko v telefone, aby ma nemohli kontaktovat. Asi to nebolo najlepsie rozhodnutie, no v tej chvili som nevedela co mam robit..
Potom sme samozrejme začali spolu komunikovať. Raz tvrdí, že ma miluje, potom ma zase nenávidí.
Tvrdí, že som ho opustila keď on bol na tom najhoršie s jeho stresom. Nemôže vidieť ako mi rastie brucho a pôrod. Naozaj neviem, či to myslí vážne alebo nie.. Vraj som ho s tým, že som odišla strašne zničila, schudol 5 kíl, nemôže vychádzať z domu kvôli panickým záchvatom.. za všetko môžem ja😔 a toto mi píše každý deň a už ja sama mám z toho stres, lebo sa začínam za všetko obviňovať..
Len by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte, lebo ja sa cítim ako najhorší človek na svete. A znesiem aj zlé komentáre.
Len by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte, lebo ja sa cítim ako najhorší človek na svete. A znesiem aj zlé komentáre.

evica01
2. júl 2019

Uplne na toho pana zabudni. Odteraz je to pre teba cudzi clovek.
Nedaj sa obmakcit slovami, ze ukaz mi malu ved som jej otec a pod. Nie, pane, prepacte! Dovidenia!
Hruba ciara.
Zeny maju deti aj s inymi debilmi. Nie si prva ani posledna co ostane s babatkom bez jeho otca. Nakoniec ved je to teraz akosi moderne 😁😊
Nevyznam sa v tom, ze co je pre dieta dobre.. ci ho udat ako otca alebo nie. Nemyslim teraz co sa tyka financii.. Tie ti nemusi dat aj ked bude uvedeny. Navyse mas super partiu okolo seba, ktora ta podporuje.
Neboj nic. Stavaju sa aj horsie veci. Teraz sa sustred na seba. S maminou si dajte rano kafe, s braskom poobede zmrzka.. A ked sa malinka narodi tak vam bude taaaak dobre. Klud. Drzim ti palce ❤

whatever1
2. júl 2019

@konik123_ ked ta dokazal chytit pod krk a este tehotnu, nechci vediet co by spravil s babatkom keby napr plakalo celu noc. Nezvlada stres, je agresivny, sibe mu, hadam nechces aby tvoje dieta vyrastalo v takychto podmienkach.

tykat
2. júl 2019

@konik123_ ...psychicky chory clovek, mal by sa liecit...len sa modli aby to nezdedilo decko...usla by som tak daleko ako by sa dalo a prerusila vsetky kontakty, neuviedla by som ho ani do rodneho listu...lebo s tymto typkom si este mozes "uzit vela zabavy" ty aj tvoje dieta.

konik123_
autor
2. júl 2019

@evica01
@whatever1
@tykat
Ďakujem Vám za komentáre.
Naši mi radia, aby som ho do rodného listu neuviedla, a tiež si myslím, že to je asi najlepšie.

juliet86
2. júl 2019

@konik123_ no stavias sa k tonu dobre. ale nenechaj sa nim vyklat. mas sedce ked si odisla. tehotnu ta chytil pod krk??? to akoze bie je akceptovatelne. on by akceptoval ked by si dcera nasla partnera co ju tehotnu chyti pod krk? precitaj si stranku pomocobetiam.sk pomoc obetiam nasilia. aj psychicke nasilie je nasilie. mozno by sa hodilo tebe samej navstivit psychologa nech sit o utrasies v hlave. vela stastia

11mirka22
2. júl 2019

@konik123_ súhlasím s tvojimi rodičmi, neuvadzaj ho do rodného listu, lebo pár neistych eur mesačne vo forme výživného ti nestojí za to, aby ti dokonca života zasahoval do života. Nedaj sa nijako obmakcit jeho rečami! Aj bez neho si teraz v zložitej situácii. Ak by sa v budúcnosti stal zázrak a on by sa "vyliečil" a dospel, môže uznať otcovstvo dodatočne. Ale pochybujem že sa tak stane. Ako otec by mal právo na dieťa, zobrať ho k sebe, no bála by som sa na tvojom mieste....

monicka144
2. júl 2019

Keď ho neuvedieš do rodného listu tak to bude to najlepšie čo urobíš. Pretože aspoň nebude môcť si nárokovať. Nebude ti komplikovať život, budeš si môcť urobiť ako budeš chcieť.
Viem, že asi teraz je to pre teba všetko ťažké, ale to sa poddá.

oli18
2. júl 2019

To, že on je 8 mesiacov na PN a robí to, čo si napísala, svedčí o jeho duševnej chorobe. Možno ju má aj diagnostikovanú, ak je tak dlho PN. A tebe povedali, že maróduje kvôli stresu? To je čo za diagnóza? Čudujem sa jeho matke, že mu takto oficiálne dovolila vzťah, veď ona má o jeho chorobe najlepšie informácie. Tento človek nie je vhodný na partnerstvo do tej doby, kým nebude jeho choroba pod kontrolou. @konik123_

virbonus
2. júl 2019

@konik123_ Ženy ti tu dobre radia. Prerušiť všetky kontakty a utekať čo najďalej. Muž, ktorý chytí pod krk tehotnú ženu si nezaslúži odpustenie. Je to psychopat. Je mi to veľmi ľúto, ale verím, že to zvládneš! Sústreď sa na to, že budeš maminka a užívaj si to obdobie. Dieťatko cíti tvoje emócie, tak buď silná. Hlavu hore, teraz to je možno ťažké, ale bude to dobré, uvidíš. 🙂

lavender273
2. júl 2019

Ako dufam ze to je vtip. Od takeho cloveka utekat a utekat. Nieco mi vravi ze ten ti este bude robit problemy.
To co za vychovu dostal ? 🙄

anjelaa
2. júl 2019

@konik123_ držím Ti palce, máš úžasných rozumných rodičov, je skvelé, že sú Ti oporou a dávajú Ti veľmi cenné rady. Bohužiaľ, ako píšu aj ostatní, podľa popisu si mala do činenia s duševne chorým človekom. Ani ja by som ho nazapísala do RL, tým sa mnoho vecí uľahčí a život Tvojho dieťatka bude chránený. Držte sa! ❤

elisskah
2. júl 2019

No, neuveď ho do rodného listu, zablokuj ho, zabudni. Mala si veľkú smolu, že práve s takým psychopatom si sa dala dohromady. Mohol by niekedy vážne ublížiť tebe ale hlavne tomu bábätku, keď mu prepne napríklad z jej plaču a podobne. Keď porodíš, zistíš, že tvoje dieťatko je láska na celý život. S ním príde aj tvoj strach. Ono si nezaslúži takého otca, ubližovala by si vlastnému dieťaťu, keby si dovolila, aby vyrastalo pri ňom.

jana_eyre_2
2. júl 2019

gratulujem, ze si sa tak rychlo rozhodla a zbavila si sa totalneho psychopata.. zelam tebe a babatku vela zdravia a stastia v buducom zivote..

nada89
2. júl 2019

Najlepšie urobíš keď bude mať dieťa tvoje priezvisko, ak ho nahodou chceš zapísať ako otca, ( čo by som ho ja v žiadnom prípade nenapísala ) tak priezvisko mu daj aj tak svoje, potom budeš veľmi ľutovať, si mladá a podla toho co pises aj dosť naivná.. viac s ním nebuď, ani neuvažuj do budúcna nad takým otcom pre svoje dieťa..

romiada
2. júl 2019

@konik123_ pozitivne je že "Tvoj priateľ" byva ďalej. Keby to bolo na'druhom konci republiky, myslim že to by bolo najvhodnejšie. Hlavne keď ho odstaviš, zablokuješ a bude si hľadať cestu k Tebe a babatku. Drž si ho od tela. A ppamätaj si že on si Ta nenašiel ako Lasku ale ako Obeť. Ako obeť na znašanie jeho poruchy, psychotickych vystupov.... dufam ze si si aspon vdaka prispevkom od ludi na'MK uvedomila že si sa vrhla'do naručia psych.choremu jedincovi. Prosim, neurob to svojej dcere. Ona bude velmi malinka na to aby sa vedela braniť a ujsť. Ty to urobiť možeš...aj s malou v náručí. Tak že uvedieš do rod.listu Otec: neznamy. Ver svojim rodičom....aj ženam ktore Ti tu poradili myslim na 100% vsetky ze mas utiect, zavrhnut toho nevyzreteho psychoša. Vychovavaj Svoje dieta, o hento nepodarene dospele decko nech sa postara este jeho matka aj 10 hodinovymi telefonatmi trebars.

barbellka
3. júl 2019

@konik123_ aj ja suhlasil s tvojimi rodicmi. Kedze je na PN dostanes mozno 30 ecok a uprimne stoji ti to za to, aby si musela prezivat taketo stresy? Myslim, ze nie. Musela by si s nim byt v kontakte, co by ta len viac deptalo a tvoje babo to iste. Uprimne. Dala by si ju samu k nemu bez teba? Ja teda nie, a vlastne nedala by som ani keby som tam bola. Osobne si nyslim ze pre teba by bolo najlepsie - hruba ciara za vsetkym, ber to tak ze ti to dalo lasku na cely zivot v podobe dietata ale tym to zacina a konci. Drzim palce

sixas
3. júl 2019

@konik123_ ja sa ti čudujem, že si neodišla skor

aknelem
3. júl 2019

Ja si myslím že je fakt hrôza že si sním otehotnela a rozhodne sa k nemu nikdy nevracaj. Podľa toho popisu vyzeráte obaja ako veľmi nevyzretí, ty určite dospeješ pri dieťati ale naozaj od neho ruky preč...

dadulkaf
3. júl 2019

@konik123_ napíšem ti ako to vidím ja z mojej strany. Myslím si, že samej s dieťaťom ti bude lepšie. Nebude to ľahké, ale určite lepšie tako s otcom tvojho dieťaťa. Jednak je silne naviazaný na matku, čo bude vždy stáť medzi vami a jednak jeho psychická porucha, kvôli ktorej by to raz mohlo skončiť tragicky ( buď s tebou alebo nedaj bože s dieťatkom). Nikdy nevieš, čo sa v jeho hlave udeje. Sama vidíš, čo robí, ako sa chová, jeho náladovosť, občas aj krutosť. Už to, že sa neovládol a chytil ťa pod krk by ťa mali dostatočne odradiť. Ak by si s ním ostala mala by si to ťažké. Hlavne psychicky. To akoby si mala doma dve deti. S tým dieťatkom budeš mať minimálne dva roky dosť perný denný program a starať sa ešte aj o takéhoto chlapa. No neviem. Radšej bez neho ako s ním. Si ešte mladučká, časom určite stretneš muža, ktorý sa postará o teba i tvoje dieťatko a bude mať rád vás oboch. Otec tvojho dieťaťa je sám ešte dieťa, nezodpovedný (keď dieťa nechcel mal sa správať zodpovedne, aby by si neotehotnela), je nesamostatný, egoistický, pokrytecký. Je na tebe ako sa rozhodneš, ale zváž všetko, čo sme ti napísali. Prajem ti zdravé dieťatko a aby si sa správne rozhodla.

konik123_
autor
4. júl 2019

Ďakujem za každý komentár, naozaj si to veľmi vážim a pomáha mi to. Pretože niekedy, aj keď si uvedomujem všetky fakty, to je ťažké zvládať. Ale treba zostať len silnou, hlavne pre malinkú 😊

katkabg
4. júl 2019

No mojaaaaa ty bud rada ze si odisla!!!!!Boa sak raz mu prdne v bedni a ta odlifruje ako psa 😕😕 a to este aj dieta budes mat.....teda bych sa bala s takymto individom a maminkinym maznacikom zit

sasa1310
4. júl 2019

@konik123_ spravila si si peklo zo života. Jeho sa nikdy nezbavíš, ani keď budeš od neho na druhej polky republiky. Manipulátor. Ešte ti nezačal vypisovať, že keď sa nevrátiš, tak si niečo urobí? Lebo aj to bude.

2helka20
4. júl 2019

toto je presne opis môjho bývalého švagra...dokonalý... a bohužiaľ aj dokonalý opis mojej sestry v tvojom prevedení. Utekaj. Zruš kontakt úplne. Ideálne ho nezapísať ani ako otca (čo asi neurobíš a ja aj chápem prečo) môj exšvagor moju sestru totálne psychicky zničil, boli manželia, mali deti... uňho to celé vygradovalo nielen do psychického ale aj fyzického týrania, videli to deti... Momentálne exšvagor popudzuje deri proti sestre, stale sú tam boje, no celé zle. Utekaj, si mladučká, určite nájdeš skvelého otca pre svoje dieťatko, lebo bio otec to nebude. Prajem veľa síl.

nini1010
4. júl 2019

Je to psychiatricky pacient podla mna.Ze si s nim otehotnela ok,ved to sa stava,ale preco s takym sibnutym clovekom ostavas to naozaj uz nechapem.Ako ho mozes lubit to tiez nechapem.Ty sa len modli aby toto nepodedilo tvoje dieta,lebonje tu naozaj velka sanca na to a nikdy sa k nemu nevracaj.Ak to spravis tak si cisty zufalec a nie je ti pomoci.

bozenkad27
4. júl 2019

@konik123_ nohy na plecia a utekaj co ti nohy stačia.. Neznic si život s debilom...

12marec
4. júl 2019

Nikdy sa neobvinuj. On je psychopat. Pstri na psychiatriu a musi brat lieky. Co ked ti vyhodi dieta von oknom a bude po tebe hulakat ze si ho neukludnila???ty budes mat pokazeny zivot...

nini1010
4. júl 2019

@konik123_ Maju pravdu,neuved ho do rodneho listu.Tento clovek znici teba a cez teba aj psychiku tvojej dcery.

fedka333
4. júl 2019

Utekaj utekaj utekaj!!!!!! Nikdy sa nezmení budeš sa trápiť ak sa k nemu vrátiš nebudeš zvládať výchovu bábätka budeš myslou inde skončis na liekoch ak máš oporu v rodine chod tým smerom... Nebudeš prvá ani posledná slobodná matka píšem z vlastnej skúsenosti s takým človekom neostávaj!!! On potrebuje psychiatrické liečenie vzhľadom na to co píšeš aj keď verím že nikdy si to neprizná lebo vždy je ta zla žena...

ivanka12311
4. júl 2019

Moja buď rada že si od takého chuja (to som ešte pekne napisala)odišla...ani sa neotacaj nekontaktuj ho...uvidis príde lepší ktorý si teba aj bábätko bude vážiť a nadovšetko milovať 🙂 si predstav že by si v takom prostredí snim mala vychovávať bábätko?on zrejme trpí fakt nejakými psychickými poruchami aspoň z toho čo píšeš to normálne nie je🤔 a mne by zbalil veci len raz viac by som sa snim do reči nedávala tobôž nie keď sa hanbí za tehotenstvo...no a trtkat to sa nehanbil?hrdina!...nechcela by som byť jeho partnerka alebo žena lebo to už dávno by som bola šťaaaastná vdova 😃

lucibr
4. júl 2019

Nezvyknem pisat komenty,ale toto mi nedalo..
Od takehoto cloveka co najdalej,len by ste sa trapili cely zivot.Jedna vec su jeho psychicke problemy,ktore by si samozrejme mal co najskor vyriesit, a druha vec to jeho spravanie k vam..chlap sa predsa nemoze takto spravat k zene a uz vobec nie k tehotnej...Si pomyslite aky by ste mali zivot aj s babatkom pri takom cloveku..hroznyyy..takze zabudnut na neho a tesit sa na drobceka co vo vas rastie,ved predsa isto vam vasa mamka aj brat pomozu 😊😉