icon

Som tehotná, ale s prsteňom sa ešte nerozhýbal

anetkaaa111
21. feb 2023

Ahojte 😊 potrebujem sa s vami trochu poradiť, síce ja túto vec aj tak moc neovplyvním ale chcem aspoň upokojenie že v tom niesom sama. S priateľom čakáme dieťa, som akurát v 6tom mesiaci. Otehotnela som dosť skoro, asi po 4 mesiacoch čo sme boli spolu. V máji budeme spolu rok. Viem že sme spolu krátko, ale aspoň za ten prsteň by som bola rada a bola by som si istejšia, keďže čakáme spolu to dieťa. Už sme sa o tom aj pár krát rozprávali že keď bude mať maly rok, tak by mohla byť svadba. Všetci aj dosť nato tlačili, že by sa patrilo keď som tehotná. On sa však do toho nehrnie a tvrdí že to je len papier. Síce mi pár krát spomenul že prsteň by mi už mohol dať, dokonca aj jeho mama mi hovorila že jej to spomínal že nad tým premýšľal a žeby to mohol urobiť, ale zatiaľ stále čakám a som z toho taká nesvoja.

zushorvath
21. feb 2023

@anetkaaa111 a taktiez jedna kamaratka (skor znama) sa dala dokopy s jednym chlapom… po ani nie roku chodenia otehotnela. Dnes maju stvormesacnu dcerku s priezviskom po nom, byvaju u jeho rodicov. On kupil kamion, zacal na nom jazdit a uz ani nie je pri nich. Jazdi si hore dole.. a to “sluboval” svadbu ked este len cakali dietatko v zaciatku tehotenstva. Tie sluby o svadbe su take.. detinske. Ved ak to chlap citi vazne tak to proste urobi a hotovo.
Ako si zena zariadi, tak ma.
Preto este raz, ponechaj dietatku tvoje priezvisko 🙂.

stanka2612
21. feb 2023

Ja, keď som otehotnela, tak som v štvrtom mesiaci povedala vtedy partnerovi, že ak sa nevezmeme, kým sa narodí dieťa, tak sa bude volať po mne. Rovno mi povedal,že nech skočím na úrad a vybavím termín 🤣🤣🤣 o dva týždne sme sa brali v úzkom rodinnom kruhu (len rodičia a súrodenci) a potom neskôr sme urobili veľkú párty vo vinárstve pre kamošov 😁 skús aj ty mu takto povedať 🤪 (no my sme pred tým boli spolu 7 rokov 😁 )

1stella1
21. feb 2023

@anetkaaa111 ja by som na tvojom mieste dala babatku priezvisko po sebe s tym,ze ked sa vezmete , tak ho zmenis aj sebe,aj dietatku.

sissy27
21. feb 2023

@anetkaaa111 predpokladam, ze po 4 mesiacoch nechcel ani dieta, no ale to sa mu akosi vymklo spod kontroly, takze pochybujem, ze tuzi po svadbe a to zatial pod kontrolou ma…

anetkaaa111
autor
21. feb 2023

@stanka2612 Jooj to ti závidím že sa to takto u vás vyriešilo, ja keby som nebola vtedy sprostá a poviem mu to hneď takto na prvý krát, tak možno som natom tak isto, len som mala fakt vtedy iné starosti a bola som rada že ako tak žijem 🤣 tak mi bola nejaká svadba fakt jedno. A teraz ako to ľutujem, no skúsim sa s nim o tom nejako porozprávať, hlavne že ohľadom toho priezviska by to bolo rozumne a uvidím čo mi povie

cacianka
21. feb 2023

@marianarem máš pravdu, všetko čo ženatí + upratané, navarené, oprate, vyžehlené , ...

lamonita
21. feb 2023

Otec mojej dcéry podľa mňa dodnes nevie prekusnut ze sa volame inak ako on... holt... smola🥂🥂🥂 nedala som jeho priezvisko

anetkaaa111
autor
21. feb 2023

@sissy27 no myslím si že to dieťa aj chcel, keďže si to tak neustriehol s tým strážením a nebolo to zase že fakt sa prihodilo, ale on vedel o tom, že čosi do mňa išlo, len si myslel že sa to asi nepodarí tak skoro, ale zase úplne proti nebol keďže si to nestražil a sám spomínal žeby si dieťa so mnou predstaviť vedel aj po takom krátkom čase.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
ankare
21. feb 2023

@anetkaaa111 prečo si tak rýchlo otehotnela? Viem, toto je už zbytočne teraz riešiť. Nevynucuj si svadbu nasilu. Asi to s Tebou neberie až tak vážne. Držím palce!

stanka2612
21. feb 2023

@anetkaaa111 neboj, tiez som grcala prvú ligu a bola na PN kvôli hroziacemu potratu. A aj tak som to povedala 🤣
Verím, že to u vás časom skončí k obojstrannej spokojnosti ❤️

janulka155
21. feb 2023

@anetkaaa111 kľudne mi nápis aj súkromnú správu ak chceš 😁 určite jeho priezvisko 😁 snáď niekedy budem mat s nimi spoločne 😂😂😂

ankare
21. feb 2023

A dieťatku daj svoje priezvisko. Ja by som to takto riešila, keby som slobodná.

aylinn
21. feb 2023

Ja som tiež presne otehotnela po 4 mesiacoch čo sme sa poznali. Nešla som na potrat lebo bol úžasný dokonalý obetavý muž. Už v šiestom mesiaci tehotenstva som ušla 🥲 ale vrátila som sa , požiadal ma o ruku keď už bol maly na svete , a ajtak sme sa rozišli keď mal maly rok a pol. Takže na prsteň aj svadbu kašli, kým si neskúsite život aj ako rodičia a keď prídu NÁHODOU nezhody hádky po porode, nechuť na sex, frustrácia.
Až vtedy sa zvyknú ukázať.
Ale teda verím že to nebude tvoj prípad, držím palce.

hederamonstera
21. feb 2023

Ja len doplnim, aby si sa ani nenechala ukecat v style “ze mas dat priezvisko po nom, vsak on si ta coskoro vezme, naco to komplikovat”
Inak dieta vie nastrbit aj dlhorocne stabilne a velmi dobre vztahy. Teraz moze byt pan dokonaly (ktory chlap ale na zaciatku nie je?) ale az potom zistite obaja, co ste zac. Drzim palce

aneta129
21. feb 2023

@anetkaaa111 to su hormóny, nerieš 😄😄😄 ja som bola zasnúbená, a ked som. Čakala malu som tiež na neho tlačila so svadbou a ked sa narodila mala, bola som rada, ze som 😄😄😄 vzali sme po 2r od toho co som na neho tlacila s tým 😄😄😄 😄😄😄 ale potom, ked sa narodila mala som ani necekla nic o svadbe.... navrhol to on a mne sa vôbec ale vôbec vydávať nechcelo.... Nakoniec sme to za 6 týždne zbuchali a uz sme rok svoji 🤗

panelacikova
21. feb 2023

@anetkaaa111 súhlasím so ženami, že kým nebudete svoji, priezvisko daj po sebe. ja som urobila tú istú chybu (v čase narodenia dcéry som to nemala naštudované a na úrade ma pani priviedla do omylu, keď mi ona povedala, že ak chcem mať náhodou v budúcnosti odklepnuté výživné, musí mať otcovo priezvisko)... no bohužiaľ. ani mi nenapadlo vtedy tej úradníčke neveriť, asi sama bola z toho hlúpa a nevedomá + s otcom dieťaťa som vtedy normálne fungovala a žila, tak som v tom nevidela problém. po rozchode som v tom už problém videla. a veľmi mi to vadilo. našťastie, dcéra má už 13, rastie a už je to jednoduchšie. síce mi to stále vadí (u lekárov napríklad), ale tak už nejak prežijem 😀 v každom prípade zmeniť to viete po sobáši. žiaden problém. som názoru, že áno, priezvisko po ňom môže ovplyvniť to, že priateľ sa so sobášom ponáhľať ani nebude. a nevýhody nezosobášeného páru ti asi nemusím vypisovať, je toho plný koník 🙂

anetkaaa111
autor
21. feb 2023

@aneta129 hej to máš pravdu že hormóny robia fakt svoje teraz, sama sa niekedy čudujem či som to vôbec ja, taká uplakaná, žiarlivá, som nikdy nebola 🤣 asi fakt keď tomu necháme voľný priebeh tak sa to samo vyrieši. Netreba na nič tlačiť, lebo potom to býva ešte horšie. A ty si to priezvisko ako riešila ? Tiež si nechávala svoje ?

lyci
21. feb 2023

@anetkaaa111 ja sice prsten mam, svadbu nie. maly mal teraz 3 roky a priezvisko ma po otcovi, ale za 3 roky nebol ani jediny problem. nikto nikdy sa ma na rozdielne priezvisko nepytal, ani nemal absolutne ziadnu poznamku, ani krivo nepozeral, ani u lekarov, ani na uradoch, ani v skolke. to je taka lacna vyhovorka. pohybujeme sa aj vo velkom aj v malom meste. a poznam aj pary so starsimi detmi, kde sa nezobrali a matka ma ine priezvisko a tiez nikdy s tym nemali ziadny problem
problem moze byt az ked sa rozidete, tak na zmenu priezviska treba suhlas oboch

anetkaaa111
autor
21. feb 2023

@stanka2612 tak to si bola silná žena a máš obdiv že si to takto dobre vyriešila vtedy 👏💪 verím že ja to doriešim nejako teraz a keď nie čas ukáže 😊 ďakujem krásne za pomoc a nech sa darí ❤️

aneta129
21. feb 2023

@anetkaaa111 ked sa narodí male uvidíš, prejde to.... Ja som tiež na môjho predtým žiarila, teraz? Aj keby 3 dni neprišiel domov 😄😄😄 hovorím, kľudne si nájdi frajerku 😄😄😄 síce ešte stále dojčím, to sú tiež hormóny ešte 😄😄😄 no uvidíš, kúpi ti, ked to budeš najmenej čakať.
Dieťa je viac ako prsteň, ver mi... 😉

anetkaaa111
autor
21. feb 2023

@aneta129 máš pravdu, ďakujem krásne za ukľudnenie ❤️

anetkaaa111
autor
21. feb 2023

@lyci ja si tiež myslím že aj tak som matka ja a to priezvisko tam až takú dôležitú rolu nehrá, takže nejdem asi vymýšľať, ešte by som ho možno viacej zneistila a ten prsteň by už neprišiel nikdy 🤣

lyci
21. feb 2023

@anetkaaa111 ja si tiez myslim, ze nedat priezvisko po otcovi je skor take spekulativne , ze si si muzom nie ista a vysiela to k muzovi negativny signal. ja som zo zaciatku nosila v penazenke aj kopiu maleho rodneho listu kvoli tomu priezvisku, ale fakt to nikto nikdy neriesil

gladys_07
21. feb 2023

Ja by som tiez nedavala priezvisko po nom. Povedz mu ze tvoje dieta bude mat rovnake priezvisko ako ty, a je na nom ake to bude. Nechcela by som byt taky “vydedenec”, muz a dieta sa volaju rovnako, inak ako ja.

Preco by sa malo dieta volat automaticky po nom? Lebo je chlap? Tak nech sa pochlapi a urobi z matky dietata svoju manzelku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anetkaaa111
autor
21. feb 2023

@elizabet173 neviem no je to take diskutabilné, na jednej strane to je pravda, že je to taká podpasovka dať priezvisko zrazu po mne a na druhej strane keď má miluje, čakáme spolu dieťa, prečo sa nevie odhodlať natu svadbu alebo teda aspoň prsteň ? Možno sa len boji ako budeme spolu vychádzať pri výchove dieťaťa, boji sa, že všetku svoju pozornosť budem venovať dieťaťu a na muža úplne zabudnem, tak možno preto si dáva teraz načas s tým.

konikkon
21. feb 2023

@lyci no ja by som si rozhodne nebola istá chlapom, ktorý ma v 6. mesiaci ani len o ruku nepožiadal. A postarala by som sa o to, aby mu bolo jasné, že nim nie som si ista. Tiež by mi bolo jedno, aký signál to k nemu vysiela. Pre mňa toto nie sú chlapi, ale zbabelci a v živote by som o takého ani nezakopla. Nevidím nič zle na tom, ak matka chce dať svojmu vlastnému dieťaťu meno, aké má ona. Autorka si len vymýšľa ospravedlnenia a hľadá výhovorky. Ale ten chlap ju proste nechce. Ak by ju chcel, vyzeralo by to úplne inak a nemusela by v 6. mesiaci toto riešiť na koňovi. Bola by vydatá, minimálne zasnúbená.

Ženy, ženy... Prečo si sebou necháte takto zametať?

abbey1
21. feb 2023

@anetkaaa111 Toto si veci, ktoré si treba vo vzťahu vyjasniť aspoň ako tak vopred a samozrejme neotehotniet, keď sa 2 ledva poznajú.
Nie je problém žiť vo vzťahu bez manželstva, keď to tak vyhovuje obom.
Problém nastáva, ak majú každý iné očakávania.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal