icon

Som tehotná, no partner nechce deti. Čo robiť?

eva98
23. feb 2024

Ahojte , mam 30 rokov a z partnerom sme spolu 4 roky , vždy to klapalo proste všetko super . Pred pár dňami som zistila že som tehotná a on mi povedal že deti nikdy nechce a že buď si to dám zobrať alebo sme spolu skončili , odvtedy sa somnou nebaví a úplne ako keby to bol iný človek ktorého som doteraz nepoznala , on to myslí fakt vážne a ja som úplne v pi...

Strana
z2
zorkahorka
24. feb 2024

Bud rada. Nikdy by to nefungovalo. Ty dieta chces, on nie. Je vyriesene. Ty ho mas, on nie.
A co ty vies, ked sa narodi, mozno sa ten blbec obrodi. Aj take pripady byvaju.
Ale neostavala by som s nim! Vyhadzuje ta, tak sup prec

sheila121
Odpoveď bola odstránená
daniela1911
24. feb 2024

Podľa mňa máš len dve možnosti. Potrat a úplný rozchod alebo budeš slobodná mamička.
Ak uvažuješ nad potratom aby si zachránila vzťah, tak to už je preč, vzťah sa už do bežnych koľaji nikdy nevráti. Bude ta obviňovať, nedôverovať ti a možno si nájde inú, ktorá na neho “neskúsi” dieťa.

ahhola
24. feb 2024

@sheila121 jasne, tohoto dietata sa zbavi, lebo chlap je osol a za par rokov, uz za hranicou fertility pojde na inseminaciu od anonymneho darcu, podobneho osla.... To si jej poradila🐎

hellwant
24. feb 2024

@micusa2222 najprv pochop, co citas az potom pis,inak napises hlupost.
Ona nevysadila antiku, sama je prekvapena. Druha vec, kedze ziadna neni 100% preco nemal aj on ochranu, ci nevytahoval( i ked ani to nie je 100%)? Jaaaj aby panko mohol striekat ako Pacho hybsky zbojnik so zasunutym bez zodpovednosti, ci? Je to hovado, nic viac.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
hellwant
24. feb 2024

@sheila121 Ma 30, nie je vyssia moznost, ze by uz nemusela otehotniet ak pôjde na potrat ako keby isla na potrat v 20? Pytam sa, neviem, kedze toto vzdy hrozi a vylucit sa to neda

zuzanka.zuzu
24. feb 2024

pre všetky ktoré sa rozčuľujú - on to dieťa len možno nechcel S ŇOU preto nešiel na vazektomiu a spoliehal sa na antikoncepciu, úplne legitímne. keby mal AJ kondómy tak tu všetky budete klepat po čele čo za idiota má doma 😉 čiže podľa mňa to mali nastavené v poriadku, o tom je dôvera vo vzťahu.

všetky to tu hrotia lebo už máš "až" 30 a po potrate nemusíš už mať deti 🙄 potrat je kyret, je to medicínsky úkon a podstupuje ho denne veľa žien, bežne po ňom otehotneju, aj staršie

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
24. feb 2024

@milanm12 rodičia majú vždy určitú vyššiu autoritu. Tento tu si zaslúži byť zdrbany rodičmi, keď sa sám nevie správať ako dospelý.

alickapusinka
24. feb 2024

Dúfam že sa rozhodneš pre dieťa a nie pre toho chorého jedinca. Predpokladám keby si išla na potrat chcel by vo vzťahu pokračovať. Fuj však už teraz z neho mi je zlé nie to ešte aby vzťah pokračoval. TY si vás zničila to si s takým debilom chorým na hlavu žila 4 roky. Síce TI to povedala a dúfala si že sa to zmení ale taký sa nemenia. Nikdy by som na potrat nešla. TY s maličkým si niekoho nájdeš kto je môže byť dobrým otcom ale toho chorého jedinca vymaž zo svojho života. Je to úplný úbožiak a kkt prepáč. Ja deti nemám jediná chorá dcérka nám zomrela a žiadne iné nemám. Ak TI má kto pomôcť tak si nechaj dieťa ono za nič nemôže že úbožiak je neschopný. Veľa žien aj tu na MK je takých čo ich partner opustil že zostali tehotne a majú pekné nove rodiny založene. S takým by si chcela po potrate pokračovať vo vzťahu. To nemá hodnotu ani rohožky čo sa utierajú nohy. Príklad stalo by sa to druhý krát zasa by ťa poslal na potrat hrôza. Vykašli sa naho a nech si v kľude ak máš rodičov nech TI pomôžu. Určite TI bude dieťa robiť veľkú radosť ako tento hlupák. Hlavné nech platí výživné.

0kristina0
24. feb 2024

Nebrala si nahodou ATB? Tie znizuju ucinok antikoncepcie a preto sa odporuca pocas brania atb chranit inak.

mikadooo
24. feb 2024

Drž sa... Odplač si to, odpremýšľaj a verím tomu, že prídeš na to, čo ďalej. Sprav si scenáre v hlave, ako by to vyzeralo v budúcnosti v prípade rozhodnutia a/b/c/d a ktorý z týchto scenárov je pre teba najvhodnejší (samozrejme scenáre, kde ty vieš ovplyvniť vývoj). Akékoľvek riešenie, ktoré bude najviac vyhovovať TEBE (najmenej nevyhovovať) je správne riešenie. Každopádne, vyzerá, že je to dosť čerstvé. Daj si čas. Aj jemu.

domkakvet
24. feb 2024

@eva98 prisiel problem do vasho vztahu, ano vyjadril sa, ze deti mat nechce, ale nebude vsetko tak ako on chce, to kazdy problem bude riesit takym sposobom, ak nebude po jeho, tak chod k mame, tak tomu sa hovori laska. Co sa tyka dietata urcote si ho nechaj.

kasssiopea
24. feb 2024

@domkakvet dieťa je "problém", ktorý treba nejako vyriešiť? Vážne? Dieťa je každodenná súčasť života po jeho zvyšok, nie niečo, čo sa dá vyriešiť a viac sa tým nezapodievať. Ja si myslím, že keď mi partner povie, že deti mať nechce, tak to beriem ako fakt a nečakám, že sa otočí na obraz môj alebo si zvykne, že nejaké má. Ja osobne keby mám takú informáciu od partnera, tak by som reakciou na tehotenstvo nebola v pi...
Ale to je pomerne časté u žien. Myslíme si, že partnera ohneme ako sa nám hodí. Naučiť ho hádzať trenky do prádlového koša, to áno, to by som skúsila, lebo ak sa to nepodarí, nič zásadné sa nedeje a neovplyvní to náš život. Ale prečo sa "pre kristove rany" žena spolieha, že muž, ktorý nechce mať deti, názor zmení a ak náhodou nie, tak je hyena? Keby sme viac rešpektovali iných, veľa tém tu na koni by nevzniklo..

sense
24. feb 2024

Nie si v pi.i....mas niekolko možnosti.... A vyber si tu s ktorou dokážeš ty žiť..... Ci sa rozhodneš dieťa nechať, alebo ist na potrat vždy budeš následky svojho konania znášať ty, nie tvoj (ex) Partner, nie ženy na MK ale len a len ty.... A rada do budúcna nech sa rozhodneš akokoľvek... Ak ti chlap povie ze nechce deti a nemá ich rád trvajú vždy na tom nech použi a ochranu, lebo následky znáša vždy len a len žena

tatisna
24. feb 2024

@eva98 omg hrozna situácia, no máš 30 a o pár rokov bude možno problém počať dieťa s hocikam Ak naozaj si tehotná, brala by som to ako zázrak resp.boziu vôľu...a nechala si to. Ak nie si tehotná, tak by som sa na fleku rozišla s terajším chlapom co nechce deti a ešte Ta aj vyhadzuje z domu kvôli tehotenstvu. A kľudne mu urob zle, hocičo, zlo treba odraziť a pre mňa je zlo Ak sa niekto takto stavia k novému životu...

domkakvet
24. feb 2024

@kasssiopea ano v tomto pripade je dieta problem, ked ze on deti mat nechce a ako to podla teba riesit, ked uz sa to stalo, cize podla teba je normalne, ze on ju vyhodi, ked necakane otehotnela? Ked sa to uz stalo, tak by mal prevziat zodpovednost, ked ma sex treba pocitat aj s tym, ze sa moze stat aj to co nechce.

h2
24. feb 2024

@eva98 Ale sexovať s tebou bez akejkoľvek starosti o ochranu mu vyhovovalo, však? Keď tak strašne, strašne nechcel deti, mal sa o to aj sám nejako postarať. V každom prípade, teraz sa ukázal jeho charakter v plnej kráse. Odsťahovala by som sa od neho čím skôr a dieťa si, samozrejme, nechala.

veronikakos
27. feb 2024

Určite nechoď na potrat, budeš to ľutovať. Ak s ním chceš ostať (aj keď podľa mňa tento muž zato nestojí), zváž dať dieťa na adopciu. Je určite veľa ľudí, ktorí sa oňho s láskou postarajú. Určite to bude pre to dieťa lepšie, ako ho nechať zabiť, veď nikomu nič neurobilo.

kosican1
Odpoveď bola odstránená
ivakat248
3. mar 2024

ako lasku,ktoru zazijes pri doetati, aku ti ono da a aku mu dad ty. to je ovela viac ako laska k partnerovi. a to svojho manžela milujem nadovsetko. ale ta laska k detom,to je cista obeta, cista LASKA. neviem to nai opisat. ja mam dve deticky a nikdy by som sa ich nevzdala. budes to mat asi tazke,ale prvy rok s anejak potrapis a potom su jasle. ty do prace,dietatk odo jasli. vyzijete hocijak. zvladnes to. uvodis. len nwchod na potrat. ak mas tuzbu byt matkou, tak vidis. Mozno to tak ma byt. mozno matka mas byt. ak bys te spolu ostali,matka by si nikdy nebola. moze byt,ze ta aj tak opusti a nebudes mat ani partnera ani dketatko. a to uz bude velmi smutne.

any_soj
22. apr 2024

@eva98 ahoj. Teraz len čítam diskusiu... Ako sa máš s odstupom 2 mesiacov? Potvrdilo sa, že máš dieťa? Strašne ťažko sa číta, ako sa k tebe zachoval. Vyhadzovanie z domu, obviňovanie,... Mrzí ma to veľmi. Každopádne chcem ťa povzbudiť, že je možné spoznať, skutočne spoznať partnera aj skôr než v takejto situacii. Že je možné rozpoznať, či je druhý skutočne schopný vzťahu, schopný milovať druhého (nie milovať seba že som s tebou, lebo MNE je to príjemné). Veľmi ti odporucam podcast Ako si nezobrat teľa, zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...

findomatej
1. máj 2024

@eva98 ahoj, prosím napíš ako sa máš, ako si sa rozhodla? Veľmi ťažko sa to číta 😔.
Ale my ženy sme silné 💪

gabrielladan
30. okt 2025
@eva98

@vanilkovazmrzka nebola som ešte u lekara ale ako som písala robila som si 3 testy , menzes som mala dostať pred týždňom a pol no tie prve dni som sa nejak nezamýšľala nad tehotenstvom jednak preto že som brala tabletky a plus sa mi niekedy stalo že mi pár dní meškali , na 1000% to budem vedieť pondelok

@eva98 no ....aj moja kamoška otehotnela cez antiku..a moja sesternica skrz jej partnera čo má dlhšie vazektómiu 🤣 otehotneli naraz skoro( nepoznajú sa ) takže áno stať sa môže. Nič není na 100%... A tá kamoška NIKDY nechcela deti ani jej partner. Ten už vôbec nie. Ale stalo sa a pristúpili k tomu zodpovedne a teraz majú malé 🥰 a tešia sa. Osud zariadil.
Ako to dopadlo inak?

Strana
z2