Som tehotná so ženatým mužom
Dobrý deň
Chcela by som sa trosku vyrozprávať aspoň takýmto spôsobom. Mám 28 rokov a som slobodná mamička. Môj syn má 8 rokov. Zostala som sním sama, keďže priateľ nás opustil keď malý mal štyri mesiace. Dlho som bola sama a nedávno som si našla milenca s ktorým sme si rozumeli a dohodli sme sa, že to bude iba o sexe. On je ženatý a ma svoju rodinu. No pred mesiacom som zistila, že som tehotná. Rodina,priatelia sa mi otočili chrbtom. Nechcem si nechať vziať bábätko, ale neviem čo mám robiť. Bývať nebudeme mať kde ak si nenechám vziať, financie nebudú na dve deti a on sa mi tiež otočí chrbtom čo sa týka pomoci keďže podľa jeho slov mu ide už iba o to aby svoju rodinu udržal v kope... Áno najjednoduchšie riešenie ísť na interrupciu, ale iba nato pomyslím a nedokážem prestať plakať. Nikdy som ešte nebola v takejto zufalej situácii a bojím sa, že to nezvládnem. Ak je tu nejaká osoba, ktorá si niečím podobným prešla alebo prechádza rada si popíšem.
@alaguema nepaci sa mi sudenie. Nic neobhajujem. Faktom je, ze osamele matky nemaju tolko moznosti hladat si niekoho na vztah. Dni su kratke, povinnosti kopec a este s niekym randit? Na ihrisku s detmi? Vies si to predstavit? Takisto, nie kazdy volny chlap sa hodi za partnera. Preco by malo priatelstvo s benefitmi zenu degradovat? Ked jej to vyhovuje, preco nie?
Co sa tyka zenacov...keby v ich manzelstvach vsetko fungovalo tak ako ma, tak zahybat nemusia.
Diskusiu som len tak preletela, ale zhruba som v obraze. Vsetkym, ktore tu moralizujete: na podvadzanie vzdy treba dvoch, nie je na vine len ta zena, ktora si zacne so zenatym, ale aj ten muz a castokrat i jeho manzelka. U kazdeho vidim dva dovody. U zeny, ak je ten muz solventny, je to vidina zabezpecenia, penazi. Druhy dovod je uplne prozaicky - sympatia, z ktorej sa lahko vyvinie zalubenost, laska. Niekedy moze vyrast aj na sucite - hlavne ak sa ten dotycny citi odstrceny na vedlajsiu kolaj (prvy dovod muzovej nevery), stazuje sa, ze jeho manzelka po porode ochladla, odmieta nehu, sex, z manzelskej postele ho vytlacilo dieta, pripadne ak sa zena o seba nestara, pribrala, chodi po dome s mastnymi vlasmi, neupravena a jej jedinou konverzacnou temou je dieta, plienky a pod. Druhy dovod opat uplne jednoduchy - je to obycajny ku.evnik bez moralnych zasad, ktory moze mat doma teplo rodinneho krbu, pozornu a neznu dobre vyzerajucu zienku a aj tak si neda pokoj. Osamela zena tuziaca po laske sa lahko uspokoji aj s omrvinkami v podobe nehy, ktoru jej pri sexe prejavi a uveri jeho peknym slovam bez toho, aby zistila, ze moralne zasady tento pan nema.
A ze ide len o sex? Ano, ked neprsi, nech aspon kvapka.. Ved je pochopitelne, ze dotycny nechce vztah, lebo nechce zranit svoju zenu a deti a pod. a blablabla.
A ze otehotnela? Comu sa cudujete? Ved je to jednoduche. Mozno sa citia ukrivdene tie, ktore sa roky snazia o babatko a nic. Ale kazda sme asi zazili tu obrovsku chut a vasen v case, ked viete, ze dieta nechcete, nie je ten spravny cas a pod, a predsa sa neviete ubranit. Nuz, stava sa.
Mam okolo seba dost vela zien, ktore tuzia po laske a nenachadzaju ju a potom sa uspokoja aj s takymto "vztahom" a rovnako dost vela muzov, nestastnych vo svojom manzelstve, vyplakavajucich milenke na ramene, no neschopnych urobit razny krok kvoli svojim detom. Jedna sa o dobrych ludi, inteligentnych, pracovitych, starostlivych... Tato situacia sa lahko moze stat aj Vam.
A nie, NEPISEM Z VLASTNEJ SKUSENOSTI.
@stardust to jeho manželstvo asi také zlé nebude, ak jediné, čo ho momentálne zaujíma, je ako si udržať rodinu a zakladateľku má v paži. Nezáväzný sex chcela aj ona, áno. Ale akonáhle by sa v tom vzťahu mala objaviť aj nejaká zodpovednosť, ľudskosť, empatia a podpora, tak chlapík si urýchlene naťahuje tie tebou spomínané spoďáre a uteká k manželke, ktorú si chce udržať. Nie je snáď pozícia tejto ženy nad slnko jasná? Sama súhlasila s tým, že bude len sexuálny objekt a následky si ponesie tiež len sama. Máš pocit, že to bolo priateľstvo s benefitmi? Nebolo to žiadne priateľstvo a benefity užíval len on. Ona bola použitá. Ešte stále máš pocit, že ju tento vzťah nedegradoval?
@vio28 mas to fakt tazke.... Ale pozri sa, dieta je jeho.... bol pri jeho pocati, takze bude musiet platit aj vyzivne.... Ale jasne, nebude to majland, takze lahke to mat nebudes. Najhorsie je, ze rodina sa ti otocila chrbtom, skus sa k nim este nejak priblizit, aby ti pomohli,podporili ta....Ved dietatko je dar ,bola by skoda sa ho len tak zbavit, kvoli tomu ze ste s milencom boli nezodpovedni...ono za to nemoze. Budem drzat palce, nech ti to dobre dopadne, a nech sa hlavne rozhodnes spravne. Tak,aby si nic nelutovala...
neviem asi uz malo ludi ma nejaky respekt ku rodine,k manzelstvu.ja osobne by som si so zenacom ani zadanym muzom nikdy nezacala.a tak isto odsudzujem aj toho chlapa,co je zenaty a chodi na prietrtky.ved naco sa zeni,ked nevie ostat pri jednej
@alaguema ako pouzita? Uzivali si obaja. Nemusela ist do toho, ked vedela dopredu, ze sa z toho ziaden vztah nevyvinie. Pozicia podvedenej manzelky manzela platiaceho alimenty nie je tiez bohvieaka. Kto vie, z akeho dovodu si chce udrzat rodinu...mozno si uvedomil, ze jeho manzelka je najlepsia zena na svete a mozno sa mu nechce do rozvodu a do financnej straty. Ty to vies? Ja nie.
@charity chudacik chlap...on asi pri tom pocati ani nebol...zodpovedni su obaja...a svoju rodinu rozbil v prvom rade on sam,ked zacal podvadzat svoju manzelku...
@stardust neviem to a myslím, že to nie je vôbec podstatné. Efekt je ten, že okašlal ju, aj ich spoločné dieťa. Neviem, ako inak, sa asi môže cítiť žena, ku ktorej sa takto zachová chlap, s ktorým spala, než ako použitá a odkopnutá. Myslím, že každý vzťah "iba na sex", na ktorý žena pristúpi, ju znevýhodňuje a popiera ženskú prirodzenú tendenciu budovať vzťah na citoch.
@stardust takže podľa teba sa taká žena cíti v pohode, je to vlastne normálka, že spala s niekým, komu nestojí ani za to, aby jej situáciu nejak uľahčil, ak už teda ostáva s dieťaťom úplne sama? Nemusela byť zamilovaná, ale pochybujem, že by nejaká žena mala takú hrošiu kožu aby sa jej takáto brutálna bezohľadnosť vôbec nedotkla.
baby ja si zas myslim, ze zena nikdy nema vztah v ktorom ide len o sex. Muz ano, muzi to vedia. Ale zena nie... Zeny aj ked tvrdi, ze ano ide len o sex, caka od toho vztahu predsa len aj nieco viac. Cize nie sme tu preto, aby sme autorku prispevku sudili, co urobila,a preco. Proste to takto citila, k tomu muzovi urcite nieco citila, niecim ju pritahoval. Urcite od toho nieco cakala. Ale zial, tvrtlo sa to takto a ona caka babatko. A sme tu preto aby sme ju podporili v jej rozhodnuti, nech bude akekolvek.
@zuzka_puska ja sa zase nemienim stavat do pozicie Matky Terezy a zhovievavo prikyvovat a povzbudzovat taketo zeny. Mne sa z ludi, ktori v sebe nemaju ani stipku moralky obracia zaludok a je mi jedno, ci ide o milenku, ci toho muza. Vobec ma nezaujima, co ich k tomu viedlo, ci tuzba po laske, ci po sexe, dobrodruzstve, zabijanie nudy ... taketo spravanie je odsudeniahodne, nebudem este hladat nejake ospravedlnenia jej/jeho spravania, ziadne neexistuju.
Tiez nechapem, ked uz ma potrebu to sem zavesit a pytat sa ludi na nazor, tak to mala spravit predtym nez s nim liezla do postele. Tam sa ale asi radit nepotrebovala ...
No nic, niektori ludia sa aj po tisicoch rokoch vyvoja spravaju pudovo a potom im neostava nic ine len zat to, co zasiali ...
@vio28 ...hoci mi nie je sympatické, že ste udržiavali vzťah so ženatým mužom, dokonca bez lásky, len pre sex, predsa mám potrebu vám odpísať, lebo tu ide o dieťa (už druhé bez otca vo vašom prípade) a myslím si, že nie ste až taká bezcitná, možno len zúfalá, keď ste neriešili hneď surovo potrat a že vás táto myšlienka skôr rozplakala...len dúfam, že je to úprimné voči tomu dieťaťu, že si nemyslíte, že si dieťaťom toho muža získate... Táto situácia je veľmi vážna a žena musí veľmi dobre porozmýšľať ako sa rozhodne, či je natoľko silná osobnosť, či to utiahne všetko sama a nakoľko sa môže oprieť o svoju rodinu...Máte už jedno 8 ročné dieťa, tak predpokladám, že sama najlepšie viete odhadnúť svoju situáciu, svoju silu osobnosti a aj to, či sa môžete o svoju rodinu oprieť...okrem finančného zabezpečenia je veľmi dôležitá výchova a rodinná stabilita a keď chýba otec, je to o to ťažšie...malé dieťa otec nezaujíma, ale príde do škôlky, školy, kde majú deti oboch rodičov a začne sa touto otázkou zaoberať... kto je jeho otec, prečo sa oňho nezaujíma... a tu je veľmi ťažké a zároveň dôležité ako to matka zvládne... aby to dieťa nemalo pocit menejcennosti...že o čo je ono horšie ako ostatné deti, že ho jeho otec nechce... ono vtedy ešte nerozumie dospeláckym záležitostiam, prehreškom, nezodpovednosti... jeho bude zaujímať, ako jeho otec vyzerá, kde je a prečo ho nechce... a nie každá žena to dokáže tomu dieťaťu správne vysvetliť...
Poznám jeden prípad, kde slobodná matka otehotnela so ženáčom, on sa k nim celé roky vôbec nehlásil, nezaujímal sa o svoje dieťa...dieťa žilo roky v domácnosti so svojou matkou a babkou, bez vedomia, kto a kde je jeho otec...matka bohužiaľ v čase jeho puberty zomrela na rakovinu (malo to rýchly spád) a 14 ročne dieťa zostalo napospas 70 ročnej babke, ktorá to nezvládla, brat, ktorý dostal dieťa do pestúnskej starostlivosti to tiež veľmi nezvláda a dieťa má ťažké psychiatrické problémy, niekoľkokrát sa pokúsilo o samovraždu, pravidelne si ubližuje (reže si ruky...) a jeho "otec", hoci vie o celej situácii, dokonca býva na rovnakom sídlisku, o dieťa nejaví záujem, je ľahostajný, hoci jeho dieťaťu hrozí smrť... takže aj takto končia podobné príbehy, deti doplácajú na hlúposti a nezodpovednosť dospelých a je to veľmi smutné...preto si treba všetko dobre premyslieť... a myslím, že v tomto prípade je veľmi dôležitá spolupráca s dobrým psychológom, ktorý má v tejto oblasti skúsenosti a čo najskôr, už zajtra 😉 Týmto príkladom som vás nechcela odradiť od bábätka, lebo deti sú náš dar, (nikto na svete nás nebude mať nikdy radšej ako naše deti, keď im dáme aj my tú správnu lásku), len prebudiť už k uváženejším skutkom v budúcnosti. Veľa sily a správnych rozhodnutí v budúcnosti prajem 🙂
Škoda že dospelý ludia sa nevedia chrániť,ak ide o nechcene tehu.ale už sa stalo,no šla by som na interupciu ostat s ďalším dieťaťom sama bez financii.nieje buducnosť pre vás ani pre drobča
@vio28 ...ja by som si dieťatko jednoznačne nechala. Ešte si len na začiatku tehotenstva , a zmeniť sa môže strašne veľa vecí. Ono môže byť veľmi ťažké, zmieriť sa s rozhodnutím ,zabiť vlastné dieťa. A to nielen teraz na začiatku, ale aj neskôr o pár rokov. Nejaké riešenie existuje. Polovicu výdavkov na dieťa bude znášať jeho otec , na dieťa bude určené výživné , ak máš nejakú komunikáciu s otcom dieťaťa, kde priznáva, že by mohol byť otcom, dá sa určiť výživné aj predbežným opatrením, kde sa rozhoduje do 1 mesiaca. Také rozhodnutie je vykonateľné, aj ked sa odvolá - čo znamená, že bude musieť začať platiť, inak sa dá dať na exekúciu.Ďalej sa dá podať žiadosť na príspevok na výživu na nevydatú matku, ktorý bude platiť do 2 rokov veku dieťatka. Zo začiatku budeš dostávať materskú, ako osamelá matka dokonca dlhšie. Dieťa môže ísť v 1-2 rokoch do súkromných jasiel/škôlky a ty späť do práce. Je tam síce vysoký poplatok, ale existuje príspevok od štátu, ktorý časť pokryje (teraz je to myslím 280,- EUR).
A ak by si nakoniec zistila, že to naozaj nezvládneš , vždy sa môžeš dieťatka vzdať....privedieš ho na svet, a jeden pár, čo nemôže mať vlastné deti ti bude nesmierne vďačný.
Je mi jasné, že môj pohľad je len čisto praktický, ale nemám vôbec žiadnu potrebu tu moralizovať.
Stalo sa, dieťa má vždy dvoch rodičov...a ak sa dvaja intímne zblížia, vždy je riziko, že dôjde k počatiu dieťaťa. Zlyhať može ktorákoľvek antikoncepcia. To vie snáď každý , takže z rizikom museli počítať obaja.
Naco tu pisete tie pribehy zo zivota, ako sa nemanzelske deti zabijaju, ako manzelky zenatych muzov koncia na psychiatrii a neviem co. V dnesnej volnomyslienkarskej dobe je polovica deti nemanzelskych a z rozvedenych rodin. moj syn ma skoro vsetkych spoluziakov a kamaratov z rozpadnutej rodiny a kopec deti, aj z normlanej rodiny ma v dnesnej dobe psychicke problemy a kopec deti z neuplnych rodin ziju normalny, spokojny zivot. Vsetko je to o matke a jej pristupe. Aj osamela matka moze vytvorit dietatu plnohodnotny a spokojny zivot, je to len o sile osobnosti. otec je pre kazde dieta bonus, ale nie je nevyhnutny, vzdy je najdolezitejsia matka a spravna matka dokaze aj sama vychovat deti. Stretnut jedneho partnera zostarnut s nim je skor ojedinela vynimka, ako bezna prax, samozrejme, kazdy by si mal zvazit, ci v dnesnej tazkej dobe dokaze sam zvladnut vychovu dietata a podla toho mat aj pocet deti. Ak si niekto sam trufa na 3, nech ma tri, ak si netrufa ani na jedno, nech nerodi a chrani sa. Kopec zien ma aj manzela aj celu gardu babiciek a nezvladnu rodicovstvo.
@minnie55 samozrejme, že neschvaľujem, keď si nejaká žena začne so ženatým mužom, ale myslím si, že väčšiu vinu nesie ten ženatý chlap, veď on je tiež človek rozumný a vie, že má rodinu s malými deťmi, tak si nemal začínať s inou ženou... veď mu muselo byť hneď jasné, že týmto to všetko pokašle... keby sa to stalo mne, určite by som sa hnevala na TÚ ženu, ale najviac by som bola sklamaná zo svojho manžela a jemu by som dávala najväčšiu zodpovednosť...veď keby nie TÁ, bola by iná... manžel si to mal riešiť najprv doma a nie zbabelo žiť dvojitý život...čo čakal, ako to dopadne... načo takí muži plodia deti, keď nevydržia pri svojej manželke ani pár rokov a hneď utekajú za inými... nielen ženy, ale aj muži by si mali uvedomovať zodpovednosť za svoje deti... bohužiaľ v našej spoločnosti sa dáva väčšia zodpovednosť vždy žene... akokeby sa to všetko netýkalo aj mužov... myslím si, že zakladateľka tohto príspevku je už dosť potrestaná za svoje chyby a áno aj bezcharakternosť (dve deti, od dvoch otcov a opäť zostáva sama... ), ťažká situácia... závisí od nej, ako sa k tomu postaví, ako to vyrieši a hlavne ako sa z toho poučí...najviac mi je ľúto tých všetkých detí...
@mamulka211 otec nie je nevyhnutny? Tak sa to dnes v tej nasej liberalnej spolocnosti maluje, ale myslim, ze ktokolvek kto nemal aktivneho otca ppvie svoje. Dieta potrebuje oboch rodicov, ci zosobasenych, rozvedenych, hocako - ale aktivnych. Da sa to aj bez, a da sa to dobre, ale urcite to nie je optimum, ani pre rodica, ani pre dieta. A realne pribehy zo zivota nie su na skodu. Inac sa tu vsetci hladkame po hlavke, ze to dobre dopadne. Pri takychto zivotnych rozhodovaniach je fajn sa zamysliet aj nad tym, ze nemusi. Ale chapem, ze celkova pozitivita moze byt vas zivotny postoj.
@mamulka211 absolútne nesúhlasím. Obaja rodičia majú vo vývoji dieťaťa zásadnú úlohu. To, že niekto z rozvrátenej rodiny, sa zdá, že tým vôbec nie je poznačený, môže byť len fasáda. Čo si ten človek rieši vo vnútri, nevieš. Ani to, ako sa chová v súkromí a možno si ani neuvedomuje, kam siahajú korene súčasných problémov. Prečo sa napr.žena dobrovoľne podujme byť pre niekoho len na sex? Ako tu už niekto napísal, s tým je naozaj stotožnená žena len výnimočne. Bežná žena chce vzťah budovaný na citoch, chce podporu, spolupatričnosť a vernosť. Vo vzťahu, v ktorom slúži ako matrac ženáčovi, ktorý sa doma v posteli nudí, je jej postavenie podradné. Myslíš, že niekto, kto "je v pohode", môže sám sebe robiť takéto veci? Ja si to nemyslím. Netvrdím, že jej postoj k sebe musí vyplývať zo vzťahov v jej pôvodnej rodine, ale je to možné. Takto sa chovajú ženy, ktoré otec v detstve a dospievaní nikdy neocenil, alebo bol ľahostajný, alebo ich dokonca podceňoval, alebo ponižoval. Podvedome sa tieto ženy sami k sebe chovajú s neúctou, idú z jedného deštruktívneho vzťahu do druhého, sú vďačné aj za niečo, čo sa láske len podobá (sex). Túto pani opustil už druhý muž v momente, keď otehotnela. Myslíš si, že sú to náhody?

Najhlupejsia prisaha, aka kedy bola vymyslena je prisaha pred oltarom, kde niekomu slubujeme vernost a lasku po vsetky dni nasho zivota...clovek sa od narodenia az po posledny den svojho zivota vyvyja, ako telesne, tak aj dusevne a duchovne. Nemozem niekomu slubit, ze tak, ako ho vnimam dnes, ked mam trebars 20 rokov, ho budem vnimat , aj ked budem mat 30,40,50...ze to, co mi na nom vyhovuje dnes, co sa mi na nom paci, co obdivujem, ocenujem, co ma vzrusuje,pritahuje, co vo mne nieco rozvija, buduje, ze to iste budem takto vnimat aj po rokoch mojho vyvoja. Co ak po par rokoch spolocneho zivota zistim, ze moj partner sa vydal inou vyvojovou cestou, ze jeho tuzby, pocity a sny sa tym mojim zacali vzdalovat a ze uz spolocne nekracame jednou cestou, ale kazdy z nas , alebo aspon jeden, tuzi odstupit z cesty, ktorou kraca, lebo uz ho nenaplnuje a nikam nesmeruje. Ludia v takejto chvili zacnu prehodnocovat svoj zivot, na jednej strane citia, ze porusuju nieco, co cele generacie bolo povazovane za posvatne, ze zlyhali, sklamali inych, aj seba, lebo s tymto neratali, ze sa to stane. No nedokazu robit nieco, co je proti ich voli a citom. Nemozu pohladit cloveka, ktory sa im dusevne odcudzil, nevedia v nom najst nic, co im kedysi tak imponovalo, su skluceni a znechuteni neraz sami sebou. Preto sa uchyluju k roznym hlupostiam, napriklad aj k nezavaznemu sexu, myslia si, ze kedze laska predsa neexistuje, lebo skor ci neskor skonci, tak rebeluju takymto sposobom a hladaju sa v comsi inom. Clovek proste je nauceny, ze v zivote musi milovat ineho cloveka, ze nemoze zit single, aby bol stastny, ze proste stastie najde len vtedy, ak ma pri sebe niekoho, kto ho miluje a on miluje jeho a ze ak sa s niekym po case prestane milovat znamena to, ze prava laska neexistuje, lebo prava laska je predsa ta NAVZDY. Navzdy v nasom zivote neexistuje, nic vo vesmire nie je navzdy. A nie je ani pravda, ze clovek k zivotu potrebuje nutne sex, ludom, ktori ho nepotrebuju hovoria frigidni. A pritom clovek, netuziaci po sexe nemusi byt chori, len je trebars duchovne vyzretejsi a nasiel zmysel zivota v inych veciach...Na svete nic nie je dolezitejsie ako nase deti, ich vychova a bezpecene odprevadenie do dospelosti. toto by malo byt prioritou kazdeho rodica, manzela, manzelky. Uvedomenie si, ze nezijeme pre sex, ale pre rodinu, ktoru sme si zalozili. A aj ked nas po rokoch partner prestal pritahovat a vzrusovat, stale je to nas spolubojovnik v najvacsej ludskej ulohe, v rodicovstve. Nase deti nezaujima ci otca mama pritahuje ako zena, ci z nej salie ako v prvy den zoznamenia, dieta chce vidiet pevne puto, ktore jeho, mamu a otca drzia spolu. Ked sa muz pozrie na zenu a zena na muza tymto pohladom, mozno znova pochopia to, preco spojil Boh muza a zenu pri oltari posvatnym slubom. Nie kvoli nim dvom, ale kvoli tomu tretiemu, ktoreho si oni doborovolne povolali medzi seba a ktoreho tak kruto odrazu od seba odtrhnu, hoci on este nedozrel.