Som tehotná so ženatým mužom
Dobrý deň
Chcela by som sa trosku vyrozprávať aspoň takýmto spôsobom. Mám 28 rokov a som slobodná mamička. Môj syn má 8 rokov. Zostala som sním sama, keďže priateľ nás opustil keď malý mal štyri mesiace. Dlho som bola sama a nedávno som si našla milenca s ktorým sme si rozumeli a dohodli sme sa, že to bude iba o sexe. On je ženatý a ma svoju rodinu. No pred mesiacom som zistila, že som tehotná. Rodina,priatelia sa mi otočili chrbtom. Nechcem si nechať vziať bábätko, ale neviem čo mám robiť. Bývať nebudeme mať kde ak si nenechám vziať, financie nebudú na dve deti a on sa mi tiež otočí chrbtom čo sa týka pomoci keďže podľa jeho slov mu ide už iba o to aby svoju rodinu udržal v kope... Áno najjednoduchšie riešenie ísť na interrupciu, ale iba nato pomyslím a nedokážem prestať plakať. Nikdy som ešte nebola v takejto zufalej situácii a bojím sa, že to nezvládnem. Ak je tu nejaká osoba, ktorá si niečím podobným prešla alebo prechádza rada si popíšem.
@alexanotbad nespochybnujem, ale je mnoho fesakov co pracuju na oko na minimalnu mzdu alebo ked uz maju zavazky tak si to vsetko velmi pekne podokladuju ako oni na viac nemajua skonci to pri dakej smiesnej sume
@ruthike a my s tym nemozme nic robit..
@marinablue To je tiez pravda, my riskujeme viac (inak riskuju aj oni, lebo niektore pohlavne choroby su horsie ako nechcene tehotenstvo). Ja sa teraz utiahnem k vacsine, ale k vacsej vacsine 😀 Vacsina nechcenych tehotenstiev nie je zlyhanie antikoncepcie, ale zlyhanie ludskeho faktoru. Zena napr. Goldspirala a muz kondom k tomu, kvoli chorobam, a si naozaj poistena. lebo 0.001x 0.001 je naozaj nizka pravdepodobnost, nepocitam teraz, ale vychadza mi to radovo ze sa to stane 1 z miliona.
@alaguema radsej ziadny otec, ako zlylotec, moj nazor, a kedze dnes je velmi malo muzov s M, tak radsej dieta bez otca, ako ukazovat dietatu ozrana, tyrana, ci nemehlo neschopne :D
@mamulka211 čo si kto vyberie, to potom svojim deťom buď ukazuje, alebo im síce neukazuje, ale nejako neprítomnosť otca musí vysvetliť, nie? Ak povie pravdu - bol to ožran, tyran, nemehlo neschopné, tak on nemusí byť prítomný, aby dieťa na jednej strane rodu, z ktorého pochádza, pociťovalo nejakú chybu v programe a nezodpovedané otázniky. Preceňuješ úlohu matky a úplne podceňuješ úlohu otca. Mimochodom, poznám otca, ktorý vychoval po smrti manželky dve deti úplne sám. Aj muž otec môže disponovať všetkým potrebným, aby svoje deti vychoval a urobí to asi najlepšie, ako vie, ale mamu nenahradí. Rovnako ako to nejde naopak.
@ruthike tak to mas pravdu, niektori su riadne "vychcani" ( ako hovoria bratia cesi 😉 ). vhodnejsi vyraz mi momentalne nenapada.
No, nevadi...do roka a do dna pride 3 adept na otcovstvo. Len potom tam to uhrat na lasku nebesku
@lubkavargova1 :D :D :D :D
@alaguema od prirody to nejako opacne ide celkom v pohode, aj v prirode je pritomnost samca pri dalsej odchove mladat skor vynimkou, ako pravidlom. od prirody su proste len na plodenie.
@mamulka211 no nastastie sme presli evoluciou a uz ani nechodime po styroch, vselico ine este robime odlisne a hadam sme na vyspelejsej urovni nez zvieratka. V prirode je aj vela monogamnych druhov : napr labute, tucniaky, bobri, vlci, lisky atd. Teraz si uz len vybrat, po ktorom zvieracom druhu sa budeme opicit;)
@sisaka pozri, ja sa jej ani nezastavam, ani ju nechvalim za to co urobila/urobili. Zial, stalo sa ale to co asi ani jeden z nich nechcel, a na ceste je dietatko. Nevinne stvorenie ktore za nic nemoze, nemoze za chyby rodicov. Preco by teda mal byt zniceny novy zivot. Ja myslim, ze to dieta je dosledok ich nerozvaznosti a oni dvaja sa musia k tomu postavit ako dospeli a rozumni ludia. Nech uz ten ich milenecky vztah vznikol z nudy, z dlhej chvile, z lasky, z cohokolvek, to je teraz podla mna jedno. Stalo sa, a oni to musia riesit tak aby bolo dobre.... Ano, pisem musia, pretoze ona by nemala ostat v tejto situacii bez jeho podpory- aj ked len financnej, kedze citovu podporu asi cakat nemoze kedze on chce ostat s rodinou. Ale dieta vzniklo za jeho ucasti, takze by som mu na jej mieste nedovolila aby sa proste zbalil a nechal ju v tom. Preco?? To dieta si neurobila sama!
A dalsia vec - neveru neschvalujem, mam tiez muza a netesilo by ma keby mi bol neverny. Ale, bohuzial takato je realita dnesnej doby. My nevieme, co je ten chlap zac - ale zrejme je to hajzel, ked doteraz zenu podvadzal a teraz ked je milenka tehotna, uz chce byt zrazu vzorny manzel a ostat s rodinou. Poviem pravdu, keby ma muz podvadzal nechcela by som aby so mnou dalej ostaval, naco?? Nech si ide za milenkou, okamzite 🙂 Takze z jeho postoja je jasne - ze autorku statusu len vyuzil, a je to hajzel lebo zenu akoze miluje, pritom jej je neverny. Samozrejme, aj ona je na vine, ale to je teraz fakt jedno,cakaju babatko a to je fakt dar....kolke zeny by dietatko chceli,a nemozu ho mat.
@zuzka_puska konecne komentar co ma aj zmysel !!!
@bjeremiasova vskutku?:D ten modry konik je plny spasov. PS: labut je monogamna, aj google to prezradi, ale trebars je to ako s tym Darwinom. A homo erectus sa vola ako sa vola lebo pred erectus sme boli homo, co chodi po styroch. Prajem vam pekny vecer
Neurob to, ze "napravis" jeden hriech este Vacsim....
Babatko si Nechaj.
Aj Leonadro Da Vinchi bol nemanzelsky. A aky to prinos pre ludstvo! A v tomcase to jeho mama urcite mala ovela tazsie.... Co ak ten Tvoj maly drobcek vynajde liek na rakovinu?
Skontaktuj charitu vo svojom meste.
Otecko nech pekne plati ked si nedaval pozor. Nemusis mu znicit manzelstvo tym ze das vediet jeho manzelke co sa stalo. To je jeho problem, nech si ho riesi on. Vedela si do coho ides, mali ste dohovor. Ale mozes ho tym manipulovat, ak bude treba .... 😉
Mozem ti posunut nejake vecicky pre babo. A urcite vela bab rado Pomoze. Daj vediet.
Drzim palce.
Ak to nebudes zvladat, je vela parov, ktore by chceli Tvoje dieta vychovavat s laskou a zahrnat pozornostou... Mozno sa to stalo prave preto...
@mamulka211 Aj niektoré druhy zvierat žijú a starajú sa o potomstvo v pároch. A od človeka - muža sa snáď očakáva v rámci jeho úlohy na tejto planéte viac, než len to, aby oplodňoval a inak nič. Pre mňa muž nie je iba spermabanka. Otec mojich detí je jeden závažný titul pre mňa a vnímam veľmi jasne, že aj pre naše deti, dáva im iný pohľad na svet, iný druh kvalít a vlastností, než sú tie naše ženské, dotvára celok, dopĺňa ho svojim mužským princípom v rodine. To ti ale zjavne vôbec nič nehovorí. Takže... Pekný večer maj 🙂
@bjeremiasova Ver si čomu chceš ale aj cirkev už pripustila Darwinovu teóriu a to dokonca ústami pápeža Jána Pavla II .
@bjeremiasova dakujem, tato stranka bola vytvorena aby sme si my mamicky navzajom pomahali, podporovali sa.... Nie aby sme jedna druhu sudili, osocovali... Ale mam pocit, ze ten ucel pomoci navzajom davno nesplna. Najviac sa bavim ked vidim, ako tu niektore zeny krvopotne dotycnu hania, nazyvaju a pisu jej co nemala robit 🙂 Vsak ano, zlodej krici chytte zlodeja.... Mne je jej luto, nema to lahke, dve deti, kazde s inym, bez penazi, bez podpory rodiny, bez podpory otca dietata.... Naozaj nezavidenia hodna situacia. Ale preto si zasluzi mile slova aspon od nas, od zien, od matiek.... Myslim, ze ak si dietatko necha, nejak to zvladne.... a o niekolko rokov bude hrda na to, ze vychovala deti sama, a dobre.... Hrdinkami su podla mna matky, ktore nestracaju nadej a zvladnu vychovavat deti aj same. Bohuzial, nie kazda zena ma stastie na dokonaleho muza a stastne manzelstvo....
@zuzka_puska len škoda že zakladateľka témy ani muža nehľadala. Hľadala len sex. A to čo sa jej stalo je následok jej spôsobu života v poslednom čase. Tak jej máme všetci tlieskať ? Ak má aspoň trochu súdnosti, tak to od nás ani nečakala. Povzbudenie že to zvládne a vieru že sa poučí to je všetko čo jej môžem dať. Ale ľútosť nie.
@ruthike takze google je 100% ? 🙂 no nic ... to by bolo verit vsetkym tym blbostiam 🙂 no nic to je len vas nazor ...
Tehotna zo zenatym nem dobra kombinacia. Urobila velku hlupost. Dieta sa rodi z lasky a nie z ludskeho rozmaru. Najviac nato doplati mali cloviecik ktory potrebuje lasku zazemie istotu oporu. Clovek ma rozum ale keby ho aj pouzival. Snad sa pouci a dvakrat do tej istej rieky nevstupi😘😊
@zivotnakrizovatke dobre jej radiš. Dieťatko je požehnanim a rodinu by nemala rozdeliť nikdy. Nech všetku lasku venuje deťom on si to nezasluži.
@zuzka_puska plne suhlasim ! 🙂
@zuzka_puska aby sme si jedna druhej pomáhali...no tu jedna evidentne pomáha druhej rozbiť manželstvo 😝 😝 😝 😝 možno sa jej to nepodarí, ale pričinila sa o to, že už to v ňom nikdy nebude ako pred tým. Bohužiaľ to je tak, keď niekto nerozmýšľa hlavou ale niečím iným.... 😝 😝 😝 😝
@timea7 to je jeho manzelstvo on si za to moze ... 😀 a mozno aj manzelka
mazelka sa nezapoji ? zacina byt tato diskusia dost nudna :D
inak 3 roky dozadu som sem dala otazku ked som bola s manzelom rozidena pocas tehoteenstva na dva tyzdne ... vsetky mile maminy mi sem pisali aky je to hajzel ze sa uz nezmeni najhorsi clovek na svete mam sa rozviest atd atd :P teraz tu spi vedla mna a cakame druhe babo a lubime sa :D takze uz vtedy sem pisali zeny co vacsina z nich bola horka ... 🙂 slovenky su zatpknute plne predsudkov a o zivote premyslaju extremne vazne ... druhy krat som sapytala ci sa niekomu nepomylili na ultrazvuku a pisala mi jedna ze mam svojho chlapceka dat preoperovat ak bude mat 18 ( v tom zmysle) ... jeden tatko mi povedal ze raz si kukol MK a ze bol otraseny z toho niet divu .. koniec koncov ak by mne osobne taketo kktiny odpisovali ja by som si to uz dala zrusit 😀 😉
@charity - presne tak, máš pravdu. Nie zakladateľka témy spoznala charakter priateľov, ale priatelia spoznali jej charakter. A ani sa im nečudujem, že ju opustili.
@zivotnakrizovatke - máš pravdu, takéto ženy si nazaslúžia ľútosť. Ale napokon zakladateľka témy má, čo si zaslúžila, len tých jej detí mi je ľúto. Deti za nič nemôžu. Je smutné, že sa musia zrodiť zo vzťahov, ktoré sú iba o sexe, klamstve a podvádzaní.
@mircalla- ak aj boli v manželstve žienky zivotnakrizovatke problémy, tak jej manžel ich mal riešiť. So svojou manželkou. A nie s nejakou inou ženou, ktorá práve išla okolo. A ver tomu, že mnohokrát to nie je o problémoch, ale o povahe človeka, ktorý dokáže takto zradiť a podvádzať. Aj keď má doma dve malé deti a tehotnú manželku.

@mamulka211 toto je podľa mňa veľmi bohorovný názor, ktorý matku prezentuje ako jediný faktor, ktorý kedy ovplyvní život dieťaťa a zabezpečí mu šťastné vyhliadky. Žiaľ, nie je to tak. Bolo by to krásne, keby to tak bolo. To, že aj deti z harmonických rodín majú svoje traumy nikto nespochybňuje a zároveň to nehovorí nič v prospech matriarchálnych rodín. Sú to zhody faktorov a okolností, nič nie je čiernobiele. Otec je rovnako dôležitý, obzvlášť po šiestom roku dieťaťa, rovnako pre chlapca ako pre dievča. Ak chýba, niekde sa to odrazí. Netvrdím, že človek musí mať nevyhnutne nejaké traumy, alebo neusporiadaný život. Ale ten mužský model bude chýbať a matka ho nenahradí.