Som tehotná so ženatým mužom
Dobrý deň
Chcela by som sa trosku vyrozprávať aspoň takýmto spôsobom. Mám 28 rokov a som slobodná mamička. Môj syn má 8 rokov. Zostala som sním sama, keďže priateľ nás opustil keď malý mal štyri mesiace. Dlho som bola sama a nedávno som si našla milenca s ktorým sme si rozumeli a dohodli sme sa, že to bude iba o sexe. On je ženatý a ma svoju rodinu. No pred mesiacom som zistila, že som tehotná. Rodina,priatelia sa mi otočili chrbtom. Nechcem si nechať vziať bábätko, ale neviem čo mám robiť. Bývať nebudeme mať kde ak si nenechám vziať, financie nebudú na dve deti a on sa mi tiež otočí chrbtom čo sa týka pomoci keďže podľa jeho slov mu ide už iba o to aby svoju rodinu udržal v kope... Áno najjednoduchšie riešenie ísť na interrupciu, ale iba nato pomyslím a nedokážem prestať plakať. Nikdy som ešte nebola v takejto zufalej situácii a bojím sa, že to nezvládnem. Ak je tu nejaká osoba, ktorá si niečím podobným prešla alebo prechádza rada si popíšem.
@bjeremiasova Pozor, absolútne si nepochopila. Ja nehovorím, že každý kto má vysokú školu je automaticky inteligentnejší ako človek s maturitou, ale tvoje tvrdenia zaháňaš do extrémov. 20 ročná baba nemá ešte nič odžité - je čerstvo vylezená zo strednej školy - nestihla získať žiadne pracovné návyky, nestihla si nič pocestovať, užiť si s láskou sexuálne chvíle - dokonca pochybujem že 75% vzťahov uzatvorených pred dvadsiatkou sú tie správne. Len v tomto období sa začína život kryštalizovať. Vysoká škola je pre gymnaziálnych študentov ak nie sú zo zazobaných rodín nutnosť, samozrejme aj vysokú treba voliť správne, žiadna etika a verejná správa... Chýbajú nám tu technici, mladé iniciatívne učiteľky, dobrí lekári, kvalifikovaný zdravotnícky personál. Už nie sme v 19. storočí kedy baby šup šup rodiť, dať mužovi potomka. Každá žena si chce vybudovať vlastnú osbnosť a prepáč, ale študovať vysokú školu v 40-tke je nezmysel. Jednak musela študovať externe určite - externý študent sa nikdy nenaučí toľko čo denný a jednak človek má študentské zľavy, benefity práve v tom najvhodnejšom veku, kedy je mozog najproduktívnejší - do 26 rokov. A viem, IQ mám zmerané. A je vysoké, čudovala by si sa ako veľmi a našťastie sa pohybujem v rovnakom vzdelanom kolektíve ľudí. @mircalla - súhlas plný... Na deti je čas. Samozrejme nie v 45ke. Ale ten vek od 25 do 33 sa mi zdá na deti adekvátny.
@bjeremiasova Tabletka je 99% a ja ti zaručujem, že ak by si kamošku posadila za detektor lži vysvitlo by, že zabudla v prvom týždni užívania tabletiek jeden kus.
@luna379 ja som si nabrala skusenosti zial viac nepeknych akopeknych .. Nestudovala externe a pri dvoch detoch a manzeloch mala dokonca spoluziacku co mala vtedy 57 .. Moja mama ma iq 147 😉 a je to jedna mudra zena 🙂 nie je to blbost a skoda ze si to vobec niekto mysli ... Tp je fuk kolko mas rokov.. Hlavne je ze dosiahnes a naplnis si svoj ciel 🙂 mna sorry ale nezaujima ze si tu chces dokazovat aka si mudra.. A ked ta v 33ke nabuchaju a za rok nechaju tez sa budes povazovat za neskusenu nezodpovednu stat sa to moze kazdej zene dokonca aj chlapovi
@luna379 aaano ty urcite mas pravdu 😉
@luna379 pardon za preklep pri dvoch detoch a manzelovi...zabudas na tp 1% 😉
@bjeremiasova Keby ma nabúchal hocikto v hocijakom veku a nebola by som si 100% istá sama sebou, že som na materstvo pripravená - tehotnou by som dlho nezostala. Ale ja sa ako to ty hovoríš "nabúchať" nenechám. Mám muža, ktorého ľúbim a aj keby sme sa raz rozišli nikdy nikdy nikdy nikdy nebudem taká nezodpovedná, že by som s niekým spala bez ochrany a ak aj, nebude ma mrzieť 30€ za tabletku PO. To 1% je také nepravdepodobné - že šanca že zabudla a hanbí sa s tým priznať svetu je asi 500x pravdepodobnejšia, ale čo už. To si človek, čo má kúsok logického myslenia určite domyslí. Môj posledný príspevok smerom k tebe. Ahoj.
@charity 99% zien je zaciatkom i ked planovaneho tehotenstva na pochybach :D to je tak od prirody ... presla som si tym raz a teraz druhy krat a to boli planovane tehotenstva :D a kazda znama koho som sa na toto pytala ci to prezivali dali jednoznacnu odpoved :ano .. dokonca aj moja mamina 🙂 a tez sme so segrou boli planoane 🙂
@luna379 neda mi nereagovat a asi sa ti to ani nebude pacit, no musim. Si inteligetna zena so svojimi ambiciami a pevnymi nazormi. Racionalne uvazujuca, ktora vie vsetko presne pomenovat. Si mozno zena, akou by chceli byt tisice zien no mne v tvojich prispevkoch chyba zenskost. Lutujem ta, lebo aj ked si inteligetna tvoje prispevky posobia chladne. Ziadna zena, ktorej je dopriate citit pohyby svojho babatka by sa tak o interupcii nevyjadrovala. Z urciteho hladiska s tebou suhlasim, no neviem si predstavit aby som svoje dieta nechala zabit pre vlastnu nezodpovednost. Ak su dvaja dospeli pri sexe, nech sa chovaju dospelo aj pri nasledkoch. Nie kazda zena je pripravena na rolu matky, hlavne zena ktora sa do takej pozicie este nedostala a caka ju to. Mam 23, uspesne som ukoncila 1. Stupen vs a momentalne pracujem na diplomovke, studujem na ekonomickej univerzite, mam milijuceho manzela a cakame spolu babatko. Nie, nie je to jednoduche ale viem, ze nas caka krasne obdobie a bez ohladu na to ake bude tazke, zvladneme ho. A neviem si predstavit ist na interupciu len preto, ze este nemam skoncenu vs a nedosiahla som vsetky svoje profesijne ciele. A co sa tyka vysokej skoly po 40, ak niekto ma pocit ze ju potrebuje a chce, chce rozvijat svoje vedomosti nech studuje. Je jedno ci v 30, 40 alebo 60. Nie je vek, kedy by to bolo uz nepotrebne.
@jokerka mudre a inteligentne je to co si sem napisala Ty <3 azjavne kazdy clovek co ma v sebe aspon kus empatie by somnou suhlasil 🙂
@jokerka Rešpektujem tvoj názor a uznávam, že môj prejav tuná pôsobí akoby som nemala emócie, ale je to iba písaný prejav - nedajú sa z neho vyčítať skutočné emócie. V skutočnosti som mladá, veselá baba, emocionálne založená, lenže sa proste na toto dívam inak ako väčšina žien. Dieťa je dar - neskutočne krásny dar a tak sa k nemu treba aj správať. Nie som jednoducho stotožnená s tým, že by mal mať dieťa každý človek. Byť rodičom je zodpovednosť, ktorú staviam nad všetky zodpovednosti sveta. Kresať človeka, vychovávať ho a zároveň mu poskytnúť zázemie, vzor a bezhraničnú lásku nedokáže každý. Pozerám okolo seba a vidím, koľko manželstiev stroskotalo, lebo muž a žena podcenili dôležitosť rozhodnutia - stať sa rodičom, či nie? Pozerám, aká generácia ľudí nám tu rastie a je mi z toho strašne smutno. Deti sú zavesené na tabletoch, vnímajú svet virtuálne, v školách nám vládne šikana. Mám kontakt s deťmi - som budúca pani učiteľka a dnešné deti sú vychovávané strašne zle a je mi z toho smutno. Vyrastajú nám tu rasisti , chlapci vyrastajú na chlapov bez úcty k žene, dievčatá sa predčasne vrhajú do sexuálneho života. Láska, rodina, vzdelanie, vzájomná úcta a rešpekt mladým nič nehovoria a nemajú dobrý príklad ani v generácií starších (od 60 rokov vyššie.) Deti vhodíme napríklad do viery bez toho aby sa oni samé rozhodli, či je tá ideológia vlastná im. Starí ľudia sú často nevychovaní, drzí, myslia si, že si môžu dovoliť všetko ku každému... Pokiaľ rodič nie je ochotný nechať dieťa rozvíjať sa podľa svojich názorov a pokiaľ mu nechce vštepovať lásku k ľuďom okolo seba - nemal by mať deti. Som v tomto striktná. Ale myslím že aj veľmi zodpovedná. 🙂 Ty pôsobíš ako inteligentná osoba - držím palce v živote - dokonči si školu, venuj sa svojej láske stále aj popri dieťatku a dieťatku ukáž len to krásne na svete.
Vio28 Ahoj, všimla som si, že si napísala iba raz. .nemám zvyčajne potrebu písať, lebo nechcem hodnotiť človeka, ale skôr situáciu. .... Verím, že sa rozhodnes tak, aby si znášala aj dôsledky...budeš sa rozhodovať danej chvíli. ...budeš mať vtedy iné podmienky ako O päť rokov A pod....môže byť horšie alebo lepšie casom. ....Možno to pôsobí odo mňa chladne, ale myslím to uprimne.
Podla mojho nazoru, ....byť pripravená na dieťa byť sama kazda z nas,pretože "život" sa mení, napr.by si sa rozviedla, alebo aj keby si mala fungujúce manželstvo, môže sa stať, že manžela stratíš pri nehode....atď.
Potrat je podľa môjho názoru proti prírode, vždy si V duchu vážim, ak matky radšej po rodia A dajú dieťa na adopciu.....alebo pod...Ak sa V danom momente na to necítia. ....psychika človeka pôsobí aj po 30 rokoch daného činu. ...mam na mysli postpotratovy syndróm. ...plus zdravotný stav ženy po po trate. ...nemusí už nikdy otehotnieť. ...
Nebudem tajiť, že som veriaca....každá žena je iná, každá máme inde štartovaciu čiaru A každá inak vydržíme znášať bolesť, krivdu, ale aj radosť, A pod....
A veľmi veľa by som ti napísala. ... chcem len napísať, že myslím na teba...Možno sa skus na to pozrieť ako dar života. .....
@bjeremiasova ty si tiez vela veci napisala pekne 🙂 netreba vsetko brat len cierno-bielo lebo pride situacia ktora taka nebude 🙂 ja napriklad neviem povedat ako by som sa v urcitej situacii zachovala ak by prisla, teda viem ale z momentalneho pohladu. A mozno sama by som bola prekvapena ako by som sa zachovala v tej danej situacii 🙂
Boze baby, co tu urazate charakter zakladatelky a bijete sa do prs, ze Vam by sa nikdy nestalo. A toto by ste neurobili a ked uz, tak takto alebo hentak alebo inak....neviete vobec, co sa stane Vam o 5, 10, 20 rokov a ake hovadiny Vy postvarate. V prvom rade absolutne nic neviete o jej zivote, co musela preskakat, s cim sa musela popasovat. Po druhe, pochybujem, ze si neuvedomuje aj sama vsetko, to co je vycitate. Po tretie, chlap si rozbija rodinu, on ublizuje svojej manzelke a detom, uz to tu niekto spominal, zakladatelka k nim nema ziaden citovy ani iny vztah, ona vernost ani v dobrom aj v zlom jeho manzelke neslubovala. No a za posledne, idete ju ukrizovat a pritom v realnom zivote moze byt ovela lepsi clovek, co sa tyka ludskosti a pomoci druhym ako ktorakolvek z nas. Najradsej sudia taki, co by druhemu ani pohar vody nepodali, keby umieral na ulici.
presne tak ... preto je dost hlupe tu vypisovat odsudzovat atd ... na co je to dobre .. odkazovat si ake sme mudre? mudre by sme mali byt v jej situacii - kedze si babatko hodla nechat ... 🙂 jasi myslim ze ona to cele pisala zo zufalstva a nebude to take zle ako to teraz vidi ... neviem ci si to citala predtym ... pisala som ze ,azdy je tu mudry atd ... som zvedava co by boloa ci by boli take hnusne a mudre aj v pripade kebyze sa to stane ich dceram alebo inej velmi blizkej osobe .. ci by ju tiez tak sudili ... ja nie ... na co ... je to jej vec a ako som uz neraz spomenula cela tato diskusia nevznykla na zaklade " co si myslite spravila som dobre ze som spavala so zenacom? " ... 🙂 podstata nebola ta ze je zenaty ..jedna ju zacala sudit a hned sa ostatne do nej pustili dokonca aj do mna ze som jej napisala pozitivne slova :D ja som na to ani nemyslela len na to babo 🙂 dokonca mi tu pisali ze ci si myslim ze je to spravne a preco ju obhajujem :D ja nikoho neobhajujem :D tym ze som neni na nu hnusna a nepisem tu o zodpovednosti a inych mudrych reci 🙂 ... asi si myslia ze zeny do 30 rokov su neni vyzrete na materstvo a ani na zivot .. zjavne sme neni zivotaschopne kedze si myslia ze nemame skusenosti ... pritom kazdy clovek je individualny..moze mat 17 rocny viac skusenosti ako 30 rocny ... to je tak individualne a je ubohe hazdat vsetko do jedneho vreca
@petra3312 toto su mudre slova !
@mircalla nie ale kazdy po tom tuzi .. studovat a cestovat ..ja hej :D preto som si aj uzila kym som sa vydala :P
@luna379 mas uplnu pravdu. Dnesna vychova deti speje ja neviem kam a obcas mam strach kam to dojde lebo uz teraz je to velka hroza. Mnoho rodicov sa o svoje deti nestara, radsej posadi pred telku alebo zapne pocitac. Nasilne rozpravky vychovavaju nase deti a rodicia to toleruju, ba dokonca s tym suhlasia. Ja som na ZS a celkovo mala respekt voci ucitelom a dnesne deti nemaju problem postat cloveka, ktory im chce nieco vstepit, do teplych krajin. Lenze take spravanie prameni z vychovy ktoru dostali tie deti od svojich rodicov. A ti rodicia od svojich rodicov... A ludia, ktori by nam mali ist prikladom su horsi ako my.. Vela ludi v dnesnej dobe a hlsvne na Slovensku by nemalo mat deti a maju ich, lebo zijeme v socialnom state kde to je podporovane. To je vsak uz ina tema a ja sama by som minimalne polovici zoen ktore poznam deti zobrala ked vidim tu ich pseudovychovu. Neviem ovplyvnit svet ale viem seba a uz teraz viem, akym sposobom budem vychovavat ja svoje dieta. Zial dnesnu dobu, vychovu a spravanie ostatnych a tento stat neovplyvnim a aj to bude na vychovu dietata vplyvat.
@jokerka jedna vec co mi neda a musim sa k tomu vyjadrit ... tiez s muzom odsudzujeme to ze deticky sedia doma a hraju sa na pocitacoch alebo tabletoch je to chre dokonca vsak poznam deti co su vo veku mojej dcerky ... a hraju sa na tych tabletoch a ked im to rodic zobere ja len kukam aky hisak :/ je to hnusne .. klasicke rozpravky ani nepoznaju ... respekt nemaju uz len ked su v obchode nepozdravia ... tak co cakat ale od takych rodicov? ja mojej dcere zakazujem tieto veci a som hrda na to ako kazdy cudzi ju chvali ako je slusne vychovana... mozno som staromodna ale to mi nevadi ... ak si to o mne niekto mysli..vzdy lepsie ako keby moje dieta bolo ako tie ostatne... manzel tez suhlasi a zdiela tie iste nazory obava sa jedneho ze ju budu v skolke odsudzovat ci v skole ze nema vlastny tablet ci pocitac .. ze ju nepustim na Halloween party do skoly (co nema ziaden vyznam a snou kultuou to nema nic spolcneho .. zda sa mi byt hnusne hrat sa na americku maskaradu pocas dusiciek) ze ju budu sikanovat ..ale nemyslim si ... a aj dufam ...
@zajko_usko znasanie nasledkov je v tvojom ponimaní €. len peniaze. Pretoze on sa vyjadril ze chce byt so svojou rodinou, takze hluposti akoze odoprie dietatu otca a bla bla ..akeho otca ? ako sa zacne hrat na milujuceho tatinka ? to urcite.
Chrape teda so zenačom čo znamena ze vie ze ako chlap stoji za hovno ked podvadza zenu , plus nemusi byt jedina s ktorou si to rozdava takze berie ho ako objekt cisto na bohapustu je*ačku. Tym padom si davam sakra pozor kde sa vystrieka nie ? takze ked chce tych par eur (na ktore by som sa osobne vykaslala) nech ide za nim povie mu aka je situacia a v tichosti sa dohodnut na €. By mi srdce trhalo ist to oznamit jeho žene ktora za nic nemoze. To ze ci by to mala/chcela jeho zena vediet na to nech pride sama ze jej muž zahyba.
@bjeremiasova ono mne vy ani nevadili rozpravky na tabletoch ci pc, proti tomu nemam nic, ale tie deti nemaju zaklady slusnosti. Ako vravis nevedia sa pozdravit a najjednoduchsie je dat tablet do ruky vsak. Aby mamicka mohla pisat na nete alebo si vypit v klude kavu... Dietatu sa treba venovat, citat, ukazovat obrazky a hracky a ano aj pustat rozpravky ale ja som zastancom klasickych rozpravok a nie tych dnesnych ako xmen, batman spiderman kde sa kazdy len bije a je tam same nasilie. Ano pustim svojmu dietatu aj rozpravku ale urcite nie taku. Doba sa uz posunula a tak ako sa menia dospeli sa menia aj deti a vsetci sa prisposobujeme dnesnej dobe.. No na detickach je veeelmi vidiet ci sa im rodicia venuju alebo nevenuju.
@petra3312 Tak po prvé kľudne sa budem biť do pŕs pretože spať zo ženatým mužom je raz a navždy pod moju úroveň. Nemusím mať k manželke ženatého muža žiaden citový vzťah a napriek tomu by som to žiadnej neurobila. Na rozdiel od zakladateľky, ktorá asi na nejakú empatiu voči druhej žene v tomto prípade pozabudla. Po druhé. Ak sa už v živote musela popasovať s nejakou zložitou situáciou, mala sa z nej poučiť a nie urobiť ešte väčšiu blbosť. A po tretie . Áno idem ju kritizovať, lebo pochvalu si bohužiaľ nezaslúži. Neviem ako jej pomôže že ju tu budeme spoločne ľutovať. Nikto ma nedonúti hľadať na jej konaní niečo dobré, pretože to tam proste nie je. A čo sa týka ľudskosti a pomoci druhým.... tak v tomto konkrétnom prípade teda fakt nikomu nepomohla. Akurát tak sebe k niekoľkým orgazmom. Tento príklad čo tu zakladateľka zverejnila je holý fakt a to čo spomínaš ty, že možno je oveľa lepší človek a ľudský a pomáha druhým ... tak to sú zase len tvoje domnienky. Ak je taká ľudská ako mohla takto klesnúť? Ak je taká dobrá a ľudská ako sa jej mohlo stať že otehotnela so ženatým mužom s ktorým navyše spala len pre sex? Kde v tom vidíš ľudskosť?
@jokerka No vidíš, že si pochopila, ako to myslím. Preto som tuto autorke odporúčila sa dieťatka vzdať - nemusí ísť o interupciu, môže ísť aj o ponúknutie na adopciu. Jednoducho, nemyslím si, že ak nemá dostatok financií a celkovo ak sa nechránila aj v prípade, že sa jasne dohodli o aký druh vzťahu pôjde - že dá do rodičovstva maximum. Kým iný pár môže... Ako hovoríš - polovica ľudí v tvojom okolí by mať deti nemala, tak isto to vidím aj ja v mojom okolí. Lepšie je nemať to dieťa vôbec ak by z neho malo vyrásť to čo vidíme okolo seba.
Mas 28rokov,slobodna mamina s 8r.synom…A spravila si v podstate 2x chybu…Necitala som to cele...Keby som bola na tvojom mieste, tak urobim to, ze necham si dieta, lebo ono za nic nemoze. Vynosim ho a dam spravit test otcovstva, lebo chlapec"ked chcel iba sex", tak mal trochen rozmyslat dopredu, ako aj ty…Ale stalo sa…Zenaty a nozicky roztahuje inej zene🙂))Heh...Potom by som ho dala na sud aby platil vyzivne na dieta.Tak mas aspon nejake financie, mozno to bude vyzerat chladne, ale zober jeden fakt…On chce udrzat rodinu pokope🙂))), to mal robit pred roztahovanim noh…Dobre vedel do coho ide…Bozeeeeeee….
@jokerka presne tak! Ja som s malou cely den vonku ak je krasne pocasie okrem toho ak nespi alebo nepapa 🙂 no z casti hej ale je to na mne ako si dietatko vychovam... 🙂
@louvre no a ja na rozdiel od Teba nemam potrebu si do nej kopnut. Nezapajala som sa do diskusie, lebo poradit jej neviem, to uz musi ona sama vediet, ci dokaze zvladnut sama dalsie dieta alebo nie. Tak ked nemam k aktualnej situacii co povedat, tak radsej no comment.
A ano, neviem, co je za cloveka, tak prave preto nekomentujem a nevyhadzujem na oci, o co som ja lepsia.
@bjeremiasova Moja dcéra by dostala poriadnej držkovej polievky, a možno aj prvý krát v živote jednu materskú po papuli, keby som zistila že spí so ženáčom. V žiadnom ale v žiadnom prípade by podporu pre takéto správanie u mňa nenašla. Nech by mala prežité čokoľvek. Predsa to, že má niekto ťažší život nikoho neospravedlňuje ak urobí zo seba takúto rohožku pod ženatého nadržaného vola. A keďže moja dcéra je ešte decko tak mám dosť času pokračovať vo výchove tak ako to máme rozbehnuté a do jej dospelosti ju vybaviť zdravým sebavedomím a budovať u nej lásku a empatiu voči druhým apod. A verím že nikdy nebude taká bezcitná aby si budovala svoje šťastie na nešťastí inej ženy. Ľúbim ju nadovšetko a ona to vie. Rovnako ako už v tomto veku vie rozoznať dobré správanie od zlého. Je zaujímavé čo všetko si ochotná tolerovať ty a pokladať za dobré. Stačí ak mala zakladateľka nejaké problémy a ťažší život a už z falošnej alebo akej ľútosti si ochotná ospravedlňovať jej totálne nevhodné správanie sa.

@charity tabletka nie je 100% predvcerom.sa narodila dcerka kamoske co brala tabletky a pravidelne 🙂