icon

Som tehotná so ženatým mužom

vio28
6. mar 2016

Dobrý deň
Chcela by som sa trosku vyrozprávať aspoň takýmto spôsobom. Mám 28 rokov a som slobodná mamička. Môj syn má 8 rokov. Zostala som sním sama, keďže priateľ nás opustil keď malý mal štyri mesiace. Dlho som bola sama a nedávno som si našla milenca s ktorým sme si rozumeli a dohodli sme sa, že to bude iba o sexe. On je ženatý a ma svoju rodinu. No pred mesiacom som zistila, že som tehotná. Rodina,priatelia sa mi otočili chrbtom. Nechcem si nechať vziať bábätko, ale neviem čo mám robiť. Bývať nebudeme mať kde ak si nenechám vziať, financie nebudú na dve deti a on sa mi tiež otočí chrbtom čo sa týka pomoci keďže podľa jeho slov mu ide už iba o to aby svoju rodinu udržal v kope... Áno najjednoduchšie riešenie ísť na interrupciu, ale iba nato pomyslím a nedokážem prestať plakať. Nikdy som ešte nebola v takejto zufalej situácii a bojím sa, že to nezvládnem. Ak je tu nejaká osoba, ktorá si niečím podobným prešla alebo prechádza rada si popíšem.

mima4
6. mar 2016

@jeennyv no ten zavazok obycajne ostane zene na krku...

macamac
6. mar 2016

@sasa1310 ja chápem, ale zase...ešte nežijeme v krajine, kde sa umiera od hladu...
skrátka áno, tento prípad interupcie, že teraz nie, prepáč dieťatko, ideš "preč",..tak to je naozaj odsúdeniahodné riešenie...i keď nerada súdim, lebo súdiť bude len Boh

stále ale nechápem, prečo má na hlúposť svojich rodičov, doplatiť nevinné dieťa 😒 😝

minnie55
6. mar 2016

@zivotnakrizovatke uplne s tebou suhlasim. Zena, ktora si zacne so zebatym muzom, si nezasluzi sucit. Priala by som jej prezit to z druhej strany - zo strany podvadzanej manzelky. Nie som ziadna konzerva, ale zacat si so zenatym muzom je pre mna absolutne tabu.

mihula
6. mar 2016

@minnie55 a keby ti chlap povedal ze je slobodny a zaprel by vlastnu manzelku a dieta?Co potom s takym chlapom?

sasa1310
6. mar 2016

@macamac ja osobne by som na jej mieste išla na interrupciu. Viem, že sa to píše ľahko a riešilo by sa to určite ťažšie, ale z určitých dôvodov.
Nechcela by som v takej situácií ešte sťažiť situáciu svojmu dieťaťu, ktoré mám.
A neviem si predstaviť keby to dieťa bolo na svete ako by som mu vysvetlila, že kto je otcom. Jeden chlap, ktorého som mala len na sex a ktorý v podstate rodinu má a v podstate my sme ťa ani nechceli lebo si sa pritrafil a nemal si tu byť. A nemá ťa rád ani otec, ani jeho deti ani jeho rodičia o tebe nevedia atď....
To je strašne veľa takých situácií, ktoré si ani nevieme predstaviť.
A keď sa ten 8 ročný opýta kde má brat otca?

No horšiu situáciu matka pre svoje deti či už narodené alebo nenarodené ani spraviť nemohla

macamac
6. mar 2016

@sasa1310 vieš čo, toto sú napr. veci, ktoré MŇA v živote netrápia
či ho bude milovať otec/babka/dedko/....
pre dieťa je najdôležitejšia jeho matka a stačí mu JEJ láska
(zbytočné tu písať o "kompletných akože rodinách", kde, akonáhle sa zatvoria dvere, končí idylka)
vieš, mne je fakt jedno, aké "traumy" spôsobím dieťaťu - či už prvému synovi, alebo tomu druhému, tým, že im budem vysvetľovať, kto je ich otec
toto nie sú nejaké OBROVSKÉ a neprekonateľné traumy/problémy v živote 😉
a určite to nie je najhoršia situácia, ktorú im mohla matka pripraviť
rozhodne horšie je priviesť dieťa do krachujúceho vzťahu a očakávať, že to dvoch ľudí zlepí
horšie je priviesť dieťa do spoločnej domácnosti so psychopatom/alkoholikom/žiarlivcom/gamblerom,...atď...(aj také sú)

ak nejde o život, nejde o nič

ruthike
6. mar 2016

@macamac ja nie som za interupcie, ale si myslim, ze je to kazdeho osobna vec ako sa rozhodne. Nevinne dieta za nic nemoze a vacsina ludi, ak netrpia depresiami, su radi, ze su - doslovne. No clovek musi brat do uvahy mnohe faktory - obcas treba byt "sebec". V krajine kde zijem malo/stale ma vela ludi, kde s kym, rozny otcovia, financne problemy a tie deti su vzhladom na okolnosti ich narodenia vychovy poznacene - socialne i emocionalne. Teraz to tu nechcem premenit na diskusiu za pre a proti potratu, a neberiem ti tvoj nazor, ze vyslovene Nie, len si ja myslim sama za seba (nedavam zakladatelke ziadne rady, lebo fakt neviem ako by som konala v jej situacii), ze to nie je vzdy take jednoduche

minnie55
6. mar 2016

@mihula ano, moze sa to stat, ale vacsinou tie zeny vedia, ze chlap ma rodinu.

macamac
6. mar 2016

@ruthike tak, ale aj to, byť sebcom, treba vedieť, kedy je správne

je iné byť "sebec" v zmysle, že deti sa chcú hrať Človeče a ja jednoducho poviem "nie", chcem chvíľu pre seba, dať kafe v klude

a je iné byť "sebec"v situácii rozhodovania o ne/bytí VLASTNÉHO dieťaťa 😒

sasa1310
6. mar 2016

@macamac nemôžeme byť každá rovnaká. Jedna by to zvládla ľavou zadnou a druhá nie. Preto som jej tam napísala v prvotnom príspevku pre a proti. Sama sa musí rozhodnúť najlepšie ako vie.
Len treba brať ohľady aj na okolie lebo ona nie je sama obeťou vlastných činov. Bohužiaľ sa to bytostne dotýka aj jej rodiny (kto ju bude živiť a pomáhať jej a bývať u koho bude s dvomi deťmi) a aj jej syna. A ako som písala aj rodina toho milenca

mihula
6. mar 2016

@macamac pre dieta je najdolezitejsia jeho matka a staci mu jej laska-prosim ta netrep sprostosti.Kazda matka miluje svoje deti a myslis si ze to ozaj staci?A kde su potreby dietata?Staci mu povedat,milujem ta?Ale nemozem ti kupit teple topanky lebo vas sama neuzivim?Sme zodpovedne aj za cele ich detstvo a vo vela pripadoch same matky,ktore zostavaju same s detmi vieme ake tazke to maju ak im nepomozu rodicia.

gabyvt
6. mar 2016

@vio28 dieťa si nechaj, ono nemôže za to, že vy dvaja ste nezodpovední, mali ste na to myslieť predtým, ako ste sexovali. Každá situácia má riešenie, možno sa to teraz zdá neriešiteľné, ale určite sa nájde niekto, kto ti pomôže, rodičia, súrodenci, známi. Mysli na to dieťatko, je to živý tvor, ktorý má právo na život.

ruthike
6. mar 2016

@mihula veru pravdu mas!

govinda
6. mar 2016

@mircalla Držím palce veľmi 😉 V diskusiiách ťa často vnímam a tvoje názory sú veľmi rozumné a aj mne dosť blízke. Situáciu máš nepopierateľne veľmi ťažkú, hlavne keď dcérka je taká drobučká 😒 .
Ja som rozvedená a s dcérkou, tá ma ale 3 rôčky a to je už trošku iné a hlavne, má aj otca, ktorý sa o dcérku zaujíma, stretáva s ňou .... takže nie som na ňu až tak úplne sama, ale je to náročné. Drž sa 😉

@vio28 uf , náročná situácia. Nejdem ťa odsudzovať, na to nemám žiadne právo, v tvojej situácii už len radiť. Ak si dieťatko necháš, milenec alimenty platiť musí, teda mal by, snáď nie je až taký chrapúň, aby sa tváril. Ak ty teda na alimentoch budeš trvať, ale tu by som nepopustilo. Že sa ti známi a rodina otočila chrbtom? - asi prvotný šok, ale čaasom aspoň rodina na to bude pozerať inak a snáď pomôže.
Napísala si prvý príspevok, takže v akých podmienkach žiješ a ostatné nevieme a ťažko sa radí, keď to nekonkretizuješ ;)
Držím palce

mycuskaa
6. mar 2016

V kazdom pripade za to nemoze sama. Ona bola slobodna zato ten chlap bol zenaty on mal mysliet na to ze si moze rozbit vlastnu rodinu. Keby nespaval s nou tak by spaval s inou. Raz ked je chlap taky tak bohuzial. Takze netreba hned odcudzovat zenu.

mircalla
6. mar 2016

@govinda dakujem🙂 momentalne som sama na tom dost psychicky zle, takze nejako nie som v odsudzujucej nalade, skor naopak.
a dakujem za srdiecko od neznameho

macamac
6. mar 2016

@mihula čakala som presne, kto sa chytí slovíčok a vytrhne to "len láska matky"
sa mi nechcelo dopodrobna vypisovať 😀 ale predpokladala som inteligentné čítajúce 😉

je jasné, že štart nebude mať možno ľahký- veľa nevieme, nepíše podrobnosti

ale to, že teraz som finančne horšie neznamená, že tak bude NAVŽDY
ale to, že sa rozhodne "dať dieťa preč" ( aké elegantné slová 😝 ), to je už nezvratná situácia v živote...chápeš? už nikdy nebude existovať to dieťa
zatiaľ čo prachy boli a budú...

ak raz sama pochybuje, prípadne nechce ísť na interupciu, nech to ani nerobí....
niektoré majú svedomie citlivejšie....a niektoré to spracujú možno lepšie

charlie1980
6. mar 2016

Uzol na ftaka tomu tvojmu milencovi, tebe trocha zdraveho rozumu, ze ked uz zenaty, tak sa aspon chranit. Ale uz je neskoro. Ak si nemala doteraz zodpovednost za svoje nenarodene dieta, teraz ju Bud naber aj so vsetkymi nasledkami alebo sa tej zodpovednosti jednoducho zbav ! Ach, vytocila som sa do vyvrtky ! Co mate 15r, ze neviete ako sa deti robia prip.nerobia ??? Teraz si mozes hlavu lamat. Je fuk, ze je zenaty, to je to najposlednejsie pre mna, len ako toto dvaja dospeli zreli ludia mohli dopustit ?

jeennyv
6. mar 2016

@mycuskaa v tomto s tebou nesuhlasim, moze si za to, lebo to, ze som sama nedava nejake povolenie spavat so zenatymi..mohla povedat nie, ale udrziavala to, kym neprisiel problem..jasne chybu spravili obaja, ale ona za to moze a ma rovnaky podiel viny....teraz sa chyta za hlavu, ze ajajaj, ze co bude, ale keby neprislo dieta bohvie akoby to dopadlo a ako by to boli dlho tahali, lebo milenka je v poho, ale tehotna milenka je pre chlapa prekazkou....

mycuskaa
6. mar 2016

@vio28 no zena mas to tazke 😐 ja by som si dieta nenechala zobrat nikdy. Rodina sa urcite ukludni a ty to nejak zvladnes MUSIS koli detom nic ine ti neostava. Drzim moc palce a prosim ta takym chlapom sa vyhybaj!!! A urcite to ries aj s nim nech si nemysli ze vsetko bude ok. Ked si vybral takyto zivot a vsadil do toho vlastnu rodinu tak nech tak ma. Preco by tvoje dieta malo byt menej ako tie co ma s manzelkou??

gabyvt
6. mar 2016

@mycuskaa veruže, niektorí chlapi majú neveru v génoch, keď raz potrebuje milenku, môže mu dať manželka aj modré z neba, nestačí to.

mycuskaa
6. mar 2016

@jeennyv ja som napisala ze sama za to nemoze

mycuskaa
6. mar 2016

@gabyvt presne tak. Bohuzial je takych vela a niektore zeny sa ani nedozvedia ze ich muz vobec podvadza alebo podvadzal.

mycuskaa
6. mar 2016

@jeennyv prepac zle som si precitala tvoju odpoved 😊

zuzik16
6. mar 2016

@mircalla pekne napisane, vsetko sa da vyriesiť, na svet sa pyta novy zivot, to by malo byt vzdy pozitivne, no nie? 🙂 nech je to za akychkolvek okolnosti....
a pre zakladatelku, neviem s kym žijes, či s rodičmi alebo sama, ale pokial su tvoji rodičia normalny milujuci ludia, tak si myslim ze aj ked sa teraz mozno hnevaju , tak to vsetko prejde a nakoniec ti pomozu a budu sa tesit z vnučatka.
a pan otec, ten bude musiet aspon platit, pokial nechce nejak inak pomoct, ved aj on bol pri "vyrobe"...neboj sa o peniaze, vsetky bločky čo budes mat si odloz, nech ti aspon čast preplati, myslim že zo zakona mas na to aj narok, plus vyzivne, rodičovsky prispevok, pridavky a mas narok aj na vyzivne na seba, tusim do 2 rokov dieťaťa....vsetko si pozistuj....
a negativne ohlasy? tie vobec neries, teraz to bude senzacia, ale o par mesiacov/ rokov sa na to zabudne, pride niečo nove a vsetci sa budu rozplyvat nad tvojim krasnym dietatkom....nie si prva ani posledna ktora bola v takejto situacii🙂 ja osobne poznam par zien čo dopadli rovnako, a ani jedna by nemenila s odstupom času - začiatky boli ťažke, zvladnut sama tehotenstvo, pripadne zdravot. problemy a nazory okolia atd...ale ten vysledok predsa stoji za to nie?
tak hlavu hore a dietatko si nechaj🙂 vies, kolko je tu zien, ktore by dali čokolvek za to aby boli tehotne, hoc aj v takej situacii ako si ty? tak bud vdačna panu bohu ze ti doprial druhe dietatko, ved dietatko je dar, a nič sa nedeje len tak, vsetko ma svoj zmysel🙂
este raz drž sa🙂
@vio28

jeennyv
6. mar 2016

Sama si dieta nespravila, ale je tam moznost volby ci ano ci nie s takym muzom a tu zlyhala na plnej ciare, ja to vnimam ako strasne nezodpovedne voci sebe aj tomu prvemu dietatu, ze prosto tam nie je natolko rozumu, aby som nemusela riesit toto...ja nehovorim,ze materstvom sa ma stracat identita, ale su najprv deti a moj zivot az potom chlap a myslenie spodkom.....

mycuskaa
6. mar 2016

@jeennyv v kazdom pripade su na vine obaja. Sama si to dieta neurobila. A kedze sa k tomu postavil ako hnup to znamena ze nieje len hajzel ale este aj bezcharakterny. Taky si ani nezasluzi mat stastnu rodinu. Taky si zasluzi kopnut do guli aj od milenky aj od manzelky

gabyvt
6. mar 2016

@mycuskaa tomu to nerozumiem, aké sú poniektoré slepé a nevidie to, eventuálne to aj vidia a vedia a tolerujú to. Ja by som to nedokázala, radšej som ostala s tromi deťmi sama.

macamac
6. mar 2016

@zuzik16 pekný príspevok 😉
taký pozitívny a myslím, že to potrebuje zakladateľka. povzbudiť a ukázať, ako sa to DÁ a nie hľadať riešenia, ako sa "TOHO" zbaviť, lebo....

mircalla
6. mar 2016

@jeennyv vsak ano, moze, to je fakt...jedine si zobrat poucenie, a snazit sa o dieta co najlepsie postarat....s tou rodinu sa to podla mna casom utrasie, hadam ju nenechaju v stichu....
@vio28 zvladnes to. a od chlapov si daj na dlhsiu dobu pokoj - hlavne od neperspektivnych