icon

Som tichá a vadí mi to

9. aug 2020

Baby, je tu nejaka ktora to ma podobne ako ja? Som hanblivka, v spolocnosti ticha a tazko sa zoznamujem s novymi ludmi. Nemam problem so susedmi vo vytahu prehodit par slov, ked zacnu konverzaciu. Aj predavacky v obchode sa spytam, ked nieco neviem najst. Som ale velmi tichy typ hlavne pri clenoch rodiny, pri priatelovi aj pri kamaratoch. Priatelovi to aj vadi, parkrat mi uz bolo vycitane, ze napr. na vylete som ticho, on by sa chcel rozpravat a ja mlcim. Bezne veci si povieme, ale neviem viest taku konverzaciu ako ini ludia, stale o niecom klabosit. Nerobim to narocky, proste som taka a nerada hovorim nasilu, ked mi nic nenapada. S priatelmi si povieme svoje a po hodine mi uz nenapada nic, tak zmlknem a zase sa len zamyslam, preco som prave ja taka. Ked sa ma nieco pytaju, odpoviem ale takmer nikdy nie som ja ta, co zacina konverzaciu. Zavidim vsetkym “ukecanym” zenam okolo seba, ze sa im nezavru usta a stale maju o com 😀

Strana
z2
autor
10. aug 2020

@tripetta dakujem ti v mene vsetkych tichych zien 😄

evkamotka
10. aug 2020

Lenze priatel ma aj kus pravdu. Mne mama cely dospely zivot prizvukovala, nech si najdem manzela, s ktorym si vzdy budem mat co povedat. Inak budem mat velmi smutne a nudne manzelstvo. A mala pravdu. Nasla som si takeho, s ktorým vzdy mame o com, je veselo, vtipkujeme, utahujeme si zo seba, rozmyslame o veciach.... Ano sme aj ticho 🙂 ale ja byt tvoj priatel, je mi proste smutno. Vies ako to myslim?
Ved chodis na mk, ja hocikedy zacnem o com som citala. Jeho sa popytam co bolo v praci, ja poviem co robili deti a co som uz stihla. Poplanujem jedlo, nakupy, vylety, navstevy... Jejda nenky stale nieco

autor
10. aug 2020

@evkamotka to je pekna predstava a tiez o niecom takom snivam 🙂 a mam dvoch dlhorocnych kamaratov, s ktorymi keby som bola tyzden niekde zavreta, tak sa mi usta nezavru 😀 cim to je? Neviem.. su ukecani a citim sa pri nich uplne uvolnene, avsak kvoli vztahu sa stretavame velmi malo, pretoze priatel sa s nimi nema o com bavit 🤷🏻‍♀️

Len na moju obranu, jasne, ze tiez by som chcela mat s muzom vztah aky mas ty, riesit s nim vsetko. lenze s mojim priatelom sa o takych veciach bavit velmi neda. Ked mu nieco hovorim, nepocuva ma, proste chlap 😄 spytam sa ho ako bolo v praci, odpoved je vzdy rovnaka - v pohode. Ked o niecom rozpravam s vasnou, po 5 vetach ma zrusi, ze dobre dobre stacilo, uz bud ticho, vela rozpravas.Takze snaha je, ale ochota viest normalny rozhovor z jeho strany chyba. To je uz ale na inu temu..

Vzdy som si vravela, ze moj buduci manzel bude podobny typ ako ti blizki priatelia, kamos a partak do kazdeho pocasia. No ale zatial mi to nevychadza 🙂

evkamotka
11. aug 2020

No ale.... .. Ci je teda priatel ten pravy

yoxinka
11. aug 2020

Na tvojom mieste by som si hľadala iného priateľa asi, lebo to čo o ňom píšeš je dosť smutné a ty to ako keby nevnímaš a stále hľadáš chybu len v sebe. Môj manžel je taký. On je medzi cudzími ľuďmi totálne nesvoj a nevie o čom. Ale ja som mu to pekne vysvetlila, že tak proste pôsobí ako trdielko niekedy. A ani teraz nie je nejaký extrovert z neho, ale naučil sa aspoň nejakú základnú konverzáciu viesť s cudzími ľuďmi, ale teda je to totálne mimo jeho komfortnej zóny. Zato s kamošmi pohode. A hlavne my dvaja máme stále o čom. Aj ticho vieme byť, ale my bežne večer sedíme pri víne a kecáme buď o jeho alebo mojich veciach. On má rád také veci, ktoré ja sama od seba nevyhľadávam ale strašne ma bavil, ako mi o tom on hovorí a už som sa aj dačo naučila pri ňom 😜.

weisovameggy4444
11. aug 2020

Introvert... aj ja som taká a už má to prestalo trápiť, povahu nezmeníš

Strana
z2