icon

Premýšľanie o vlastných rozhodnutiach

4. mar 2025

Dobrý večer. Dnes som sa v jednej teme na mk zamyslela, nad tým, že ako to majú iní ľudia s rozmyslanim nad sebou. Ja som taky typ, ktorý uvažuje veľmi často nad roznymi situáciami co sa mi stanú. Napriklad sa rozprávam s predavačkou v obchode a potom v hlave premýšľam nad tým o čom sme sa rozprávali. Alebo sa rozprávam s mamou a potom si v hlave uvažujem nad našim rozhovorom. Uvažujem aj nad inými vecami a ľuďmi, ale asi najmä nad svojimi reakciami ci rozhodnutiami, či som urobila alebo povedala dobrú vec, či som to nemala povedať inak. V tom momente rozhovoru neuvazujem nad tym co poviem a ako to poviem, ale uvazujem po tej situacii. Mate to tak aj vy, či ste skôr také typy, ze nad vecami mavnete rukou a zabudnete.

petamich
•
4. mar 2025

Nie naozaj necitim potrebu analyzovat bezne rozhovory 🙂 ano ak rozhovor viedol k nejakemu nedorozumeniu, negativnej emocii, konfliktu a pod. tak sa potom ex post zamyslim, co a ako som povedala a ci som to nemala povedat inak (konstruktivnejsie, racionalnejsie, bezemocne...) ale nad beznymi rozhovormi sa nepozastavujem dodatocne

doriiis
•
4. mar 2025

Pracujem s ľuďmi.Keby som mala analyzovať každý rozhovor,ktorý cez deň vediem,tak by som sa zbláznila

nika1224
•
4. mar 2025

Nikdy nelutuj,co si niekedy chcela alebo povedala...ano je to jednoduche povedať,ze po tom ako si to rozmyslis,mozno by si v dany moment reagovala inak..to je zbytocne zamyslanie..to ako si reagovala si bola ty a dala si to tak,lebo si vtexy chcela tak..samozrejme,treba si rozmysliet,pred tym,ked nieco vyslovis..aby to nebolo nevhodné aldbo neurazilo.ale ved kazdy mame svoj nazor..no nie?

barka1
•
5. mar 2025

Toto sa mi zdá ozaj zvláštne. Akoby si sa nemala dost rada a mala velmi nízke sebavedomie.
Ano, ja tiez uvazujem, premyslam, analyzujem, vrtam sa - ale riesim ludi, vztahy s nimi, výchovu, prácu, seba a svoje prezivanie, atd. Nie rozhovor s predavackou. Ten hodím za hlavu. Ako tu vyššie píšu, to by som sa fakt zbláznila.

autor
•
5. mar 2025

@barka1 áno ono to tak asi aj pôsobí, ale nie je to o tom. Ja sa mam rada aj sebavedomie mam normálne. Teda mam svoje miesta kde je nižšie, ale to sa prejavuje inak ako len premyslanim nad sebou.
Ten rozhovor s predavackou riešim asi v tom, ze ci som bola k nej príjemná, ako keby si ho v hlave prejdem, zhodnotim a ak je v poriadku už neriešim, tak do 5 minút po rozhovore. Taka ako keby silna sebareflexia. Dlhšie v hlave riešim, keď niekomu ublížim alebo tu situáciu nejako nezvládnem alebo som nepríjemná. To analyzujem veľa a z každej strany. Niečo ako keď ma nicia moje vlastné výčitky.

autor
•
5. mar 2025

@nika1224 u mňa keď nastane nejaká situácia, tak nerozmyslam hneď. Mne idú ústa rýchlejšie ako mozog. Potom mozog príde a zanalyzuje situáciu. Skúšala som už aj rozmýšľať pred tým než niečo poviem, ale nejde mi to. Manzel ten nad vecami veľa premýšľa a nepovie všetko co chce a pre mňa je to úžasné, lebo ja to nedokážem.

vilma7
•
5. mar 2025

Ja som rada, keď nemusím uvažovať nad ničím...takže nie, neanalyzujem.