icon

Ako riešiť nevhodné otázky od dotieravej susedy?

16. máj 2026

Mám susedu hroznú klebetnicu. Má tak okolo 70. Keď ju stretnem tak sa len pozdravím a prehodím nejaký small talk zo slušnosti a idem preč. Nerada sa s ňou rozprávam, lebo rada z ľudí vyťahuje veci a potom ohovára. Mne vždy povie aj 3-4 klebety počas každého rozhovoru. Ja jej len poviem hej a zahrám akože záujem a odídem. Dnes ma zastavila pýtala sa ma prečo nemám priateľa a že prečo s niekým nespím a či sa bojím chlapov. Potom mi dala doporučenie, že si mám niekoho nájsť a že mám s niekým začať spávať, že jedna jej kamarátkina dcéra je tiež dosť mladá, ale už z niekým spáva. Potom sa pýtala na súkromie mojich rodičov. Ja som jej na to nič nepovedala. Viem, že som sa mala nejako ohradiť, niečo jej povedať, ale ostala som ochromená. Stála som a zírala na ňu, že čo to vraví a potom som ticho odišla. Nikdy sa takto hnusne nesprávala a nechápem čo to ako malo byť. Ešte teraz mi je trápne.

cyberk
16. máj 2026

Aj taki ludia musia byt. Dakujeme za oznam. 🫠

motylik2559
16. máj 2026

@anonym_autor Ahoj, ked take nieco na teba vytiahne dalsi krat, neostan ochromena ako pises, ale normalne sa jej opytaj naspät, ako sa jej zmeni zivot, ked jej poskytnes informacie o svojom sukromi? 😄 Tiez som mala takuto susedu, aj v tom veku a ked som jej polozila tuto otazku zacala koktat, lebo to vobec necakala a ked sa to po chvili snazila zahovorit, tak som trvala na odpovedi😄 takze k tejto oblasti sa viac radsej nevratila, pretoze by vedela,ze nema odpoved na moju otazku🤷‍♀️ No a k tomu co keca o susedoch, ked taketo nieco aj mne hovorila, tak som jej len normalne, slusne ale pritom s davkou raznosti povedala, ze preco hovori o ich sukromi mne?!?
Takze vyskusaj a do buducna budes mat od nej s velkou pravdepodobnostou pokoj🤷‍♀️😄

autor
16. máj 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, ked take nieco na teba vytiahne dalsi krat, neostan ochromena ako pises, ale normalne sa jej opytaj naspät, ako sa jej zmeni zivot, ked jej poskytnes informacie o svojom sukromi? 😄 Tiez som mala takuto susedu, aj v tom veku a ked som jej polozila tuto otazku zacala koktat, lebo to vobec necakala a ked sa to po chvili snazila zahovorit, tak som trvala na odpovedi😄 takze k tejto oblasti sa viac radsej nevratila, pretoze by vedela,ze nema odpoved na moju otazku🤷‍♀️ No a k tomu co keca o susedoch, ked taketo nieco aj mne hovorila, tak som jej len normalne, slusne ale pritom s davkou raznosti povedala, ze preco hovori o ich sukromi mne?!?
Takze vyskusaj a do buducna budes mat od nej s velkou pravdepodobnostou pokoj🤷‍♀️😄

@motylik2559 po tomto incidente s ňou už neprehovoím.

motylik2559
Autor odpoveď zmazal
motylik2559
16. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor No lenze ked s nou neprehovoris a min ju neodbijes ako som ti poradila, alebo aspon velmi podobnym stylom, tak sa jej nezbavis. A pochybujem, ze ked ju stretnes a ona bude na teba hovorit, ze jej nieco neodpovies. Ked sa jej chces zbavit, tak to sprav raz a prevzdy🤷‍♀️🙂

valria
16. máj 2026

@anonym_autor Podľa mňa je mierne švihnutá. Inak, neviem, kde bývaš, ale ja niektorých susedov z nášho vchodu nestretnem ako je mesiac dlhý.

anonym_a5497b
16. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nejako to prežívaš, však nech si hovorí čo chce, ty jej nemusíš hovoriť o sebe

anonym_cdf445
16. máj 2026

@anonym_autor dá sa aj slušne povedat:”to je moje súkromie a nebudem to riešiť so susedmi. Dovidenia”🤷‍♀️ poza chrbát nech si rozpráva čo chce, je v dobrej pozícii mi olizat…. 😀

anonym_732e69
16. máj 2026

Vidis a ja mám takú svokru a neurobíš s tým nič …. Ani ty ani ja

autor
16. máj 2026
@anonym_732e69

Vidis a ja mám takú svokru a neurobíš s tým nič …. Ani ty ani ja

@anonym_732e69 úprimnú sústrasť.

pasomnica
16. máj 2026

Asi starecká demencia...

anonym_a90a61
16. máj 2026

@anonym_autor spýtaj sa jej, s kým spí ona

anonym_56aacb
17. máj 2026

Pani susedku by som ju poslala do teplých krajín. Máme v bytovke tiež jedno takéto čudo čo má skoro 80 rokov a keď ma stretla, tak vždy hovorila celé životopisy iných susedov. Mňa to nezaujíma pre mňa sú to cudzí ľudia, akurát že bývame v jednej bytovke. Ale nezaujíma ma kto ku komu chodí, čo ma nové. Raz som ju stretla, išla som unavená z práce a hodinu kecala, x-krát som jej povedala, že sa ponáhľam a ešte toto tamto a dokonca išla výťahom na poschodie kde ja bývam a kecala a kecala. Tak som ju poslala, tak kam nechcela a odvtedy mám pokoj. A nie je sama, že sa nemá doma s kým porozprávať. Býva s ňou jej syn s rodinou a to je to isté, to keď človek stretne tak nevedia kedy skončiť. Ale našťastie mne sa už vyhýbajú. Našťastie iných susedov max pozdravím a viac ma nezaujímajú a ani nemajú potrebu nadväzovať kontakt.

anonym_df64cb
17. máj 2026

To normalne sa ta spytala, ci s niekym spavas? Preco si sa jej nespytala to iste? "A vy teta?" Ked ma manzela, normalne by som sa opytala, ci nadobicko este funguje a kolkokrat do tyzdna. Na takychto ludi treba rovnakym metrom. Ver mi, ze po tomto by sa ta uz taketo veci nepytala. Naucila som sa, ze na takych ludi musis rovnako a musis ich dokonca predcit pri rozhovore. Vzdy, ked stretnem niekoho, o kom viem, ze je taky, zacnem sa ja prva pytat. A totalne kraviny. Im je to potom neprijemne a snazia sa ukoncit rozhovor.

anonym_2aa711
17. máj 2026

@anonym_autor ticho odist bola dobra reakcia este pozelaj krasny den. Nabuduce sa nepristavuj a pokracuj v chodzi..

anonym_b80d57
17. máj 2026

Pozdrav a choid dalej. My tiez mame taku staru Blazkovu v susedstve. Pozdravim a idem dalej, so mnou nema sancu rozvijat akekolvek debaty. Viem, ze ma urcite ohovara, ale mne je to ukradnute. Kedze nic nevie asi musi nieco navymyslat.

anonym_ef03e7
17. máj 2026

@anonym_autor pozdrav sa a nesmaltalkuj. Ak ta zastavi a zacne hovorit tak sa len usmej, zazelaj jej pekny den a pokracuj od nej prec.

danica2711
17. máj 2026

nedebatuj s ňou. Dobrý deň, dovidenia a koniec. Ak predsa len začne s klebetami o iných, povedz rovno, že ťa to nezaujíma. Ak z teba ťahá informácie o tebe a tvojej rodine, povedz, že svoje súkromie si strážiš. Prestane ju to baviť, kde nie je obecenstvo, nepredvádza sa cirkus...

anonym_846595
17. máj 2026

Mame takú susedu, voláme ju bosorka 😀. Včera sa má snažila zastaviť a pýtala sa ako sa mám a vsimla si že som tehotná. Rýchlo som utiekla do auta 😀.

sulavikova
17. máj 2026

@anonym_autor tiež máme niekoľko susedov alá stará Blašková, ja sa ich spýtam, či majú kamerový systém natočený na môj barák, keď to tak všetko o mne vedia, resp, či pracujú pre FBI…. Mám pokoj.

biba_18
17. máj 2026

nie je tvojou povinnosťou baviť sa so susedmi…

ivicatolic
17. máj 2026

@anonym_autor veď vždy "zvesela" .... mala si jej povedať - babi, a vy ste ho tam mali kedy naposledy, vám ho tam kto nakladá?...,,😭😁😭💞🍀💞🍀

malapepka
17. máj 2026

Nieco podobne som zazila. U nas v dedine je jeden pan, ktory dlho predlho hovori o sebe a svojich zazitkoch z prace, o chorobach. Jemu je jedno, ci odpovedam, neodpovedam, skratka len rozprava. Kazdemu, koho si odchyti. Asi nejaky druh psych.poruchy. Prvykrat, ked som este nevedela, co je zac, som zo slusnosti pocuvala a snazila sa o rozhovor. Ale to bolo prvy a poslednykrat. Odvtedy, ked sa nahodou stretneme a zavesi sa na mna, ho ignorujem. Ide popri mne, rozprava, ale ja si ho nevsimam. Idem svojim tempom, svojou trasou. Ak by nieco namietal, poviem mu, ze nemam zaujem sa rozpravat.
Nie si povinna susede odpovedat, viest s nou rozhovor. Mozes jej povedat, ze tieto otazky su nevhodne a nemienis to s nou rozoberat. A zvysok stretnuti ignorovat.

autor
17. máj 2026
@anonym_df64cb

To normalne sa ta spytala, ci s niekym spavas? Preco si sa jej nespytala to iste? "A vy teta?" Ked ma manzela, normalne by som sa opytala, ci nadobicko este funguje a kolkokrat do tyzdna. Na takychto ludi treba rovnakym metrom. Ver mi, ze po tomto by sa ta uz taketo veci nepytala. Naucila som sa, ze na takych ludi musis rovnako a musis ich dokonca predcit pri rozhovore. Vzdy, ked stretnem niekoho, o kom viem, ze je taky, zacnem sa ja prva pytat. A totalne kraviny. Im je to potom neprijemne a snazia sa ukoncit rozhovor.

@anonym_df64cb áno normálne sa má na to spýtala. Ja som jej na nič neodpovedala a ona len rozprávala ďalej... Je vdova a asi už dlho nemá chlapa vzhľadom na jej vek.

anonym_52b45d
17. máj 2026

Keď to zachádza už takto ďaleko už by som ju stopla lebo odtial potiaľ.Ci už sa nahnevá alebo nie

anonym_d48279
17. máj 2026

Každý máme takú susedu. Moja suseda domová dovernička mi na domovej schôdzi povedala pred vsetkymi nech si nájdem chlapa… A na moju mamu nadavaju že ma nechala samu byvať a odišla, že sa vykašlala na vlastné decko🤣🤣S takymi ľudmi sa ani netreba baviť. Ona môže mať demenciu, alzheimer, depresie..Nemá sa s kým rozprávať, žije sama. Nemôže za to. Tak trepu blbosti… A to je všade..Raz mi jedna vynadala ževraj ja som išla so smeťami a že sa mi to roztrhlo a spravila som im bordel na prízemí, pritom som to ja ani nebola🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️Ja tiež mam na susedy nervy, najradšej by som žila v dome niede v lese..

evkatk
18. máj 2026

Mám tiež nad 70 a v okolí klebetnice. Komunikujem iba oficiálne. Pozdrav, ako sa máte, už ste zdravá,... Ak sa im podarilo nejakú klebetu presadiť, tak som zo začiatku rovno povedala, že sa nebavím o niekom, kto nie je tu prítomný. Zo dvakrát ani to neprešlo, tak som ju ohúrila tým, že jej informácia je natoľko zaujímavá, že sa opýtam tej osoby, či to je naozaj tak. To sa rýchlo rozšírilo a klebetnice ma už roky obchádzajú akoby som mala lepru. A ja mám pokoj od klebiet.

anonym_761bb9
18. máj 2026

mozno je len sama a osmalea ..zas taku tragediu by som z toho nerobila.. nemusis s nou viest rozhovory a odpovedat .. kludne povedz,ze dakujes za rady ale sukromie si radsej budes strazit .. alebo sa jej spytaj veselo ci aj ona ma neakeho a ci nepojdete na dvojite rande poprpade .. ja mam vela starasich susedov a mam ich rada aj ked su obcas trosku moc.. ale aj ja budem stara a sama a aj rozum odide ... 😀

sharpay
18. máj 2026

odpalkovat ju brutalnym sarkazmom..napriklad, ked sa nabuduce bude nieco pytat treba jej povedat: pockajte musim sa silno zamysliet co urobim s vasim nazorom na moju situaciu, pockajte uz to skoro mam, este chvilku ( a vyzeraj ze tuho premyslas) ....potom buchni pastou do ruky a povedz razne ako keby si objavila ameriku: uz to mam! nic! vase nazory su mi u prdele a neotravujte ma s nimi. a potom sa milo pozdrav a chod prec...