Som unavená zo samoty
Ahojte. Moja situácia je taká, že máme 19mesacne dievčatko.Zijeme na západe. Manžel pracuje v zahraničí. Ja som z východu a ničí ma samota...stále nonstop 24/7 s malou sama. Mam tu iba svokrovcov, kam idem tak 1x do tyzdna. Nemôžem nikam ísť, chyba mi rozhovor s dospelými ľuďmi,kolektív,práca .... naozaj sú chvíle,kedy pociťujem úzkosti a nepohodu na duši...áno,riešenie mam,že mala pôjde do jaslí, ale ja neviem,ako mám dovtedy žiť.... prišla som o slobodu, ktorú tak milujem....mala ma 2 spanky,žijeme na dedine....áno,ideme von,ideme do kútika, ale viete,že je to stále len prepocitavanie času,kedy bude jesť a kedy zase spať,aby sme sa stihli vrátiť domov. Spat vie len v postieľke. Svokrovci ju nepostrazia, mala tam nie je komfortná, aj keď najradšej by som ju tam niekedy nechala a konečne dýchala slobodne. Viem,že tak žijeme každá druhá, ale asi si len potrebujem vyliať srdce....som spoločenský človek a zrazu som doma....sama....
@anonym_autor je to len obdobie. Velmi narocne, ale raz skonci. Aj ja milujem slobodu, chapem Ta uplne.
@anonym_7fe581 Ďakujem ❤️
Nuz to je tak ked sa odstahujete cez pol Slovenska. Ja by som od rodiny a kamaratov nikdy neodisla ani keby ma muz zarabat miliony. Radsej sa uskromnime. To by pre mna nebol zivot byt stovky km od rodicov,surodencov.... Som v rodnej dedine, vsetkych mam tu v okoli a som neskutocne stastna. Ked som bola na MD stacilo vyjst na prechadzku,na ihrisko a hned som postretavala kamosky,zname. Toto nepochopim ako sa mozte takto odstahovat a potom mate depky.
Nuz to je tak ked sa odstahujete cez pol Slovenska. Ja by som od rodiny a kamaratov nikdy neodisla ani keby ma muz zarabat miliony. Radsej sa uskromnime. To by pre mna nebol zivot byt stovky km od rodicov,surodencov.... Som v rodnej dedine, vsetkych mam tu v okoli a som neskutocne stastna. Ked som bola na MD stacilo vyjst na prechadzku,na ihrisko a hned som postretavala kamosky,zname. Toto nepochopim ako sa mozte takto odstahovat a potom mate depky.
@anonym_84a9e0 Odsťahovala som sa ešte slobodná na západ kvôli práci, čo je na tom nepochopiteľné. Áno,bolo by krasne mat mamu a surodencov a kamarátov pri sebe,ale môj príbeh je takýto a prácu mám vynikajúcu.
@anonym_2ac3d3 A byvanie v Prdelakovciach. DOMCEK.
@anonym_1c0391 Nemáme domček.
@anonym_1c0391 aj ja byvam v predlakovciach v dome a som stastna. Niekde v byte v centre mesta by som trpela.
@anonym_84a9e0 Odsťahovala som sa ešte slobodná na západ kvôli práci, čo je na tom nepochopiteľné. Áno,bolo by krasne mat mamu a surodencov a kamarátov pri sebe,ale môj príbeh je takýto a prácu mám vynikajúcu.
@anonym_autor tak ja by som nesla na zapad ani ako slobodna ked rodinu mam inde. Pre mna bola materska najkrajsie obdobie. S oboma detmi doma 4 roky. Rodicia,surodenci,kamosky,svagrine blizko. Pomoc sme mali. A my zas teraz mozne pomahat rodicom kedze sme na skok k nim.
@anonym_autor tak ja by som nesla na zapad ani ako slobodna ked rodinu mam inde. Pre mna bola materska najkrajsie obdobie. S oboma detmi doma 4 roky. Rodicia,surodenci,kamosky,svagrine blizko. Pomoc sme mali. A my zas teraz mozne pomahat rodicom kedze sme na skok k nim.
@anonym_84a9e0 teším sa s tebou 🙂
@anonym_autor no presne. Aj táto zima to je depresia automatická ja som tiež letný typ príde jar a dá sa to dokopy...už len the dva mesiace vydržať 😘
@oskvarka Ďakujem Ti veľmi pekne za milé slová 🙂 Véd boli sme aj dnes von,snežilo, človek robí čo môže, ale táto zima je nejak extra dlhá a to slnko nie a nie vyjsť🙂 Ale teším sa na jar 🙂
@anonym_autor a čo tak pozvať mamku či očká na striedačku k sebe aspoň na týždeň? Máš súrodencov? Pozvi ich tiež, oživis vaše nudné dni.
@anonym_autor dieťaťu môžeš zobrať jesť so sebou do kútika, ovocie, jogurt.Ked píšeš, že takto žije každá druhá nemôže byť problém nájsť si kamarátku.Iba ty to máš v rukách ako to zmeniť.Tak treba častejšie zavolať svokrovcov, alebo ísť k nim, alebo sadnúť na vlak a ísť domov, alebo nech príde otec, brat niekto z rodiny pre vás.Chapem ta je to otupne, ale vyskúšala by som čokoľvek napísať na FB hľadám si kamarátku.Ked mala nastúpi do jaslí až tak veľa sa toho nezmení na to sa nefixuj.
@oskvarka Ďakujem Ti veľmi pekne za milé slová 🙂 Véd boli sme aj dnes von,snežilo, človek robí čo môže, ale táto zima je nejak extra dlhá a to slnko nie a nie vyjsť🙂 Ale teším sa na jar 🙂
@anonym_autor no ja žijem.na Kysuciach už 14 rokov tu je vždy dlhá zima ešte som si na to nezvykla. Vždy vravím že keby nebol sneh a Vianoce takto temné studené obdobie roka má úplne odpáli...
@anonym_autor a čo tak pozvať mamku či očká na striedačku k sebe aspoň na týždeň? Máš súrodencov? Pozvi ich tiež, oživis vaše nudné dni.
@margotka17 Otca už nemám, mamka ma zdravotné problémy kvôli ktorým cestu nedá...a všetky sestry sú v práci a majú svoje rodiny. Ale dvere maju vzdy otvorené🙂 Samozrejme,párkrát do roka sa stretávame všetci🙂 V lete chodíme na dlhšie všetci na východe,keďže aj moje sestry žijú mimo rodiska.
@anonym_autor dieťaťu môžeš zobrať jesť so sebou do kútika, ovocie, jogurt.Ked píšeš, že takto žije každá druhá nemôže byť problém nájsť si kamarátku.Iba ty to máš v rukách ako to zmeniť.Tak treba častejšie zavolať svokrovcov, alebo ísť k nim, alebo sadnúť na vlak a ísť domov, alebo nech príde otec, brat niekto z rodiny pre vás.Chapem ta je to otupne, ale vyskúšala by som čokoľvek napísať na FB hľadám si kamarátku.Ked mala nastúpi do jaslí až tak veľa sa toho nezmení na to sa nefixuj.
@anonym_2558de Prečo sa veľa nezmení? Áno,bude kolektív, sople....ale aspon pár dní v týždni budem môcť dýchať.....
No uplne chapem, ja by som sa takto zblaznila. V prvom rade by som riesila aby si muz nasiel pracu na slovensku. O com je rodina ked je chlap stale prec? Druha vec, ako daleko byvate od mesta? Lebo urcite su tam rozne aktivity pre deti, cvicenie, plavanie, kruzky…mozte byt aj kazdy den niekde a tam sa pozoznamujes a mas program vzdy na pol dna.
Dobry napd je aj ten ist kludne na dva tyzdne za tvojou rodinou. Chapem ze cestovanie je tazke ale keby si sla na noc? 5-6 hodin odsoferujes a dieta to prespi.
@michaelam2 a keď je chlap v práci tak nie je preč?
@sara07 manzel mi veľa pomôže,keď je doma. Lebo ozaj už len tie nákupy,vyniesť smeti,umývačku riadu...ako ôk,nákupy sa dajú doviezť,aj to využívam občas...určite je super,keď je doma,lebo pozornosť malej je už rozdelená medzi 2 ľudí a nevisi len na mne.
@anonym_autor a nemáš nejakú susedku, čo by ste občas vyšli na kávičku spolu aj s malou?všade sú mamky s deťmi.
@michaelam2 a keď je chlap v práci tak nie je preč?
@aurora33 a z tej prace nikdy nepride domov?
@aurora33 a z tej prace nikdy nepride domov?
@michaelam2 a zo zahraničia nikdy nepríde domov?
@anonym_autor a nemáš nejakú susedku, čo by ste občas vyšli na kávičku spolu aj s malou?všade sú mamky s deťmi.
@margotka17 ale áno,sú tu 2 mladé baby,ale.jedna už pracuje späť a druha ma malinku pol rocnu,ale nejako sa stretneme len občas 🙂 Ale vzala som si z tejto debaty to,že pôjdeme na krúžok teda aj počas toho,keď ma spať....je ráno 9.30.....nejak to zvladne🙂
@margotka17 Otca už nemám, mamka ma zdravotné problémy kvôli ktorým cestu nedá...a všetky sestry sú v práci a majú svoje rodiny. Ale dvere maju vzdy otvorené🙂 Samozrejme,párkrát do roka sa stretávame všetci🙂 V lete chodíme na dlhšie všetci na východe,keďže aj moje sestry žijú mimo rodiska.
@anonym_autor na jednej strane ťa chápem, že si odišla za prácou, keďže na východe je to ťažšie. Viem o čom píšeš, ja žijem na východe. Kamošky z práce nemajú detičky, alebo čas sa aspoň občas stretnúť? Možno, keď malička nastúpi do jaslí si nájdeš kamošky skôr, budeš práci a z nudy zíde.
@anonym_2558de Prečo sa veľa nezmení? Áno,bude kolektív, sople....ale aspon pár dní v týždni budem môcť dýchať.....
@anonym_autor lebo aj tak budeš poobede, večer sama.Ja, keď som mávala muža na služobnej ceste som si robila plán kam pôjdeme, co budeme robiť normálne ako v práci.Zobrala som kočík, jesť a išli sme pešo cez most celé mesto, kúpila som si kávu išli na ihrisko dážď nedazd išla som, lebo doma som mala depresie.Vsetky kútiky som poznala, ale je pravda, že aj kamarátky som mala.Ake má muž turnusy?Nie je to dobré takto nechceš ísť za ním?
@michaelam2 a zo zahraničia nikdy nepríde domov?
@aurora33 a to vazne porovnavas ze je to to iste ked je doma kazdy jeden den a ked je prec napriklad tri tyzdne?
A co by teda bolo pre teba riesenie? Ja som sa tiez odstahovala po skole, byvane od rodiny cca 400 km, mam dve male deti a este sme sa aj z mesta odstahovali do uplnej riti, ked som otehotnela s prvym.
Ale tak mam auto, a dieta je prenosne, cize som s nim chodila bezne. Ci uz k nasim na tyzden dva, ci uz do mesta za kamoskami, na kruzky, na kavu. S dvoma je to horsie, trochu som z zoho revu aj ja vydeptana, ale zas nedam si pokazit SVOJ zivot tym, ze dietatko musi spat doma v postielke, alebo mi reve v aute. Ja som tiez dolezita a nakoniec, moja spokojnost je smerodajna pre celu rodinu.
@margotka17 ale áno,sú tu 2 mladé baby,ale.jedna už pracuje späť a druha ma malinku pol rocnu,ale nejako sa stretneme len občas 🙂 Ale vzala som si z tejto debaty to,že pôjdeme na krúžok teda aj počas toho,keď ma spať....je ráno 9.30.....nejak to zvladne🙂
@anonym_autor neplánuj krúžky, keď má spať to je zbytočne.Budes ešte vo väčšom strese.Hned si daj inzerát, že hľadáš kamarátku na občasné stretnutie.Takto sa cíti veľa žien máš to tazke
@aurora33 a to vazne porovnavas ze je to to iste ked je doma kazdy jeden den a ked je prec napriklad tri tyzdne?
@michaelam2 píšem, že keď je chlap v práci tak tiež nie je doma. A keď príde večer napríklad o 18tej tak čo stihne? Pozri sa koľko je tu tém ako si ženu musia nájsť prácu na polovičný úväzok aby strihali vyzdvihovať deti zo skoly, či skoly lebo muž nemôže lebo je do večera v práci. Potom musia nakúpiť navarit učiť sa s deťmi lebo je muž v práci…..takže ano porovnávam to. Proste keď je chlap v práci tak nie je doma a je úplne jedno či robí doma alebo je v zahraničí
@anonym_autor jasne a aj keby nezvládne, tak podriemka v kočíku 🤗
Presne viem ako sa cítiš ja som tak sama s dvoma od ich narodenia.Rodina ďaleko ,nikoho tu nepoznám,muž v zahraničí.Mne by stačilo keby môžem hocikedy ísť na návštevu alebo niekto ku mne
Presne viem ako sa cítiš ja som tak sama s dvoma od ich narodenia.Rodina ďaleko ,nikoho tu nepoznám,muž v zahraničí.Mne by stačilo keby môžem hocikedy ísť na návštevu alebo niekto ku mne
@anonym_8c0821 co ti brani spoznat sa s niekym? Ved okolo teba musia zit ludia 🙂
@michaelam2 píšem, že keď je chlap v práci tak tiež nie je doma. A keď príde večer napríklad o 18tej tak čo stihne? Pozri sa koľko je tu tém ako si ženu musia nájsť prácu na polovičný úväzok aby strihali vyzdvihovať deti zo skoly, či skoly lebo muž nemôže lebo je do večera v práci. Potom musia nakúpiť navarit učiť sa s deťmi lebo je muž v práci…..takže ano porovnávam to. Proste keď je chlap v práci tak nie je doma a je úplne jedno či robí doma alebo je v zahraničí
@aurora33 sorry ale vobec nesuhlasim. Uz som to tu pisala, aj keby prisiel o 18 domov tak ma stale cas napriklad okupat dieta, uspat ho, ist nakupit, navarit, upratat, venovat sa manzelke atd atd. Ak je v zahranici tak samozrejme nic z tohto doma nespravi.

Dieťa bez otca, zdeptana matka, ale hlavne, že sú prasule zo zahraničia. Gratulujem