Som unavená zo samoty
Ahojte. Moja situácia je taká, že máme 19mesacne dievčatko.Zijeme na západe. Manžel pracuje v zahraničí. Ja som z východu a ničí ma samota...stále nonstop 24/7 s malou sama. Mam tu iba svokrovcov, kam idem tak 1x do tyzdna. Nemôžem nikam ísť, chyba mi rozhovor s dospelými ľuďmi,kolektív,práca .... naozaj sú chvíle,kedy pociťujem úzkosti a nepohodu na duši...áno,riešenie mam,že mala pôjde do jaslí, ale ja neviem,ako mám dovtedy žiť.... prišla som o slobodu, ktorú tak milujem....mala ma 2 spanky,žijeme na dedine....áno,ideme von,ideme do kútika, ale viete,že je to stále len prepocitavanie času,kedy bude jesť a kedy zase spať,aby sme sa stihli vrátiť domov. Spat vie len v postieľke. Svokrovci ju nepostrazia, mala tam nie je komfortná, aj keď najradšej by som ju tam niekedy nechala a konečne dýchala slobodne. Viem,že tak žijeme každá druhá, ale asi si len potrebujem vyliať srdce....som spoločenský človek a zrazu som doma....sama....
Čas.Prisla som sem tehotná takže zariadovanie atď. Krátko po sebe dve deti a ako píše autorka človek musí riešiť stíhať ich spánok,jedenie ,domacnost atď .Neviem fungovať tak zase že sa vykaslem im navariť,okúpať ich atď len aby sme stihli niekam ísť
@anonym_8c0821 chapem, mala som to po prestahovani rovnako. Paradoxne, nasla som si kamosky bud na ihrisku, na kruzku alebo susedy priame, s ktorymi sa proste musime casto vidat, lebo byvame vedla seba🤣 a jento ozaj super, hlavne ked mate deti, raz dojde k nam na kavu niekto, potom my niekam, cas ti rychlejsie ubehne, a deti sa pohraju 🙂
@anonym_autor na jednej strane ťa chápem, že si odišla za prácou, keďže na východe je to ťažšie. Viem o čom píšeš, ja žijem na východe. Kamošky z práce nemajú detičky, alebo čas sa aspoň občas stretnúť? Možno, keď malička nastúpi do jaslí si nájdeš kamošky skôr, budeš práci a z nudy zíde.
@margotka17 Ale áno,občas sem dobehne kamoška, aj sa stretneme s inými ľuďmi a priateľmi z práce, ale je to občas 🙂 Skôr výnimočne, ako pravidelne.
@anonym_autor lebo aj tak budeš poobede, večer sama.Ja, keď som mávala muža na služobnej ceste som si robila plán kam pôjdeme, co budeme robiť normálne ako v práci.Zobrala som kočík, jesť a išli sme pešo cez most celé mesto, kúpila som si kávu išli na ihrisko dážď nedazd išla som, lebo doma som mala depresie.Vsetky kútiky som poznala, ale je pravda, že aj kamarátky som mala.Ake má muž turnusy?Nie je to dobré takto nechceš ísť za ním?
@anonym_2558de Ale áno,ved plány si robím aj ja,milujem plánovať dopredu,ale prežiť všetky tie dni osamote, to je ťažké....nemôžte ísť k mame,k sestre...k ľuďom,ktorých poznám celý život....véd my ideme von,nakupovať,do kutikov...ale mam pocit,že každý sa drží stranov,domáci majú svojich priateľov a rodiny....
Presne viem ako sa cítiš ja som tak sama s dvoma od ich narodenia.Rodina ďaleko ,nikoho tu nepoznám,muž v zahraničí.Mne by stačilo keby môžem hocikedy ísť na návštevu alebo niekto ku mne
@anonym_8c0821 presne....len niekto blízki, s kým si rozumieš....OK,mam tu v obci 1 známu,ale nie je to vôbec moja krvná skupina...
Kolko mas rokov?
@aurora33 sorry ale vobec nesuhlasim. Uz som to tu pisala, aj keby prisiel o 18 domov tak ma stale cas napriklad okupat dieta, uspat ho, ist nakupit, navarit, upratat, venovat sa manzelke atd atd. Ak je v zahranici tak samozrejme nic z tohto doma nespravi.
@michaelam2 ja vôbec nesuhlasim. Od 18:00 to vôbec nemá čas urobiť. To všetko. Ale to je fuk. Proste človek keď je v práci, tak je v práci a nie je doma. Rozumieš?
@michaelam2 ja vôbec nesuhlasim. Od 18:00 to vôbec nemá čas urobiť. To všetko. Ale to je fuk. Proste človek keď je v práci, tak je v práci a nie je doma. Rozumieš?
@aurora33 nevadte sa tu🤣🤣🤣🤣
@anonym_8c0821 presne....len niekto blízki, s kým si rozumieš....OK,mam tu v obci 1 známu,ale nie je to vôbec moja krvná skupina...
Kedysi som si myslela že ako je fajn mať od ľudí občas pokoj ale veľmi rýchlo ma prebralo na materskej keď mi do bytu neprisla za celé dni ani živá duša
Kedysi som si myslela že ako je fajn mať od ľudí občas pokoj ale veľmi rýchlo ma prebralo na materskej keď mi do bytu neprisla za celé dni ani živá duša
@anonym_8c0821 áno,až potom cloveku dôjde,aké by bolo krásne mat svojich ludi pri sebe 🙂
@anonym_autor si na zapade od skoly to nemas kamaratov? S nikym sa s muzom nestretavate.
@natalka13 Na VS som chodila ešte na východe,takže pôvod priateľov je tam a pptom kamarati a kolegovci v BA.....ale to je tiez aktuálne 65km 🙂 A primárne zabezpečujeme potreby dietata.
@aurora33 nema cas? 😀 preco by nestihal? Ved nevravim ze vsetko ale preboha snad dospely chlap po 18:00 dokaze nakupit alebo navarit alebo sa postarat o deti nie? Preco by to nedokazal? To mam doma potom asi superhrdinu
A rozumies ze ked je po 18:00 doma tak je DOMA kazdy den a nie v zahranici ano?
@anonym_8c0821 áno,až potom cloveku dôjde,aké by bolo krásne mat svojich ludi pri sebe 🙂
Ani nehovor .Nie raz som za rodinou plakala
@aurora33 nema cas? 😀 preco by nestihal? Ved nevravim ze vsetko ale preboha snad dospely chlap po 18:00 dokaze nakupit alebo navarit alebo sa postarat o deti nie? Preco by to nedokazal? To mam doma potom asi superhrdinu
@michaelam2 ale áno,za mňa aj keby došiel o 18.00 pomohol by mi....pretože mi pomáha doma ozaj so všetkým. Navarí,uprace,obriadi malú, vezme ju von..... takže určite je veľkým plus,keď je muž po práci doma.
Ani nehovor .Nie raz som za rodinou plakala
@anonym_8c0821 Ak chceš,kľudne mi napíš aj súkromnú postu. Ah mne veľmi chýba rodina...lenntaknist a vypiť si kávu s mamou,sestrou,sesternicou, to by som dnes nepísala na MK ;)
Ak chces, napis mi sukromnu spravu, tiez som z vychodu 🙂
@michaelam2 ale áno,za mňa aj keby došiel o 18.00 pomohol by mi....pretože mi pomáha doma ozaj so všetkým. Navarí,uprace,obriadi malú, vezme ju von..... takže určite je veľkým plus,keď je muž po práci doma.
@anonym_autor samozrejme ze ano, normalny chlap sa doma stara rovnako ako zena. A uz len to ze nie si sama je velky benefit. Ani nemusi nic v tej chvili robit ale aj pritomnost dospeleho cloveka je super 😀
@anonym_8c0821 Ak chceš,kľudne mi napíš aj súkromnú postu. Ah mne veľmi chýba rodina...lenntaknist a vypiť si kávu s mamou,sestrou,sesternicou, to by som dnes nepísala na MK ;)
@anonym_autor je to len obdobie a rýchlo prejde ani sa nenazdáš 🙂 Prečo nevyužiješ materskú, aby ste mohli byť spolu s manželom v zahraničí ?
@anonym_autor samozrejme ze ano, normalny chlap sa doma stara rovnako ako zena. A uz len to ze nie si sama je velky benefit. Ani nemusi nic v tej chvili robit ale aj pritomnost dospeleho cloveka je super 😀
@michaelam2 Určite áno. Jednoducho,keď je doma,tak cítim, že žijem...môžem ísť sama niekam,je s ňou a už len ta jeho prítomnosť a dospelé rozhovory🙂
@anonym_autor je to len obdobie a rýchlo prejde ani sa nenazdáš 🙂 Prečo nevyužiješ materskú, aby ste mohli byť spolu s manželom v zahraničí ?
@anonym_c49f23 Boli sme spolu jeden mesiac...ale ten prenájom cez airbnb je tak dráhy na cely mesiac,že nejde to tak často....Inak bývajú chlapi 3 na byte napr....Plánovali sme síce ešte jeden mesiac spolu v zahraničí, ale už pôjde mala pomaly do jaslí,takže už to necháme tak....ale snaží sa.peist domov každé 2 týždne....
Ja som sa tu tiež zaregistrovala hlavne kvôli tej samote 😁aký máš nick?
Ja som sa tu tiež zaregistrovala hlavne kvôli tej samote 😁aký máš nick?
@anonym_8c0821 ahaa,my sme obe anonymné 🤣🤣🤣
@michaelam2 ty si to vypísala akože všetko. A ja som napísala že keď je v práci, tak nepomôže. Čiže je jedno kde je v práci.
@anonym_autor na ake dlhé turnusy ti chodí?
@anonym_8c0821 ahaa,my sme obe anonymné 🤣🤣🤣
Ja som Tinka 3435 alebo tinka 3435 niekedy mi to ukáže s veľkým T inokedy a malým pri prihlasovaní 🤣
@anonym_autor prešla som si tým istým. Deti už chodia na ZŠ, ale stále to nie je " med lízať" . Ja som už nastavená v hlave, ako slobodná matka, pretože na mne a mojich pleciach je vlastne všetko. Cítim samotu a obrovskú! Deti idu do veku, že ma už tak veľmi nebudú potrebovať tak si pomaličky plánujem žiť si a nečakať. Každý to máme vo vzťahu/manželstve inak. Ja už mám vysoký vek, už aj nejaké tie choroby a hovorím si posledné mesiace na čo ešte čakať? Treba žiť.
@michaelam2 Určite áno. Jednoducho,keď je doma,tak cítim, že žijem...môžem ísť sama niekam,je s ňou a už len ta jeho prítomnosť a dospelé rozhovory🙂
@anonym_autor v akej časti Ba bývaš?
@anonym_autor na ake dlhé turnusy ti chodí?
@aurora33 Standard 3 týždne von a týždeň doma...ale zvykne prísť po 2 týždňoch aspoň na víkend,je doma častejšie, ako býval. Ale sme dohodnutí, ze akonáhle nastúpim spať do prace na cely úväzok, zostáva pracovať na svk,lebo to by som neubehala. Od septembra chcem ísť aspoň na pol úväzku.

@anonym_8c0821 co ti brani spoznat sa s niekym? Ved okolo teba musia zit ludia 🙂
Čas.Prisla som sem tehotná takže zariadovanie atď. Krátko po sebe dve deti a ako píše autorka človek musí riešiť stíhať ich spánok,jedenie ,domacnost atď .Neviem fungovať tak zase že sa vykaslem im navariť,okúpať ich atď len aby sme stihli niekam ísť