Som unavená zo samoty
Ahojte. Moja situácia je taká, že máme 19mesacne dievčatko.Zijeme na západe. Manžel pracuje v zahraničí. Ja som z východu a ničí ma samota...stále nonstop 24/7 s malou sama. Mam tu iba svokrovcov, kam idem tak 1x do tyzdna. Nemôžem nikam ísť, chyba mi rozhovor s dospelými ľuďmi,kolektív,práca .... naozaj sú chvíle,kedy pociťujem úzkosti a nepohodu na duši...áno,riešenie mam,že mala pôjde do jaslí, ale ja neviem,ako mám dovtedy žiť.... prišla som o slobodu, ktorú tak milujem....mala ma 2 spanky,žijeme na dedine....áno,ideme von,ideme do kútika, ale viete,že je to stále len prepocitavanie času,kedy bude jesť a kedy zase spať,aby sme sa stihli vrátiť domov. Spat vie len v postieľke. Svokrovci ju nepostrazia, mala tam nie je komfortná, aj keď najradšej by som ju tam niekedy nechala a konečne dýchala slobodne. Viem,že tak žijeme každá druhá, ale asi si len potrebujem vyliať srdce....som spoločenský človek a zrazu som doma....sama....
@anonym_autor prešla som si tým istým. Deti už chodia na ZŠ, ale stále to nie je " med lízať" . Ja som už nastavená v hlave, ako slobodná matka, pretože na mne a mojich pleciach je vlastne všetko. Cítim samotu a obrovskú! Deti idu do veku, že ma už tak veľmi nebudú potrebovať tak si pomaličky plánujem žiť si a nečakať. Každý to máme vo vzťahu/manželstve inak. Ja už mám vysoký vek, už aj nejaké tie choroby a hovorím si posledné mesiace na čo ešte čakať? Treba žiť.
@anonym_a6e0d1 Áno,ja som si vedomá,že to nebude s deťmi nikdy med lízať, ale bude časom samostatnejsua a nebude potrebovať odo mňa všetky obslužné činnosti. Ako ona je dobre dieťa,dobre spi,je...je pokojná, rada sa hrá....len mne je ťažko samej..a áno,chcem žiť aj ja...snažím sa žiť aj s nou,ale je to predsa furt malé dieťa,tak nemôžem stavať svoje potreby nad jej....
@aurora33 Standard 3 týždne von a týždeň doma...ale zvykne prísť po 2 týždňoch aspoň na víkend,je doma častejšie, ako býval. Ale sme dohodnutí, ze akonáhle nastúpim spať do prace na cely úväzok, zostáva pracovať na svk,lebo to by som neubehala. Od septembra chcem ísť aspoň na pol úväzku.
@anonym_autor tak super, už len vydržať 🙂
@anonym_autor tak super, už len vydržať 🙂
@aurora33 Aano,hovorím si to každý jeden deň🙂 Mali by matky školit, že materstvo je ťažké 🤣🤣🤣
Načo si robíte deti, keď sú pre vás problém. Hneď to dieťa šupnúť do jaslí a do práce sa hrniete. Veď si tú materskú dovolenku uži. V jasliach ti ochorie, potom aj v škôlke bude chorľavá... a budete si ju prehadzovať medzi sebou v rodine ako horúci zemiak. Všetko má svoj čas. Ešte vydrž rok a potom choď do práce. Alebo keď tak strašne chceš ísť do práce, tak si najmi pestúnku domov. Alebo zaplať svokre. Za peniažky možno veľmi rada príde k tebe varovať malú.
Načo si robíte deti, keď sú pre vás problém. Hneď to dieťa šupnúť do jaslí a do práce sa hrniete. Veď si tú materskú dovolenku uži. V jasliach ti ochorie, potom aj v škôlke bude chorľavá... a budete si ju prehadzovať medzi sebou v rodine ako horúci zemiak. Všetko má svoj čas. Ešte vydrž rok a potom choď do práce. Alebo keď tak strašne chceš ísť do práce, tak si najmi pestúnku domov. Alebo zaplať svokre. Za peniažky možno veľmi rada príde k tebe varovať malú.
@anonym_9a645c Ale toto hádam nie je tvoj problém, či dám malú do jaslí alebo ci sa vrátim do.prace. Žiadna žena netuší na začiatku, ako to materstvo bude zvládať.... ja hľadám balans a toto je pre mňa cesta .Nemám tu rodinu,ktorá by mi pomohla.
@anonym_9a645c Ale toto hádam nie je tvoj problém, či dám malú do jaslí alebo ci sa vrátim do.prace. Žiadna žena netuší na začiatku, ako to materstvo bude zvládať.... ja hľadám balans a toto je pre mňa cesta .Nemám tu rodinu,ktorá by mi pomohla.
@anonym_autor Teraz máš dobré dieťa. Ale uvidíš čo s ňou urobia jasle a odluka od mamy. Ešte si na mňa spomenieš.
@anonym_autor Teraz máš dobré dieťa. Ale uvidíš čo s ňou urobia jasle a odluka od mamy. Ešte si na mňa spomenieš.
@anonym_9a645c Véd nejdem hneď do prace. Mala bude mat veľmi postupnú adaptáciu po hodinke denne...spolu so mnou,žiadne ze sup a idem preč a raz musí prísť odlúčenie od mamy...q.chcemq,aby bola v kolektíve...a nie ze potom natvrdo nastúpim do prace a ona natvrdo do škôlky....a som rada,že pôjde na jar na pár dní v týždni....
@michaelam2 ty si to vypísala akože všetko. A ja som napísala že keď je v práci, tak nepomôže. Čiže je jedno kde je v práci.
@aurora33 este raz ….nie je jedno ci robi v nemecku alebo robi na slovensku. Lebo ked robi v nemecku, tak ti doma vecer nepomoze. Ked robi na slovensku, tak ti vecer doma pomoze.
@anonym_9a645c Véd nejdem hneď do prace. Mala bude mat veľmi postupnú adaptáciu po hodinke denne...spolu so mnou,žiadne ze sup a idem preč a raz musí prísť odlúčenie od mamy...q.chcemq,aby bola v kolektíve...a nie ze potom natvrdo nastúpim do prace a ona natvrdo do škôlky....a som rada,že pôjde na jar na pár dní v týždni....
@anonym_9a645c ak by si bola sama s dieťaťom celé dni toto nemôžeš napísať.To si v pohotovosti celé dni aj noci Vždy je lepšia psychická opora, že príde muž domov aspoň, že tam je fyzicky
@anonym_autor škoda, ak by si bola z Ba rada sa stretnem
@aurora33 este raz ….nie je jedno ci robi v nemecku alebo robi na slovensku. Lebo ked robi v nemecku, tak ti doma vecer nepomoze. Ked robi na slovensku, tak ti vecer doma pomoze.
@michaelam2 Za ten týždeň/ dva doma pomôže viac ako každý deň minimum hodín.
@michaelam2 Za ten týždeň/ dva doma pomôže viac ako každý deň minimum hodín.
@aurora33 vies co milionkrat radsej by som mala muza kazdy den doma na par hodin ako byt tri tyzdne sama doma. Ak to tebe vyhovuje inak ok, moj nazor je taky, ze ma byt rodina spolu.
@anonym_autor Veď a čo si nenájdeš kamošky..mamičky nejaké. Ja som blla tiež sama celé dni, ale ja som sa nenudila nikdy a na materské spomínam ako na najkrajšie obdobie. A naučiť sa požiadať o pomoc veď určite aj oni budú radi ak si vnúčatko užijú viac. Prestaň sa hanbiť a vybuduj si vzťah s nimi a vzájomne si pomáhajte.
@anonym_9a645c Toto je podľa mňa tsk zbytočný komentár..úplne. Je to ich rozhodnutie...
Autorka áno poznám to.. A to muž chodil do roboty len na 12stky...samota stereotyp a frustrácia... Normálne bežné pocity o ktorých "sa nepatrí" hovoriť lebo deti si chcela tak bud šťastná...
@anonym_autor vitaj matka v klube
Bohuzial vylej si srdce a zi dalej vo svojej rutine ako kazda z nas..a vydrz kym dieta supnes do zariadenia
@aurora33 vies co milionkrat radsej by som mala muza kazdy den doma na par hodin ako byt tri tyzdne sama doma. Ak to tebe vyhovuje inak ok, moj nazor je taky, ze ma byt rodina spolu.
@michaelam2 môj robí tiež doma, mám ho doma každý deň, len nemám rada takéto škatuľkovanie, že chlap ktorý sa snaží a pracuje mimo ,,doma” je ten zlý.
Je mi to ľúto... Veľa matiek sa cíti samo čo má male deti... Aj ja, a to žijem v meste. Obdobie 2 spánkov bolo pre mňa najosamelejsie na celej materskej... Lebo doobeda čo boli všetky aktivity moje deti spali 😢 a potom cez obed čo sme my mohli ísť vonku už nikde nikto nebol ... A poobede zase už nič lebo všetci mali mužov doma a už nechceli ísť nikde... Čiže aj keď som mala kamošky dajme tomu nemala som sa s nimi ako stretnúť... U mojich detí sa to zlomilo okolo 1,5r ... Musela som im postupne posúvať o 10-15 minút každý deň spánok až vydržali na jednom. Potom už to bolo oveľa oveľa lepšie...
Ale úprimne... Od kedy som matka osamelá sa cítim brutálne... Tak je nastavená naša spoločnosť že nás izoluje...
Je mi to ľúto... Veľa matiek sa cíti samo čo má male deti... Aj ja, a to žijem v meste. Obdobie 2 spánkov bolo pre mňa najosamelejsie na celej materskej... Lebo doobeda čo boli všetky aktivity moje deti spali 😢 a potom cez obed čo sme my mohli ísť vonku už nikde nikto nebol ... A poobede zase už nič lebo všetci mali mužov doma a už nechceli ísť nikde... Čiže aj keď som mala kamošky dajme tomu nemala som sa s nimi ako stretnúť... U mojich detí sa to zlomilo okolo 1,5r ... Musela som im postupne posúvať o 10-15 minút každý deň spánok až vydržali na jednom. Potom už to bolo oveľa oveľa lepšie...
Ale úprimne... Od kedy som matka osamelá sa cítim brutálne... Tak je nastavená naša spoločnosť že nás izoluje...
@anonym_8673b5 Nie, spolocnost ta neizoluje. To je co za sprostost.
A cestovať na spánok nočný? My sme tak cestovali ked bol maly menší, teraz ideme výhradne na spánok a my chodíme opačným smerom, východ-západ. V noci je aj menej áut. Kto chce, riešenie nájde, kto nie nie.
My sme šli aj vlakom, maly spal v nosiči, mal vtedy asi 20 mesiacov. A to 5 hodín v preplnenom vlaku. A zvládol to. A ked od apríla chceš dat, prečo už nie teraz do jaslí? Alebo si najst niekoho na stráženie na päť hodín a vypadnúť sama niekam? Ja mam úžasného partnera a otca dieťaťa, ktorý chape ze potrebujem aj ja vypnúť a nemal problém od malého bábätka byt s malým kľudne aj 3 dní sam. A ja som mohla ísť sama k rodine a nemyslieť na potreby malého. Ale to máš vždy tak ako si zariadis. Ja chápem ze peniaze zo zahraničia sú super, ale uzkost a nespokojná mama je úplne na hovno. A to ziadne peniaze nevyvazia.
@anonym_2ac3d3 Od Teba už asi nič,keďže nič k veci nepíšeš, len utocis a s takými ľuďmi nebudem strácať čas.
@anonym_autor nevsimaj si tie rypalky hnusne..
@anonym_9a645c ak by si bola sama s dieťaťom celé dni toto nemôžeš napísať.To si v pohotovosti celé dni aj noci Vždy je lepšia psychická opora, že príde muž domov aspoň, že tam je fyzicky
@anonym_2558de Ďakujem,si zlatá 🙂 V BA pracujem,taj možno niekedy 🙂
Autorka áno poznám to.. A to muž chodil do roboty len na 12stky...samota stereotyp a frustrácia... Normálne bežné pocity o ktorých "sa nepatrí" hovoriť lebo deti si chcela tak bud šťastná...
@anonym_f3f6c2 Dakujem Ti. Ano,normálne si pripadám,že veď čo sa sťazujem,ved sme.to tak chceli. Ano,chceli...ale ta samota a frustrácia je nekonečná, aj keď idem s nou von,do kútika atď...pretože nesedim doma....
@anonym_autor vitaj matka v klube
Bohuzial vylej si srdce a zi dalej vo svojej rutine ako kazda z nas..a vydrz kym dieta supnes do zariadenia
@anonym_5be4b0 Ved mi nič iné nezostáva 🙂
@anonym_8673b5 spolocnost? A ako ta konkretne izoluje?
To ze deti spia i a v posteli je o tom ze ste ich tak naucili.
Malaxsom deti ked neboli ani detske kutiky herne....sem tam ihrisko, take leosie boli v cekej BA mozno 3.
Cele leto s kamoskami na kupku, na zlatych a bez auta. Deti na cerstvom vzduchu. Od narodenia.
S jednou kamoskou 2x do tyzdna - jeden den cely ona u nas iny den my u nich. Aj s 2 spankami .
@anonym_8673b5 Je to naozaj ťažké. Chodiť do práce,byt medzi ľuďmi....uzbteraz sa teším na ten život 🙂 Áno,doobeda spi,poobede spi.....neviem,ako to robia matky,že idú s tými deťmi na krúžky....idem v pondelok skusit jeden o 9.30 q som veľmi zvedavá...pretože ja túžim ísť medzi ľudí....boli sme na babybalance prihlásené a všetko v čase,keď spi....na plávanie sme prihlásené od marca,ale to ešte neviem,kedy plávajú....možno ani toto nedáme....lebo musím rátať cestu min 15min tam,15 späť...a všetko okolo....to nie sú výhovorky, ale stojí to unavené dieťa za to? Musím jej aj ja začať postupne meniť spánok,aby mala len 1 obedny....
@anonym_2558de ona sa nevie nikam pohnut lebo dieta spi. 🤷♀️
@anonym_8673b5 spolocnost? A ako ta konkretne izoluje?
To ze deti spia i a v posteli je o tom ze ste ich tak naucili.
Malaxsom deti ked neboli ani detske kutiky herne....sem tam ihrisko, take leosie boli v cekej BA mozno 3.
Cele leto s kamoskami na kupku, na zlatych a bez auta. Deti na cerstvom vzduchu. Od narodenia.
S jednou kamoskou 2x do tyzdna - jeden den cely ona u nas iny den my u nich. Aj s 2 spankami .
@natalka13 Ty si nejaká veľmi múdra, počúvaj ma..... tešíme sa všetky,že si mala také deti,ktoré ti spali v kočíku....ja take dieťa nemám a mohla by si ako matka vedieť, že každé dieťa je iné....
@anonym_autor nevsimaj si tie rypalky hnusne..
@anonym_873fdd Nevsimam, sú mi úsmevné 🤣🤣

@anonym_autor v akej časti Ba bývaš?
@anonym_2558de ojoj,keby bývam v BA,tak som happy,tam sa mam s kým stretávať. Žijeme pri TT.