Som už zúfalá zo susedov
Ahojte, absolútne neviem, ako mám reagovať, preto som si prišla po názory sem. Kúpila som si nový byt, ktorý ma stál veľa úsilia a energie. Keď som sa konečne nasťahovala, zistila som, že sa tu asi nikdy nevyspím dlhšie ako do pól 6 rána. Susedia nadomnou majú dve malé deti, jedno môže mať cca rok a pól, druhé 9 rokov. Rada by som Vás ubezpečila, že som veľmi chápavá a deti mám rada, pracovala som istý čas aj v škôlke. Toto combo je však špeciálne. Od pól 6 rána počujem vreskot, buchot, dupot, nonstop beží ten starší po byte, akoby sa pripravoval na Veľkú pardubickú, revú a vreštia po sebe. Nonstop po sebe hádžu veci, búchajú po nábytkoch, ktoré ich váhou dokonca niekedy presunú. Rodičia ráno zo zásady spia a deti pravdepodobne nechávajú na voľnobeh, veď čo, znesiem. Keď už sa mamička veľkoryso zobudí, nepočujem nič iné ako hysterické výkriky. Bola som tam dvakrát, prvýkrát som čakala 3 týždne, že možno sa niečo zlepší. Prvýkrát som prišla a slušne sa snažila vysvetliť, že chápem, čo je to mať dve malé deti, ale že ja deti nemám a nemôžem chodiť každý jeden deň nevyspatá a frustrovaná do práce kvôli ich deťom. Odpovede boli arogantné a nonstop sa ma pýtali, že čo akože oni majú robiť. Navrhla som, aby kúpili do izby aspoň nejaký koberček a tlmili ich. Výsledok bezúspešný. O 3 týždne som tam bola zas, keď už to bolo neznesiteľné. Tentokrát som sa snažila opäť empaticky, ale už dôraznejšie. Výsledok: Ich nezaujimam ja ani moja praca, mám si robiť čo chcem a ak niekedy skúsim urobiť hluk na revanš, zavolajú na mňa políciu. A že ak chcem, mám si ich deti vziať. Prosím, poraďte mi. Začína ma to veľmi ovplyvňovať a neviem, ako to mám riešiť. Ďakujem.
@marcela228 podla mna si sa unahlila. Ved jedno decko chodi do skoly, druhe pojde do skolky. Ten bordel a hluk tam nebude navzdy.
@marcela228 kto kupil ten byt po vas? 😃
@tequelinka @joannita Nemyslím si, že sme sa unahlili, pretože nemať doma priestor na relax alebo spánok je už na zbláznenie sa. Ale mne je aj toho dieťaťa veľmi ľúto, pretože je cele dni medzi 4 stenami, je hysterické a nevie ešte ani rozprávať, robí len pazvuky. Ako autisticke dieťa mi však nepríde, oni naňho len jednoducho zvysoka serú. So snúbencom sme naškriabali na dom a už sa nám stavia. Celý život som žila v paneláku, ale takýto extrem som nikdy nikde nezažila. A byt vzal taký chlap, ktorý tvrdí, ze domov chodí až neskoro vecer - tak mu prajem pevne nervy a možno ich chytí pod krk a spamätajú sa, aj keď pochybujem..
@marcela228 ak sú to dvaja chlapci tak máš o cirkus do 15 postarané.
@tequelinka tzv. zombie duše.... veru, veru, je ich tu inkarnovaných požehnane
@marcela228 presne z tohto dovodu som chcela vyhradne najvyssie poschodie (logicky s novou strechou) a nedam nanho dopustit (vzdy sa cudujem ked maju ludia podmienky, ze najvyssie nechcu).
Na tvojom mieste by som riesila odhlucnenie stropov. Okrem toho sa jedine prestahovat. Nemas sancu to inak vyriesit. Je smola, ze kvoli nim budes musiet tolko investovat ale za ten klud to stoji a je to dan za byvanie v strede.
@marcela228 jaj uz citam, ze ste to predali a idete do domu, tak gratulujem. Drzim palce nech mate v dome lepsich susedov.
my sme sa kvôli hluku presťahovali na vrchné poschodie. Máme pokoj.
@missdiva ja tiež už len najvyššie poschodie , kde je aj strecha opravená. Uplne inak sa tam býva.
@kvetinka75 my mame aj dom a tam fakt smolu na susedov 🙊, uplna hroza ale teda stale lepsie ako by boli v byte nad nami, to by som neprezila.
@missdiva a aký je problém v dome? Lebo zavrieš okná, dvere a spíš nie? V noci ťa nerušia. Iné je v lete, ked sú otvorené okná, keď kosia, ale to asi nie každý deň. U nás v lete každé ráno o 5,30 štekot psov, krik ľudí, v noci psy, Keď zatvorím okná je kľud. Ja som kedysi bývala vo veľmi tichom paneláku. Ale starší sa odsťahovali, prisťahovali sa rodiny s deťmi, podnájomníci a hluk stále a všade. My sme počuli deti aj čo bývali o 3 poschodia vyššie. Im nevadilo že sa o 23 hod naháňajú po byte, vreštia, veď ide sobota. Len niektorí ľudia vstávajú aj cez víkend do práce. Teraz som na vrchu, pod nami občas počuť susedov ale v paneláku je to bežné, ale v noci je kľud, tak si človek pospí. Konečne.
Smolu mozes mat na suseda aj v dome, takze to je asi jedno. Ale ano v bytovke je toho prenasaneho zvuku proste viacej, no ak oni sami s tym nic psravit nechcu, tak neviem, ako by si si pomohla, jedine sluchatkami do usi
@kvetinka75 Oni su extremne hlucni a travia 99%casu od velmi skoreho rana do neskorej noci vonku, rozhodne sa to ale neda porovnat s autorkinym problemom. Ako pises v dome zavres okna,dvere a spis, nastastie mame vyssi plot a hrube mury takze prestahovanie nezvazujem.
@kvetinka75 inak pred strasnymi susedmi sa niekedy vazne neda ujst, mam znamych, kt maju obrovsky luxusny dom priamo pod lesom, taka polosamota, velmi velky pozemok, cca 5tis m2 a siroko daleko len tri male chaty.
Zial zrovna na jednej z tych malych chat su ludia, kt maju nonstop na plne pecky zapnute radio a cele dni pilia drevo, su v takom zakuti na luke, ze v tej akustike to pocut ako keby boli priamo vedla nich 🙊 je mi ich fakt luto!!!
No odísť, tu nič iné nepomôže, my odchádzame z podobného dôvodu.
@missdiva tak tomu sa hovorí smola.
@kvetinka75 ale nikdy nie je tak zle aby nemohlo byt horsie. Pamatam sa ked sme hladali dom, ze sme nasli jeden, kt vyzeral ako vystrihnuty z londyna. Nadherne okenice, krasna zahrada, super lokalita. Hovorim si v com asi bude hacik? Preco by niekto nieco taketo predaval, isli sme sa pozriet za dom kde spredu nebolo vidiet a tesne za nim domcek, ktory mal miesto okien handry, smetisko na terase a na retazi priputaneho bojoveho zanedbaneho vychudnuteho psa 🙊
Vy ste hovorili novo prichodziemu, ze aky je problem? Lebo mal by to vediet podla mna..
Ani to cele necitam, ale vzdy ma takato tema pobavi. Mamicky s malymi detmi sa obranuju voci bezdetnym, ze co im to tak moze vadit a neskor, ked idu na dovolenku uz bez deti, tak hladaju ubytovanie len pre dospelych, aby ich nerusili vecne upistane, kricuce, pobehujuce deti. Ktovie preco? 🤔🤣

@tequelinka Po roku čo som v byte sa kvôli ním sťahujeme… nepomohlo slušne povedať, ešte oni sa tvária ako ublížení a nezdravia ma a to čo mám za peklo doma, to sa už nedá vydržať… Do noci pracujem cele dni, často som aj na home office a každý deň od pól 6 rana počúvam rev, krik, vreskot a pravidelne ma budí 4-ročne dieťa, ako hádže dve hodiny (niekedy aj v noci) o zem stoličku a zábava sa tým. Rodičom to je jedno, ti ho nechajú uzavretého doma alebo mu len nadávajú, von s ním nechodia. Už nevladzem, byt sa pred týždňom predal, čoskoro sa presťahujem. Som z toho smutná, lebo som si to tu cele pekne zariadila, mám byt pri lese, je to niečo skvele po každej stránke. Ale hold, keď sa nedá, nedá sa.. 😭