Som v 33. týždni a mám problém s priateľom
Ahojte baby, som strašne zúfalá tak sa potrebujem vypísať ,nemam za komu zdôveriť s mojou situáciou tak podorobne. Ide o vzťah s priateľom, určite ma odsúdite niektoré ze sama si zato môžem ale veci už nevrátim spať a teraz hlavne premýšľam co mam robiť dalej ... som aktuálne v 33tt tehotenstva ,cakam naše druhé bábo, prvé ma 3r. Citim sa velmi zle posledne dni, psychicky aj fyzicky,tvrdne mi už brucho ,mavam aj bolesti, jemu je to úplne ukradnuté pretože sme akurát v 10001vom období tichej domácnosti. Takže ma ignoruje a nema absolútne záujem začať konverzáciu , udobriť sa. Proste mu vyhovuje ze vsetjo je na mojich pleciach. Keď spomeniem ze ma bolí brucho vysmeje ma nech idem na wc sa ,, vysrať,, .. je to čistý idiot, neznášam ho, po aly ho začínam nenávidieť za jeho správanie voči mne,velmi sa zmenil,odkedy mame hypo a druhé dieťa na ceste... Sex je minimálny ,z mojej strany nemam záujem a koľkokrát mi z neho tvrdne brucho, takže je to ťažko, on iba to rieši a ked ho nemá tak sa vdy neskôr pohadame a je tichá domácnosť pre nejakú kravinu aj týzden, vtedy akoby som neexistovala a problémy si musom riešiť sama. Chválabohu ze niesme zobratí, veľmi uz chcem odísť od neho, ale musela by som k našim do malého bytiku. To si neviem predstaviť. Nemam ani auto, ani prácu, takže po pôrode chcem naplno venovať cas babatku a malému a ihneď ako sa bude dať hľadať pracu a, zobrať hypo alebo ist do podnájmu. Lenže ono to nieje tak ľahké... Ja sa bojim ze to ani nedam psychicky, takýto živiť. Uvedomujem si aký je zlý, akú má povahu sebecku,neempaticku. ... Baby som dnes neskutočne zúfalá,stale revem a nechcem,viem ze sa mi neoplatí trápiť kvoki debilovi. No neviem si pomôcť,a všetko prenasam na bábätko
@zooeynka si si istá, že tých 300 eur aj dostane? Aby nakoniec nebola vďačná za 130. Sme na Slovensku.
ja som v 32 tyzdni a posledny cas mam nervy na vsetko na muza raz si ma vsima moc potom zas malo...ale uvedomujem si ze problem je vo mne burcujuce hormony robia divy pritom on sa sprava tak isto a ja to vidim pokazde inak raz je mi niecoho malo potom az moc.....nie je to nahodou tiez taky docasny problem??? ty si ho ale poznas najlepsie..aj moj je sebec ,ale uz od toho rokmi upustil lebo ja ho vzdy patricne zhukam ked ma svojou sebeckostou nastve :DD
@elizabet173 ...tak 130€ na troch ludi...no neviem, mne sa aj 100 na osobu zda malo....deleno 30 dni to je cca 3€/den....smutne ze tolko niekto dostane a ma "zivit"spolocne dieta/deti
@zooeynka kopa otcov platí minimum ☹, fakt by ma zaujímalo, kto tú sumu stanovil. Otec má predsa nepomerne viac možností zvýšiť si kvalifikáciu, zmeniť prácu, robiť na zmeny, mať popri práci brigádu ako žena s malými deťmi, Ale to bohužiaľ nezmeníme, zmeniť by mali mladé ženy svoje myslenie. Nemať žiadne zázemie, ani u rodičov, nemať našetrené a ísť do druhého dieťaťa s mužom, ktorý nemá záujem ani o to prvé preto, lebo mu chcem dať súrodenca a preto že je málo detí v rodine...nemám slov.
ved tak ale este pockaj,porodis,uvidis,mozno sa to zlepsi ,ja by som s takymi detmi bez oenazi este nikde nebehala,neviem ci by ti bolo lepsie,mouno k horsie,ako by si vas uzivila?Vsetko je drahe,doba a deti narocne.
N tvojom mieste pokial je spokojny len ekd ma sex by sim vydrzala a potom mozno by sa aj on ukludnil ale isto b sim zacala pracovat na vztahu,na zlepseni,musite na vylety a take veci robit,mal by obmedzit ten mobil a take.
Kolko mate rokov?A zaribi slusne ?
Ja nerozumiem.
,,chvalabohu, ze nie sme zobrati,,.
Ano toto je ten najvacsi zavazok.Co tam po nejakom manzelstve ked sa da rozviest.
Ved mate spolu deti.To je ovela viac nez svadba.
On sa vlastne vobec nezaujima, zivot s nim je tazky a preto si si nechala urobit dalsie dieta? Co si cakala.
No uz ti len poprajem aby si to vsetko zvladla, ale rozmyslat trebalo skor.Starsiemu vobec netrebalo surodenca ak tie deti budes zivit sama.Skomplikovala si zivot aj sebe aj starsiemu.
Vas vztah bol urcite nastrbeny uz skor a vtedy musia ist tuzby po detoch bokom pretoze rozpad vztahu budu znasat aj oni.Do takeho vztahu ktory je ako na hojdacke deti privadzat netreba.
@littlebubble ja som sa už raz rozviedla a stále som od mamy počúvala že urobte si dieťa vás vzťah sa zmení. Budete mat radi dieťa nájdete si spoločne záujmy. Myslím že veľa párov to tak rieši.
@henikap123 Ja deti nemám a často počúvam ako by sme ich už mali mať, nečakať, nečakať na to, že raz bude správna chvíľa.Rýchlo, rýchlo deti treba aj keď potrebujeme riešiť iné veci v tejto dobe koronovej.V tomto chaose by sme boli len obaja nervózni.
Povedali sme nie.Dieťa nie je lepidlo a ani neupevní vzťah a ani nevyrieši problémy.Dieťa má prísť do rodiny kde ho obaja chcú.Vzťah máme pekný, ale ja si neviem predstaviť mať dieťa cez obdobie kedy stresujem každý pol rok.
Každý vidí len ,,to zvládnete,,.
Rodičia musia byť dvaja a dieťa má byť výsledkom lásky oboch.Som si vedomá toho, že by som to momentálne nezvládla a bola by som nervózna.Dieťa nie je žiadny zázrak ktorý všetko zachráni.Láska k dieťaťu neupevní lásku k partnerovi.
V našom prípade by nám momentálne dieťa vzťah skôr naštrbilo preto sa radšej neponáhľame.
A to máme krásny vzťah, ale moja náladovosť by tento tlak nevydržala.
Vzťah nie je o deťoch a preto treba vždy najprv popracovať na vzťahu až tak mať deti.Deti môžeme ľúbiť, ale láska k partnerovi je iná a netreba si ju spájať skrz deti.
@littlebubble dobre premyslas, je to tak ako píšeš. Bohužiaľ ja som bola hlupa ze som to takto riešila,ale deti su ,jedno na ceste a nemôžem ľutovať a obviňovať sa ze nemalo to tak byť. Nikdy by som cas nechcela vrátiť lebo mam úžasného syna a je to moj život a v podstate to tehotenstvo aj ked bolo plánované ale nečakane , vyriešilo moje zdravotný problém a odvtedy s iný človek, zdravý. Takže asi to tak malo byť. Vždy c tom hľadám dôvod, všetko je na niečo... Budem sa snažiť moju situáciu riešiť najma aby bolo dobre pre deti a ja spokojná. Musim to vydržať, myslim si ze keď porodim budem viav odolná,budem sa môcť voac hýbať ( teraz sa ledva vleciem) .. takže ak by toho bolo na mna moc mozem sa zobrať jednoducho aist si zabehať alebo sa prejsť sama alebo niečo, deti mu nechať doma..teraz nemam na výber moc a vyčerpáva ma to lebo väčšinu casu som len doma a blízko bytu lebo nevládzem dlhšie trasy. Tak nekak to obdobie prežijem a uvidím ako bude ďalej. ,ci sa po pôrode nieco este zmení,ale on pracovať na vzťahu nema v pláne,vraj za všetko mozem ja takže s takým postojom jedine od seba.
Chlap ktorý v sebe nemá empatiu a tehotnej žene povie to čo povedal tebe, nie je chlap.
Vieš, najväčší problém sú vždy len financie.Nie je problém ostať s deťmi sama.Problém je, financovať celú rodinu.Deti sú radosť len bohužiaľ aj starosť.Chyba nie je dieťa ako také.Chybou je tvoj chlap.Trošku hlúpy dôvod na dieťa vo vzťahu ktorý nefunguje, ale čo už.
Nemáš čo ľutovať pretože dieťa je naozaj dar v dnešnej dobe, len to bude ťažké.Trebalo síce rozmýšľať skôr, ale je už zbytočné sa tým zaoberať.Buď treba popracovať na vzťahu, čo si myslím, že nepôjde lebo prepáč, ale tvoj chlap je sedlák ak ho nezaujíma vlastná žena bez sexu alebo odísť a snažiť sa fungovať bez neho.
Pre autorku prispevku:
Veľmi držím palce aby bolo dobre. Aby sa narodilo zdravé bábätko. Lebo hocičo sa stane hoc by ste sa aj ľúbili neskutočne s partnerom, tak to zdravie deti je najdôležitejšie. A to verím že tvoj syn je šťastie pre teba a aj druhé bábätko bude, bezohladu na vzťah s partnerom. Držte sa!
@henikap123 skutočne veľa párov rieši problém vo vzťahu dieťaťom a potom tu nonstop nešťastné ženy zakladajú témy s podobným obsahom - myslela som, že sa zmení, keď sa nám narodí dieťa. Blbosť na entú. V drvivej väčšine prípadov žena zostáva opäť sama, iba jej pribudne dieťa. Dieťa problémy nikdy nevyrieši, len zvýrazní.
@elizabet173 vidíš a to mi radila mama a pri tom viem že dobre mi chcela ale skôr som od nej očakávala múdrejšiu radu. A tak som sa radšej rozviedla. Našla si iného a mám s ním bábätko. Zase tohto som nepoznala dlho a mám niekedy pocit že sa spoznavame ale milujeme sa. Ktorý pár je dokonalý v dnesnej dobe že

V prvom rade dať reč s rodičmi, ci sú ochotní Ti na začiatku (rozumej minimálne 1,5 roka) pomôcť. Ak nie, zrejme ten rozchod bude musieť počkať, kým budeš schopná sama zarábať. Osobne si to neviem inak predstaviť, kvôli financiám a času, ktorý potrebuješ dať bábätku.