Som v 33. týždni a mám problém s priateľom
Ahojte baby, som strašne zúfalá tak sa potrebujem vypísať ,nemam za komu zdôveriť s mojou situáciou tak podorobne. Ide o vzťah s priateľom, určite ma odsúdite niektoré ze sama si zato môžem ale veci už nevrátim spať a teraz hlavne premýšľam co mam robiť dalej ... som aktuálne v 33tt tehotenstva ,cakam naše druhé bábo, prvé ma 3r. Citim sa velmi zle posledne dni, psychicky aj fyzicky,tvrdne mi už brucho ,mavam aj bolesti, jemu je to úplne ukradnuté pretože sme akurát v 10001vom období tichej domácnosti. Takže ma ignoruje a nema absolútne záujem začať konverzáciu , udobriť sa. Proste mu vyhovuje ze vsetjo je na mojich pleciach. Keď spomeniem ze ma bolí brucho vysmeje ma nech idem na wc sa ,, vysrať,, .. je to čistý idiot, neznášam ho, po aly ho začínam nenávidieť za jeho správanie voči mne,velmi sa zmenil,odkedy mame hypo a druhé dieťa na ceste... Sex je minimálny ,z mojej strany nemam záujem a koľkokrát mi z neho tvrdne brucho, takže je to ťažko, on iba to rieši a ked ho nemá tak sa vdy neskôr pohadame a je tichá domácnosť pre nejakú kravinu aj týzden, vtedy akoby som neexistovala a problémy si musom riešiť sama. Chválabohu ze niesme zobratí, veľmi uz chcem odísť od neho, ale musela by som k našim do malého bytiku. To si neviem predstaviť. Nemam ani auto, ani prácu, takže po pôrode chcem naplno venovať cas babatku a malému a ihneď ako sa bude dať hľadať pracu a, zobrať hypo alebo ist do podnájmu. Lenže ono to nieje tak ľahké... Ja sa bojim ze to ani nedam psychicky, takýto živiť. Uvedomujem si aký je zlý, akú má povahu sebecku,neempaticku. ... Baby som dnes neskutočne zúfalá,stale revem a nechcem,viem ze sa mi neoplatí trápiť kvoki debilovi. No neviem si pomôcť,a všetko prenasam na bábätko
ja len ze prajem vela sil, zena zvladne vsetko, ked si zaumieni. a ty si uz urobila ten najdolezitejsi krok - rozhodla sa. takze urcite to nejako zvladnes 🙂
Keby ma aspoň chut on niečo zmeniť, nie vzdy vewtku špinu hádzať na mna, mám nervy ze mu je fuk ze som tehotná, ze to nieje pre mňa jednoduche, neuvedomuje si ze sa môže čokoľvek stať. S malym sa ani hrat nevie,len pc a mobil..von sjim ani raz nebol sam, vzdy len somnou alebo ostane doma ze sa mu nechce. Keď pôjdem do pôrodnice neviem ako si sam poradí,maly pojde asi k babke.. je mi z toho hrozne ,tak strásne ho neznasam zato ako to všetko kazí
Vzťah je o dvoch ľuďoch ... keď to nefunguje, nikdy nie je na vine iba jeden ... mne je najviac ľúto tých detí ... chodí do roboty? Nosí domov peniaze? Máte čo jesť, máte si čo obliecť? Bije Ťa? Neobhajujem ho, ja som vďačná za svojho "normálneho" muža, ale skúsila si sa zamyslieť aj nad tým, či Tvoje správanie voči nemu je OK, či nemá nejaké problémy? Jeho správanie voči Tebe určite neschvaľujem, no každá minca má dve strany ... nad tým sa treba zamyslieť.
radsej s rodicmy v malom byte a s ich pomocou ako s clovekom co si ta nevazi nejavy zaujem a depta ta ... pri rodicoch sa das dokopy popracujes na sebe a najdes si pracu ... do podnajmu mozes aj od nich ...
Prajem ti veľa síl pomodlím sa za teba aby si to zvládla s Božou pomocou ťažko je žiť s takým človekom netráp sa a neplač dobre to dopadne
V prvom rade sa pokus nastavit, ze vsetko bude ok. Ak si pomaly rozhodnuta, ze by si vztah ukoncila, tak sa na to nastav.
Necakaj od neho nic, snaz sa byt nezavisla a samostatna. Samozrejme v cinnostiach a povinnostiach, peniaze su ina kapitola.
Ber to ako pripravu, ak by si bola neskor sama.
Byt v zlom psychickom stave a vo vztahu je horsie, ako byt sama ale v pohode.
Odteraz si povedz, ze to zvladnes aj bez neho. Kym prebehne tvoj ,,prerod,, deticky ti podrastu a ty pojdes do prace. Potom uz budes v pohode.
A moja rada, necakaj od chlapa, ze bude empaticky. Takych je zalostne malo. Takze sa skus dat do pozicie bojovnicky (za seba a tvoje deti).
Drzim palce.
Ach boze..tak to nie je dobre.Ale..ale...to nevzniklo dnes..ale to uz nezmenime tak dalej...nenas na vyber bud k rodicom...alebo vydrzat.Skutocne v danej situacii skus nic neriesit,lebo nic nevyriesis..mysli na dieta seba a nenarodene..a uvifis ...co zvolis...co bolk uz nexmrnis..ale k "pudom" treba aj trochu rozumu.
Ďakujem vám za povzbudivé slová, velmi,zas len revem ale je to asi proces,no trápi ma ze babatko to cíti no neviem prestať 😔 minca ma dve strany, ano ja si uvedomujem ze najväčší spúšťac je sex,ked ho dlhšie nemá zacne byt arogantný voči mne, nebavi sa je nepríjemný , negatívny a tym sa mi este vyse zhnusi a vôbec nemam uz chut snim cosi mať a tak je to kolotoč. Ale aj ked je dobre ,tak viem ze to nebude dlho trvať a zase čosi bude. Sme spolu iba 5 rokov a uz som vo fáze že ľutujem ze som do toho vzťahu vhupla.. deti tiež rýchlo , nepremyslene ale nemôžem to ľutovať aj ked som veľakrát uvažovala nad potratom co si doteraz vyčítam. Chcem pre moje deti to najlepšie,chcem byt silná mamka.. no teraz to nedavam. Chcem sa zobrať a vypadnúť.. koľkokrát som mu povedala ze pojdem preč a on ze uz nech to je.. a ked som spomenula ze bude platiť alimenty, zrazu ostal ako med. Aj dnes som mu povedala ze po pôrode odídem,ked mi predtým povedal ze uz by som mohla odísť... Zatvaril sa akoze ,, jupiii,, a odišiel preč. Stake som s malym sama čo mi uz aj vyhovuje ked tu nieje, vecer spi v jeho izbičke ked maly príde vždy v noci ku mne tak tam potom on spi do rána. Víkendy su pre mna katastrofa ked sme ticho,, tvarime sa ze sa nepoznáme, nepozdravi , nic nepovie, som vzduch. Mna to ničí dúfam ze po pôrode naberiem silu
Ono to nema buducnost..zodpovedny chlap sa takto nesprava..ale zase.do akej miery si bola zodpovedna ty ?...ste si rovni...mat v tzv priatelstve dve deti..a ty si bez prijmu..je...no co uz..odrod ..a uvidis..mysis aj ty zmenit svoj postoj k zivotu.
Kamaratka zacala sama s 2 detmi a velkym bruchom v zahranici. Ano bolo to tazke, ale casom sa to zlepsovalo. Ked Ti rodicia pomozu aspon trochu, tak by som sa na neho vysrala. Deti nemozu za to, ze rozmysla iba vajicami.
@dzulli1980 Súhlasím s tebou, že vzťah je o dvoch a vždy sú za problémami dvaja. Ale dospelý človek má ústa a vie ich používať, takže keď má chlap problém s jej správaním, niečo mu vadí, tak má prísť a rozprávať. Nie správať sa ako posledný chruňo. Nekomunikovať a vybíjať si to takýmto správaním je úroveň tak toho trojročného dieťaťa, nie dospelého partnera do života.
Pre autorku, v takomto správaní už nevidno nielenže lásku, ale ani úctu a rešpekt k tebe ako matke jeho detí. Začínať znova je veľmi ťažké, ale ver mi, že ak si na to trúfneš a potom sa o rok-dva obzrieš, budeš šťastná, že si z takého prostredia svoje deti dostala. Držím palce 🙏
K tomu sexu, ak si myslíš, že to je to numero, kvôli čomu je taky nevrly, ved to sa dá vyriešiť aj inými spôsobmi, ja som tiež tehu, a chápem, že chlap to potrebuje a ja teda absolútne nemám chuť a ani mi to po rozume nejde, v tehotenstve je to úplne normálne ale tak k obojstrannej spokojnosti to riešim inymi spôsobmi, chlapa netrebe dávat na druhú koľaj, aj keď mnoho zien s takýmto názorom nesúhlasí ale ja som za to, že napr.je muž az potom deti, nie ze narodia sa deti a chlap prestane existovat, len vtedy by mal začať, spokojny muž, spokojná žena, sspokojna rodina, spokojne prostredie a tým pádom aj spokojne deti
bože, prečo si tu každá komplikujete životy, že si spravíte decká s takými individuami. Obzvlášť, keď si bez práce, bez peňazí, bez bývania. Jednoducho nechápem. To kde máte rozum, prečo nerozmýšľate dopredu? Veď on sa tak musel chovať už dávno predtým. Povahu nezmeníš
@gbgb aha, čiže on rozmýšla vajcami a mamičky hlavou, že. Prepáč, ale si pobavila. To chlapi sú takí akí boli, len skôr ženy rozmýšľajú niečím iným ako rozumom, keď si s takým urobia nie jedno dieťa, ale rovno dve či tri. Neverím, že aj tento bol ukážkový otec a priateľ pred 33. týždňami.
Ano je pravda ze je to aj moja chyba, ze som si snim robila deti,bolo to v tých pekných obdobiach a toto druhé som velmi túžila mat , kvôli malemu,aby mal súrodenca a neostal na tomto svete sam, keďže mame malú rodinu a málo detí... A zas bolo nam pekne ale pocas tohoto tehotenstva som si nejak celkovo otvorila oci ze náš vzťah ide do hája a on zmenil svoje správanie coci mne,neviem dôvod ale aj jeho rodina vidi ze je iný ako predtým, viac zatrpknuty alebo co. Ci sa boji zodpovednosti alebo uz ma prestal ľúbiť alebo co. Neda sa snim komunikovat,lebo nechce. Koľkokrát som sa snažila,nedalo sa snim hnut. A velmi velmi si vyčítam ze som takto dopadla,ze som bola hlúpa, nezabezpečila sa dopredu,aspon to auto keby mam .neznasam sa koľkokrát zato , ze nemám nič, veľmi túžim to zmeniť v budúcnosti , uvedomujem si že teraz som závislá na ňom a strasne ma to serie 😔
Zbytočne budem písať že neplač lebo si tehotná a všetko prežívaš inak. Čo by som urobila ja? Chvíľu zostala s ním lebo sama s 3r dieťatkom a narodenym asi ťažko sama zvládneš. V nejakom krízovom centre to bude horšie, sú tam všelijaké prípady bude ti horšie. Či budeš žiť sama alebo s mužom ktorý tá ignoruje to je skoro to iste ( len musíš naňho pozerať). mna len zaujíma venuje sa tomu 3r dieťatku? Pomôže ti? Postráži keď ideš na vyšetrenia? Rodičia bývajú v tom meste kde ty? Pomôžu ti?
Vždy sú na prvom mieste deti( to neznamená že máš s ním vydržať ale keď sa narodí babo bude veľmi ťažko), ak má rad 3 r. Ocka a teší sa naňho tak by som ešte vydržala.
No už sex s ním nechces mat, ale sú aj iné možnosti ako uspokojiť muža ale chápem že sa ti už teda hnusí.
Takze ja by som ešte 6m vydržala kým budeš mat materskú, potom dala male do jasliciek druhé do škôlky našla si prácu prenajala byt atd..
@henikap123 ďakujem za rady, asi mas pravdu. Maly ma otca rad, otec sa mu venuje ked tu je ale tak povrchovo, zeby ho zobra von alebo vymyslel nejaku hru to nie,maly mu nosi hračky a koľkokrát sledujem ze aj tak je otec iba na mobile a obcas kukne ako sa malý hra... Takže je to také, škoda slov. Velmi ma hneva ze malého nevezme von aby som si v kľude urobila alebo odpocinula, proste ze on sa boji ze ho maly vonku nebude poslúchať. Výhovorky... A maly aj tak väčšinou je pri mne a aj ked je otec doma a ja odidem kdesi do kuchyne alebo wc hned bezi ku mne. Takže som snim nonstop da sa povedať a ocko môže byt na pc. A bajocko sa venovať decku... Rodičia bývajú v inom.meste, ale nie moc ďaleko. No vidíme sa malo,v tomto teple sa mi nechce cestovať busom s dieťaťom a bruchom absolútne. Dufam ze po pôrode to zvládnem, aj ked mam ,, ružové okuliare,, realita bude asi ťažká. Svokrovci a nasi mi určite pomôžu, ti su v pohode. Máš pravdu po pôrode budem musieť chvíľu este počkať,dat sa dokopy a všetko si naplánovať,bojim sa toho kroku aj ked viem ze bude oslobodzujuci a najlepší aky mozem pre nás urobiť. Viem ze bude proti a nebude súhlasiť, pretože uz sme krízu mali a on nedopustí aby nas ,stratil, aj ked sa chová ako blb, ked mu horí pod zadkom je zrázu ako vymenený
Ja mám tiež ročne bábätko nemôžem povedať že by sa malému nevenoval priateľ ale tiež je maly na mna naviazaný, a tiež je môj na mobile keď sa s ním má hrať alebo mu pusti rozprávku ale zase má ho veľmi rad ... a tiež by som chcela druhé bábätko. Potom sa niekedy pohadame a nechcem ho ani vidieť. Ja neviem prečo sú taki muži.
A nájsť si prácu bývanie tam kde bývajú rodičia? Veľmi ti pomôžu keď ho postrážia keď príde zo škôlky. Môže u nich prespať.
Ale vies ako to bude, narodí sa maly, a priateľ sa začne snažiť. Čo bude ten lepší prípad. A nedá sa aj keď majú rodičia napr. Jednoizbový byt ísť k rodičom na pár dni? V obývačke sa vyspite s dieťatkom. Ty si oddychnes on si zrazu uvedomí že je sám doma.
Potrebujes prísť na iné myšlienky.
Plno žien to zvládlo s 2 deťmi a koľko je mužov v mojom okoli čo sú slobodní vo vyššom veku a nevadila by im ani žena s deťmi. Hlavne neplač ten debil si to nezaslúži 😁 to má hnevá že on si je teraz vysmiaty ide si von pospi si a ty plačeš. Asi si neuvedomuje že výživné bude musieť platiť na deti že to nebude mat take ľahké.
Svokrovci pomáhajú ale keď pôjdeš od neho neviem či sa nepostavia na jeho stranu. Zvyknú sa ti muži ľutovať pred rodičmi.
Nevadí, neplač, doma s malým oddychuj hraj sa, a tes sa na druhé babo, ale išla by som za rodičmi na tvojom mieste. Keď maly zaspi pusti si film. Daj si niečo sladké 😊 a kašli naňho veď on príde za tebou. To je mužská hrdosť.
A aj keď od neho odides, prenájom bytu okolo 300 EUR, jasličky 400 EUR možno všetko závisí podľa miesta kde bývaš. Výživné určia podľa výšky jeho platu ale čo 100 EUR ( viem ze aj menej určia) na jedno dieťa? A ešte jesť potrebujete a veci.
čo ti poradiť, rozhodla si sa mať s priateľom aj druhé dieťa napriek tomu, že si videla, aký je. Málo detí v rodine bol dôvod? To ako fakt? A ani súrodenec nie je zárukou, že tvoj syn nebude raz sám. Prečo to tu píšem, keď už sa to aj tak nedá zvrátiť? Aby sa žena v rovnakej alebo podobnej situácii nerozhodla tak, ako ty. Teraz už ostáva len porodiť a vydržať nejaký čas, ak sa ti dá, odkladaj bokom peniaze. Snaž sa ho zapájať, aj keď nemá záujem, koľko toľko, aspoň niečo. Chcela som ti napísať, že sa to možno po narodení druhého dieťatka, keď sa obnoví váš intímny život aspoň trochu zlepší, ale keď je stále na mobile, dieťa ignoruje a nie je schopný ho ani zobrať von, tak to ružovo nevidím. Nemusíš byť na rodičovskej tri roky, prípadne dá sa pracovať aj popri. A odkladať, čo aj po 10 eur. Musíš mať vlastný príjem, aby si sa mohla osamostatniť. Ľahké to nebude, ale zvládli to iné, zvládneš to aj ty. Najmä nezabudni po pôrode na kvalitnú antikoncepciu, aby neprišlo tretie
@henikap123 skutočne si myslíš, že sa po narodení druhého dieťatka začne snažiť? A prečo by to robil? Dávam tomu tak 1-2 % a to som ešte optimista. A ak odíde k rodičom, tak si síce oddýchne, ale on tiež. Chýbať mu zrejme nebudú, veď ženu potrebuje len na sex a ten je teraz nerealizovateľný, tak na čo a dieťa ignoruje, aj keď je doma, prečo by mu chýbalo? Bude mať on viac priestoru mať mobil v paprči. A on to nebude mať ľahké, keď bude platiť výživné? Je oveľa jednoduchšie dať si trvalý príkaz a oželieť mesačne nejakú stovku, dve ako mať 24/7 dve deti, chodiť popri tom do práce, variť im, prať im hrať sa s nimi, bdieť pri nich, keď sú choré, zháňať niekoho na stráženie a pod. Ak teraz nemá záujem o trojročného synčeka, predpokladáš, že si ich bude s radosťou brať dva krát mesačne na celý víkend a venovať sa im? Ja nie, z rozprávok už som vyrástla. A nie všetci muži sú takí, len niektoré ženy si z nich vyberú ako partnerov a otcov pre svoje deti práve tie nepoužiteľné kusy a potom sa roky snažia klamať samé seba, že sa zmenia. Ja zase neviem, prečo sú také a prečo to robia.
@elizabet173 vies nepoznám jej priateľa, vraví že sa začne snažiť keď už je zle. To je tak asi v každom druhom vzťahu. Ale netreba myslieť hneď na rozchod, preto je naozaj každé druhé manželstvo rozvedené. Deti sú na prvom mieste. Takze už keď sa rozhodli pre druhé dieťatko tak sa snažiť. Dieťatko má Rado ocka a druhé zrejme tiež bude mat.
Tak áno na sex tak ako píšeš možno sa to práve preto zlepší.
Veď uvidí každopádne jej držíme palce nie je sama čo má taký vzťah.
ja som vychádzala z toho, že ona je už viac menej rozhodnutá odísť a dorazila ma jeho reakcia na to, keď mu povie, že ju bolí brucho....áno máš pravdu, nie je sama, čo má takýto vzťah, tak sa do čerta nebudem snažiť do nefunkčného vzťahu, kde muža nezaujíma ani to prvé, priviesť ďalšie dieťa. Ľahšie sa odchádza a začína samej s jedným ako s dvomi. Prečo by sa on pre to dieťa nerozhodol? Veď pre neho sa nič nemení. Vieš si predstaviť situáciu, že by čakala deti dve? Alebo dieťatko choré, postihnuté? Dala by som tomu ešte šancu, v podstate jej ani nič iné v tejto situácii nezostáva, ale byť s mužom, ktorý je nepoužiteľný a ešte sa starať aj o neho je podľa mňa horšie, ako byť s deťmi sama
tak rodičia majú malý byt, ty chceš odísť k nim, ale najviac ťa trápi, že nemáš auto. Zaujímavé
Ak su rodicia ochotni ti pomoct tak by som este dnes pobalila a isla. Vyzivne na seba+ 2 deti, t.j.aspon 300€ od exa a rodicak k tomu - hned sa ti bude lahsie zit.

Druhé dieťa ked ma vidí plakať vždy hovorí ,,mamina plače a nechápe to... Som na dne. Chcem už rodiť no este mam mesiac čas. Neviem co bude potom no beriem to ako nový začiatok ale mam velmi výčitky ze chcem detom vziat otca.. sťahovať sa,, nemaju ale jeho priezvisko,su po mne ,on je z toho zduty ale zobrať si ma nikdy nejak nechcel a ja uz teraz určite nechcem a ani on si myslím. Mozno ma aj inu kvôli sexu,neviem všeličo si domýšľam... Mozno to je tehotenstvom ale som z toho strašne nešťastná ... Daje mi prosím nejaké svetlo nádeje, povzbudenie bech este ten cas prezijem bez ujmy, viem ze uz spolu nemôžeme byť,ze určite pojdeme raz od seba.. ale teraz je taka situácia ze sa nedá 😢