Som v 5. mesiaci a priateľ sa prestáva zaujímať
Potrebujem radu nazor lebo sama nevladzem. Cakam dietatko som v 5mes. S priatelom niesme zobraty ale sme spolu 4r. Pozname sa 8r. Bol to ten najuzasnejsi clovek akeho som poznala. Nikdy mi neublizil za celych 8r mi vzdy pomahal. Az do teraz do leta ked som bola mesiac tehotna sme sa pohadali on siel na dovolenku s kamaratmi na mna sa vykaslal ani sa o mna nezaujimal ako mi je doma ci je somnou vsetko v poriadku. Bola som nahnevana po mes. Som mu odpustila. Potom opat mi nieco vadilo povedala sim ze ani toto by som mu neurobila ako ani tu dovolenku ked viem ze mu to vadi. On povedal ze sa obmedzovat nenecha a ze nieje maly chlapec aby mu niekto nieco zakazoval oznacuuje ma za chuderu...paranoidnu a ine veci. O male sa vobec nezaujima nevidel ma 3tyzdne vie ze som bola u lekara ani sa nepyta neozve sa ako s malym vsetko ide ako ma .rqz bol somnou u dr a bol stastny ake to je na sone a videl male. Dieta sme planovali tesili sme nan. Od tej dovolenky to ide dole vodou prednejsi su mu kamarati ktory povedia ze je vsetko dobre co robi on. Ani jeden nema priatelku a on sa tiez tak sprava. Ja som sama kazdy den sa trapim a placem chcem byt silna kvoli tomu malickemu ale neviem byt az tak silna. Velmi ma trapi ako to idem zvladat sama. Zariadovat kupovat ked on nemq zaujem. Keby na mna kaslal a nezaujimal sa o mna beriem to alr jeho nezaujima to malicke.....planuje s kamratmi turu akcie oslavy a mne sa neozve ani ohladom maleho. Ja nevladzem chcem byt silna ale niesom trapim sa. Dakujem za precitanie popripade za nazor.
a nan. Mne yo pridRazsnou na sono a bol
@laska201 podla mojho nazoru, mu to vyhovovalo ako to bolo...muzi niekedy netusia aka zmena je cakat a mat dieta...a ked to zrazu je tak sa zlaknu zodpovednosti a je to v tahu....uvidis ako to bude ked uvidi maleho...a stane sa preneho realnym....ale moze byt,ze budes aj slobodna mamicka,lebo jehi to nejak nezaujima a ani nebude....asi este nebol pripraveny.Ak je to tak je mi to luto.
@keysinka123 co jeho rodicia rodina??
@keysinka123 cez 30? :O podla opisu jeho spravania to vyzeralo o 10 rokov menej
@mariafarkasovska konecne autorke niekto normalne odpovedal spolu so @siska1313
@keysinka123 tak asi si nieco zle zadala pri hladani, inak by si hned nasla 😉 tu mas aj vzor, necakaj od statu nejake nahradne vyzivne to je v postate nic a nie je to take jednoduche. Trvat bude kym vam len daju termin na konanie, staci ze sa nedostavi a hned sa to natahuje.
Verim, ze sa nejako spamatate obaja a nebudes to potrebovat. Vela sil ti prajem
http://www.centrumpravnejpomoci.sk/wp-content/u...
1. Male všetko cíti čo cítiš ty
2. Je možné ze na partnerovi ti vadia veci ktore si predtym tolerovala.. zmenili sa ti priority + tehotenske hormony do toho
3. Dieťa je teraz pre teba na prvom mieste takze on sa moze citit.. povedzme odstrceny.. alebo zrazu zistil ze nie je pripraveny byt otec... byt ti oporou na ukor svojho volneho casu
Moj syncek ma 6 mes a otecko chodi po praci domou a stara sa.... ale obcas mi napr vytkne ze nebol vo fitku.. ze nema volny cas.. ale neobmedzujem ho a moze ist ak chce.. dokonca som mu raz dohodla pivo s kamaratom.. ale on ked je doma vela mi pomaha.. pointa.. trvalo mu 37 rokov kym sa rozhodol ze chce dieta a je pripraveny.. z toho 7 rokov chodil po veceroch tancovat salsu.. cestoval.(aj spolu sme cestovali)... kym ho to prestalo bavit a usadil sa
@keysinka123 pozri sa, kašlala by som na neho. Z pôrodnice by som mu poslala SMS, že má dieťa. Ak ani to by s ním nepohlo. Neriešila by som ho. Bývanie máš svoje, tak by som išla k mame, byt dala do podnájmu a žila si sama s malým. Zázemie máš, bývanie vlastné tiež, tak čo depkuješ. Možno sa chlapec preberie, ale ak nie, nie je to jediný chlap na svete
@keysinka123 nerozumiem, preco Ta trapi, ze ako to cele zvladnes sama.. Ved od zaciatku robis vsetko pre to, aby si bola sama..odmietla si svadbu a dietatu vybrala otca, ktory s Tebou nezil, len chodil prespavat.. Toto mne na chcene a planovane dieta nepripada.. Pises, ze dobre zarabas, ale pokym neplatis cca 1400 EUR najom (max materska), k planovaniu dietata patri aj vytvorenie financnej rezervy (v pripade odchodu, praceneschopnosti, umrtiu partnera). Neviem aku radu cakas..na chlapa, ktoreho nezaujimam ja ani dieta, by som sa vykaslala, dieta po MD do jasiel (mamine, opatrovatelke) a Ty spat do prace..
@vendulka80 pamataj si ziadny muz nestoji za to aby si sa trapila tes sa ma dietatko podobne som prezila aj ja po 15 aj pol roka som otehotnela a nemal zaujem o dieta stale bol prec nezaujimal sa otcovstvo uznal pred porodom aj sme sa po porode hned vzali ale mu preplo chytila ho punerta stredneho veku a po 4 rokoch ako sa narodila mala som sa s nim rozviadla .Kasli na neho na dietatko sa tes pride cas ked niekto normalny vstupi do tvojho zivota a ty budes stastna daj si po porode ziadost o vyzivne chod na socialne za kuratorom nech ti napise ziadost neboj sa nie si sama vsetko zvladnes ja sa tesim z dcerky a nic mi stastie neprekazi 😋
@keysinka123 ahoj, určite to zvládneš aj keď ti je teraz ťažko. Podľa mňa sa ten tvoj chlap zľakol podpichovania od kamarátov, oni to niektorí veľmi citlovo zoberú a začnú sa chovať takto. ☹️ Ja som už vydatá, čakáme babetko, ale koľko krát mi chlap začne vykrikovať ako si bude chodiť kam chce a nebude ho nikto obmedzovať. V duchu sa zasmejem a nechám ho tak. Bojí sa straty slobody a rečí od kamarátov ako mu skončí život atd... Podľa mňa sa ten tvoj po narodení k tebe vráti, aj keď nikdy sa na to netreba úplne spoliehať. Tvoje dieťa má obrovské šťastie, že má rozumnú maminu, ktorá je zabezpečená a samostatná. 🙂
@deti95060810 Odpustiť sa dá..ale zabudnúť nie, že niekomu odpustíme neznamená, že s ním budeme v budúcnosti mať vzťah alebo kontakt...kto nedokáže odpustiť, len hromadí v sebe hnev a tým škodí hlavne sebe 😕
@keysinka123 viem si uplne zivo predstavit ako sa citis... Mna sa to na stastie netyka ale ked sa mi narodil moj maly vela som premyslala o zivote detoch a tak a presne toto ma napadlo ze ako niekto dokaze-myslim teraz chlap opustit svoje krasne male babatko alebo este nenarodene nevedela by som pochopit nikoho kto by nemiloval moje babo rovnako ako ja presne ako pises kaslat na chlapa ved najdes ineho ale boli ta ze on kasle aj na to malicke ze tu lasku k nemu co citis ty neciti rovnako aj tvoj chlap a to vie velmi boliet tu nejde o vas vztah skor o nevztah pana otca k tvojmu babu je to tazke ale vsimla som si ze je teraz taka doba vela zien to tak ma bohuzial je to strasne sebecke a nespravodlive voci tym detickam ale ty si silna sebestacna zena skus ak sa nezobudi jednoducho poziadat sud o vyzivne a zvysok nech ti pomozu vasi a normalne by som zasla aj za jeho rodicmi co stvara ich syn ze je to aj ich vnuk a jeho dieta a nech teda prispeju pol roka rok to nejak zvladnes a potom mozes dat malicke do jasly a ty ist do roboty... Skus popremyslat ci by si ty teda nesla na cas ku mame a neprenajimala by si zatial tvoj byt... Aj tak ked je babo malinke cca do tych 4-5 mes. Kym sa zladite kym ho naucis uspavat budes potrebovat pomoc ja som bola do troch mes. U mojej mamy zvaz to. Ved to nie je na stalo len na cas kym nedas male do jasly. Drzim palce! A verim ze ked sa narodi sa mu rozsvieti a uz vas neopusti.
A nerob si nejaky stres ze tvojim napetim a nervozitou robis nejak extra zle malemu toho sa neboj ja som do 5.mes.spinila to ti poviem to boli ine stresy a nervy ci donosim... Cele noci som plakala a modlila sa potom konecne bol mesiac super klud lenze dlho som si ho neuzila dostala som preeklampsiu a extremne vysoky tlak cim viac tabletiek na tlak mi davali tym vyssi bol... No na nervy a do toho hadky s muzom z toho napetia a toho ze bol furt v robote ja som este ako frajerka zarezavala v robote do 7.mes.lebo som chcela najvyssiu matersku takze ziadne rizikove klud na lozku a dve hospitalizacie pre tlak a na koniec v 8.mes.prudke silne tmave krvacanie co ma museli hned brat na salu a vybrat maleho takze ja som mala taketo tehotenstvo a moj maly sa uz 20 mes. Usmieva stale ako slniecko vsetci su z neho hotovi ako je to mozne po kom to ma ze sa stale len usmieva na kazdeho a je velmi dobre dieta takze vazne si to nejak neber k srdcu ze z tohto nestastia co prezivas bude nejak male trpiet jasne ze je lepsie ked si stastna ale zivot si nevyberies a uzivaj magnezium vela magnezia a vela oddychuj.
@keysinka123 ahoj mrzi ma co prezivas ale prosim v provom rade sa ukludni velmi to skodi babatku. Vsetok stres prenasas na malicke a to nie je dobre pre jeho vyvoj. S priatelom sa porozpravaj vyzera to tak ze naramne zlakol nastavajucich povinosti. Skus ho uistit ze sice narodenim dietatka sa vela veci zmeni aj jeho sloboda sa trochu ohranici ale nie je to az taka katastrofa. Vsak aj tak vascinou budes ty s babou a na flam v piatok vecer s kamosmi si on moze kludne ist. S chlapmi je to tazke a vzdy aj bude. Mysli na babatko a nato ze budes uzasnou maminou lebo to potrebujes ty a aj tvoje dieta. Ked budes stasna ty bude aj malicke. Drzim palce aby si to vsetko zvladla a urovnala s tym blbeckom lebo inak sa momentalne nazvat neda 😗❤
To dieta bolo planovane len z tvojej strany. Vy ste nemali spolocne byvanie, spolocne financie, spolocny zivot. Nechcela si svadbu on to moze kludne to brat tak, ze si ho prinutila aby si otehotnela, dosiahla si svoje, zneuzila ho a on teraz dal za tym koniec. Ty chces aby sa o dieta zaujimal, ty si neriesila hned ako si zistila ze si tehotna. Nie su v tom jeho kamarati, muz ked planuje dieta tak nepozera na kamaratov. Chod sa k nemu osobne porozpravat, ziadne emocie, nadavky, plac, vykriky... ale ako dospela zena. On tiez ako dospely by mal povedat co si dalej predstavuje. Ci bude platit a len sa o dieta zaujimat, alebo planuje sa nastahovat a zit spolu. Budes mat zaver a odpoved, nikto ta tu nepozna, tu rady a odpoved nenajdes. Hladaj to u priatela.

Tak bud si este chce uzit posledne mozne chvile pred narodenim alebo prisiel na to ze este otec nechce byt sa na to este neciti pripraveny.no dovera je uz v riti ked nema svoj nazor a dokaze pocuvat take debiliny od druhych.tak nemas co banovat ukazal sa aky naozaj je.